Niels Frederiksen: Vi stepper op i anden halvleg

Skrevet af Daniel Mads Jensen, 19 dage siden

Brøndby fik et enkelt point, da AGF søndag aften gæstede Vestegnen, efter en kamp hvor hvert hold havde en god halvleg. Det mener i hvert fald Brøndby-træner Niels Frederiksen.

- Vores anden halvleg var bestemt rigtig rigtig fint. Jeg synes, vi gør det meget fint i anden halvleg, men jeg var så heller ikke tilfreds med vores første halvleg. Men vi får steppet op i anden halvleg, både forsvarsmæssigt, men også i forhold til at få skabt nogle chancer, noget mere bevægelse og noget dynamik og intensitet i vores spil med bolden. Det bliver meget bedre i anden halvleg, sagde Niels Frederiksen efter kampen til 3point.dk.

Frem mod kampen havde han ændret på tre positioner i forhold til de sidste par kampe. En af ændringerne var, at Andrija Pavlovic erstattede Simon Hedlund i startopstillingen, og det skifte synes Brøndby-træneren, han fik fint udbytte af.

- Ja, langt henad vejen synes jeg. Jeg synes, han får beskyttet bolden rigtig godt med ryggen mod mål. Jeg synes, der er nogle situationer, hvor vi får brugt det, specielt i anden halvleg. Vi skal være lidt skarpere til at udnytte, når han laver aflæggene, og det vi laver inde i mellemrummene efter, han har haft den, det er en god måde at blive retvendte på, og han har en god fylde, når vi får lagt indlæggene ind. Dem lægger vi jo lidt flere af i dag end vi plejer. Så jeg synes egentlig, hans præstation i dag var ganske fin.

På midtbanen blev der ikke rokeret til dagens kamp, men det skal der til næste kamp på onsdag, hvor to Brøndby-spillere er i karantæne. Den ene, Tobias Børkeeiet, fik to gule kort for to frispark i samme situation, og den udvisning vil nordmandens træner ikke brokke sig over.

- Det er vel rigtigt nok. Jeg ser, at han først kommer lidt for sent i en tackling. Hvis man mener, han skal have et gult for det, så er der vel ingen der er i tvivl om, at han skal have gult for den anden han laver, som jo er en nødbremse. Jeg er lidt mere i tvivl om der skulle være gult på den første, og jeg troede også, man som spiller skulle informeres af dommeren, hvis man havde et gult og kampen løb videre. Det kan godt være, det ikke står i reglerne, det må jeg lige hjem og læse op på.

Børkeeiet var ikke den eneste, der ragede kort til sig på den blå-gule midtbane. I slutminutterne fik også Jesper Lindstrøm et gult kort, som bringer ham i karantæne i onsdagens kamp i Farum.

- Det synes jeg er rigtig godt, for Jobbe trænger til en lille pause. Faktisk synes jeg, at Jobbe spiller de bedste 45 minutter vi har set ham spille i år her i anden halvleg. Det var virkelig et skridt op for ham, men Jobbe har spillet rigtig mange kampe og har været en lille smule brugt. Jeg tror, den pause på onsdag, hvis han har karantæne, vil bekomme ham vel. Selvfølgelig er det altid ærgerligt at skulle undvære en dygtig spiller, men det kan jo være, vi får ham tilbage endnu stærkere.

Til gengæld er der mulighed for, at Lasse Vigen, som sad over med en mindre skade til dagens kamp, kan være med i onsdagens kamptrup, fortæller Niels Frederiksen. Han kan kæmpe om den plads, Jesper Lindstrøm efterlader, men der er flere om buddet. Et af buddene er Anis Slimane, som kom ind og gjorde en god figur i anden halvleg.

- Det var et rigtig godt indhop. Han har vel også en assist til 2-2-målet. Jeg synes, han leverer et godt indhop, det var ikke så langt, men det er et godt og solidt indhop. Han tager nogle kloge beslutninger på bolden, synes jeg, og fik også taget nogle dueller. Det var rigtig godt.

Om det bliver Slimane, Vigen eller en helt tredje, der erstatter Lindstrøm, får vi at se på onsdag, når Brøndby gæster Right To Dream Park i Farum.
Deltag i diskussionen
 • mp80
 • mp80
  Betalende bruger
    19 dage siden   

 • Helt enig med NF omkring Jobbe, han ser meget brugt ud, dog kunne NF også selv give ham en pause eller skifte ham ud undervejs i kampene. Pyndt kunne fx godt få chancen eller Corlu, hvis han er i form og ellers kunne Oscar også bringes i spil.

 • Kaj
 • Kaj   19 dage siden   

 • Med den 2. halvleg, som Jobbe spillede i dag, forstår jeg ikke NF's udtalelse om, at Jobbe ser brugt ud. Det har han gjort i de seneste kampe, men i dag gav han max gas til sidste fløjt og havde mange gode aktioner - især i 2. halvleg.
  2 enige · 1 god kommentar

 • Med tanke på at det faktisk er (eller snarere var) realistisk at vi kunne vinde DM-guld for første gang i 16 år, så begriber jeg ikke at vi overhovedet ikke kommer ud til første halvleg. Selvom NF har travlt med at rose anden halvleg, så var den jo ikke ligefrem prangende. Uden Jobbes X-faktor er vi komplet ufarlige og helt igennem ordinære. Jeg savner den spilleglæde og optimisme der ofte kendetegnede holdet i lange perioder i grundspillet. Vi magter simpelt hen ikke at skabe en fodboldkamp når hold parkerer bussen. Bør vi ikke snart se Singh eller Pyndt i aktion?
  2 enige
   
  • @Kristianbs Tror NF har stolet på dem der bragte os til slutspillet, også skal bære os det sidste stykke.

   Men ja vi virker lidt tabt for ideer og energi, rart at se Pavlovic i dag bringe lidt andet til kampen.

   Jeg synes vores trup er for smal, når vi skal ændre i spilkoncept, eller smide ny energi ind fra bænken, en Corlu i omdrejninger kunne ha' gjort en forskel tror jeg...
   1 enig

  Se 1 flere kommentarer