Fodbold live resultater
Målmændenes udspark og VAR

Skrevet af thorrium, 7. februar 2021

Jeg har i en årrække været meget skeptisk over målmændene i Superligaen når det kommer til udsparkene.
Jeg synes de for tit har bolden i hånden når de træder ud af feltet for at vinde et par ekstra meter.
Det kan være jeg ser forkert, men alle jeg har nævnt det overfor har efterfølgende givet mig ret i at det ligner at jeg har ret.

Derfor spørger jeg ganske simpelt, er det ikke noget der burde ses efter med VAR?    Jeg er klar over at de ikke direkte går ind under de fire kriterier som VAR følger, de er nemlig som følgende;

-Ved scoringer – er der mål eller ej?
-Ved straffespark – korrekt dømt eller ej?
-Direkte rødt kort – er der rødt kort?
-Forkert identitet – er det den rigtige spiller, der er blevet tildelt en gældende straf?

Men hvis en målmand begår noget straffebart, så skaber det jo en kæmpe chance for modstander holdet, det kan være kamp afgørende hvis et hold får et direkte (eller indirekte, jeg er ikke sikker på hvad det ville være) frispark lige uden for feltet.  Derfor kunne jeg godt tænke mig at høre folks tanker omkring dette.
Sker der noget straffebart, eller ser jeg syner?
Og burde det straffes under VAR.

Det skal siges, at jeg IKKE ønsker at kampene bliver stoppet i tider og utider, men blot det at VAR kigger på situationen burde være nok til at målmændene ikke tager chancen.  Jeg ønsker ikke kampene ødelagt, men at der sættes en stopper for hvad jeg ser som værende en strafbar forsegelse ALLE klubberne laver.

Jeg glæder mig til at høre folks tanker.
Thorr~
Deltag i diskussionen
 • mp80
 • mp80   7. februar 2021   

 • Det ville blive straffet uanset VAR, hvis det var tilfældet. De målmænd, der går lige til grænsen, holder bolden til stregen og kaster den lidt frem for så at sparke udenfor feltet, men de har den ikke i hænderne udenfor feltet. I hvert fald ikke de gange jeg har set efter.
  1 enig
   
  • @mp80 Kan være jeg har set mig blind på det (i flere år)... men synes bare de tit har den liggende solidt i handsken når de træder ud.

 • Som mp80 siger, så skal bolden være i målmandens hænder samtidig med at den har forladt stregen på straffesparksfeltet før det er strafbart. Nu har jeg ikke siddet med en lup og nærstuderet det, og der er sikkert nogle tilfælde hvor det er strafbart, men ellers sker det aldrig.

  Det er lidt det samme med 6 sekunders-reglen. Kan man fløjte og dømme indirekte frispark? Ja. Gør man det så snart stopuret ru der 6,00 sekunder? Nej.

  Desuden er det ikke formålet med VAR at dømme disse sager. Medmindre målmanden scorer direkte på udspark, laver en assists eller lignende - så vil man måske se på det med VAR-briller.
  1 enig
   
  • @Broder Salsa Ja, du har ret mht VAR. Ville bare ønske det var et område der var skærpet (så frem jeg har ret), da det burde være nok til at sikre at de sparkede før de var ude af feltet.

 • Akj
 • Akj   10. februar 2021   

 • I min optik bliver VAR brugt for meget. Hvis det også skulle bruges til at se om målmanden laver fejl, om der er indkast den rigtige vej osv. ville kampene tage flere timer. Jeg er endnu ikke overbevist om at VAR er en gevinst for fodbold. Prøv at se på spillerne der nogle gange næste ikke jubler når de har scoret i frygt for at der bliver dømt et eller andet flere minutter efter at der er scoret. Dette tager noget af glæden ved at se fodbold.


---

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER