Niels Frederiksen rystede posen – men det var ikke på grund af FCK

Skrevet af Nanna Møller Karlsen, 1 måned(er) siden

Hvis nogle af de 1.600 medrejsende Brøndby-fans eller folk hjemme i stuerne troede, at Brøndby-cheftræner Niels Frederiksen med sine fem udskiftninger i startopstillingen på Ibrox mod Rangers FC måtte have derbyet mod FCK på søndag i tankerne – ja, så troede de forkert.

Det understregede Niels Frederiksen efter det klare 2-0-nederlag i Skotland.

- Nej, skiftene var ikke med tanke på søndag. Men vi har en trup, hvor vi synes, vi har mulighed for at rotere. Vi sparede ikke spillere, men vi roterer, fordi vi er nødt til at økonomisere med kræfterne, for der er ingen spillere – uanset hvem de er – der kan spille alle kampe 90 minutter, sagde han.

Blandt de fem nye i startopstillingen i forhold til søndagens superligakamp mod Vejle var blandt andre Morten Frendrup, Henrik Heggheim og Andrija Pavlovic. Og netop de tre spillere fremhævede Niels Frederiksen efter kampen.

- Heggheim, på den ene stopperposition, spiller fremragende. Frendrup kommer ind og spiller fremragende, og jeg synes, at Pavlovic spiller fremragende, lød det fra cheftræneren.

Konfronteret med den kedelige kendsgerning, at Brøndby endnu ikke har scoret et mål i sine hidtil tre europæiske gruppekampe og ikke engang haft så meget som en afslutning inden for målrammen i de seneste to kampe lød det sådan her fra Niels Frederiksen:

- Hver gang vi er ude og spille europæisk, så spiller vi op i niveau. Vi møder hold, der er stærkere end dem, vi møder til daglig – og også nogle hold, der på alle parametre er på et højere niveau end os. Derfor er vi lidt afhængige af, at vi får alt til at lykkes for at få noget med os, sagde han.

Og det var synd at sige, at særlig meget lykkedes for Brøndby torsdag aften i Glasgow – ganske vist mod en modstander på et højere niveau, men langt fra tilhørende den europæiske top.

Men alligevel syntes Niels Frederiksen, at Brøndby-holdet ”langt hen ad vejen” præsterede udmærket.

- Men det er klart, at vi har nogle muligheder, og dem skal vi selvfølgelig score på. Vi skal ramme topniveauet hele vejen rundt, hvis vi skal have noget med os, når vi møder et hold som Rangers på udebane. Så selv om vi langt hen ad vejen præsterede udmærket, så rammer vi jo ikke topniveauet på alle parametre, sagde Niels Frederiksen.

Brøndby-holdet var på forhånd advaret mod indlæg og standard-situationer inden Rangers-kampen. Ikke desto mindre faldt de to skotske scoringer på netop den måde.

- Det får de lidt for let, og det er klart, at vi har lukket lidt for mange mål ind, også på indlæg, hvor vi ikke har forsvaret os godt nok. Det skal vi blive dygtigere til, det arbejder vi allerede på, sagde Niels Frederiksen.

Nu er næste udfordring hjemmekampen mod FCK på søndag.

- Så vurderer vi til på søndag, hvad der er vores stærkeste opstilling. Jeg synes, jeg har mange spillere at vælge imellem, og der er ikke nogen fra kampen i dag, der er så brugte, at de ikke kan bidrage på søndag, sagde Niels Frederiksen.
 
Deltag i diskussionen
 • Joblar
 • Joblar   1 måned(er) siden   

 • Sikke en gang sludder, der var nok kun en af de tre der var ok, spiller op i niveau, nej Rangers er ikke bedre end FCM eller FCK, fakta er at NF ikke har en plan, og hvis så er den alt for defensiv, ærlig talt spillede vi jo ikke vores chance her til aften, vi spillede pindsvine fodbold og troede vi kunne fedte en 0-0 hjem.
  6 enige · 2 god kommentar

 • Mik
 • Mik   1 måned(er) siden   

 • Sikke noget sludder NF der var hul i din pose

  Pavlovic spillede ikke fremragende, så skal jeg direkte til optikeren

  NF gjorde han det, så må du jo stille med samme 3 på søndag, hvis det var så fantastisk og vil godt vædde alt, at NF ikke har Pavlovic med i sin startelveren der, det er intet andet end medie snak. Men Heggheim spillede fremragende igen, undre mig hvorfor han er god nok mod de gode europæiske hold, men ikke kan bruges i superligaen, det giver ingen mening for mig
  4 enige · 1 god kommentar
   
  • Uka
  • Uka
   Betalende bruger
     1 måned(er) siden   

  • @Mik Vi ses hos optikeren, kun Heggheim var god I min optik.


   2 enige · 1 god kommentar

 • Er Niels Frederiksen blind? Pavlovic fremragende!!!

  Han var den spiller paa banen der rörte bolden mindst (39) den spiller der tabte flest dueller(8) og den spiller der mistede bolden flest gange (4).

  Han havde 1 skud imod maal (forbi), en afleverings nöjagtighed paa 68%, ud af 17 afleveringer og blot 4 af de afleveringer var paa modstanderens banehalvdel! Og han tabte 3 ud af 5 hovedstöds dueller. Samt han skabte 0 chancer til sine medspiller

  Er der nogen der har ändret definitionen paa Fremragende?

  3 enige · 2 god kommentar
   
  • mp80
  • mp80   1 måned(er) siden   

  • @Lydenafenbildör det må være den samme som CV benytter
   1 enig · 1 god kommentar
   
  • @Lydenafenbildör - man kan ikke kalde offensiven for blændende. Men hvis man sammenligner Pavlovic med Uhre er hans stats signifikant bedre. Så sammenlignet med Uhre spillede Pavlovic fremragende.

  Se 2 flere kommentarer

 • Mr.D
 • Mr.D   1 måned(er) siden   

 • Hmm... kan ikke lige få øje på Pavlovic fremragende indsats...
  2 enige · 1 god kommentar

 • Den udtalelse beviser du er en skandale og slet ikke ved en skid om fodbold. Det er tydeligvis DIG der er problemet !
  2 enige · 1 god kommentar

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    1 måned(er) siden   

 • Nu skal Niels Frederiksen passe på at han ikke mister sin integritet og faglighed. Det er definerende for hans opbakning at han altid fremstår troværdig og ikke som komiske Ali.

  Jeg kan leve med opbygning, men de spillere vi bygger på SKAL kunne ramme et europæisk niveau med tiden - ellers er det spild af tid og ressourcer.

  I min optik er der flere af vores spillere, der vil kunne ramme et acceptabelt niveau over tid, men der er saftsusemig også nogle, som aldrig kommer i nærheden af et europæisk niveau - eller blot at blive anstændige top-3 Superligaspillere.

  Jeg synes, at vi er tåkrummende pinlige for at være ærlig.
  2 enige

 • Kuffe
 • Kuffe   1 måned(er) siden   

 • Jeg har længe tænkt at vi nok skal komme igennem denne sæson med et fornuftigt point snit, med pil op på spil og chancer og med en gruppe spillere der er spillet godt sammen og klar til næste sæson.
  Jeg er ikke nervøs over at vi taber til Rangers, der i bund og grund er et bedre hold end Brøndby.
  Men jeg blev oprigtigt nervøs og bange for fremtiden efter jeg læste denne artikel.
  Mener NF helt oprigtigt at Pavlovic og Frendrup spillede en fremragende kamp ?
  Vi spillede en rædderlig kamp, 0 forsøg inden for målrammen, og det på trods at Rangers gav os plads til at spille på.
  Jeg er virkelig bekymret og bange for hvor galt det kan gå i denne sæson, kan simpelthen ikke se, bare en enkelt ting der fungerer på det her hold.
  Er spændt på weekendens kamp hvor vi møder et Fck hold, der heller ikke er godt spillende i øjeblikket, men lur mig om ikke vi også taber den

 • Jeg tror NF siger ét til pressen, men i virkeligheden tænker noget andet. Jeg syntes også ovenstående er en gang damage control vrøvl. Som fan siden 90erne, så er det der gør allermest ondt, at det overhovedet ikke er spændende at se BIF spille disse internationale kampe. Vi er lysår fra at være interessante og relevante. Men vi ligger som vi har redt. Som jeg har skrevet 1000 gange, så blev denne sæson solgt allerede inden den var kommet i gang. Der mangler SÅ MEGET kvalitet på det hold. Der er flere herinde, som kan spotte superliga top 3 potentiale i dette hold allerede i næste sæson. Det må jeg bare sige, at det kan jeg ikke få øje på overhovedet. Ikke i én eneste kamp i efteråret har jeg tænkt, hold da op et spændende potentiale i de her gutter. Men der er utvivlsomt flere som er langt mere kompetent som mandagstræner end jeg er.

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021