Fodbold live resultater
Som nat og dag: Brøndby vendte truende nederlag til sejr i sjette overtidsminut

Skrevet af Daniel Mads Jensen, 13. september 2020

Som altid, når Brøndby IF og FC Nordsjælland mødes, var der fart og tænding på fra start. Brøndby spillede meget på bredde, og forsøgte gang på gang at sætte deres wingbacks i scene, hvilket også førte til flere halve chancer. Særligt Simon Hedlund og Andreas Bruus var aktive og giftige i kampens indledning.

Hos gæsterne var planen at udfordre Brøndbys bagkæde på farten, hvor særligt Kamaldeen Sulemana oftest var ham, der blev sigtet efter.

Derfor lå det slet ikke i kortene, at kampens første scoring skulle komme efter en dødbold fra FC Nordsjælland, men efter 12 minutter var det præcis det, der skete. Brøndby-forsvaret trak bagud, hvorefter Ulrik Yttergård Jenssen løb bagom forsvarsspillerne og header den ind i det lille felt, hvor Diomandé var trukket fri og helt uhindret kunne heade gæsterne foran.

Målet gav FC Nordsjælland mere ro på spillet, da Brøndby havde haft bolden mest og brugt den bedst op til scoringen. Omvendt var det som om, hjemmeholdet trak sig lidt mere og lod nordsjællænderne køre den rundt, som de ville. Dermed blev en stor del af indledningens tempo trukket ud af kampen.

Af en Brøndby - Nordsjælland-kamp at være, var denne ekstremt chancefattig. Efter en halv time havde holdene tilsammen blot haft en enkelt afslutning. Bemærkelsesværdigt, når man tænker på de to holds seneste fire opgør har givet fire mål pr. kamp i snit.

Efter 32 minnutter fik Brøndby endelig deres første chance, og så var den til gengæld gigantisk. Mikael Uhre fik flot taget bolden til sig og lagt et fladt og præcist indlæg til Lasse Vigen, som stod helt fri ved bagerste stolpe. Det lignede en chance, hvor Lasse Vigen havde lige så let ved at score, som Christopher til en teenagefest, men Vigen tøvede alt for længe og lod Kian Hansen glide på tværs og blokere afslutningen over mål.

Brøndby pressede mere og mere på, og så skete det, som ofte sker i fodbold. FC Nordsjælland slog til i den anden ende. Det lykkedes at sende Kamaldeen Sulemana i dybden bagom Bruus og Hermannsson, og han fik tid til at smække et fladt indlæg bagud, hvor en fuldstændig fri Mikkel Rygaard kom til og følte den knaldhårdt ned i modsatte hjørne. Hvordan Rygaard kunne stå så fri, er en stor gåde, men ikke desto mindre var Brøndby gik til pause bagud med to mod et hold, som havde haft to afslutninger.

Niels Frederiksen kunne i princippet have skiftet 8-9 mand i pausen, men valgte kun at hive Anis Slimane ud og erstatte ham med Jesper Lindstrøm for at give noget mere offensiv power. Defensivt var der dog stadig kvaler, da Kamaldeen Sulemana trak fri og tiltvang sig et hjørnespark i en giftig situation.

Men så kom den offensive kraft til udtryk. Mikael Uhre, velnok Brøndbys bedste spiller, klemte sig ind foran Mesik og lagde et fladt indlæg ind foran mål, hvor Ulrik Yttergård Jenssen gik fejl af bolden. I stedet lå den til rette for Simon Hedlund, som let kunne prikke den i nettet. Game on, og det skulle blive til endnu mere.

Minuttet senere stak Andreas Bruus afsted i en kontra og slog et perfekt indlæg ind i feltet, hvor netop Jesper Lindstrøm stormede frem, og kun en stor redning af Peter Vindahl forhindrede en udligning.

Det efterfølgende hjørnespark skabte grobund for en VAR-kendelse, da Diomandé havde godt fat i Mikael Uhre, som blev nedlagt, da han var på vej mod indlægget. VAR-rummet afbrød kampen og kiggede kendelsen igennem, men vurderede ikke, at det var en klar og åbenlys fejldom, og lod dermed spillet fortsætte. På dette tidspunkt var der altså blot spillet fem minutter af anden halvleg, der virkelig startede som lyn og torden.

Presset døde dog lidt ud, og selvom Brøndby ikke for alvor mistede momentum, blev der langt mellem de store chancer. Gæsterne fra Farum stillede sig mere defensivt, trak tempoet og lod Brøndby-spillerne bruge en masse energi. Halvvejs i anden halvleg fik Mikael Uhre hugget til bolden fra kanten af feltet, og bolden sneg sig lige udenom målet.

