Fodbold live resultater
Rosende ord og et ordentligt farvel

Skrevet af Kasper Pedersbæk, 14. november 2022

Mandag morgen blev der udsendt en pressemeddelelse fra Brøndby IF, hvor klubben bekendtgjorde, at vejen fremadrettet skulle betrædes med en anden cheftræner end Niels Frederiksen. Den nu tidligere cheftræner var efter en dialog med fodbolddirektør Carsten V. Jensen blevet fyret.

Senere mandag formiddag var der et improviseret pressemøde i foyeren på Brøndby Stadion med deltagelse af både CV samt Niels Frederiksen, et pressemøde hvor begge parter benyttede lejligheden til at tale varmt om den fælles tid i Brøndby.

Om beslutningen om at afskedige Niels Frederiksen som træner fortalte CV:

- Den (beslutningen) blev taget et sted mellem kampen i går aftes sluttede og klokken 0845 her til morgen.

Om hans reaktion på fyringen kom NF ind på den samtale parterne løbende havde haft:

- Det er en dialog CV og jeg har haft gennem længere tid om hvordan fremtiden skulle se ud, jeg har jo et kontraktudløb til næste sommer. Og vi nåede frem til at timingen i det, at tidspunktet for mit stop var det rigtige nu. Jeg er sådan set helt afklaret med det.

Niels Frederiksen kom selv mere ind på timingen i det, da han uddybede:

- Jeg er sådan set enig i at det kan være fint at lave skiftet nu. Så jeg tog det egentlig stille og roligt, fordi jeg var afklaret.

- CV og jeg satte os ned i går efter kampen og så hinanden i øjnene, og kom frem til i fællesskab at tiden var den rette nu. Ikke på baggrund af kampen i går, men overordnet set. Tiden var den rette. Det var en fælles forståelse, og jeg er enig i det var den rigtige situation nu. Jeg sagde til CV at jeg tror tiden er ved at være.

Tiden i Brøndby

Den nu tidligere cheftræner udtrykte stor glæde for sit arbejde i Brøndby, hvilket han også kom ind på:

- Jeg har haft treethalvt fantastiske år i Brøndby. Men i den her branche ved vi alle sammen godt, at så skal det ikke vare længere. For mig er det vigtigt at kunne stå her i dag og med udtrykke stolthed over det stykke arbejde vi i fællesskab har gjort i klubben i den tid. Jeg har været glad for at være her, vi har opnået nogle rigtig flotte ting.

- Jeg har ikke noget behov for at luske ud gennem bagdøren. Jeg står her med oprejst pande, selvom det altid er vemodigt når sådan noget slutter.

På pressemødet blev Niels Frederiksen også forholdt sine arbejdsbetingelser i form af trupsammensætning, transfers mv, og bedt om at kommentere på den kritik der har været og om han har følt han havde værktøjerne til at lykkedes:

- Det har været en sværere periode, men kigger vi på truppen i dag, så har vi en dygtig og en god trup. Jeg er bare ærgerlig over ikke at have fået det maksimale ud af den.

- Jeg har givet det til Brøndby som jeg har, og Brøndby har givet det bedste til mig. Jeg glæder mig til at følge klubben fremover.

Reaktionerne fra fans

Forespurgt om hans følelser på den strøm af positive reaktioner der strømmede ud på sociale medier fra fans af klubben var Niels Frederiksen meget klar i spyttet:

- Det er jeg glad for! Jeg tror ikke der findes noget menneske i verden der ikke kan lide at få lidt ros, og jeg er generelt super glad for den opbakning fasene har givet mig hele vejen igennem. Selvfølgelig har der også været utilfredse fans ind i mellem, men sådan skal det være, det hører sig med.

- Noget af det der rørte mig allermest i min tid herude var mesterskabet, hvor meget det betød for så mange mennesker. Det er noget jeg aldrig kommer til at glemme, det er noget jeg kommer til at tage med mig i graven.

Om hvad der fyldte hans hoved af tanker i skrivende stund forklarede Niels Frederiksen:

- Vi har været på en fantastisk rejse, vi har opnået nogle gode ting. Det er glæden over at være en del af det her der fylder noget. Det er ikke kampen igår der fylder mest lige nu, selvom den var noget møg.

- Det største øjeblik var mesterskabet. Hvor meget det betød for klubben, for fansene, for alle omkring Brøndby. Derudover har det været positivt med den integration af en række unge spillere fra Masterclass. Der har været op- og nedture, men jeg står her og kan kigge tilbage med stolthed over det vi har opnået.

CV kom på banen

Om afskeden med Niels Frederiksen, og at de to - CV og Niels Frederiksen - sammen tog imod pressen forklarede fodbolddirektøren:

- Det siger alt, det fortæller om en mand der hele vejen igennem bare er et ægte menneske. Det er derfor vi kan stå her sammen. Det har været en rejse, som Niels var inde på. Det at vi kan stå her sammen, når vi har kæmpet sammen, og også ikke altid været enige, det betyder rigtig meget.

- I morges stod vi 0845 sammen foran staben, og igen klokken 0915 foran spillerne. Det viser noget om hvilket menneske Niels er.

Forespurgt om det alene var hans (CVs) beslutning sagde fodbolddirektøren:

- Der er en siddende bestyrelse, og en siddende direktion, som er dem der har været inde over også.

Med et ledigt trænersæde in mente, og en række træningskampe inden spillerne går på juleferie på programmet, var det naturligt at spørge ind til processen med at finde en afløser for Niels Frederiksen. Om det uddybede CV:

- Vi får det så hurtigt som muligt, men vi skynder os ikke mere end at vi finder den helt rigtige.

- Jeg kan afvise der har været dialog med andre trænere undervejs i den dialog jeg har haft med Niels. Det ville være moralsk forkert. Jeg har ikke løftet en finger på den front, det er min måde at gøre det på.

Niels Frederiksen blev mandag morgen afskediget som cheftræner for Brøndby IF efter treethalvt år i spidsen for klubbe, hvor han undervejs vandt det danske mesterskab i 2020/21 sæsonen.
Deltag i diskussionen
 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    14. november 2022   

 • For min skyld, så kan en af de grå betonflader på Brøndby Stadion sagtens udsmykkes med Niels Frederiksen.
  5 enige · 4 god kommentar

 • Det fremgår at CV og NF har haft en løbende dialog, CV har derfor for nogen tid siden meddelt NF at en kontraktforlængelse ikke ville blive tilbudt - de har så i god ro og orden haft den omtalte løbende dialog som jo så har været en dialog omhandlende timing for samarbejdets ophør, skulle det være nu ved vinterpausen, til januar eller til sommer. Sammenfaldet mellem det ny ejerskab og de manglende resultater gjorde beslutningen nemmere for dem begge.
  1 god kommentar

 • Tak for alt NF! Du har klasse, nedgør ikke andre, du er loyal og har en fed, rolig fremtoning. Jeg synes det er et fint tidspunkt at skilles her ved den lange pause, men du gør det med stil, oprejst pande og uden at smække døre. Jeg ville ønske andre, specielt een, over dig i organisationen ville gå af sig selv, da det er ham der sidder med ansvaret for de spillerkøb og salg, du skal løse opgaven med,
  God vind og alt det bedste ønskes du herfra

 • Et af de mest sympatiske mennesker jeg kan komme i tanke om fra den moderne fodboldverden.
  Tusind tak for alt Niels. Det var under din ledelse, at vi kom ud af mørket, blev mestre og igen fik hul igennem over til talentarbejdet.
  Ønsker dig alt det bedste i fremtiden
  2 enige · 1 god kommentar

---

 • Solz
 • Solz   14. november 2022   

 • Niller for pokker, du udrettede flere mirakler i Brøndby, især med mesterskabet selvfølgelig, men også i sæsonen efter mesterskabet, hvor vi blev mere og mere ribbet for kvalitet. For nylig da vi hentede Wass, Ohi og Vallys, der fik du endelig chancen med et konkurrencedygtigt mandskab, men det viste sig at være for sent, selv om vi efterfølgende mest af alt oplevede fremgang, så var det pointmæssige efterslæb for stort. Du forlader klubben med værdighed, som en anden Zorniger. Held og lykke, Niller.

 • Ville være fedt hvis man kunne finde et andet job i klubben til NF så meget fortjener han i det mindste :)

   
  • Jeroe
  • Jeroe   14. november 2022   

  • @Vainio74 Han er jo bankmand, så han kan måske hjælpe med klubbens økonomi Tænker at han holder juleferie og måske ser frem mod nye udfordringer et andet sted
   
  • janb
  • janb   14. november 2022   

  • @Vainio74 kunne rigtigt godt se ham som træner for U19, hans måde at behandler og udvikle de unge spillere er fantastisk. Tror virkeligt på at vi kunne få kæmpe gevinst ud af et sådant samarbejde.

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER