Sønderjyske - Brøndby

Skrevet af Broder Salsa, 16. october 2020

Synes der mangler en optaktstråd til Sønderjyske-kampen. 

 

Her mit bud på en start 11'er: 

 

Schwäbe

Rosted - Maxsø - Jung

Bruus - Vigen - Frendrup - Lindstrøm - Mensah

Hedlund - Uhre

 

Nægter at tro, at NF vrager Vigen igen til fordel for Radosevic. Kampen i Randers blev meget bedre da Vigen kom ind. 

Vores nye ven, Riveros, lander i dag (fredag) og er derfor næppe klar til at spille allerede søndag. Han kender jo knapt nok navnene på sine medspillere. Og endnu mindre til modstanderene. Mensah får en sidste kamp fra start. Riveros er måske med i truppen, om ikke andet så for at snuse til forholdene.

Pavlovic er ikke frisk nok til en startplads, men mon ikke han kommer ind engang i anden halvleg. 

Hvis der var plads, så skulle Corlu i startopstillingen. Han opsat og i god form. Det samme gælder Slimane. De må dog nøjes med indhop i anden halvleg. En dejlig bredde at have på midtbanen. 

 

Sønderjyskes seneste kampe

Sønderjyskes hjemmebanestatistik denne sæson: 2 kampe. 2 sejre. Begge på 2 mål. Over først FCM og så AaB. Ikke ligefrem en opmuntrende statistik for BIF. Men lad os tage første kamp mod FCM: De scorer til 1-0 på en lettere tilfældighed efter et indkast og til 2-0 på en kontra i det 89. efter FCM satsede. Mod AaB blev de igen sat igang på en dødbold, straffespark (AaB udligner ligeledes på et straffe), for at Sønderjyske så igen scorer til 2-1 i det 88. på en omstilling. 

Mod Vejle fik Sønderjyske høvl (4-1), men resultatet lyver lidt, da VB scorer de to første mål på straffe og de to sidste til aller sidst hvor Sønderjyske satser.

Sønderjyske spiller næsten det samme som os. 3-4-3. Så det system kender vi godt, og Sønderjyske har lukreret på lidt de samme faktorere som os: mål på dødbolde og fejl fra modstanderen. Derudover en masse indlæg og dybdeløb. Mod Lyngby scorer de på et flot dybdeløb af AK Jacobsen. Men det er også det eneste flotte sammenspillede mål jeg lige erindrer. 

Dal Hende i offensive aktioner overfor Bruus frygter jeg mest. Han er et stærkt kort, og kommer han forbi Bruus, så ryger bolden formentlig videre til AK Jacobsen der senest scorede to mål i Lyngby. Forhåbentlig er Rosted vågen på netop disses kvaliteter. 

 

Brøndbys muligheder

Ligesom der er muligheder imod Brøndby, så er der også muligheder imod Sønderjyske. Hvis BIF får vendt spillet, og hurtigt får sendt bolden fremad, så er der kun 3 mand tilbage i Sønderjyskes defensiv. Vi kender deres 'backs' Dal Hende og Bah. De er dygtige, men også meget offensive. Her bliver dybdeløbene fra Uhre og Hedlund selvfølgelig vigtige for at skabe rum i defensiven. Hvis vi kan få midtbanen eller (endelig) wing-backerne med, så ser det gunstigt ud. Jeg ser ingen grund til at Brøndby skal ''kontrollere'', når bolden vindes på midtbanen. Der skal man bare afsted og danne overtal. 

Det bliver på mange måder en interessant kamp mod to mandskaber som spiller ret ens. 

Jeg ser rigtig gode muligheder for at indskiftningerne af Corlu og Slimane kan være med til at afgøre kampen for Brøndby. I særdeleshed pga. Corlus fart og drive fremad, som så kan spille bolden videre, og Slimane som vender meget fint med bolden. Synes ikke umiddelbart det ligger til mål af Pavlovic. Mod tre stoppere, og ham ude af form, så får han det svært. 

 

Konklusion

Det er to hold med en ret ens spillestil som møder hinanden. Brøndby skal presse Sønderjyske, vinde bolden, og fange dem i ubalance. Køre AZ-stil tilføjet lidt wing-backs og dybdeløb. Så er der muligheder. Hvis Sønderjyske kommer ned at stå, og Brøndby skal spille sig igennem fra scratch, så har Brøndby meget få nøgler til at åbne den defensiv. Vi vil heller ikke kunne score imod vores egen 5-backkæde.

 

Sidste runde ramte jeg resultatet. Selvom Haderslev er et dumt sted at spille, så tror jeg på en 2-1'er til BIF igen. Som jeg husker det, så plejer Brøndby at have det sværest i Haderslev når vi spiller kl. 18-kampe og mørket er faldet på. Jeg erindrer ikke, at Haderslev er nær så skræmmende i dagslys. Jeg har Uhre som anfører, og han skal jo nå de 15+, så han må gerne lave begge kasser efter nogle omstillinger. 

Hvad er jeres tanker om kampen?
Deltag i diskussionen
 • Peps
 • Peps
  Betalende bruger
    16. october 2020   


 • Min ønske opstilling er også den samme som din, tænker heller ikke Pavlovic og Riveros er startere endnu, bliver en fysisk tempofyldt kamp tænker jeg, og på ingen måde en nem kamp tværtimod! Har set lidt Sønderjyske denne sæson især deres nye angriber Haji Wright ser spændende ud, han har vidst stadig kun været brugt som indskifter. God kamp til alle...
   
  • @TibblingLove Ja, Haji Wright skal vi virkelig holde øje med. Han har over 4 kampe lavet 3 kasser på sammenlagt 86 minutters Superliga.

   Heldigt for BIF, at han ikke er fysisk klar til at starte endnu. Men hans joker-rolle er også ubehagelig.

 • Fedt med en optaktstråd. Jeg er enig i din holdopstilling.

  Hvis vi skal presse dem højt på deres bagkæde, hvilket jeg godt tror vi måske godt kan få noget ud af, så tror jeg vi også skal gå over i 3-4-3 så vi kan presse 1:1. Ellers spiller de udenom os.

  Alternativt skal vi være modige og presse wingbackerne helt op så vi presser med 4 mand mod deres 3.
  1 god kommentar
   
  • @Christian Brøndbyman God pointe, de vil givet vis kunne spille udenom os. Spændende hvad NF & Co finder på som løsning. Mit bud vil i hvert fald være højt pres. Og 3-4-3 er bestemt en spændende formation, selvom talkombinationerne er lidt 'fluffy' for NF.

   Vi har hidtil lukreret på fejl overfor klassiske fire-backkæder. Nu møder vi potentielt 5 dernede, og der kan vi - som jeg ser det - ikke spille os igennem.
   1 enig

  Se 1 flere kommentarer

 • God indlæg Broder Salsa!
  Jeg må indrømme denne kamp er en af dem jeg frygter mest her i efteråret. Både pga vores historik men også pga Sjn har fået skruet et godt hold sammen i år.
  I din analyse syntes jeg du glemmer Simonsen i deres højre angrebsside, som virkelig har slået igennem med 3 assist.
  Derudover kommer Bah bagfra som indtil videre har 52 sprints over 4 kampe, hvilket er meget. Til sammenligning har Mensah taget 41 og Bruus 38.
  En anden faktor som jeg frygter er at Sjn fysisk sagtens kan være med. De har løbet flere meter end vi har og har Mads Albæk som dmc som er rigtig dygtig som oprydder.
  Deres helt store svaghed er deres målmand, der pt har en redningsprocent på 58, 10. Bedst, hvor Marvin har en på 75 og ligger nummer 3, så der skal afsluttes når chancen byder sig.
  Vores forsvar er bedre end deres, midtbanen er de nok en my bedre end os qua Bah, Dal Hende og angrebet ligger meget lige.
  Vi har dog en bredere bænk en Snj med Pavlo, Anis, Corlu og Rado som jeg håber kan blive udslagsgivende.

  Jeg tror det bliver en meget lige kamp, hvor vi skal være glade for 3 point, men hvor jeg med glæde tager en uafgjort.

  Jeg er meget enig i Salsas startopstillingen.
  1 enig · 2 god kommentar
   
  • @Sorteslyngel Fedt med noget talnørderi på de enkelte spillere!

   Sønderjyske har uden tvivl et godt hold, og med Glen Riddersholm på trænerbænken, så er der jo bestemt også styr på det taktiske. Som du selv er inde på, så tror jeg også BIF's brede bænk vil kunne hjælpe os meget. Jeg ser os som et bedre hold, og når systemerne og taktikkerne er nogenlunde ens de to hold imellem, så er der bedste forudsætninger for holdet med de bedste spillere.

   Men det bliver svært. Uden tvivl. Og så har vi også det store spørgsmålstegn i jokeren Ogenyi Onazi. Hvad kan han gøre for Sønderjyske mod os.

  Se 3 flere kommentarer
   
  • Betalende bruger
     17. october 2020   

  • @Sorteslyngel Men det er stadig et hold der foretrækker at stå dybt og spille på kontraer. Derfor er det nøjagtig hvad vi skal gøre. De er på hjemmebane. Det er dem der skal skabe kampen hvilket de har svært ved især hvis vi pakker os omkring eget felt og dræber dem med deres egen medicin. Der er en grund til SE foretrækker at spille som de gør. Det er den simple at de som os ikke kan åbne et betonforsvar. De har ikke en reel trussel i luftrummet med mindre en af deres nye afrikanere kan udfylde den rolle. Sejr til BIF bør være resultatet hvis vi spiller dem taktisk rigtigt. Måske trænerteamet har en anden og bedre idé til hvordan sagen skal gribes an. Men da deres umiddelbart største svaghed er at de ikke kan skabe kampene selv bør vi vel stå lavt og lade vores missiler oppe foran gøre ondt på dem. Hvis altså vi skal gå efter udnytte deres svagheder i stedet for at være det hold der skaber kampen.
   2 enige · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer


 • preben
 • preben
  Betalende bruger
    16. october 2020   

 • Broder salsa, jeg tror det bliver som du har foreslået, jeg kunne dog godt tænke lidt mere bold på midtbanen og som ved behov kunne veksle til 3-4-3, så jeg synes vi skal ha Corlu i spil, sætter gerne en mand eller to og bringer derfor mulighed for overtal.
  Altså jobbe i stedet for hedlund og Corlu i stedet jobbe på midtbanen ?
   
  • @preben Ja, hvem ved. Måske overrasker NF alt og alle og prøver en 3-4-3 med Corlu fra start i morgen.

   Personligt ville jeg også rigtig gerne starte med Corlu. Men han bør ikke kunne slå Jobbe eller Vigen af i en 3-5-2. Tror NF kører med det, der har virket indtil videre. Men friskt hvis NF prøver noget nyt, netop fordi Sønderjyske selv spiller 3-4-3.
   1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Sim
 • Sim   17. october 2020   

 • Lidt sjovt faktisk - at AZ havde den bedste midtbane og måske angreb i mange Brøndby år- hvor jeg ikke ville bytte en eneste 1:1 med dem som vi har nu. ( Og dyreste, bevares ). Men jeg ville gerne bytte forsvaret dengang til det vi har nu. Det er for mig at se nogle af de bedste 3 i bagkæden pt. Som vi har haft i årtier. Jungs kvaliteter på bolden, Maxsøs ro og Sigurds Power og energi. Men de andre kæder - Muhktar, Halimi, Kaiser, Fisker, Tibbling, Nørgaard, Pukki, Wilchek var med afstand bedre end det vi har nu på midt og angreb. Det Betyder ikke at enkelte af dem som der er der nu, ikke gør det godt ( Frendrup, Uhre, Lindstrøm ) Men ville jeg bytte Frendrup for Nørgaard 1:1 - nej. Ville jeg bytte Uhre 1:1 med fx. Pukki - nej. Ville jeg bytte Lindstrøm med Fisker... Ja, men ikke Muhktar eller Halimi. ( Den er sværest :) ) Kædernes kvalitet er byttet om... jaja - med lidt forbehold for høj bagkæde osv. Men jeg savner dælme ikke Arajuri og Hermansson på bolden, eller Röckers tempo. Selv nu, på en mindre kvalitetsbesat midtbane, er Vigen ikke fast mand. Det er simpelthen ikke godt nok at han ikke formår at spille sig til fast position under 3 trænere, og med nuværende billige set-up. Han er den dyreste midtbane spiller vi har, måske sammen med Rado, og han er reelt blevet slået af holdet af et 2 divisions talent der lige er kommet / Lindstrøm. CV siger at der ligger er kontaktudkast til Vigen siden Juni, men lur mig om det ikke er med løn nedgang siden han ikke har skrevet under endnu. Hvad værre er - er faktisk at jeg ser Mensah værre dårligere end Vigen, men han er fast mand. Jeg glæder mig ekstremt meget til at se Blas - og så håber jeg at Mensah ryger til årsskiftet sammen med Vigen, Hermansson, måske Rado og JMG til Lyngby efter leje. Jeg tror desværre ikke At Corlu får sit gennembrud i år. Synes heller ikke han er likeable - hvorimod Pavlo er super likeable og et skur af størrelse. Om NF bliver forlænget, tror jeg afhænger om hans 2020 efterår. Jeg er stadig ikke glad for NF, meeeeen han vokser på mig i medgang. Så tåler jeg hans laksko, for han er ikke en dårlig træner. Jeg er bare vild med de stærke trænere med personlighed. Jeg kunne faktisk også godt li Ståles personlighed som træner - selvom jeg synes hans fodbold var røvsygt.
  1 enig
   
  • Kaj
  • Kaj   17. october 2020   

  • @Sim Øj hvor interessant. Pukki og polakken var / er jo klasser bedre end Uhre og Hedlund, men helt andre typer. 1:1 ville jeg klart hellere have Pukki og den anden, men det ville jo så også betyde en anden måde at spille på, idet de slet ikke er så hurtige som vores nuværende angribere, og vi derfor ikke bare kan spille i længderetningen. Hvis vi kunne skifte Pukki (med selvtillid) 1:1 med Hedlund, så tog jeg altså gerne 100 armbøjninger foran en fyldt Sydsiden.
   1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
   
  • Betalende bruger
     17. october 2020   

  • @Sim du rammer så meget plet. At mensh er på holdet er til grin. Væk mef ham til vinter sammen med vigen - rado - hermansson -
   1 enig

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    17. october 2020   

 • Det er værd at bemærke, at SJE`s backs vurderes som deres styrke, men deres afleveringsnøjagtighed er håbløs. Jeg ville basere min taktik på at tvinge SJE til at lade deres backs føre bolden frem og løbe lige ind i en presfælde, med et boldtab som følge.
   
  • @Saesonkort Nu har jeg ikke nærstuderet Sønderjyskes kampe, men kunne det tænkes, at den lave afleveringssucces fra deres backer skyldes at modstanderne netop presser backerne til at lave dårlige afleveringer?

   I don't know. Men jeg ville ikke umiddelbart bryde mig om, at Dal Hende og Bah får lov til at føre spillet frem.
   1 god kommentar

  Se 4 flere kommentarer


 • Rigtig god optakt, Broder Salsa.
  2 enige

 • 3point.dk
 • 3point.dk
  Administrator
    19. october 2020   

 • Hej Broder Salsa, super med optaktstråd.

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021