Fodbold live resultater
Nyhedsanalyse: Skade på Østrigs landshold kan yderligere besværliggøre Brøndbys jagt på Pentz

Skrevet af Kasper Pedersbæk, 7. maj 2024

En skade på Østrigs landshold gør potentielt set Brøndbys jagt på Patrick Pentz sværere, når østrigerens lejeaftale på Vestegnen udløber til sommer.

Pentz i Brøndby

Patrick Pentz kom til Brøndby på en lejeaftale fra Leverkusen sidste sommer, da de blågule havde solgt Mads Hermansen til Leicester og derfor manglede en ny førstekeeper. Her har Pentz imponeret i rollen, hvor han med sine hurtige reflekser og spillet med fødderne har vist sig som en værdifuld sidste skanse. Det har affødt flere spørgsmål til Pentz om en mulig fremtid i Brøndby - spørgsmål som keeperen hidtil har affejet og kaldt for spekulationer, da han henviser til han er på kontrakt med Leverkusen og hans fremtid derfor er afhængig af deres ønsker.

Det ved vi

 • Patrick Pentz har hidtil i karrieren primært ageret reservekeeper på Østrigs landshold
 • Pentz er på kontrakt i tyske Leverkusen (og udlejet til Brøndby frem til sommeren 2024), hvor han har udløb i sommeren 2025
 • Førstekeeper på Østrigs landshold er Alexander Schlager fra RB SAlzburg
 • Schlagers klub oplyser midlertidig tirsdag, at landsholdets førstekeeper har pådraget sig en knæskade, der ser værre ud end først vurderet og nu forventes at holde Schlager ude af den kommende EM-slutrunde (skriver Tipsbladet tirsdag)
 • Pentz vurderes i skrivende stund til i stedet at blive førstekeeper hos Østrig

Hvad betyder det dog for Brøndby?

Udsigten til at blive førstekeeper for Østrig ved sommerens slutrunde betyder to ting for Brøndbys keeperjagt:

 • Pentz kan med fordel afvente sin situation til efter slutrunden, da han med prognosen til at blive førstekeeper kan få et flot udstillingsvindue at vise sig frem i kombineret med de gode præstationer fra sæsonen i Brøndby.
 • Der kommer næppe en afklaring på en eventuel fremtid i Brøndby før end østrigeren har været afsted med sin land til EM-slutrunden

Med andre ord, så betyder skaden til Schlager, at Brøndbys eventuelle jagt på Patrick Pentz godt kan gå hen og blive noget mere bøvlet, nu hvor Pentz har udsigt til at skulle spille en EM-slutrunde for sit hjemland, da han derigennem kan gå hen og blive en attraktiv vare for større adresser.

Pentz om fremtiden:

Om sin fremtid har Patrick Pentz udtalt følgende:

Europæisk dark horse

Der er ikke noget incitament for Patrick Pentz til at binde sin fremtid før end EM er overstået, den eneste dark horse der kunne komme i spil er en eventuel udsigt til europæisk kvalifikation med Brøndby.

Så spørgsmålet Brøndby skal have op til overvejelse er, hvorvidt de allerede nu skal sætte jagten ind andetsteds på en ny førstekeeper.

Hvad mener DU Brøndby skal gøre? Giv din mening til kende i kommentarsporet nedenfor!
Deltag i diskussionen
 • Kan man udlede af det hele, at Ægidius slet ikke er moden, udlært eller dygtig nok i Brøndby? Ellers må han vel også være i spil?
   
  • @Michael Hansen Jeg spekulerer i følgende omkring Ægidius:
   Sidste sommer havde han samme alder, da Hermansen havde, da han blev valgt til som førstekeeper (men Ægidius blev ikke vurderet egnet der). Dernæst har han konsekvent været ude af kamptruppen som andenkeeper, hvor det altså er vurderet en 40-årig Th. Mikkelsen er en bedre stand-in.

   Der er selvfølgelig en træningshverdag og øjne, der vurderer ham langt langt langt hyppigere end undertegnede, men jeg forestiller mig at pt. er Ægidius et godt stykke fra.
   2 enige

  Se 1 flere kommentarer

 • Vi skal ud nu og finde en backup, hvis Pentz ikke forlænger. Det kunne være en lejeaftale.

  Jeg forstår, at Brøndby har spurgt til Bayerns reservemålmand.
   
  • @Brøndby85 Ja, men det har fck også. Så når nu de genvinder mesterskabet er der nok ikke så stor chance for han vælger os når han har mulighed for at spille CHL med snobberne.

  Se 1 flere kommentarer

 • Er jeg den eneste der tænker, at fck kunne finde på at smide kassen for ham?

  De mangler en ny målmand, de har pengene og de har set hvad de får…

  Jeg er slet ikke i tvivl om at de har ham i kikkerten.
   
  • @Bastiano Pentz slår mig ikke som værende æreløs, så selvom fc godt kunne bruge ham, så håber jeg inderligt, at jeg har ret i, at han har nok respekt til at takke nej.

   Og hvis ikke, jamen så må hans navn ned af vores landsholdsvæg igen.
   3 enige

  Se 2 flere kommentarer
   
  • @Bastiano Nej, det er du ikke for de ER faktisk interesseret i at hente/leje ham.

  Se 1 flere kommentarer

 • De links du refererer til, det er fra interviews til Østrigs avis.

  Samt har et tysk medie også lavet et interview med ham.

  Til en der skriver herinde han frygter han ryger til FCK, det sker ikke. Han har udtalt han har venner på holdet og han godt kan se sig slutte sin karriere i BIF, det er et signal der vil noget.

  Hvorfor skulle Pentz skifte til en klub der modsat BIF skal i CL. Han vil da spille for BIF som ender som mestre :)
  2 enige · 2 god kommentar
   
  • @GARFIELD Fordi hans relation til dem er nærmest lige så stor som til os.

   Historisk set kan fck tilbyde Europa hvert år, det kan vi ikke. De kan desuden tilbyde en langt højere løn end os. Med tanke på hans alder, så trækker lønnen formentlig.

   Jeg forstår godt Pentz, hvis han vælger dem frem for os.. selvom jeg da håber det ikke sker.

  Se 4 flere kommentarer

---

 • Uka
 • Uka
  Betalende bruger
    1 måned(er) siden   

 • Brøndby må havde et godt navn i keeper-verden. Vores målmænd kommer som regel godt vider til gode klubber. Så det bør ikke være svært at tiltrække en ny, hvis Pentz smutter.

 • Panenka
 • Panenka   1 måned(er) siden   

 • Jeg tror ikke vi skal forvente at Pentz er i Brøndby efter denne sæson.
  Han kom til Brøndby med det ene formål at komme til EM. Det ser ud til at lykkedes. Dels på grund af at han har spillet godt, dels på grund af en skade til første valget.
  Det betyder, at Pentz har rigtig gode muligheder for at lande en meget større adresse end Brøndby, efter han er færdig med EM.
  Det eneste jeg kan se kunne lokke ham kunne være hvis Brøndby vinder mesterskabet og skal kommer i CL. Men det er højst tvivlsomt om Brøndby vil kunne kvalificerer sig til CL, selv om de fik muligheden.
  Så jeg tror desværre at vi skal vinke farvel til Pentz.

 • LJS
 • LJS
  Betalende bruger
    1 måned(er) siden   

 • Tvivler desværre også lidt på, at P. Pentz fortsætter hos os.
  Tror det bliver svært at finde en afløser, der er lige så god med fødderne, som østrigeren.
  Kunne Daniel Iversen evt. Være en mulighed.
  Bliver ihvertfald spændende, hvad der kommer til at ske.

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner