Fodbold live resultater
Lyngby - Brøndby, optaktstråd

Skrevet af Broder Salsa, 13. februar 2021

Det meste af optakten til Lyngby-kampen har hidtil omhandlet støttebilletter - men lad os få øjnene tilbage på banen! 

En bane som i den grad er en kæmpe X-factor (som Leander udtrykte det i Mediano). Lyngby prøvede at flytte kampen til Helsingør uden held. Mest fordi det vil ødelægge de resterende kampe efter søndag (hvilket Brøndby jo kan være ligeglade med), men alligevel, hvad med banens tilstand efter opvarmning? Efter 1. halvleg? Efter 80 minutter? Vi har set andre dårlige baner rundt omkring i landet i disse uger, men det er ikke noget Brøndby har prøvet kræfter med endnu. Hvordan kommer det lige til at gå..

 

Alt andet lige, så vil dårlige baner = primitiv fodbold. Og der er 3-5-2 jo en fin formation. Men hvis vi skal undgå endnu en langgaber og samme kollektive brækfornemmelse, som de første 60 minutter mod AaB, så er det måske værd at kigge lidt i alternativer. Hvorfor ikke overraske og prøve en 4-3-3 (alternativt 3-4-3)? De var ikke klar til det i BrøndbyLyd, men jeg synes det kunne være fedt at prøve allerede fra start i Lyngby. En 3-5-2 kræver stærke wingbacks, men vi må snart erkende, at det ikke er noget vi pt besidder. De er nærmest spild. Og da vi gik over til en 4-3-3 i søndags kom vi tilbage i kampen fordi AaB tydeligvis ikke havde forberedt sig på det. Jeg synes det er værd at (overveje at) bygge videre på noget som fungerede, fremfor at holde fast i 3-5-2 og få en kamp med Lyngby på bolden og BIF der ikke kan sammensætte et ordentligt angreb. 

 

Schwäbe

Bruus/Mensah - HH - Maxsø - Jung

Vigen - Frendrup - Jobbe

Hedlund - Pavlovic - Uhre

 

I know - det kommer ikke til at ske.. Men jeg er så træt af at se en 3-5-2 som ikke fungerer. Lyngby er gode på bolden, de er startet 2021 flot og de var rigtig gode på Brøndby Stadion senest. Jeg frygter, at med en 3-5-2 så ender vi i en gentagelse af AaB-kampen med 0 Brøndby-chancer og mere flot spil af modstanderen. Alternativt kan man sætte Radosevic ind, som gør det godt, men det bliver en 3-5-2 jo ikke ligefrem mere frygtindgydende eller offensiv af.

Vil Lyngby blive overrasket af Brøndbys 3-5-2 og give meget plads til Brøndbys kontraangreb? Nej. Det har været Brøndbys tydelige taktik længe. Jeg synes det er tid til at ryste posen og være lidt uforudsigelige. Og slutningen af AaB-kampen gav mig blod på tanden. Mod Fcm og fck kan kontraangreb og en solid defensiv base have sin berettigelse. Men mod Lyngby - en relativt sikker nedrykker - der skal vi altså fremad. Sidste gang vi mødte dem startede vi med Jobbe og Corlu side om side - det er lidt dén tilgang jeg vil frem til. Jeg vil have angreb. Jeg vil have et Brøndby-hold som ikke forfalder til intetheden så snart Jobbe ikke rammer dagen (hvilket han næppe gør i minusgrader). Er 4-3-3 løsningen? Måske, måske ikke, men der skal altså forsøges et eller andet. Den eneste krative på vores midtbane er Jobbe, men med en 4-3-3 er der flere strænge at spille på. Ret beset tager man jo 'bare' en wingback og rykker ham helt op som wing. Det giver Jobbe og de andre midtbanefolk flere muligheder helt fremme i banen. Samtidig tvinger det også modstanderen til at forholde sig til en ekstra offensivspiller, hvilket igen frigiver plads til bl.a. Jobbe.


Men så er der jo lige det med banen. Den er måske blevet en pløjemark engang i 2. halvleg. Kan man spille fodbold på den? Hvis nej, så kan man selvfølgelig altid være pragmatiske og hoppe tilbage i en 3-5-2 (forhåbentlig med en føring i behold). Det kræver blot en hurtig rokering. På den måde udnytter vi banens bedre forhold i 1. halvleg med et "overraskelsesangreb" og samtidig tvinger vi fremtidige modstandere til overveje hvorvidt Brøndby stiller op i en 3-5-2 eller ej. Jeg synes Lyngby er en fin modstander at forsøge det på. De spiller selv 4-3-3 og vi bør være det bedste hold. Det handler bare om at slippe tøjlerne og vise det. 

 

Jeg tror Brøndby stiller op i en 3-5-2. Og i så fald tror jeg kun der bliver scoret ét mål. Forhåbentlig bliver det til Brøndby. 

 

Hvad siger I til kampen?
Deltag i diskussionen
 • Bjarke
 • Bjarke   13. februar 2021   

 • Jeg så gerne at man forsøgte med denne opstilling.

  Schwäbe

  Bruus - Børke - Maxsø - Jung - Lumb

  Corlu - Frendrup - Lindstrøm

  Pavlovic - Uhre

  Alle tre i forsvaret er stærke på bolden. Corlu og Lindstrøm skal bare skabe muligheder.

  Vi bør dominere fra start til slut og sætte et hold efter det.
  2 god kommentar
   
  • Saesonkort
  • Saesonkort
   Betalende bruger
   Top kommentator
   Top enige
     13. februar 2021   

  • @Bjarke, som jeg læser Brøndby, så er Frendrup på 8`eren essentiel for at få presset til af fungere. Jeg er enig i Børkeeiet er en god mulighed i forsvaret, men midtbanen skal have flere primitive muskler ind til den pløjemark af en fodboldbane.

 • NF var alt for langsom til at skifte til 3-5-2. Håber ikke har er for langsom til at skifte væk fra den igen...

 • Tak til Broder Salsa for endnu en god optakstråd.

  Jeg er helt enig i at vi skal prøve at skifte formation nu fra start, så der kommer noget overraskelsesmoment. De andre har efterhånden lidt for let ved at indstille sig på os. Så nu skal NF vise sin fleksibilitet og pragmatisme fra start, og ikke først i 2.halvleg.

  Idet vores 3-backkæde igen ser forsvarsmæssigt særdeles solid ud, synes jeg vi skal fortsætte med den, men i en 3-4-3. Noget af det der virkede mod Aab, og har gjort det tidligere, er at få bredde på angrebet. Da vi spillede 3-4-3 mod Lyngby sidste gang i 2.halvleg, moste vi dem totalt. Så det skal vi gøre igen. Så skal Bruus ind i stedet for Mensah, Lumb i stedet for Bjur, Børkeeiet ind og jeg foreslår igen Hermansen på kassen. Mit forslag (3-4-3):

  Hermansen
  Hermannsson-Maxsø-Jung
  Bruus-Frendrup-Børkeeiet-Lumb
  Uhre-Pavlovic-Jobbe
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • preben
  • preben
   Betalende bruger
     13. februar 2021   

  • @Christian Brøndbyman jeg er enig med dig i at 3-4-3 kunne være værd at prøve og så er alt det med systemer jo ikke enten eller. 3-4-3 giver jo også muligheder for skift løbende, men 3 på midtbanen tror jeg er forlidt pt. Men hvorfor skifte målmand .
   Hvis Bruus skal bruges, skal han tvinges at arbejde både frem og tilbage, og træning i ordentlige afleveringer, han har i de tidligere kampe været alt for stille stående. Med jobbe frem får han plads til sine kreative tilgange bådefor sig selv men også i samspillet. Men Corlu da..., ?

  Se 3 flere kommentarer

 • Gad godt se en 4-4-2. Synes vi har holdet til det lige nu. Eks. På opstilling
  Schwäbe
  Mensah/bruus- HH - Maxsø - Jung
  Hedlund - Frendrup - Vigen/Rado - Lindstrøm
  Uhre - Pavlovic

  På midten kan man diskutere om Radosevic, Vigen eller Børkeeiet skal spille.

  Grunden til jeg vil over i 4-4-2.
  1. Jeg vil have jobbe ud på venstre kant. Både Kahlenberg og Krohn-Dehli agerede playmaker herfra.

  2. Jeg tror på Uhre - Pavlovic konstellationen

  Til mindre hold, som Lyngby her. Så mener jeg det giver mening.
  1 god kommentar

---

 • Jeg tror og håber vi starter med
  Marvin
  HH Maxsø Jung
  Bruus Frendrup Rado Jobbe Lumb
  Pavlo Uhre

  Hvilket burde være nok til at mose Lyngby.
  1 enig · 1 god kommentar

 • Uche
 • Uche
  Betalende bruger
    13. februar 2021   

 • Så gerne en 3-4-3 som følger:

  schwaebe/hermansen

  hermansson - maxsø - jung

  corlu - Børkeeiet - frendrup - jobbe

  uhre -pavlovic - bjur

  denne opstilling kan hurtigt laves til en 3-5-2 ved trække bjur ned som vwb, hermansson ud som hwb, og Børkeeiet ned som cb. fleksibilitet uden indskifninger.

  God kamp i morgen

 • Vil vi ikke blive for offensiv, hvis vi vælger en f.eks 4-3-3 med Lindstrøm på den offensive midt?
  En midt med Frendrup, Lindstrøm og evt vigen

  Selv kunne jeg godt mest se en 3-4-3, hvis nu ikke 3-5-2 virker.

 • Fine tanker.

  Jeg ville ønske, at vi stillede i noget mere offensivt end hvad vi kommer med i dag og f.eks spillede med Corlu og Jobbe sammen. Jeg ved ikke om det skulle være i en 4-3-3 eller i 3-5-2, men jeg kan bare konstatere at vi ikke umiddelbart har backs til at spille 3-5-2, men jeg synes heller ikke rigtig vi har kanterne til at spille 4-3-3, medmindre man kunne få jobbe/Corlu og måske Fallenius i gang på kanten.

  NF vælger i dag at spille på fysik og muskler på midten, formentlig grundet baneforholdende, og starter med Rado og Frendrup. Det bliver nok ikke den store fodbold oplevelse. NF har derudover sorteret Corlu fra og Fallenius er med i stedet. Det virker som om, at der er lang vej til spilletid for Corlu... desværre.

  God kamp og kom så med de 3 point.
  1 enig

---

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER