Mange skriger på forstærkninger, men er der overhovedet plads til dem?

Skrevet af RobinJulsgaard, 17. august 2021

Lige nu er sociale medier overfyldt med opråb om, at Brøndby skal hente flere spillere. Jeg er som udgangspunkt enig, men det skal være de rigtige spillere på højt niveau og der skal SAMTIDIG ske flere afgange. For truppen er overfyldt – og desværre ikke med topkvalitet.
Jeg har lavet en gennemgang af truppen, som jeg ser den, og set på, hvor der skal handles.

Målmænd: Ingen handler
Hermansen er the man. Han har vist top, top niveau i kampene indtil videre. Mikkelsen er en rigtig god reserve, og Ægidius er fremtidens mand. Vi er godt sat her. 


Forsvar: Gerne én tilgang
I midten er der lige nu Rosted, Maxsø, Tshiembe, Skipper og Wikström. Her kunne jeg godt tænke mig en til af høj klasse, der skal gøres klar til at erstatte Maxsø. For mig kan det både være en, der spiller centralt, til højre eller venstre. Er det en venstrebenet, skal Rosted spille i midten og Tshiembe til højre. Er det en til højre side, skal Tshiembe spille til venstre og Rosted i midten. Ellers er det bare en direkte erstatning til Maxsø.
Wingbacks: Flere ud, gerne en ind
Bruus og Mensah spillede langt over mit forventede niveau af dem, da vi vandt mesterskabet. Især Mensah har vist mig, at han ikke er god nok. Der skal enten satses på JMG, hvis man ikke kan sælge ham, eller købes en af høj kvalitet. Venstre side er vi fint dækket ind på, når Blas kommer tilbage, og Bjur er reserve.
Transferdommen må være afgange til to ud af Bruus, Mensah og JMG, HVIS der hentes en erstatning.


Midtbanen: Bedst besatte kæde
Potentialet i en midtbane med Rado, Frendrup, Greve, Cappis og Slimane er højt. Men risikoen ved flere nye spillere er næsten lige så høj. Læg dertil en Corlu, som desværre ikke virker til at slå igennem eller få chancen, Børkeeiet, som jeg faktisk stadig tror på, Fallenius, der er fremtidens mand, og så Andreas Pyndt. Sidstnævnte skal lejes ud, så han kan få førsteholdsfodbold (Måske også Fallenius). Og så er der vel også nok spillere til at dække tre pladser både offensivt og defensivt i de fem førstnævnte + Børkeeiet.

Angrebet: Mere kvantitet end kvalitet?
Seks mand i Uhre, Hedlund, Pavlovic, Salech, Kvistgaarden og Singh er RIGELIGT set ud fra kvantitet, men kvaliteten mangler, når Uhre og/eller Hedlund skal hviles, har karantæne eller har skader. Satset med Pavlovic virker ikke til at være det rigtige, og jeg har ganske enkelt ikke set nok fra de tre unge til at turde satse på dem. Men de må gerne modbevise mig.
Jeg ser gerne, at der hentes en med samme kvaliteter som Uhre og Hedlund – altså en hurtigløber, der kan strække forsvaret. Og så vil det nok være fint med udlejninger til flere af de unge.

KONKLUSION
Der er ganske enkelt for mange spillere i truppen – selvom der er de europæiske kampe. 29 spillere (26 til marken). Og ja, det mener jeg, selvom vi lige nu mangler flere på grund af corona. Men jeg er i den tro, at corona ikke er for altid (i hvert fald ikke for resten af sæsonen). Så der skal sælges.
Jeg ønsker mig en CB, en HWB og en angriber, men det kræver, at flere spillere forlader klubben. Enten på leje eller permanent.
Deltag i diskussionen
 • Welkro
 • Welkro   17. august 2021   

 • Jeg er enig i mange af dine tanker.

  Målmandsposten er på plads, så lad os se på de 26 markspillere. Reelt er det måske 17-18 med superliga kvalitet, og det er alt for lidt når vi også skal spille i Europa!

  Mod FCN hvor holdet var stærkt reduceret grundet Corona, var Singh ikke engang i truppen. Pyndt og Fallenius kom ikke på banen, selvom vi jagtede en udligning, så jeg tror ikke at NF mener de kan bidrage med meget.
  Corlu ser jeg heller stående foran et gennembrud i BIF. Uheldigt at han er syg igen, men det jeg har set ham spille, skriger ikke ligefrem kvalitet.

  Lumb giver sig selv, han er helt væk.

  Salech og Wikstrøm er udviklingsspillere og skal have tid på u-19 eller udlejes.

  Det er ikke sikkert at Blas er tilbage i fulde omdrejninger før det nye år.

  Og så er der usikkerheden omkring Gammelby, skal han sælges? Desuden har Uhre og Radosevic udløb næste år, og skal der tjenes penge på dem, så skal de sælges nu.