Tyve minutter før tid kom der endnu engang en VAR-gennemgang i dommer Jens Maaes øresnegl. Mikael Uhre sendte Simon Hedlund i dybden, men svenskeren var på kanten af offside, og kendelsen skulle kigges igennem i VAR-rummet. Efter et minuts stilstand kendte VAR-rummet, at Hedlund ikke var nævneværdigt offside, og pegede dermed på pletten. Anthony Jung tog sig af straffesparket, men Peter Vindahl i FCN-målet hev en flot redning ud ad ærmet.

På det efterfølgende hjørnespark headede Mikael Uhre bolden på overliggeren, og Brøndby fortsatte med at sværme om FC Nordsjælland-målet.

Et kvarter før tid skete det endelig. Lasse Vigen, som skyldte et mål efter sin afbrænder i første halvleg, stod på det rigtige sted, da en løs bold dumpede ned udenfor feltet. Vigen tog et træk ind i feltet og følte resolut bolden over i det lange hjørne. Smukt spark af Vigen, som sikrede en fuldt fortjent udligning.

FC Nordsjælland havde ikke meget at komme med i anden halvleg, men det kan da hurtigt nævnes, at Magnus Kofod sparkede et frispark fra 30 meters afstand et par meter forbi mål.

Ti minutter før tid kom VAR igen i spil, da FC Nordsjælland-indskifteren Tochi ramte bolden med armen i feltet, men armen var så langt inde langs siden, at det ikke kunne betegnes som en klar og åbenlys fejldom, og derfor gik VAR ikke ind og ændrede ved kendelsen.

I første tillægsminut fik FC Nordsjælland deres første reelle chance i halvlegen, da et indlæg blev rettet af af en forsvarsspiller, og var meget tæt på at snyde Marvin Schwäbe som dog sprællede lige tids nok til at holde bolden ude.

Efter 94 og et halvt minut var Brøndby Stadion imidlertid tæt på at eksplodere, da indskiftede Mathias Kvistgaarden kom først på et indlæg fra Andreas Bruus, men Peter Vindahl hev en klasseredning op.

Det gjorde Vindahl dog ikke på det efterfølgende hjørnespark, som sejlede over hele FCN-forsvaret og direkte ind i panden på Sigurd Rosted, som stensikkert headede Brøndby på 3-2. Efterfølgende var der vanvittige jubelscener ved det ene hjørneflag - og fest på hele stadion.

Målet sikrede sejren, og Brøndby får dermed en fantastisk sejr, som virkelig må give holdet et moralboost frem mod næste rundes derby.
Deltag i diskussionen
 • Hvilken kamp! stærk moral, stærk fight og med to af vores bedste ude, jeg tror på projektet!!! Bruus man of match..
  7 enige · 1 god kommentar

 • Bjarke
 • Bjarke   13. september 2020   

 • Comeback af høj klasse. Maxsø var savnet. Men det ændrer ikke på 3 point.
  5 enige

 • Philip
 • Philip
  Top debattør
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    13. september 2020   

 • Sikke en kamp af Jobbe og Andreas Bruus. Virkelig stærkt kommet tilbage af drengene. Vildt VAR ikke dømmer straffe til os i starten af 2. Halvleg. Jeg er dog glad for at den tredje situation ikke blev dømt. Det betyder at hånd på bold ikke er lig med straffespark.
  6 enige
   
  • Betalende bruger
     13. september 2020   

  • @Philip Jeg vil nu mene der også er straffe i det tredje tilfælde.. MEN ser man den om og om igen, rammer den armen udenfor feltet, og kan derfor ikke dømmes. :) Men ellers er jeg enig :)
   1 enig

 • Maxis
 • Maxis   13. september 2020   

 • Bruus og Jobbe var gode i dag. Mon ikke Jobbe starter mod PSE i næste kamp. Vi savnede Maxsø men det holdt hjem heldigvis. 1 halveg var noget rod. 2 halveg var en energiudladning sjældent set. Det er i grunden mærkeligt at vi ikke kan starte kampene sådan der.. men der er tro på projektet herfra. Sådan!!
  6 enige

---

 • Hold da kæft en rutsjebanetur. Allerede til Jump kunne jeg mærke gåsehuden. Som kom der en 1.halvleg hvor vi ikke var gode men også lidt uheldige.
  2.halvleg var fremragende. Jobbe gjorde en stor forskel.

  Fantastisk kæmpet af gutterne. Det er fanme ægte Brøndby.

  VAR var en kæmpe joke i denne her kamp. Det var meget tæt på at koste os sejren med manglede straffespark og en halv friløber til Hedlund.
  6 enige
   
  • Philip
  • Philip
   Top debattør
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     14. september 2020   

  • @Christian Brøndbyman nu har jeg genset kampen og jeg synes ikke første halvleg var så skidt endda. Ja FCN scorer to mål, men det er på en dødbold - her blunder Jung og hjortur i deres opdækning - og en halv chance - den scorer Rygaard ikke på de næste 10 gange. Brøndbys spil er ikke perfekt, men meget på niveaus med FCNs. Brøndby har to chancer der som minimum skal give et mål. Særligt Vigen skal jo score og han havde også placeret Vindahl, men Kian redede den flot. Stillingen er meget definerende for indtrykket af spillet, men ser man kampen og glemmer resultatet var første halvleg altså meget lige. Anden halvleg minus de første 2 min var en magtdemonstration.
   1 enig

  Se 4 flere kommentarer

 • Chuck
 • Chuck   13. september 2020   

 • Sikker sejr.
  1 enig

 • Chuck
 • Chuck   13. september 2020   

 • Jeg forstår ingenting af det VAR. Klart straffe da Uhre nedlægges. Hvis det ikke er åbenlyst straffe, hvad er så?
  Fucking joke.
  2 enige
   
  • @Chuck
   Enig, og den offside på Hedlund der ikke var der i 1.halvleg var virkelig en skandale. Jeg troede ikke de måtte dømme en offside medmindre der ikke var tvivl. Så forstår jeg ikke hvad vi skal bruge det til...
   1 enig

 • Sådan drenge,,,, fedt bevis på at man skal ALDRIG give op.
  God boost til næste weekend
  når vi skal røvpulle FCUK
  Ligesom OB er igang med fedt....

---

 • Betalende bruger
    13. september 2020   

 • Jeg er enig med jer andre i at Jobbe og Bruus gjorde det godt. Men jeg synes faktisk Hedlund skal have en kæmpe ros for en gangsskyld, specielt i anden halvleg kæmpede han røven ud af bukserne! Ved ikke om i alle så hans bane sprint efter et boldtab.. Fremragende at se fra hans side! :)
  7 enige · 2 god kommentar
   
  • @Gulmann det er fandme også på tide at han giver igen for lønnen

  Se 4 flere kommentarer

 • Zutcorp
 • Zutcorp
  Betalende bruger
    13. september 2020   

 • Kæft, hvor skal det her nydes. Så er vi klar til næste bollespark!

 • Kijo
 • Kijo   13. september 2020   

 • Stærkt comeback!!! Det så lidt svært ud og var en meget stressende kamp at se, hvor man fik den der fornemmelse at intet ville gå Brøndbys vej. Men stærkt at vende det til sejr. Virkelig godt at se Vigen og Hedlund fighte og spille så godt, det lover godt fremover. Også stærk kamp af jobbe, Bruus, og Uhre.
  1 enig

 • Kaj
 • Kaj   13. september 2020   

 • Sikke en fed sejr! :-) Bruus var fantastisk fremad banen, men var uopmærksom ved 0-2. Jobbe gør så meget godt for holdet. Uhre var også god bortset fra hans helkikser - spark dog med venstre! Hedlund gjorde også mange gode ting bl.a. tilbageløbet i overtiden. Frendrup var nærmest usynlig i starten af kampen, men fik da spillet sig gevaldigt op og er bl.a. med til at presse deres forsvar ved Vigens 2-2-mål for derefter at spille venstre back nærmest fejlfrit. Var ikke imponeret af Jung hverken defensivt eller offensivt - det var for let at læse hans afleveringer, når han fik bolden i mellemrummet og trak ind i banen. Fantastisk moral af drengene, men vi skal helst ikke bagud - og slet ikke 0-2 - i næste kamp.
  1 enig

---

 • Tanken
 • Tanken   13. september 2020   

 • Jeg vil gerne del mit post op i 3 dele, fordi det synes jeg må være relevant i dag. De første to er klart 1. og 2. halvleg fordi det tror jeg vi alle kan blive enige om ikke kan skrives sammen over et afsnit. Det sidste er mit syn på VAR og hvordan vi i dag håndterede det.

  Vi var virkelig dårlige i 1. halvleg. Grunden er faktisk som jeg ser det ikke at vi på den måde er meget dårlige til den plan vi virker til at prøve, omend vi selvfølgelig ikke er fantastiske til det, men mere at det vi prøver simpelthen ikke fungerer. For det første vælger vi udover et par enkelte situationer overhovedet ikke at bruge dybden i banen, og ofte ikke engang bredden heller. Vores offensive spil bliver meget låst centralt mod et FCN hold som endda presser os netop centralt i banen. Det betyder at vi hver eneste gang vi har bolden er nødt til at spille bolden tilbage eller skal lave en aflevering selv de bedste fodboldspillere i verden kun ville ramme omkring 50% af gangene. Vi mangler simpelthen en spiller som tør vende med bolden og føre den frem. Jeg ved ikke om det i denne halvleg er Slimane som det skal komme fra, men det nytter ingenting når han hver evig eneste gang han skal have bolden får den tyret på sig. Så bliver det nemlig situationer hvor han ikke kan tage bolden til sig og vende spillet.

  Derudover mangler vores presspil i hele 1. halvleg. Eller det vil sige vi laver et rigtig fint TV-pres. Problemet er bare hver gang en spiller løber op til målmanden eller en forsvarspiller for at presse er der ingen af de andre som kommer for at hjælpe ham ved at dække de andre op. Det betyder at hver gang vi prøver at presse en spiller står der en spiller helt blank til en simpel aflevering. Og det falder stort set hele holdet sammen af. Vi bør se til netop FCN og hvordan de gjorde det i 1. halvleg fordi de formår netop at lægge pres på boldholderen og dække de nemme afleveringer omkring ham af.

  Vi går så til pause og det var fandme godt. Lidt heldigt må man selvfølgelig sige får vi sat maks pres på FCN allerede fra 1. minut. Men selvom det første mål kommer lettere heldigt gør vi netop det vi manglede at gøre i 1. halvleg, nemlig bruge hele banen, både i bredde og længde. Og det er meget af det som gør vi faktisk får mere offensivt sat sammen i 2. halvleg. Det er lettere primitivt, og jeg vil også hellere se vi kan spille flydende Tiki Taka, men vi Brøndby og ikke Barcelona, hvis vi havde spillere der var gode nok til det var de har ikke længe. Jeg synes stadig vi har problemer med at vores midtbanespillere ikke vender med bolden og spiller den fremad, men når man spiller mere på de dybe bolde og ved kanterne som vi gør det her betyder det mindre.

  Vores presspil sad også meget mere i skabet og vi fik FCN til at lave mange fejl på bolden. Vi hjalp hinanden meget mere, og der var tider hvor man næsten kunne se ren overfaldsbold. Men specielt var vi også dækkede afleveringerne omkring af. Her var Jobbe rigtig vigtig at få ind og hans bevægelighed og deraf også presevner kontra Slimanes mangel på samme gjorde for mig at se udslaget på kampen. Ikke at Slimane spillede på den måde en dårlig kamp, som jeg skrev synes jeg faktisk han ofte blev ofret af sine medspillere, men det er vigtigt man er opmærksom på de mangler han har netop her, og man derfor gør hvad man kan for at lægge taktikken over sådan man maskerer det.

  Vores backer udfordrer generelt for lidt. Både Bruus og Bjur burde være typerne som skal ud og udfordre hver gang. Hvor Bruus så generelt rigtig godt ud, udover enkelte situationer mod Kamaldeen, viste Bjur i dag vi har desperat brug for en ny venstre back. Bjur er som jeg ser det skyld i andet mål, hvor han er kommet alt for langt tilbage mens Rygaard upresset kan få bolden på kanten af feltet. Når han kommer derfra, og der ikke er en anden spiller foran. Et andet sted er hvor han helt dropper at dække Atanga op i feltet og faktisk decideret stopper med at spille, hvor Atanga så kommer helt fri til et hovedstød. Det er udelukkende fordi han er skarp som en ske at han ikke scorer der, og formegentlig lukker sejren. Når han så samtidig kommer til nul og niks fremmad banen og hans dødbolde er omtrent ligeså farlige som et målspark, så er det en klart dumpet præstation fra Bjur i dag. Desværre, for jeg var spændt på om han bare skulle ind og være cheffen på den back.

  Alt i alt spiller vi en rigtig fin 2. halvleg, og vi har vel også egentligt chancer til at have vundet større. Godt gået med at ændre kampbilledet 180 grader.

  Til sidst vil jeg snakke om hvordan jeg så VAR fra stadion. Første kritisable situation er allerede efter 5 minutter. Hedlund kaldes offside. Jeg tror ikke den var der, men den er i hvert fald så tæt dommeren ikke kan se det. Hvad skal man bruge VAR til hvis den skal dømmes på banen? Er det kun når dommeren dømmer forkert ved ikke at dømme noget i offside situationer? Fordi der dømmes forkerte offsides meget oftere, og det bør vel netop være her det skal bruges. Tilsvarende er der en situation som endda ses igennem af VAR hvor Diamonde med ryggen til bolden vælter Uhre i feltet. Hvordan VAR ikke kan dømme straffe er mig en gåde her, og hvor jeg ikke er stor fan af Lars Jacobsen som spiller kan jeg kun sige jeg giver ham ret i der er klokkeklart frispark og dermed straffe. Jeg er faktisk helt målløs over hvordan den ikke kan dømmes efter at se den igen. Derudover synes jeg det er svært at følge med i hvad der faktisk ses på i VAR rummet på stadion. Det står selvfølgelig på skærmen, men selv der kan der være tvivl mener jeg. Der var en situation hvor jeg stadig ikke ved om de kiggede på straffespark i den ene eller anden ende, hvilket jo er ret vitalt hvis man skal kunne følge med.

  Alt i alt hvis det her er niveauet af VAR så er det de mest spildte penge jeg nogensinde har set.

  Til sidst vil jeg nævne nogen navne som gjorde det rigtig godt og en ting vi har lært. Jeg synes virkelig Bruus var godt med offensivt i 2. halvleg og det bliver vigtigt han er det i denne sæson. Jeg synes også Hedlund var på og klar til kampen i dag, og er faktisk farlig flere gange. Mere af det og så skal han nok være god for os. Uhre synes jeg også spiller rigtig godt, og han er flere gange kun marginaler fra at score. Han skal nok banke mål ind for os. Kvistegaarden kommer med et meget stærkt indhop. Hold kæft et hovedstød han kommer med. Jeg var klar til at sige NF bare vil trække tiden når man skifter en spiller ind i overtiden, men han er bestemt en del af vores sejr i dag. Han kan for mig at se godt få mere tid på banen i løbet af sæsonen. Jobbe mener jeg også ændrer kampen markant, og de løb han tager og det pres han lægger er det der gør vi vinder kampen, selvom han ikke er direkte med i så meget.

  Vi har så lært vi SKAL have en VB, og det kan kun gå for langsomt, så sæt i gang CV.
  5 enige · 4 god kommentar
   
  • @Tanken
   Lidt af et longread, men utolig detaljeret analyse af kampen du kommer med, Tanken. Jeg er enig i hele indlægget. Spot on.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer
   
  • Philip
  • Philip
   Top debattør
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     14. september 2020   

  • @Tanken jeg er ikke enig i din analyse af første halvleg. Jeg synes faktisk vi bruger dybden og bredden i banen. Den tredje og fjerde sidste aflevering eller tæmningen før indlægget/afleveringen fejler bare og i en situation fejler linjedommeren og dømmer en forkert offside - det var ellers en rigtig god situation. I to situationer skaber vi jo nogen kæmpe chancer, som normalt giver et mål. At FCN er mega effektive i første halvleg giver et forkert billede af halvlegen. Havde Brøndby ført 2-0, hvilket kampen lige såvel kunne havde stået efter første halvleg, havde vi alle været tilfredse. Jeg siger ikke spillet var perfekt, men jeg synes det var en meget lige 1. Halvleg.

  Se 8 flere kommentarer
   
  • Joblar
  • Joblar   14. september 2020   

  • @Tanken jeg er meget enig i det meste du skriver, MEN jeg syntes dine konklusion omkring Bjur er lige hurtig nok, han har spillet en tællende kamp (den igår), og jeg med giver at han ikke spillede nogen pragtkamp og han har nogle ting der skal forbedres, bl.a. placeringsevnen, men mener ikke han er skyld i deres andet mål - NF udtalte desuden efter kampen at det er enten en 6 eller 8 der skal dække Rygaard op ved det andete mål. Jeg siger ikke at Bjur er fremtiden på VB, men at afskrive ham efter en kamp mener jeg heller ikke er fair, giv ham nu lige chancen et par kampe mere inden vi afskriver ham - mener klart at Mansah skal spille søndag inden i Parken.
   1 enig

  Se 4 flere kommentarer

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER