Min første Brøndby-kamp: Michael Laudrup var den store stjerne

Skrevet af Nanna Møller Karlsen, 5. juni 2020

Da Morten Bødskov for nylig besøgte sine forældre i Karup, fik han langt om længe de sidste ungdomskasser med sig hjem til Rødovre, hvor han bor nu. I den ene kasse fandt han sin autografmappe. I dén lå en billet, som har en helt særlig betydning for Bødskov. Billetten er fra en kamp på Ikast Stadion, hvor Brøndby IF var på besøg. Det var Bødskovs første Brøndby-kamp. Det var i 1983 og det var Brøndby mod Ikast FS på Ikast Stadion.

Brøndby havde Michael Laudrup på holdet, og Bødskov fik efter kampen også sikret sig stjernens autograf, så den har også plads i autografmappen.

- Michael Laudrup var holdets helt store stjerne. Alle talte om ham, Liverpool ville have ham til Anfield og nogle husker måske billedet af ham på forsiden af Alt om Sport i Liverpool-trøje og med bowlerhat. Derfor tog min far og jeg til Ikast for at se Michael Laudrup og Brøndby mod Ikast FS, fortæller Bødskov, som er født i Karup, cirka 15 kilometer fra Ikast Stadion.

- Min far og jeg taler stadig om kampen. For det var Michael Laudrup og Brøndby mod Ikast FS. I den rækkefølge. Laudrup var vanvittig god, og var da også afgørende for 0-2-sejren over Ikast. Michael Laudrup var mine ungdomsårs helt store spiller. Han scorede de mål vi kan huske fra 80’erne. Alle husker hans to mål mod Sovjet i 1985 i Parken og hans sublime scoring mod Uruguay ved VM86. Han var fantastisk.

- Laudrup på Ikast Stadion i 1983 blev min første oplevelse med Brøndby IF. Siden er det blevet til mange fantastiske oplevelser, venskaber, netværk og en mulighed for også at bidrage til vores stærke fællesskab om klubben.

Privatfoto
3point.dk © All rights reserved

Men der gemte sig mere guld i autografmappen fra loftet i Karup.

- Sammen med Brøndby-billetten er også en billet til en Ikast-kamp mod Frem og en autograf fra Kim Vilfort, som jo spillede her inden han drog til franske Lille. Per Bjerregaard har fortalt mig, at han og Tom Køhlert allerede havde et godt øje til Vilfort, men Lille trak. Heldigvis fik Per Bjerregaard overtalt Vilfort til at komme Brøndby efter det korte ophold i Lille.

- På Ikast-holdet til kampen mod Brøndby var også Mogens Krogh. Vi talte om kampen, da vi tørnede ud i en show-kamp på Folkemødet forrige år. Mogens var Ikast-holdets store spiller. Han huskede tydeligt kampene mod Brøndby og Laudrups imponerende niveau.

Privatfoto
3point.dk © All rights reserved

Morten Bødskov har altid dyrket meget sport og været sportsinteresseret. I hans autografmappe findes der mere guld fra de dage, hvor han stod klar med kuglepennen, når de store stjerner slog vejen forbi.

- Ikast Stadion var stedet for de store kampe og et mekka for en autografjæger som jeg. Det var her under SDS Cup i 1981, at jeg fik autograf en af Zbigniew Boniek, som var en kæmpe stjerne og med i cup’en for hans polske klub Widzew Łódź inden han vandt mesterskaber for Juventus. Med i SDS Cup var også Eintracht Braunschweig og Leeds United med tidens storspiller Brian Flynn, som jeg selvfølgelig også jagtede og sikrede mig en autograf af. I kassen ligger også autografer af Preben Elkjær og Allan Simonsen, som efter hjemkomst fra Verona og Charlton trak tusinder til Ikast Stadion for at se dem i VB-trøjen. Alt sammen ligger i ungdomskassen, som gav et par timer down memory lane, da jeg åbnede den.

Nu bor Morten Bødskov i Rødovre og han er en indflydelsesrig person i miljøet i og omkring Brøndby IF. Han udviklede et tæt forhold til legenden Kjeld Rasmussen.

- Jeg har fulgt klubben siden Laudrups entre i de tidlige 80’ere. Da jeg flytter til København i begyndelsen af 90’erne får jeg for alvor klubben og Vestegnen ind under huden. Jeg bliver formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, og får et tæt forhold til Brøndbys daværende borgmester Kjeld Rasmussen. Når man talte med Kjeld om livet og politikken var der ingen tvivl om, hvor hjertet lå. Det var Vestegnen, Brøndby Kommune og Brøndbyernes IF.

- Da jeg flyttede til København begyndte jeg at komme på stadion, men Kjeld fik Vestegnen og Brøndby IF helt ind under huden på mig. Siden da er det blevet til fantastiske oplevelser og muligheder for at hjælpe foreningen og klubben i mange sammenhænge.

Vi er på jagt efter flere gode historier om "min første kamp". Vil du fortælle din historie til 3point.dk, så send en mail med lidt tekst og billeder til nanna@3point.dk.

Privatfoto
3point.dk © All rights reserved

Privatfoto
3point.dk © All rights reserved
Deltag i diskussionen
KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021