  Med alt det taget i betragtning, så er det stadigvæk en papirstynd trup, der skriger på forstærkninger. Men nu kan vi lige så godt vente til at handle de sidste timer af vinduet som CV ønsker, da vi stille og roligt spiller os ud af SL, og nok ryger ud af CL med ret stor sandsynlighed, så vi kan koncentrere os om EL og pokalen.
  1 god kommentar

 • Jeg så også gerne en ny CB og angriber.
  Jeg synes faktisk det er svært at sige hvad Pavlovic´s spidskompetence er.
  Synes når han endelig magter at gå op i en duel, så spiller han en dårlig bold videre.
  Enten får kort, hårdt, eller upræcist. Derudover er han ikke en god afslutter. Det har ikke noget at gøre med hans fck fortid, men jeg synes faktisk ikke han er god nok.
  2 enige
   
  • Mik
  • Mik   17. august 2021   

  • @Mads-Nohr helt enig og vi mangler kvalitet oppe foran i en afslutter Uhre er ikke nok at have

   Hedlund er i min verden ikke angriber men fremragende offensiv midt/Wing eller hvad man kalder hans placering

   Han er assist konge men målsluger bliver han aldrig
   1 enig

  Se 3 flere kommentarer
   
  • Mik
  • Mik   17. august 2021   

  • @Mads-Nohr samt HWB er issue.

 • sirtrip
 • sirtrip
  Betalende bruger
    17. august 2021   

 • Rigtig mange af vores spillere er udviklingsspillere og jeg kunne godt tænke mig at en del af dem bliver lejet ud og får lidt hår på brystet i stedet for splinter i røven. Det ville også give plads i truppen til indkøb af nogle mere færdig udviklede spillere og når transfer karrusellen så kører igen bliver der formentlig plads til de udlejede spillere.
  1 enig · 1 god kommentar

 • sirtrip
 • sirtrip
  Betalende bruger
    17. august 2021   

 • Og så synes jeg det kunne være rart hvis forstærkningerne kommer de steder vi alle kan se halter.
  1 enig · 1 god kommentar


 • AltidBIF
 • AltidBIF
  Betalende bruger
    17. august 2021   

 • God analyse, - er meget enig
  1 enig · 1 god kommentar

 • Jensen
 • Jensen
  Betalende bruger
    17. august 2021   

 • Når alle er tilbage fra Corona og forhåbentlig ikke har nogle følger af dette, så synes jeg faktisk vi har en fin trup, til at kunne kæmpe med om 3. pladsen.
  Jeg har nævnt tidligere, at jeg ikke tror vi har Maxsø, når vinduet lukker. Så i forsvaret synes jeg der vil mangle en erfaren forsvarsspiller. Men det behøver ikke være en central, da jeg synes vi mangler en naturlig venstrebenet.

  I angrebet kunne jeg også godt tænke mig en klon af Uhre, som var lidt mere effektiv. Men det er i min verden mere nice-to end need-to.

  Men alt i alt, så synes jeg bare vi mangler ro og kontinuitet.

  Ja, det ville da være fedt med en top-klasse HB. Men Bruus har vist hvor hans topniveau ligger, så jeg vil hellere prøve at få ham der op igen.
  1 enig
   
  • Mik
  • Mik   17. august 2021   

  • @Jensen der er vi så langt fra enige.

   Synes der er flere steder på banen vi halter efter.

   Jeg mener ikke kun det handler om Venstre benet som mange skriver.

   Synes faktisk der er steder der er langt vigtigere at forbedre sig på.

   HWB og angreb, jeg mener ikke vi skal have en Uhre klon, men en angriber der skyder på mål og kan score.

   En der søger feltet og chAncerne, men faktisk selvom midtbane er steder vi har en del, så mener jeg nogen burde sælges og par udlejes flere steder på banen.

   Jeg ser gerne vi løfter vores niveau og mener ikke vi er det uden corona. Før Corona var der også mangler og vil ikke bruge det som undskyldning.
   1 god kommentar
   
  • Mik
  • Mik   17. august 2021   

  • @Jensen synes faktisk Hedlund fungeret fint som Wing og mener ikke han er angriber.

   Du kan godt være assist kunde og spille på midtbanen :)

  Se 2 flere kommentarer

 • Barca
 • Barca   17. august 2021   

 • Jeg er meget enig ...i både dine ønsker og dine tanker! Tænker det vil give god mening at leje Pyndt og Singh/eller kvistgaarden, der alle er kæmpe talenter, og som vil komme tilbage endnu stærkere næste sæson.
  Pavlovic kan bruges i visse situationer, men har han kvalitet nok til mere spilletid??
  Desuden kunne jeg tænke mig at vi sælger JMG og Corlu (han ser desværre ikke ud til at havde det mentale der kræves at spille i BIF).


KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021