Fodbold live resultater
Ny U/17-træner: Jeg har fået et rigtig godt indtryk af klubben

Skrevet af Jesper Hammeken, 22. juli 2022

Det er ikke kun spillere, der skifter klub i løbet af sommeren. Brøndby har nemlig også været på markedet efter en ny U/17-træner, da Patrick Harboe har skiftet rolle i Masterclass. Valget er faldet på hollandske Menno van Dam, som er kommet til fra SC Heerenveen, hvor han var U/21-træner i den seneste sæson. Hollænderen var ikke på kontrakt længere, og så opstod kontakten med Brøndby. 

- Jeg var fri på markedet, og der var en del kontakt, og så fik jeg et opkald fra klubben, som ville have mig til samtale. De ville gerne have en fra udlandet for at få nogle nye idéer til akademiet. Jeg havde snakke med Klavs (Klavs Rasmussen, red.) og Christian (Christian Larsen, red.), de endte godt, og så fik jeg jobbet, fortæller Menno van Dam til 3point.dk. 

Træneren kendte en smule til dansk og skandinavisk fodbold i forvejen, da han har trænet flere spillere med baggrund fra Skandinavien. Træneren spurgte derfor også til dansk fodbold hos nogle af dem, inden han pakkede kufferten og satte kurs mod Danmark. Han var også glad for idéen om at bruge egne talenter, da det ifølge ham giver mere mening til projektet om at være ungdomstræner.

- I fortiden har jeg trænet Stefan Gartenmann, som nu spiller for FC Midtjylland. Vi har haft en del spillere fra Skandinavien og Danmark, i den seneste sæson har Nicolas Madsen også været der, han er også fra FC Midtjylland. Jeg snakkede med ham om Brøndby og ungdomsfodbolden, han var meget positiv. Amin Sarr og Rami Al Hajj, som er to svenske spillere i Heerenveen, de var også meget positive omkring dansk fodbold, ungdomsfodbolden og klubben Brøndby. Det var et godt tegn for mig, så tænkte jeg også, det var godt. Jeg snakkede også med Klavs og Christian, som fortalte om projektet med Masterclass, og hvordan klubben ønskede at få egne talenter frem. Det er inspirationen som ungdomstræner, at man gør spillerne gode, og at man så ser dem træde op på det niveau, så det tiltalte mig.

Menno van Dam er ikke i tvivl om, hvordan han tror, man skaber resultater i ungdomsfodbolden. Træneren går meget op i at tale med spillerne, og ikke kun når det kommer til det taktiske. Det er nemlig en vigtig del af hollændernes filosofi, at spillerne har det rigtig godt, da det er en medvirkende faktor for lysten til at forbedre sig og vinde.

- Jeg er en træner, som vil se at spillerne giver 100 procent, for det gør jeg selv. Jeg vil gerne kommunikere meget med spillerne både taktisk, men også hvis nogle har det svært. Holdet skal være som en familie, hvor vi arbejder sammen. Spillerne skal glæde sig til at komme, de skal have det godt, de skal jagte at forbedre sig, og de skal jagte at vinde kampe. Jeg tror på, at spillerne udvikler sig hurtigt, hvis vi lever op til de fire punkter

Den nye træner har fået et godt indtryk af klubben i de første dage, hvor han har været overrasket over de mange hilsner, han har modtaget. Han vil gerne takke for den opbakning, som han også mener sender et stærkt signal om, at mange fans går op i hele klubben. 

- Jeg har fået mange venlige hilsner, efter jeg ankom til klubben. Det har overrasket mig lidt. Det har givet mig et godt indtryk af både klub og fans, fordi man kan mærke, at fansene tænker på hele klubben. Det har jeg været glad for.

Menno van Dam og U/17-holdet tager hul på sæsonen i midten af august, hvor de åbner sæsonen på udebane mod Vejle Boldklub. 

 

 
Deltag i diskussionen
  • Betalende bruger
      22. juli 2022   

  • Spændende tilgang, lad os håbe at han kan løfte U-17´s bundniveau, der til tider var horribelt ringe i sidste sæson.
    3 enige

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner