Palmå skyder mod restriktioner: Dansk fodbold er gået forrest

Skrevet af Nanna Møller Karlsen, 8 dage siden

Da Superliga-sæsonen startede op i september, var det med tilskuere på tribunerne. Man kørte videre med den ordning, som havde fungeret hen over sommeren, hvor stadions blev inddelt i sektioner á 500 personer og hvor man samtidig holdt et sædes afstand mellem tilskuerne. 

Men denne mulighed blev revet væk under klubberne, da smitten begyndte at stige i Danmark. Nu må der igen kun være 500 på hele stadion - og det er inklusive spillere, trænere og medier. Det efterlader et par hundrede billetter til fans og i Brøndby har fansene frasagt sig dem, så de i stedet kan gå til sponsorer. 

Der er ingen udsigt til hvornår restriktionerne bliver hævet. Det får nu Brøndbys administrerende direktør Ole Palmå til at skyde med skarpt. Dansk fodbold er gået forrest, men bliver nu straffet.

- Vi har spurgt os selv mange gange. På hvilket grundlag træffer myndighederne og politikerne beslutningerne? Dansk fodbold er gået forrest i dansk erhvervsliv. Vi har en protokol på 101 sider, som vi følger til punkt og prikke i hver kamp. Ja, jeg har svært ved at se nogle brancher i Danmark, der har gjort mere end os, siger Palmå i et interview med Ekstra Bladet.

- Vi har afviklet 46 kampe uden smittespredning. Vi kan smitteopspore, vi ved, hvor alle sidder på stadion. Vi er udendørs, sektionerer, holder afstand, spritter af. Ja, vi har gjort alt.

- Og så skal vi høre på, at sundhedsmyndighederne for nyligt brugte et referencepunkt om en kamp, der foregik i Italien 19. februar (Atalanta – Valencia). Altså på et tidspunkt før nogen som helst i vores eget land tog coronaen alvorligt. Helt ærligt, det er uforskammet at behandle os sådan.

Palmå påpeger også, at det ikke kun er indtægten fra tilskuere, klubberne risikerer at miste. Lige nu kan man heller ikke levere det aftalte produkt til sine sponsorer og det kan også få alvorlige konsekvenser for klubberne.
Deltag i diskussionen
 • BIF til jeg dør
 • BIF til jeg dør
  Top debattør
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    8 dage siden   

 • I stedet for I går ud hver enkelt direktør og brokker jer Palmå, så burde jer der været ude i pressen og forståeligt brokke jer, gå sammen om det direkte til minister eller lave en fælles pressemeddelelse på det.

  Sammen vil I stå meget stærkere fremfor det er FCK direktør, FCM, AAb, BIF der hver går ud hver i sær, hele superligaen burde komme med et fælles budskab ud. På den måde ligge ekstra pres på, for selvfølge giver det ingen mening at du kan sidde i en lukket Biograf, stå i supermarkedet lige i røven på nogen.

  Men sidde 2-3 meter væk fra en udenfor på stadion og max have 500 inde hvor vi i BIF sagtens kunne med restrektioner kunne have 3000 inde uden nogen smitte og problemer.
  Det er noget I bør gå sammen om, for på den måde stå stærkere og ligge et større pres på.

  Det andet bliver komme i ny og næ, giver ikke samme pondus mod vores kære regering.
  Der har ikke været 1 tilfælde med smitte i superligaen af tilskuere og skulle der komme det er det hurtigt opspore og så er det nok ikke på stadion det er gjort.
  1 enig
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
   Top gode
     8 dage siden   

  • @BIF til jeg dør - Nu må du ikke tage dette som et angreb, men har du læst den fulde artikel på Ekstra Bladet?
   Der er nemlig et afsluttende afsnit, som forklarer, at Divisionsforeningen på torsdag (om det er idag eller næste torsdag ved jeg ikke) Citat: ''starter en massiv kampagne for at gøre myndigheder og politikere opmærksom på, at det i disse coronatider er sikkert at gå til fodbold.''
   I den forbindelse mener Palmå: ''at det nu også er på tide, at landets fodboldfans markerer deres utilfredshed med forholdene.''

   Så jeg tror ikke dette er et enligt udbrud fra Palmå. Det tyder på at være starten på et samlet opråb til regeringen, men også til os fans, om at råbe med, i samlet flok.

   Så Palmå er faktisk helt enig med dig. :)
   2 enige · 1 god kommentar

  Se 5 flere kommentarer

 • BIF til jeg dør
 • BIF til jeg dør
  Top debattør
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    8 dage siden   

 • For alle os der er træt af man kun kan komme 500 til bold, inkl. alt det er håbløst luk da min 3000 ind, det gik ganske fint, og kæmpe cadeau til de 3000 der var på stadion jeg fik kuldegys ved se hvordan I stolt bragte en fed stemning, jeg må ærlig erkende jeg savner godt nok sydsiden og høre sange og brøl..... Fodbold med tilskuere er så meget federe, specielt når det er BRØNDBYS FANS :)
  1 enig · 1 god kommentar

 • Fint nok at Palmå (igen) gør opmærksom på hvor skadeligt det er med denne alt, alt for restriktive Coronalov.

  Jeg kunne måske forstå at man gik drastisk til værks i foråret, hvor vi ikke vidste noget om sygdommen, men nu har vi en virksom behandling til de sværeste tilfælde.

  Var det ikke snart på tide at åbne op for fodboldstadions, på det niveau vi var på i juli med 8000 på stadion?
  Vi registrerer jo alle så hvis der rent faktisk sker noget smittespredning der kommer ud af kontrol pga fodbold, kan man jo bare lukke ned igen.

  Jeg synes efterhånden det er en helt skandaløs linie regeringen lægger. Der er ingen respekt for de mange tusind mennesker der nyder at tage på stadion.
  1 enig
   
  • BIF til jeg dør
  • BIF til jeg dør
   Top debattør
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     7 dage siden   

  • @Christian Brøndbyman helt enig, det er lidt for meget kontrol verden...

 • Tanken
 • Tanken
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    8 dage siden   

 • Der hvor problemet opstår er for mig at se desværre bare ikke når vi er på stadion. Det er når folk skal hjem igen. Der opfordres til ikke at bruge offentlig transport, men for mange er det ikke en mulighed. Desuden har busserne lige efter kampen kørt forbi stoppene ved stadion, hvilket betyder der er endnu mere pres på de næste.

  Kan man sikre det bedre ser jeg ingen grund til ikke at åbne stadions, om ikke andet med mundbind
  1 god kommentar
   
  • @Tanken, folk sidder jo proppet i s-tog og busser i forvejen, når de skal på arbejde eller sågar i tivoli. Jeg var i tivoli i sidste uge, hvor toget var proppet og man gik som sild i en tønde. Jeg kan ikke se hvordan eks. Tivoli kan holde åbent og lukke ubegrænset med gæster ind, der går rundt, men en fodboldklub kan ikke have tilskuere der sidder ned? Jeg synes efterhånden at logikken i Covid restriktionerne er helt væk.

  Se 2 flere kommentarer