Salg af Brøndby rykker tættere på - amerikansk og spansk interesse

Skrevet af RobinJulsgaard, 3. juni 2022

Ekstra Bladet skriver, at et salg af Brøndby rykker tættere og tættere på. Der skulle være konkret amerikansk og spansk interesse.

Artiklen kan læses her: https://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/dansk_fodbold/superligaen/broendby/broendby-salg-rykker-taet-paa/9282342

- Der er seriøs interesse for Brøndby, det er vi glade for, og det bekræfter, at de skibe vi har sat i søen, sejler mod bedre tider, siger Brøndbys formand, Jan Bech Andersen

 

Jeg er for, at Brøndby skal have tilført mere økonomi, men tanken om amerikansk eller spansk ejerskab står ikke øverst på ønskelisten.

 

Uden at jeg ved noget som helst om det, så ØNSKER JEG MIG, at:

- Den amerikanske ejer kan komme med en form for statistisk/analytisk tilgang til spillet og knowhow

- Den spanske ejer kan komme med et bredere scouting-system

Men det er selvfølgelig bare 100 % gisninger.

 

Hvad tænker du om de nye mulige ejere?
Deltag i diskussionen
 • sirtrip
 • sirtrip
  Betalende bruger
    3. juni 2022   

 • Jeg tænker de skal tage rigelig med penge med og en sund respekt for klubbens dna og historie.
  5 enige

 • Philip
 • Philip
  Betalende bruger
  Top debattør
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    3. juni 2022   

 • Hvis det skal være en af de to, håber jeg på det spanske. Amerikanske ejere ville virkelig være skidt og er i min verden sammenligneligt med ejere fra Mellemøsten og Rusland. Men jeg håber JBA holder sit ord om, at nye medinvestorer/ejere skal respektere klubbens historie og DNA.
  7 enige · 5 god kommentar

 • Lasse P
 • Lasse P
  Betalende bruger
    3. juni 2022   

 • Det første jeg tænker når der snakkes om salg af Brøndby, er at det skal være til den rigtige ejer. Altså en der er tro mod klubbens DNA og identitet. Det kan ikke understreges nok hvor vigtigt det er for rigtig mange af os Brøndby-fans.

  I det nyeste afsnit af podcasten Sydsidens Stemme, er JBA med over telefonen og bliver selvfølgelig adspurgt om et kommende salg. Han fortæller- og lover at når/hvis det sker, så bliver det til en investor der går med på klubbens DNA og identitet. Det garantere han, og det har givet mig noget ro i maven.
  2 enige · 3 god kommentar

 • Jensen
 • Jensen
  Betalende bruger
    3. juni 2022   

 • Jeg tror ikke på, at landet, som investorerne kommer fra, gør en forskel.
  Man ville nok korse sig over en russisk ejer, men Abramovich har nu gjort det ok.
  Der er også en del klubber i USA, som virker fint drevet.

  For mig er det vigtigste, en ejer der blot ønsker klubben det bedste. Som vil se sine penge blive brugt på at forsætte ad den sti klubben allerede er på vej af.
  Vi skal for alt i verden ikke have en ejer, som ønsker at lave sit eget projekt ud af klubben.
  4 enige · 2 god kommentar
   
  • Philip
  • Philip
   Betalende bruger
   Top debattør
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     3. juni 2022   

  • @Jensen jeg synes også der er noget moral indenover og det er bestemt ikke noget som amerikaner har. Jeg er ikke sikker på, at jeg er Brøndby fan længere hvis vi får en amerikansk ejere. Jeg synes det ville være lige så forfærdeligt som hvis redbull overtog Brøndby.
   3 enige · 4 god kommentar


 • KJOE
 • KJOE   3. juni 2022   

 • Brøndby er gældfri og en sund forretning idag. Driften hænger sammen, Masterclass fungerer og der er generel tillid til strategien.
  Så jeg kan kun se at formålet er at bringe os i samme økonomiske liga som de to Football Clubs.
  Hvis et salg ikke giver os et markant større budget til transfers, så vil jeg hellere være fri.
  Manchester United og Liverpool har begge amerikanske ejere. Og stor forskel i evnerne til at få noget godt ud af pengene. Så nationaliteten er mindre vigtig.
  Dog ikke noget russer/Qatar cirkus. Tak!
  4 enige · 2 god kommentar
   
  • @KJOE Jeg er sådan set enig - men hvis Brøndby fortsat skal være en top-3 klub kan vi heller ikke nødvendigvis bare sidde på hænderne. FC 1 og 2 er kørt fra os, så vi er nok i top 3 men vi er væsentligt tættere på nr. 4 end vi er på nr. 2 økonomisk set. Både FCN/AGF og sådan set også OB med deres rige ejer har over tid mulighed for at udfordrer os på den top 3 placering - og den er vigtigt at holde fast i den, da den giver adgang til ECL/EL - Vi skal derfor død og pine ende minimum som nr. 3 for at være sikre på Europa og skal vores butik kører rundt så kræver det Europa deltagelse.
   1 enig

  Se 3 flere kommentarer

 • Virkelig en ambivalent følelse - selvfølgelig trænger Brøndby i den grad til nogle flere økonomiske muskler for at kunne konkurrere på den lidt længere bane, MEN hvilke garantier kan man få når man sælger til en ny køber, og hvor kan vi i værste fald ende, der er masser af eksempler på dårlige udenlandske ejere Fremad Amager, Esbjerg osv osv. - hvad sker der næste gang Brødnby sælges hvem får man så ind ad døren - ser virkelig en del fare signaler.......

  Jeg så egentlig gerne at man forsøgte (har man sikkert gjort) at holde Brøndby på danske hænder, og så samtidig gerne at JBA stadig var en del af ejerkredsen.
  2 enige
   
  • @Joblar Jeg er ret sikker på JBA vil være en del af den fortsatte ejerkreds - han vil jo håbe at hans aktier stiger i værdi så han bare kan få lidt af hans investering retur.

  Se 1 flere kommentarer

 • mp80
 • mp80   3. juni 2022   

 • Det kan give klubben og os fans en masse nye muligheder, hvis det er den/de rette som kommer til. Man kan få forbedret faciliteterne både på stadion men også ned gennem MC, man kan håbe på større profiler, som kan løfte de største talenter endnu mere. Man kan få bedre special trænere til at løfte spillernes niveau mm.

  Men alt det kan også gå galt, hvis man ikke finder det rigtige match. Dog tror jeg det er en nødvendighed som det ser ud pt.


 • Uh man vidste jo godt at denne dag ville komme - og som andre så både frygter og glæder man sig. JBA har gjort klubben ufatteligt meget godt - det her er hans vigtigste beslutning i hans tid i klubben. Den forkerte ejer kan koste utroligt dyrt - eksemplerne på det er gået i galt i DK er desværre flere end det er gået godt.

  Vi skal huske, at en ny ejer har som altoverskyggende formål at tjene penge. Ingen vil eje os for vores skyld - sådan er det jo.

  Jeg tror dog med et relativt lille mer-forbrug vil vi kunne tjene flere penge end i dag. Vores problem er, at vi har et hold der lige akkurat ikke er stabile nok til fast at kunne kvalificere os til ECL eller EL. Der skal ikke så meget til, før vi kunne komme fast med i gruppespillet - det tror jeg er ret interessant for interesserede investorer ift. så mange andre klubber.
  1 enig · 1 god kommentar

 • AndreasEli
 • AndreasEli
  Betalende bruger
    3. juni 2022   

 • At tro på at der skulle komme nogen fra USA, Spanien, Hong Kong, Rumænien osv. som gerne vil klubben, har respekt for klubbens DNA, er tro mod dens identitet, og hvad der ellers bliver skrevet, er i bedste fald dejligt optimistisk - i værste fald direkte naivt. Vær kritiske! De kommer for at tjene penge.
  Det første bliver stadionnavnet, det næste bliver logoet. Mon ikke vores sæsonkort bliver dyrere ret hurtigt? Bliver spændende at se, hvor lang tid der går, før de tør røre ved navnet og farverne...

  Der kommer ikke nogen med en gratis pose penge - glem det. Det eneste spørgsmål man bør stille sig selv nu er, hvor meget identitet man er villig til at betale for den pose penge og *mulig* sportslig succes. Mit svar er nul og niks.
  1 god kommentar
   
  • @AndreasEli du er godt nok en sortseer og et typisk eksempel på en fan der lever i fortiden, du kan ikke tjene penge på gammel historik og historie.....og tror du virkelig at bare fordi vi har overskud efter denne sæson så er alt godt og rosenrødt ?...det er da bare et spørgsmål om tid før vi igen ligger med en bundløs gæld ...DERFOR er det så vigtigt med en pengestærk invester, p-s JBA er præcis det samme som i frygter, en pengemand der til enhver tid kan trække sig ud af forehavende

 • Hans
 • Hans   3. juni 2022   

 • Et godt eksempel er amerikaneren Frank macourt i Olympique Marseille eller i Frankrig !OM! hvor der hviler en gensidig respekt mellem parterne han har skudt mange mange millioner euro i klubben har opbakning mødes og taler med spillerne og pressen og er vellidt i klubben ,hvis det er sådan en ejer eller type så gerne vi kan ikke skære alle over en kam ! Men som flere fans har sagt i diverse tråde så skal en ny invester have respekt for klubben og dens dna farver og ikke lave en Esbjerg model ud af tingene vi kan jo allesammen se hvordan det gik….indtil videre er det jo også bare sonderinger og løse forespørgelser der er tale om og intet konkret….
  1 enig · 1 god kommentar


 • Det må være svært at være så glødende fans som nogen af jer er, på den ene side vil i gerne vinde mesterskaber og spille europæisk gruppespil hver sæson og i vil meget gerne være bedre end fc klubberne…i vil også gerne have masser af penge i kasssen …allerhelst ville i gerne have der kom en og lagde 6-700 millioner i kassen og smuttede igen. Men man kan ikke både blæse og have mel i munden …..så bestem jer….vil i fortsætte som nu eller vil i afgive en del af magten til en investor …der r naturligvis INGEN der bare lægger masser af millioner i kassen uden at forvente at få noget for dem
  4 enige

 • del Piero
 • del Piero
  Betalende bruger
    3. juni 2022   

 • Jeg frygter lidt det scenarie, hvor en investorkreds køber hele klubben eller majoriteten, for så er den bestemmende magt pludselig placeret hos en udenlandsk aktør, hvis mål er at tjene penge og som ikke har noget fanforhold eller altruistisk motiv. Det kan sagtens gå godt på den korte bane, og måske sågar være en styrke at ejeren ikke er følelsesmæssigt engageret.
  Men efter en årrække vil den investor trække sig ud, enten “på toppen” når det går super godt (for at realisere investeringsgevinsten) eller hvis det går ad helvede til (som i Esbjerg). Problemet i begge scenarier er at sælgeren denne gang ikke er Jan Bech med hjertet i klubben, men en kølig rationel investor, som sælger til højstbydende. Det er her - om 5-10 år - at Brøndby pludselig kan være eget af en russisk oligark eller en asiatisk playboy med en millardærfar.

  Idealscenariet er derfor en investor, som vil se værdi i at eje en ikke kontrollerende del. En slags Jan Bech nummer 2. Men det er nok, som at ønske sig en enhjørning. Det er svært at tro at en udenlandsk invester vil lægge store penge i Brøndbyskuden, uden at måtte overtage roret og kaptajnskasketten. Desværre.
  3 enige · 2 god kommentar

 • Nej tak til saudiarabiske jihad-penge! Det nytter ikke noget at vinde det hele, hvis man har solgt sin sjæl - og det er det, der er ved at ske, frygter jeg...
  2 enige

 • Ruddi
 • Ruddi   4. juni 2022   

 • sjovt som folk gerne vil bestemme hvem hvad hvor,jba har givet os tro og håb om fremtiden,jeg har set Brøndby siden 1983,det er gået op og ned,men hvis man bare lader stå til,i en drøm om at alting kommer af sig selv med tiden så tro om,hvis vi igen skal havde et kontunerligt tophold,må man bryde med nogeng af dyderne,og være klar til nytækning.,der er 2 muligheder enten kommer der nogle med rigtig mange penge,eller også er man nød til at tjæne penge ud over fodbolden,bjæregaard prøvede med en bank,blev desvære ikke bakket op da man ville købe sig ind i bellacentret,og så lykkedes det desvære ikke at få noget badeland op og stå i taastrup,vil vi et top hold eller vil vi side og klamre os til historien og håbe hvert år at fc klubberne fejler,her fra kommer der ellers tak,god pinse alle sammen
   
  • @Ruddi er helt enig ---det er jo nærmest komisk at sidde og læse om folk der gerne vil have en masse penge men ikke vil afgive magten og folk som sidder og klamrer sig til en ældgammel historie og som ikke rigtig har fattet at tiderne har ændret sig ....men kan altså ikke nyde uden at yde, og mon ikke Brøndbys fans overlever at stadionet skulle hedde noget andet end Brøndby stadion en dag ??

  Se 4 flere kommentarer

 • Barca
 • Barca   6. juni 2022   

 • Det har jeg det dælme ambivalent med. På den ene side er jeg skrækslagen for hvad det betyde for klubben (der er jo nok skrækeksempler), og på den anden side synes jeg at BIF bør være en fast del af toppen i DK (sålænge respekten for klubbens dna og historie fastholdes).

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER