Niels Frederiksen: Der er en øvre grænse for unge spillere i startopstillingen

Skrevet af Jesper Hammeken, 4. august 2020

I sidste sæson fik spillere som Andreas Bruus, Morten Frendrup, Jesper Lindstrøm og Anis Ben Slimane gennembrud for de blå/gule, som derfor er inde i en udvikling, som stemmer overens med den anvendte strategi. Men det er ikke sikkert, at man ser mange flere af de unge i startopstillingen, så længe de ovenstående er en del af den. Der er nemlig en øvrre grænse for, hvor mange man kan være med, ifølge Niels Frederiksen, som ikke er klar til at komme med en helt lukket grænse, da det afhænger af kampen. Den tidligere U/21-landsholdstræner mener, at det er vigtigt med rutine rundt om de unge, hvis man stadig ønsker at være en del af toppen. 

- Der er en øvre grænse for, hvor mange Masterclass-talenter vi kan lade starte inde. Det er der, fordi vi er ambitøse. Vi kan ikke ligesom FC Nordsjælland strategisk vælge at sige, at det er ligemeget, om vi bliver nummer seks, syv eller otte og så bare spille med de unge. Der er ikke nogle af de hold, som spiller med en masse unge spillere, som ender helt oppe i toppen denne sæson. Jeg tror, at hvis vi skal fastholde en ambition om top-3, så tror jeg ikke, at man kan forvente, at vi skal spille med syv eller otte af de helt unge spillere. Der skal være en stamme omkring med rutine, kvalitet og højt bundniveau. Det er der ingen tvivl om, og der tror jeg da, når vi nærmer os de her fire-fem stykker, så tror jeg også, vi har nået en øvre grænse. Jeg siger ikke, at det ikke kan være seks i en enkelt kamp, og så måske to-tre i en kamp mod FCK eller FC Midtjylland, fortæller Niels Frederiksen i podcasten, Den Gamle Hytte.

Niels Frederiksen øjner heller ikke muigheden for, at de unge spillere skal være direkte erstatninger, hvis man sælger rutinerede kræfter. Det er dog muligt, såfremt at de grundlæggende er bedre. Brøndby-træneren fremhæver denne sæsons top-3, når det kommer til, hvorfor rutinen er så vigtig, selvom han understreger, at alder ikke er alt. 

- Jeg har svært ved at se os smide de unge ind som erstatninger for de rutinerede spillere, medmindre de er ligeså gode eller dygtigere. Det er jo dybest set ikke alderen, som er det vigtigste. Men det er klart med vores ambitioner om at spille med i toppen, så er der da en øvre grænse. Det er meget rutinerede hold i FCK, FC Midtjylland og AGF, så ved jeg godt, at de smider nogle enkelte ind nogle gange, men vi vil gerne klare os med flere unge og så stadig spille med i toppen. Men det bliver ikke trekvart hold. 

Podcasten, Den Gamle Hytte, kan høres på Spotify.

 
Deltag i diskussionen
 • Tanken
 • Tanken   4. august 2020   

 • Den interessante diskussion er så hvornår man ikke længere skal betragtes at være ung. Jeg mener ikke man bør se på alderen der, og der er nok ikke et helt magisk tal, men jeg vil mene det ligger omkring de 50 til 100 professionelle kampe for et førstehold. Derudover mener jeg måden man bør hive nye unge ind netop er at sælge en mere rutineret spiller, men lade dem sluses ind via bænken i første omgang. Det interessante i denne udtalelse er dog det kan lyde som at sælger man Schwabe og/eller Jung samt når man se på angriber og venstre back er man ikke klar til at lade Hermansen, Kabongo/Staugaard, Jacob Rasmussen eller Kvistgaarden komme direkte ind, men vi i stedet kigger på erstatninger udefra.
  3 enige · 2 god kommentar
   
  • kewell
  • kewell
   Betalende bruger
     4. august 2020   

  • @Tanken Gode pointer Tanken. Niels Frederiksen udtalte dog direkte (mener det var i en podcast fra Den Gamle Hytte) at han mener Hermansen er klar til at stå Superliga. Så jeg tror man vælger at satse på ham.
   De øvrige tror jeg dog du har ret i, dog uden at vide hvor Kabongo står pt.
   1 enig
   
  • @kewell det er korrekt, men NF understregede at der skulle være konkurrence på pladsen, hvilket jeg tolkede som at der mindst skulle sikres en erstatning til bænken

 • Mogens
 • Mogens   4. august 2020   

 • @Doctor Som jeg husker udtalelsen skal der konkurrence til på målmandsposten. Mindst lige så stærk som Hermansen.

 • Wolle
 • Wolle   5. august 2020   

 • Så kom der svar på tiltale i forhold til BrøndbyLyd. Vi skal ikke være som Nordsjælland. Dejligt med ambitioner! Så skal det bare føres ud i livet.

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER