Fodbold live resultater
Sebastians store dag på Brøndby Stadion

Skrevet af Jesper Hammeken, 11. juni 2022

3F Superligaen sluttede for Brøndbys vedkommende 22. maj med en 2-1 sejr mod Silkeborg, og mens kampen for den gængse fan næppe indskriver sig som en historisk kamp, var den ganske speciel for tiårige Sebastian, som fik stadiondebut til netop denne kamp. Sebastian kommer fra en familie, hvor han er den eneste Brøndby-fan i hjemmet, og han er ikke i tvivl om, hvorfor det forholder sig sådan.

- Min far og storebror holder med FCK, men der er jo bare nogle, som ikke har så god forstand på fodbold.

- Brøndby er det bedste hold. De har nogle gode spillere, og dem som holder med FCK, er lidt mærkelige, for Brøndby er det bedste hold, og det har de altid været.

Sebastians far, Marcelo, tilføjer hurtigt at sønnen med stor sandsynlighed er blevet influeret af hans morfar og onkel, som også holder med de blå/gule.

- Morfaren holder også med Brøndby, og det gør min svoger også, så jeg tror, at noget af det har påvirket Sebastian. Han går enormt meget op i fodbold, og han ved også meget om det, til forskel for mig.

Det blev som bekendt til en sejr for Brøndby IF, og det var Sebastian naturligvis glad for, selvom det irriterede ham, at de blå/gule skulle indkassere et mål dybt inde i tillægstiden, når han havde gættet på en 2-0 sejr.

 - Det var en god kamp at være inde og se. Den var spændende, men den var også irriterende, fordi jeg troede, at jeg havde gættet resultatet rigtigt i en konkurrence med min far. Jeg havde gættet på 2-0, og han havde gættet på 2-1.

Sebastians far er fan af FC København, men det er ikke liv eller død for ham. Det startede dengang, at Brøndby dominerede i Superligaen, hvor Marcelo ønskede at holde med en underdog, og selvom han er fan af rivalerne til Brøndby, så ligger den store glæde nu i at se, hvor glad Sebastian er for det.

- Jeg er ikke glødende FCK-fan. På et tidspunkt stoppede jeg med at se fodbold, og da jeg så skulle begynde at se det igen, så skulle man have et hold og holde med. Brøndby vandt hele tiden på det tidspunkt, og så ville jeg holde med underdogen, så blev det FCK. Det er så gået lidt over, så hvis man skulle gøre det samme i dag, så skulle jeg nok være AGF-fan, men sådan er jeg ikke. Jeg synes, det er en stor fornøjelse at se, hvor glad han bliver over det. Det var længe siden, jeg havde været på Brøndby Stadion sidst, men det er et dejligt stadion at komme på. Jeg synes, der er en fed stemning inde på stadion, men også rundt om. Det var en rigtig god oplevelse.

Der sker mange ting på en kampdag i Brøndby, og der var derfor også flere ting at fremhæve for Sebastian, da han skulle nævne, hvad det fedeste var.

- Ja, det var det. Det fedeste var vi vandt, og så var det at se Lindstrøm. Musikken var også rigtig god.

Van Halens ”Jump”, som spillerne går på banen til, var Sebastian rigtig glad for. Marcelo måtte derfor finde den frem, så de kunne høre den på vej hjem.

- VI måtte finde ”Jump” på vej hjem, så han kunne høre den i bilen.

Nanna Møller Karlsen © All rights reserved

Det var første gang Sebastian besøgte Brøndby Stadion, men han er ikke i tvivl om, at han skal på Brøndby Stadion igen.

- Jeg har været på andre stadions, men det er ikke lige så fedt som at være inde og se sit yndlingshold, så vi skal ind og se flere Brøndby-kampe.

Marcelo følger trop efter og understreger, at de skal derud igen, så Sebastians mor også kan få glæde af sin søns begejstring over at være på Brøndby Stadion, og det var lige netop Sebastians glæde, som var den bedste oplevelse for Marcelo, som kunne se sin søn i ekstase. Mesterskabet gik ikke til Brøndby i denne sæson, men Sebastian blev iklædt mesterskabstrøjen fra sæsonen før, efter et besøg i Brøndbyshoppen.

- Det er vi nødt til, der er også en mor, som gerne vil se, hvor glad han bliver, så vi bliver nødt til at tage på Brøndby Stadion igen.

- Den der glæde i øjnene er helt fantastisk. Det er super oplevelse at se, hvor meget han glæder sig over det, og hvordan han dårligt kan være i sig selv. Det er megafedt. Vi fik også lige støttet fanshoppen lidt. Han måtte lige have en mesterskabstrøje og lidt andet.

Mathias Kvistgaarden scorede to mål i kampen, og han har også vundet Sebastians hjerte. Sebastian er i hvert fald ikke i tvivl om, hvem hans yndlingsspiller er.

- Det er Mathias Kvistgaarden eller Simon Hedlund.

Sebastian fik den helt store tur i Michael Laudrup Lounge takket være en medfan, der havde læst om hans skæbne som eneste Brøndby-fan i hjemmet. Han fik også en hel bunke stickers med hjem, som nu er placeret på computeren, så ingen er i tvivl om, hvem Sebastian holder med.

Nanna Møller Karlsen © All rights reserved
Deltag i diskussionen
  • svak
  • svak   11. juni 2022   

  • Sikke en dejlig historie om kærlighed til klubber på tværs af familien ️
    3 enige

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner