Palmå om tilskuer-stramning: Vi er uforstående og ærgerlige

Skrevet af Nanna Møller Karlsen, 15 dage siden

Antallet af coronasmittede stiger i Hovedstaden og det fik tirsdag den danske regering til at tilføje regionen yderligere restriktioner og stramninger. Det gælder blandt andet fodboldstadions i området, hvor der nu kun må være 500 på hele stadion i stedet for de 500 pr. sektion, som det længe har heddet.

Det vækker undren og ærgrelse i Brøndby IF, fortæller administrerende direktør Ole Palmå.

- Vi er uforstående og ærgerlige over, at regeringen i dag har valgt at pålægge os voldsomme tilskuerrestriktioner frem til 1. oktober. Superligaen udviklede i sommer en omfattende protokol for afvikling af Superliga-kampe med de måske mest restriktive protokoller i det danske samfund, hvor vi blandt andet kan smittespore alle, der har været på stadion. Disse protokoller blev testet og godkendt af myndighederne, og vi klubber i Superligaen har siden juli med stor succes afviklet kampe. Vores fans og partnere skal have en kæmpe ros for at have taget de mange nye tiltag til sig for at mindske en eventuel smitterisiko, og vores fans går i dag til fodbold på Brøndby Stadion med en stor ansvarsfølelse overfor hinanden og samfundet, og vi er utrolig kede af, at de i dag bliver straffet, siger Palmå til klubbens hjemmeside.

- Vi har fra myndighedernes side løbende modtaget ros for vores arbejde og vores fans og partneres ageren, og man har kunnet iagttage uge efter uge, at de nationale smittetal ikke er blevet påvirket af afviklingen af kampe med tilskuere i 3F Superligaen. Hele vores omfattende protokol for, hvordan vi afvikler kampe, danner i dag grundlag for, hvordan mange øvrige dele af samfundet skal gebærde sig ift. at minimere en eventuel smitterisiko. Derfor er det svært at forstå, at regeringen i dag har valgt at pålægge så voldsomme restriktioner på baggrund af det øgede smittetal i Hovedstadsområdet, uden at man indgår i en dialog med Divisionsforeningen eller os, eller forholder sig til det data, der eksisterer ift. afviklingen af vores kampe. Det er vores håb og forventning, at regeringen inden 1. oktober vil indgå i en åben og konstruktiv dialog med Divisionsforeningen, så man får et bredere funderet grundlag at tage så omfattende og ødelæggende beslutninger ud fra.

Brøndby har med de nye stramninger in mente aflyst billetsalget til hjemmekampen mod AC Horsens. Søndagens derby i Telia Parken vil ligeledes blive spillet for et meget begrænset antal tilskuere, da de 500 tilladte personer på stadion er inklusive spillere, trænere, presse og så videre.
Deltag i diskussionen
  • Joblar
  • Joblar   15 dage siden   

  • Er der nogen der har et overblik over de såkaldte hjælpepakker til SL klubberne, hvorledes er vi stillet mht. Horsens kampen og det faktum at vi nu ikke kan lukke tilskuer ind, bliver vi på nogen måde kompenceret for de manglende indtægter eller er der ingenting at hente ?