Fodbold live resultater
Målanalyse: Løb uden bold og rumtydning gav et mål mod Randers

Skrevet af Kasper Pedersbæk, 15. september 2022

53 sekunder. Mere var der ikke spillet før end Brøndby havde scoret til 1-0 mod Randers, hvor Ohi Omoijuanfo satte foden på og scorede for første gang på sin nye hjemmebane. Men målet var mere end bare en inderside på bolden.

Hvis vi tager et kig på den opbygning der fører op til scoringen, så sker det med Brøndby på bolden mod et etableret Randers-hold, som er organiseret i en 4-3-3, hvor de den vej igennem forsøger at udligne det overtag Brøndby ellers ville have centralt i banen med tre midtbanespillere.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Brøndby har trukket spillet over mod venstre, hvor Tshiembe har bolden for fødderne - Randers har forskudt således de, pånær venstrebacken der dækker en bredt positioneret Hedlund, stort set alle står på deres højre banehalvdel.

Filip Bundgaard lukker sammen med Lauenborg ned for kanalen frem i venstre mod enten Cappis (på backen) eller Greve - ligesom Andersson er skubbet helt frem på Vallys. Nøglen for at skabe kaos i Randers defensiven ligger i at få vendt spillet hurtigt, og komme i retvendt position i frie zoner - gerne fra halvrummet, hvorfra de to 10ere hos Brøndby kan sætte spillet op i samarbejde med 8erne og backerne.

Wass trækker højt og ind mod midten af banen (illustreret ved serien af gule cirkler der starter ved hans udgangsposition og videre frem til hans løb), enten får han held til at penetrere mellemrummet, eller også trækker han Kehinde med sig, og blotter Randers på deres venstre side. I denne situation følger Kehinde trop, og lukker Wass ned, men det blotter som sagt venstresiden, og åbner op for et sideskift.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Nu begynder det at gå stærkt. For Tshiembe fanger åbningne, han ser Gammelby der er trukket højt i banen og lægger et skarp og hurtig diagonalbold mod backen. Det afføder en kædereaktion. Kopplin bliver tvunget frem i et pres på Gammelby - for der er ikke andre til det. Hedlund trækker ud i rummet der åbnes bag Kopplin, det tvinger Daniel Høgh til at forcere et løb ud for at dække af for Hedlunds mulighed for at løbe dybt. Det isolerer Hugo Andersson med Ohi Omoijuanfo.

I det samme sekund Tshiembe slår afleveringen viser Vallys det der retfærdiggør en høj transfer. Han scanner på mindre end et sekund banen både horisontalt og vertikalt. Han ser både Gammelby er på vej til at modtage afleveringen og har pladsen til at trække frem, ligesom han i samme splitsekund scanner banen i længderetningen, og ser den kanal han vil løbe i mellem Adam Andersson og Hugo Andersson.

Så allerede inden Gammelby har modtaget afleveringen har Vallys læst banen som et skakbræt, og det kommer også straks til udtryk i samme moment Gammelby har bolden for fødderne.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Tag et kig på sekunderne på kampuret i toppen af grafikken. 47 til 48 sekund - fra Tshiembe har slået afleveringen i sekund 47 til sekund 48 hvor Gammelby har den under kontrol havde Vallys altså allerede læst banen, set rummet udvikle sig og på ovenstående grafik (sekund 48) peger han allerede til Gammelby med en klar markering af hvad han (Vallys) vil have Gammelby til.

Tre sekunder senere er bolden i en bane på vej ned mod Randers-feltet, hvor Vallys har løbet i sin planlagte kanal mellem stopper og back.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Hugo Andersson opdager pludselig han er blevet løbet i ryggen, mister fokus, så han slipper Omoijuanfo i den tro hans makker i forsvaret (Daniel Hægh) kan samle ham op - men Daniel Høgh er på retur efter han var ude at dække af for Hedlunds trussel om dybdeløb, så Høgh kan ikke nå ind og lukke rummet bag Hugo Andersson ned.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Ohi Omoijuanfo timer et perfekt løb, Vallys har set løbet - og dirigerer med hovedet bolden ind for fødderne af Omoijuanfo, der firsttimer den i nettet.

Nøgleordene er et hurtigt og aggressivt sideskift - ingen unødvendig mellemstation på vejen fra Tshiembe til Gammelby. Masser af løb uden bold (Wass, Hedlund og Gammelby). Løb gennem kæderne (Vallys der dropper ned i banen for at vende op og blive retvendt). Løb i halvrummene. Indlæg fra et halvrum (næsten) mod det modsatte.

Omoijuanfo scorede målet. Men rigtig mange spillere fortjener stor ros for arbejdet op til.
Deltag i diskussionen
  • preben
  • preben
    Betalende bruger
      15. september 2022   

  • Og ros til dig igen , for focus på vigtigheden af de løb og bevægelser der er nødvendige for smukke scoringer !
    4 enige

  • Fik faktisk gåsehud igen bare af at læse og genopleve den scoring .. som jeg sent vil glemme og som jeg håber, vi kommer til at opleve mange af i tiden som kommer

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER