Fodbold live resultater
Skal vi skifte formation?

Skrevet af Philip, 12. april 2021

Hvad tænker i?
Deltag i diskussionen
 • Philip
 • Philip
  Betalende bruger
  Top debattør
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    12. april 2021   

 • Modstanderne har læst vores 3-5-2 og vi udvikler os ikke længere i den formation. Jeg tænker det er tid til, at vi skifter til en 4-2-2-2. Så kan vi bedst udnytte vores styrker. Vi ville få en til boldspiller på midten, som kan hjælpe/ fjerne lidt af opmærksomheden fra Jobbe. Dette uden vi skal undvære boldværket med Rado eller Frendrup. Jeg tænker også det ville være en rigtig god formation for en offensiv back, da Frendrup eller Rado kan dække af og de stadig skal skabe bredden.
  5 enige · 7 god kommentar
   
  • preben
  • preben
   Betalende bruger
     12. april 2021   

  • @Philip jeg er egentlig tilhænger af at udvikle på 352, men jeg tror ikke vi har kapaciteten, med udvikle mener jeg at kunne skiftesystem løbende, til feks 343 i perioder af kampene oa. Systemet er dog ikke det vigtigste men spillerne. Så for mig er det nødvendigt at vi har maxø, Jung, rado, frendrup,( jobbe, Uhre) med i alle “systemer”, de er garanter for stabilitet. Så SKAL vi have en boldspiller på midtbanen som kan bla tempo skifte, med udgangspunkt i de 4-6 spiller må der kunne arbejdes med forskellige start opstillinger, som under kampene kan justeres for at forvirre modstander. Nå men 4 point op og nedad, med tre mod fcm i sidste kamp hjemme, skal de jo bare spille en uafgjort så er der alligevel, man kan vel kalde en omvendt 18
   5 god kommentar

  Se 11 flere kommentarer

 • Joblar
 • Joblar   12. april 2021   

 • Jeg syntes det er fint at vi har forskellige muligheder og syntes måske heller ikke 3-5-2 fungere bedst hvis vi kigger på det offensive udtryk, i min optik er vores WB simplehen for dårlige set iforhold til resten af holdet og de spillere der kunne være på holdkortet i stedet for Mensah & Bjur, men om vi skal ændre formation nu pga. 2 resultater der ikke er gået vores vej, men hvor vi objektivt set skulle have haft noget med, vi har ikke haft marginalerne eller været dygtige nok - desværre. NF har desværre en tendens i min optik at vente for længe med at lave ændringer, i går havde jeg gerne set Pavlo noget før på banen, for jeg må indrømme at Hedlund i angrebet har virket meget tam de første to kampe af slutspillet (nok også før), der er simpelhen for lidt slutprodukt på for hans vedkommende. Noget skal der i hvert fald ske, for vi skal tilbage på sporet NU, ellers risikere vi dels at spille os selv ud af mesterskab spillet - som jeg ret beset ikke mener er overstået endnu - og dels at sætte den fine sæsson over styr vi har haft gang i - det er nu vi skal vise hvad vi er lavet af.
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • Philip
  • Philip
   Betalende bruger
   Top debattør
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     12. april 2021   

  • @Joblar
   Min frygt er, at det bliver det samme som da vi gik fra 4-3-3 til 3-5-2. Her skreg vi fans på det i over en måned før NF lagde sin stolthed væk og skiftede.
   6 enige · 4 god kommentar

  Se 4 flere kommentarer

 • mp80
 • mp80   12. april 2021   

 • Holdene er opmærksomme på den måde Brøndby spiller på og kan med god ro vente på Brøndby kommer frem ad banen og så selv slå til. Der er flere spillere, der er langt under niveau fra hvad man har set de kan spille. Jobbe og Frendrup ligner nogen, der er ved at være kørt trætte. Mensah laver alt for mange fejl, men er stadig bedre end alternativet Bruus. Hvorfor ikke prøve med HH og få Rosted ind centralt, det vil give mere styrke i defensiven, men koste i de offensive løb på kanten, med mindre man sætter en spiller som Pyndt ind, han har virkelig været fantastisk og ville være en perfekt joker i slutspillet.
  1 god kommentar

 • KJOE
 • KJOE   12. april 2021   

 • Vores 3-5-2/5-3-2 var vel et modsvar til et noget vaklende forsvar tilbage i 2019. Det gav en derbysejr og stabiliserede resultaterne.
  Udfordringen er, at den angrebsmæssigt ikke skaber nok bredde i banen. Specielt når vores WB's bliver lukket ned.
  Jeg vil hellere have en 3-4-3 med en targetmand, der kan score med låget, krydret med løb i feltet fra 8'erne. Vi mangler noget i side og halvrum i øjeblikket. Men det skal ske i løbet af kampen. ikke kun i de sidste 20 minutter. Men noget der kører 3-4 gange i løbet af en kamp. Jobbe på den ene kant og Uhre/Hedlund på den anden. Om det er et formationskifte ved jeg ikke. Det tager udgangspunkt i vores 3-back kæde. Så fundamentet er det samme?
  Jeg synes vores problem er, at vi ikke flytter bolden langt nok frem på banen. Modstanderne låser fx Mensah ved at deres back går højt. Deres midtbane afskærer aflevering ind i banen. Så hvis Mensah ikke sætter backen af, kan han kun aflevere bagud.
  Så det er noget opspilsmæssigt vi mangler. At komme forbi første pres, når modstanderen presser med 3 mand. Jeg synes Pavlovic er nøglen til at få flyttet spillet længere frem og jeg håber snart han er klar til 90 minutter. Han ser stærk ud synes jeg.
  4 enige · 1 god kommentar
   
  • Philip
  • Philip
   Betalende bruger
   Top debattør
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     12. april 2021   

  • @KJOE
   Helt enig i, at det var fornuftigt at skifte til et 3 mands forsvar tilbage i 2019 for at stoppe blødningen og stabiliserer holdet. Men nu er det stabilt og med Maxsø og en anden dernede burde det være godt nok.

   Hvem ser du som de to midtbanespillere i en 3-4-3’en. Jeg ser hverken Rado eller Frendrup som spillere der kommer med i feltet.
   4 enige · 4 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer
   
  • @KJOE ja det vaklede i 2019. Men nu er hvis kanter for tynde med de to wingbacks vi har så vi kunne godt bruge nogle kanter. Mener også at huske NF engang sagde at han godt ville spille meget udover kanterne. Samtidig hvis vi fjerne jobbe fra off midt og NF ikk vil bruge corlu, så er der intet kreativt på midtbanen. Mit bud er at en 4-3-3 er det bedste for Brøndby lige pt

  Se 2 flere kommentarer


 • Jensen
 • Jensen
  Betalende bruger
    12. april 2021   

 • Al den tid NF har været i træner i Brøndby, har han snakket om at være pragmatisk og at han ikke går op i talkombinationer. Det syntes jeg lød godt og det er den rigtige måde at agere i moderne fodbold på. Tingene er ikke sort/hvid og man bør ikke være låst i én opstilling. Vores måde at gribe kampe an på bør være flydende og skal kunne tilpasses den givende situation. Det snakker både CV og NF om. Men jeg synes ikke helt jeg har set det i praksis.

  Så til dit spørgsmål, bør vi skifte formation? Vi jeg i stedet spørge, burde vi ikke skifte formation i løbet af vores kampe?

  Men noget tyder på, at NF måske er mere sort/hvid end han selv giver udtryk for. Og hvis det er tilfældet, synes jeg vi bør overveje at skifte formation.
  Det har haltet længe synes jeg, men vi har haft lidt held med os. Men de sidste 2 kampe, har vist, at vi har problemer som der skal tages hånd om. Vores offensive spillere bliver alt for let lukket ned. Så vi skal finde en måde at frigøre dem igen, så længe de ikke er individuelt stærke nok, til at ændre tingene på egen hånd.
  Jeg ved ikke nok om formationer og deres fordele og ulemper, til at jeg kan byde ind med forslag til, hvad vi skal gøre.
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • Philip
  • Philip
   Betalende bruger
   Top debattør
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     12. april 2021   

  • @Jensen Helt enig i din analyse af NF. Det virker til, at vi ikke bare kan skifte formation under en kamp uden at skulle skifte et par spillere. Desuden bliver vi nød til, at lade en del af vores bedste spillere sidde på bænken i den nuværende formation og det er et problem.
   4 enige · 4 god kommentar

 • Hvis man ser objektivt på om systemskift giver mening, så er mit korte svar nej. Hvorfor lige præcis:
  1. Vi har korrekt set tabt de sidste 2 kampe, men vi ligger nr. 2 i tabellen.
  2. Systemet givet et enorm fleksibilitet, som du ikke får i andre systemer. Bl.a. ved at du har offensive backs/kanter så bredder du spiller bedre ud, giver plads til din midtbane og kan pga. Vores angribere løbe enten dybt eller på kanten. Det skal så siges taktisk skal der nogle flere ting. Vi skal blive bedre på dødbolde og blive bedre til at fjerne presset fra midtstopperne ved at lade 8’erne falde dybere således stopperne kan spille til dem imens backerne/ kanterne rykker frem.
  3. At skifte system i en dårlig periode vil blot forlænge den, da spillerne og spillestilen så skal omlægges. Så er det sidste 1 1/2 års arbejde røget ud af vinduet. Det ville give mening hvis vi lå nr. 6 og intet havde at miste, men selv hvis mesterskabet ikke kommer vores vej har vi bestemt stadig en virkelig god placering til 2’er og dermed europæisk fodbold. Så kan sagtens følge dig i at spillet kan virke læst, men her må Frederiksen ind og lave taktiske justeringer. Fx det at Jung får lov at rykke frem i banen. Hvor vi nærmest spiller en 2-5-1-2, da de to stopper bliver tilbage, Jung bliver 6’er med Frendrup og Rado på 8’erne og Lindstrøm, som 10’er og backerne rykker frem eller tilbage. Så jeg er stadig fortrøstningsfuldt i at 3-5-2 stadig er det rette system. Om det så stadig er når mesterskabsspillet er slut må vi jo se.
  5 enige · 5 god kommentar

 • Solz
 • Solz   12. april 2021   

 • Jeg ved ikke om det er det rigtige tidspunkt at skifte system, da vi lige har spillet lige op med både FCM og FCK, hvilket var det bedste jeg turde håbe på, selv om jeg selvfølgelig håbede vi havde lidt flere marginaler med os.

  Jeg synes faktisk det med at ændre system i løbet af kampen til 3-4-3 eller 4-3-3 har virket lovende, så man kan smide jobbe på kanten i de kampe, hvor han ikke kan få det til at fungerer som 10’er/8’er, og så giver det generelt en del at kunne sætte pavlovic ind som targetman, men synes ofte vi skifter system meget sent, hvis det overhovedet sker.

  Omvendt forstår jeg udemærket dine pointer, og jeg må i hvert fald sige, at med de backs vi råder over pt, der er kvaliteten simpelthen så lav, at jeg godt kunne være frisk på at skifte system med det samme. Der kommer stort set ingenting fra vores wingbacks, og når der så endelig kommer et par indlæg fra Bjur, så mangler Pavlovic inde foran mål, i hvert fald på den slags indlæg han har lavet de seneste kampe. I det system du foreslår, der kunne vi have Frendrup, Vigen, Jobbe og Radosevic på banen samtidig, hvilket ville være en øjeblikkelig forstærkning.
  2 enige · 3 god kommentar
   
  • Philip
  • Philip
   Betalende bruger
   Top debattør
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     12. april 2021   

  • @Solz
   Hvis vi måtte spille 4-3-4 så ville jeg være meget optimistisk ;) Jeg er helt enig i, at Pavlovic har været savnet voldsomt og han ville også havde løst nogen af de udfordringer vi har haft rent offensivt. Han ville også gøre Uhre bedre.

   Men at spille et system hvor WB er den vigtigeste og sværeste position,når det er ens dårligste spillere, så giver det bare ikke mening og så bliver man bare nød til, at skifte.
   5 enige · 4 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer


 • Først må jeg lige rose oplægget, samt jer der har kommenteret. Det er virkelig nogle gode indlæg, højt niveau og interessante bemærkninger. Tak for det.

  Min holdning er at vi skal spille 4-3-3 i kampene mod AGF og Randers, hvor vi har haft sværest ved at skabe chancer, da de har indstillet sig på vores 3-5-2. Da vi skiftede til 4-3-3 mod Randers hjalp det også meget på spillet. Jung på venstre back, Bruus på højre, evt Bjur ind på 8'eren, og så Pavlovic som targetmand flankeret af Jobbe og Uhre.

  3-5-2 eller 3-4-1-2 synes jeg vi skal vi fortsætte med mod hold som FCN, PSE og FCM.
  1 enig · 2 god kommentar

 • Min opstilling vil se sådan her ud.

  Mads Hermannsen
  Bruus - Tobias Børkeeitet - Sigurd Rosted (c) - Joel Kabongo - Blas Riveros
  Josip Radošević
  Anis Slimane - Rezan Corlu
  Oskar Fallenius - Simon Hedlund

  Udskiftere:
  Målmand - Jonathan Ægidius
  Midterforsvar - Anthon Skipper
  Forsvar højre back - Kevin Mensah
  Forsvar venstre back - Midtbane - Peter Bjur
  Midtbane - Andreas Pyndt - Christian Cappis
  Angriber - Jagvir Singh - Mathias Kvistgaarden - Andrija Pavlovic

  Evt. Forbedringer ville være en stærkere Højre back og mere erfaring på Midtbanen.
  Lebogang Phiri - Allan Sousa - Elias Sørensen - Rasmus Carstensen

   
  • Solz
  • Solz   12. april 2021   

  • @MLBrøndbyIF Friskt og optimistisk bud, men det der, det minder mig om en tid med spillere som Mathias Gehrt og Michael Tørnes i startopstillingen. Du må ikke misforstå mig. Jeg respekter fuldt ud din mening, men synes det der ligner en umulig sparemission.
   1 enig · 1 god kommentar
   
  • Solz
  • Solz   12. april 2021   

  • @MLBrøndbyIF Kan godt se det lyder meget negativt det jeg har skrevet, og det beklager jeg. Synes bare der er for mange uprøvede spillere i forhold til etablerede, hvilket i hvert fald er et stort sats i mine øjne. Men din mening er selvfølgelig ligeså god som min.

  Se 2 flere kommentarer
   
  • @MLBrøndbyIF velkommen til de ligegyldige pladser i Superligaen.

   Brøndby skal købe kvalitetsspillere - som kan sikre os guldet.

   Næste år:
   Hermansen
   Stryger Maxsø Jung
   Mølgård Frenne Wass Blas
   Corlu
   Skov Olsen Odgaard

  Se 2 flere kommentarer

 • Så længe vores wing backs ikke rigtigt fungerer offensivt, ser jeg ingen grund til ikke at prøve anden formation! Meget afhænger af Lindstrøm, og når han ikke lige toppræsterer, bliver vores offensiv noget tyndbenet..
  1 enig · 1 god kommentar


 • Nej
  Jeg synes grundlaget er for tyndt til at drage den konklusion at vi skal skifte formation.
  Vi har lige mødt DKs to bedste trupper og tabt. I begge kampe udviser modstanderen enorm respekt for vores hold og laver fuldstændig om på deres egen tilgang til kampen. Samtidig skaber vi jo i begge kampe nok til mere end 0 point.
  Vi skal passe på ikke at konkludere for meget på at det lige nu er stolpe ud hvor det tidligere var stolpe ind.
  Samtidig viser kampene også hvor vi har udviklingspotentiale. Især på wingbacks.
  I øvrigt er jeg enig med Jensen i at det i høj grad også handler om at kunne ændre formation i løbet af en kamp.
  4 enige · 6 god kommentar
   
  • Philip
  • Philip
   Betalende bruger
   Top debattør
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     12. april 2021   

  • @Marc Johnson Grundlaget er ikke kun de sidste 2 kampe, men en lang periode med dårligt spil - vi har bare hevet resultaterne hjem. Det er vel reelt kun i kampen mod OB hvor vi spiller flot og offensivt fodbold samt kontrollerer hele kampen.

   Vi lavede skiftet for, at skabe stabilitet og stoppe blødningen. Det lykkes rigtig fint og med stor succes. Men hvis vi skal udvikle os og forsætte med, at ligge på, kræver det noget andet end en ultra defensive formation. Måske det hele løser sig når Blas og Corlu er klar igen samt en Blas klon til højreside. Så vi kan ligge mere pres på samt åbne de hold der stiller sig dybt. De er bare ikke klar lige nu eller tilstede og derfor fungerer formationen bare ikke lige nu, når vores WB knapt nok er på superliga niveau og vi mangler en dåseåbner.
   6 enige · 5 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

 • Jeg synes måske det er et lidt voldsomt statement, at modstanderne har læst vores 3-5-2. Vi har tabt to kamp, der lige så vel kunne være vundet. To kampe der er afgjort på dommerfejl og marginaler.

  Vi skal lige trække vejret! Der var ingen, som regnede med os som udfordre til mesterskabet. Vi har tabt mod de klart dyreste trupper i DK og de har begge været så bange for os, at de pakkede sig. FCK der endda var ude og påstår, at de skulle dominere på bolden... Det fik de ikke gjort.

  Vi skal selvfølgelig hele tiden udvikle os og tilpasse os, hvilket vi også gør! men jeg synes ikke der er nogen grund til at begynde, at snakke om større ændringer fordi vi taber to kampe til to hold, der burde vinde over os.
  4 enige · 2 god kommentar
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     13. april 2021   

  • @Den røde tråd - Jeg er helt enig med dig i, at vi ikke skal gå i panik efter bare 2 nederlag. Og slet ikke når det har været mod FCM og FCK som har væsentligt dyrere trupper end vi har.
   Men for mig personligt, så synes jeg at vi har haltet i flere kampe i foråret, hvorfor jeg også synes denne diskussion er relevant.
   Læg dertil, at vi gik over til 3-5-2 af nød, for at sikre defensiven. I min optik er der nu kommet styr på defensiven og vi kan begynde at kigge mere på offensiven. Og dette kan måske bringe et formationskifte med sig.
   Jeg er dog ikke enig i, at FCM og FSCk var bange for os og pakkede sig. Jeg vil nærmere sige, at de havde opdaget, at når Brøndby har bolden meget, har vi sværere ved at lave de omstillinger, som vi har været så farlige på.

  Se 2 flere kommentarer

 • Maxis
 • Maxis   13. april 2021   

 • Rigtigt mange gode indlæg. Fornuftige og velovervejet. KLASSE!

  Jeg synes grundlæggende at vi skal være varsom med at ændre formation fordi vi har tabt to kampe til Ligaens to dyreste trupper. Begge kampe var meget lige og det kunne ligeså godt have tippet over til vores fordel. Det var et spørgsmål om den enkelte spillers kvaliltet i nogle bestemte situtationer. Mensah, der lavede friskspark i Herning. Marvin kom ikke ud til bolden og slam, så førte de osv osv.. Dårlige dommere kan man jo ikke som sådan gøre noget ved, andet end at smadre sit fjernsyn.

  MEN som andre herinde også skriver, så har vores spil i et stykke tid, været idéforladt og omstændigt.

  I et system med wingbacks er det ikke bare lidt vigtigt, men nærmest altafgørende at de kan udfordre og sætte en mand, da det skaber overtal og bringer modstanderen ud af position. Når modstanderen så lukker Jobbe ned centralt og samtidig står lavt med deres forsvarslinje, hvad gør vi så? Hvad er mulighederne? Det er min helt store hurdle med vores nuværende system. Fordi vi har faktisk ikke rigtigt de store modtræk. Hvis vores wingbacks ikke udfordrer og kommer forbi deres mand, så er vi låst. Når vi så heller ikke for alvor har Pavlovic i topform, så er vi alt for afhængig af, at Jobbe modtager den i mellemrummet, vender (sætter en mand) og laver en stikning til Uhre eller Hedlund som så skal gøre det færdigt for os. Hedlund er ved gud ingen notorisk målscorer og Uhre scorer stort set alle sine mål inde i feltet (så den skal derind). og ja, vores wingbacks er bare ikke gode nok som det er lige nu. Bjur viser i momenter hans teknik, men der mangler stadig bund i det. Mensah, ja......
  Hold nu kaje hvor jeg savner Blas. (Forstår stadigvæk ikke helt hvordan Bruus har kunne spille sig så langt væk fra start-11'eren)?.

  Konklusion. Vores nuværende system på den måde vi spiller det på, er blevet læst.

  Personligt er jeg fan af 3-4-3 fordi du ikke kun er afhængig af dine wingbacks. Hvis vi forestiller os at Pavlovic ligger på 9-eren og så enten har Uhre/Jobbe/Hedlund/Corlu på en af de to brede angrebspladser, så ville vi få lidt mere fart/teknik på kanterne, plus have en targetman inde foran.
  Nu har jeg set en del af Inters kampe i denne sæson fordi jeg sådan håber at Eriksen kommer i gang. Hvor om alting er, så fungerer Inters 3-5-2 så vanvittigt godt, fordi de dels, nærmest ikke lukker nogle mål ind og så fordi at Lukaku er så absurd stærk at man altid kan spille den op til ham, for så at skubbe resten af holdet op. I øvrigt er deres wingbacks også ok solide. De laver tæt på ingen fejl og de kommer med i feltet HVER gang der er indlæg fra modsatte kant. Det jeg prøver at sige er: Vi skal spille med en targetman hvis vi skal beholde vores nuværende system.

  Konklusion. Synes virkelig at der er værd at prøve.

  4-3-3. Klassisk opstilling, hvor du er afhængig af at medspillerne flytter sig hver gang der bliver afleveret. Små trekanter som Frimann elsker at formulere det. I den opstilling er du heller ikke kun afhængig at dine backs fordi du har dine to kanter der kan udfordre. Backs skal stadig komme i overlap og skabe bredde, men backen behøver ikke at drible 2-3 mand for at komme til indlæg. Samtidig har du sikringsspilleren på 6'eren, og så de to 8'ere der skiftevis skal komme med frem i og omkring feltet. Det er mest et pasningssystem som jeg ser det. Du skal virkelig kunne ramme dine medspillere på førsteberøringen. Bevægelse bevægelse bevægelse.. (Aktion)! Tror Pavlovic ville fungere godt i den formation.

  Konlusion?

  Alle de mesterskaber vi har vundet har været med 4-4-2 :) LOL.

  FORZA.

  2 god kommentar
   
  • Joblar
  • Joblar   13. april 2021   

  • @Maxis Super indlæg og ja syntes du som andre rammer det ømme punkt, nemlig vores WB. Det er helt sikkert sådan at en WB i 3-5-2 skal udfordre og prøve at komme fri eller sætte sin mand på den offensive del, og her mangler der virkelig noget fra vores to WB, ved ikke om det er fordi de ikke tør eller evner at tage den udfordring, men stadig hvis de mislykkes og det vil de gøre mange gange, så er der jo stadig en gadering i form af en stopper bag dem - vores WB er jo også som udgangspunkt midtbanespiller, så der må og skal komme mere fra dem offensivt. Jeg ved ikke om holdet måske helt hjælper dem nok, men jeg savner noget vildskab og udfordringer enten ind i banen eller i et forsøg på at komme til indlæg. Her ud over ser jeg hverken Mensah eller Bjur som blandt de allerbedste i truppen, og så giver det i min optik ikke meget mening at spille med dem når der ikke kommer mere fra dem i en 3-5-2.
   1 enig
   
  • Joblar
  • Joblar   13. april 2021   

  • @Maxis kiggede lige på det der er kommet fra vores WB:
   KM, spillet 1240 min 1 mål
   PB, spillet, 1216 min 1 assist
   AB, spillet 1258 min 1 mål
   ikke imponerende.
   1 enig

  Se 7 flere kommentarer

 • LØK
 • LØK   14. april 2021   

 • Virkelig en god tråd vi har gang i her!

  Jeg vil gerne bringe nogle lidt andre perspektiver ind i debatten.

  Vi har rigtig mange spillere med både fart, nærkampstyrke og løbepensum i truppen, og det har i mine øjne gjort at alle andre hold i ligaen i den grad frygter os. De andre tophold (FCM, FCK og AGF) har på det seneste simpelthen opgivet deres egen normale gameplan mod os og nærmest på forhånd opgivet at tage initiativet i kampene. Det kan man selvfølgelig godt kalde at vi er blevet læst, men på den fede måde, da det som sagt bevirker at det er os der dikterer kampene og de andre som dybest set bliver domineret.
  Det er virkelig et fint sted vi er med det, og jeg synes bestemt ikke at vi skal lave noget om der i den grad virker.
  Men det gør jo så at vi i højere grad selv skal skabe kampene, og det er bare sværere - også mod de bedste hold i ligaen. Og det er bare sværere og vel også nyt for os, kræver tilvænding. Vi ser jo uge efter uge selv nogle af verdens allerbedste hold (Barca, LFC, Dortmund og mange flere) har deres hyr med det.
  En ting jeg virkelig godt kan lide omkring NF er at han som regel har set nogenlunde det samme som os tilskuere i kampene, og siger tingene som der er på en god og ordentlig måde. Således også efter FCK kampen hvor han blev spurgt ind til de mange boldtab og dårlige afleveringer. Hertil svarede han at han ikke synes det var værre end normalt, og at det bare ikke er vores stærkeste side. Og i det synes jeg han har så evig ret. Han har i øvrigt også utallige gange efterlyst at vi er bedre med bolden efter både såvel gode som dårlige resultater.
  Så problemet for os er ikke systemet synes jeg, men at vi har for mange spillere der ikke er super gode venner med bolden. Det bliver tydeliggjort når vi skal skabe kampene, især på den sidste 1/3-del, hvor vi gang på gang har meget lovende situationer, der løber ud i sandet fordi den 2. el 3. sidste aflevering er for dårlig.

  Vi har en fed trup, der virkelig kæmper og står sammen. Drengene slår aldrig op i banen, og vi kommer nærmest aldrig stort bagud eller fortjener at tabe. Men vi har en række spillere som ikke helt er boldfaste og afleveringssikre nok. Her tænker jeg på Hedlund (misser mange afg. aflv.), Rado (50/50), Mensah (svingende men generelt ikke godt) og tildels Uhre (men han kan så meget andet), Frendrup+Hermansson (mest hvad angår det fremadrettede). Og derved bliver det altså svært at spille flydende kombinationsspil på små område.

  Men det at der er så åbenlyse forbedringsmuligheder i truppen, synes jeg faktisk er positivt og en fordel for os. Vi spiller allerede med helt fremme på trods af dette, og både FCM og FCK har i indeværende sæson investeret tungt allerede og har efter min mening ikke samme potentiale for forbedring. Tænk hvis fik en spiller der er en sammensmeltning a la Hedlund+Vigen, der både har noget speed og løbepensum, men samtidig kan strø lidt om sig med gode afleveringer og 5-6 scoringer mere. Ved ikke om Corlu har det i sig.
  1 enig · 3 god kommentar
   
  • Philip
  • Philip
   Betalende bruger
   Top debattør
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     14. april 2021   

  • @LØK Godt indlæg. For at svare på det sidste så er Corlu meget Vigen, men meget lidt Hedlund. Han har slet ikke den samme speed eller presspil, som Hedlund. Et bud på den spiller du efterspørger kunne være, som også er realistisk kunne være Mats Dæhli, Hjulsager og Simon Gustafson.
   4 enige · 5 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     14. april 2021   

  • @LØK - Rigtig godt indspark og dejlig saglig argumentation. Jeg er for så vidt enig i det meste du skriver, så for mig kommer det nok ned til definition af begreber. For jeg mener ikke at de andre tophold har opgivet deres gameplan, fordi de frygter os. Jeg tror mere det skyldes, at de har set det samme som du har set, nemlig at vi har svært ved at skabe kampen selv. De andre hold har luret, at hvis de overlader initiativet og bolden til os, så er vi nemme at stække. Dér kan man savne Ståle, som stædig holdt fast i sit system. For så kunne vi have slået mere på vores kontra.

   Til gengæld er jeg meget enig med dig i, at vi har kæmpe potentiale i vores trup. Ikke bare fordi den er ung, men også fordi vi har spillere, som vi ved har mere i sig, end vi ser lige nu. Du nævner selv Corlu... Hvis han først kommer igang, kan han blive vigtig for os. Slimane kan også blive en vigtig brik, hvis han kommer op på det niveau han brød igennem med. Og holder Vigen sig skadesfri resten af sæsonnen, har vi også meget at skyde med det. Og så har vi Pavlo, som allerede har vist, at han har noget at det vi mangler, så nu skal han bare bruges.
   Så jeg ser stadig vores hold som værende på vej opad, rent formmæssigt, hvorimod AGF er klart på vej tilbage, og FCM og FCK er stagneret.

  Se 2 flere kommentarer

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER