Status på sæsonen indtil videre.

Skrevet af Welkro, 1 måned(er) siden

Status efter 17 kampe som forsvarende danske mestre samlet i EL og SL er:

3 sejre

7 uafgjorte

7 nederlag

2 ud af 17 kampe med cleansheet

Jeg synes vores issues i sæsonen lige nu er:

-   19 scorede mål. Når man så lukker minimum 1 mål ind i 89% af alle kampene, så rækker 1.1 mål pr kamp ikke til mange sejre.

-   Vi er yderst sårbare på dødbolde, og efterhånden føles hjørnespark lige så farlige som straffespark.

-   Vores presspil fungerer ikke og er alt for nemt at spille sig ud af. Specielt udstillet i kampen mod Silkeborg!

-   Vi har svært ved at spille os ud af at pres på bagkæden, og begynder derfor at losse høje bolde fremad til Hedlund og Uhre, som altså skal have bolden i fødderne.

-   Vi skaber ikke meget, og har meget få forsøg på mål. Min personlige vurdering er at at skud inden for rammen, kan øge muligheden for at score helt op til 100%.. ;-)

Forskellen fra sidste sæson er, at jeg altid sad med følelsen af at vi kunne vinde kampen, nu sidder jeg altid med følelsen af at vi kan tabe kampen. Selv sejrene mod Vejle og FCM kunne vi nemt have tabt. At vi lader helt håbløse Vejle score 4 mål mod os i 2 kampe, får alle alarmklokker til at ringe.

Lyspunktet på sæsonen er selvfølgelig at vi har en masse penge stående på bankkontoen. De skal så desværre blandt andet dække manglende resultater i forhold til årets budget (vi bliver ikke nummer 3).

Jeg ærgrer mig inderligt over at vi har solgt sæsonen på den måde, og ikke udnyttet den positive bølge vi red på efter mesterskabet. Vi kunne sælge os selv som danske mestre, garanteret EL gruppespil og en forbedret økonomi. Vi valgte at bruge omkring 20 millioner på squadplayers og bænkevarmere.

Meget er allerede sagt og skrevet om transfervinduet og det kan ikke laves om nu, men personligt havde jeg foretrukket at vi hentede 2-3 solide forstærkninger, skød brystet frem og rent faktisk gav det et skud i det første gruppespil i 16 år. Jeg havde glædet mig SÅ meget til at se BIF i Europa, hvor jeg mener at vi hører hjemme. Nu kan det ende med at blive halvpinligt for os. Og inden folk begynder at råbe ”KASI KASI”, så kan det rent faktisk godt lade sig gøre at agere fornuftigt på transfermarkedet uden at bruge alle pengene og gå konkurs. Jeg er misundelig på at Randers kan hente en spiller som Odey, hvorfor kan vi ikke hente nogen af den kvalitet?
Deltag i diskussionen
 • mp80
 • mp80   1 måned(er) siden   

 • Kvalitets spillere kunne hurtigt tjene sig selv hjem også uden videre salg, de løfter de unge og præmiepenge fra resultater i Europa vil betale en stor del af deres pris. De vil også være med til at tiltrække spillere, sponsorer og fans.
  3 enige · 1 god kommentar
   
  • Welkro
  • Welkro   1 måned(er) siden   

  • @mp80 Helt enig, vi skal investere penge for at tjene penge. Jeg forstår ikke spareøvelsen, medmindre at min mistanke om at CV får en klækkelig bonus for at spare på budgettet, holder stik.
   2 enige · 2 god kommentar

 • Er så træt af 3-5-2.. Som jo altid spilles som en 5-3-2 og med både Rado og Frendrup på midten. Det fungerede med Jobbe fordi han kunne skabe så meget selv, men nu er det afleveringer tilbage, tilbage, på tværs, på tværs og tilbage og så en lang.
  Er så forudsigeligt og så nemt at dække op for.
  Ja vi blev mestre og HURRA for det.. Men syntes Brøndby bør stille med mere end 3 offensive spillere mod bundhold. Vi har jo faktisk været ret så heldige med at få 4 point mod Vejle i år. Det siger vel alt.
  Ville gerne se vi spillede med 4 bagved fremover vi kan få en ekstra offensiv spiller ind på holdet. Om det så skal være på midtbanen eller helt fremme er underordet.
  Vil bare gerne se mit hold dominere og tage initiativ, og især når vi spiller hjemme.
  4 enige · 2 god kommentar
   
  • Welkro
  • Welkro   1 måned(er) siden   

  • @Fuld fart frem Helt enig omkring taktikken, vi mangler så meget på det offensive, og det lukker jo ikke nede bagtil at vi spiller 3-5-2 anyways. Vi har f.eks spillerne (undtaget backs) til en 4-3-3, med Hedlund/Singh/Greve på kanterne.
   3 enige · 2 god kommentar

 • Helt enig i dit indlæg. Det er nærmest helt uvirkeligt at tænke på, at vi er forsvarende Danmarksmestre. Vi magter jo ikke at sætte 3 pasninger sammen så snart vi er udsatte for bare det mindste pres på boldholderen. Den sportslige strategi er forkert hvis man har top 3 ambitioner. Jeg tror der foregår et spil i kulissen i forhold til at udvide ejerkredsen. Og indtil det er på plads, så tror jeg ikke vi ser nogen væsentlige investeringer i klassespillere. For JBA vil sikkert gerne have nogen som han kan dele regningen med.
  6 enige · 3 god kommentar
   
  • Barca
  • Barca   1 måned(er) siden   

  • @Kristianbs Meget enig både mht. tanken om at vi er Danmarksmestre og mht. at udvide ejerkredsen! Mon ik JB og co. kan se at hvis vi skal kunne drille FCK/FCM mere end hver 16. år!, så skal der tilføres bedre spillere (som kræver flere penge end det vi har nu).
   2 enige · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Joblar
 • Joblar   1 måned(er) siden   

 • Lad os se på hvad den gode CV har hentet og lave en lille status: Maxsø (bestået), Blas (bestået, men på et spinkelt grundlag), Heggheim (bestået, men på et spinkelt grundlag), Rosted (dumpet), Tshiembe (indtil videre dumpet), Wikström (uden for bedømmelse), Lumb (dumpet), Cappis (hverken eller), Greve (dumpet, men på et spinkelt grundlag), Fallenius (dumpet, for lidt spilletid i forhold til den tid han har været i klubben), Pavlovic (dumpet), Divkovic (dumpet, men på et spinkelt grundlag), Salech (??) - ikke specielt imponerende. Vi ligger som CV har redt, MEN kunne også godt snart tænke mig at se lidt forbedringer på banen og det er træner teamets ansvar. Sæsonen er DUMPET med et brag indtil videre, det har næsten været et mareridt at være Brøndby fan efter det flotte Mesterskab, hvordan man kan falde så meget i niveau, magter jeg simpelhen ikke at kunne forstå.
  2 enige · 2 god kommentar
   
  • @Joblar Tankevækkende og ikke ligefrem det outcome jeg regnede med, da han tog over for Ebbe Sand (som alle kunne se var fejlcastet). Det ligner bestemt ikke en stribe af signings, som landets efter sigende dygtigste fodboldkøbmand står bag. Men du har også en pointe i at trænerteamet også bør kigge indad. De har ikke fået nok ud af holdet - hvilket de jo i den grad fik i sidste sæson. De famler jo stadig rundt efter en start 11'er de kan stole på.
   2 enige · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer


 • ClausM
 • ClausM   1 måned(er) siden   

 • Slimane er slet ikke god nok i øjeblikket, så prøv evt. Hedlund på den offensive midt.

 • Mik
 • Mik   1 måned(er) siden   

 • @ClausM det er jeg meget uenig med vi skal gøre

  Slimane er en af de få midtbane folk vi har som besidder det vi mangler

  Han har haft et par off kampe men i andre været en af lyspunkterne

  Tager du Slimane væk så forsvinder meget af det kreative. Hedlund ser jeg godt der kan blive plads til på midtbanen højre side og Greve i modsatte giver offensivt et pift

  Maxsø savner jeg at se i sit gamle moment og levere han ikke mod FCK så kunne jeg finde på at give ham en tur på bænken. Rosted ville jeg allerede sætte på bænken nu og Heggheim ind

  Vi har brug for en leder der går forrest og løfter sit spil vi alle ved han har for maxsø er en af dem med kvalitet, men der skal tændes op under ham, han mangler at vise det i denne sæson, ingen er over klubben ej heller ham

 • Så enig, så enig Welkro, mp80 m.fl. Så ærgerligt, så ærgerligt…


 • Betalende bruger
    1 måned(er) siden   

 • Sportchef løsning 1
  CV 1 mesterskab, penge på kontoen, en stærk ungdomafd med 30 landshold spillere, og gjort ud fra et stramt spare budget fra øverste ledelses side

  Sportchef løsning 2.
  Skiftende sportchefer med 0 mesterskaber i over 10 år, ingen Europa gruppespil, kæmpe underskud, overforbrug på flere 100 mil, en smadret ungdoms afd med 2 landsholdsspillere til sidst , og langt flere dyre spillere der faldt igennem.

  Jeg vælger løsning 1 hver gang.
  3 enige · 3 god kommentar
   
  • Mik
  • Mik   1 måned(er) siden   

  • @Balalaikamel

   Det er meget sort/hvid løsning du sætter op.

   Men det er ikke korrekt vi kun havde 2 ungdoms landsholds spillere og kan vi ikke blive enige om en ting.

   Det arbejde længe før CV kom til i MC har givet flere landsholdsspillere og den kredit skal CV ikke have æren for, men MC og Chefen for dette (ikke CV) det siger sig selv det er meget af det arbejde der nu giver kredit.

   Skulle jeg tildele mesterskabet som kom på sidste spilledag i en sæson hvor FC klubberne spillede skidt, så skulle den tildeles NF og spillerne ikke CV
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 4 flere kommentarer

 • Betalende bruger
    1 måned(er) siden   

 • Ang sæson vis man havde regnet med vi skulle spille med i El mod hold med kæmpe budgetter, efter at havde mistet 5 spillere, målmanden, de to ydre CB som er de 2 vigtigste i 352 back kæde, og den kreative del af offensiven.

  Det forstår jeg ikke, for det er aldrig hvad der sker sæsonen efter, når så mange vigtige spillere forlader et hold.

  Det giver hellere ikke mening logisk.
  For vis logikken er vi kunne være med i El bare vi havde købt dyre ind.
  Så ville vi jo rent logisk aldrig vinde over fc klubber da de køber endnu dyre ind, og slet ikke i EL da de køber endnu endnu dyre ind.

  Håber vi for sat en stribe sejre sammen snart, og SKAL være søndag, for i er sgu på et mørkt sted gutter.
  Pisse ligegyldigt om vi taber 3-0 til Rangers, bare vi vinder på søndag.

 • Solz
 • Solz   1 måned(er) siden   

 • Vi har fejlet enormt meget i transfervinduet, og som jeg hørte CV i Brøndby-lyd, så anderkender han også dette faktum så meget det kan lade sig gøre i hans position. Mit gæt er at det kommer til at koste kassen, både via placering i ligaen, forspildte muligheder i Europa League, transfers der uundgåeligt må foretages i forsøget på at rette op, hvis det altså er muligt at overbevise dygtige spillere om projektet, hvis vi f.eks. ender på 4 eller 5. pladsen, mens muligheden for koefficientpoint i Europa for mig at se er det værste ikke at have gået all in på, da det kunne gøre fremtiden væsentligt nemmere. Jeg er kæmpe fan af BIF, så i min naivitet, der drømmer jeg ofte om, at det potientiale vi har i truppen bare udfolder sig snarest, men set udefra er vi enormt ustabile og har på ingen måde grebet den chance vi fik efter et mesterskab hvor både FCK og FCM præsterede historisk ringe. Selv da vi blev mestre var det tydeligt at se, at vi stadig manglede kvalitet, hvilket så efterfølgende er blevet udstillet yderligere. Vi var allerede i sidste sæson utrolig defensive og afhængige at omstillinger, men da vi vidste vi manglede kvalitet accepterede vi alle, at vi spillede på de muligheder vi havde, som primært var godt forsvarsspil og kontraangreb.
   
  • Betalende bruger
     1 måned(er) siden   

  • @Solz hvad der fejlede var at ingen af de 4 forlængede, og nogle af dem trak den i ørene med et endelig svar.
   Samt at markedet reageret modsat efter Corana end alle forventede, så det blev dyre end forventet.

   Det er det han mener og ikke kvaliteten på de spillere der blev signet.

  Se 2 flere kommentarer


 • Hans
 • Hans   1 måned(er) siden   

 • Status er at det hele er gået op i hat og briller…forfejlet transfervindue hvor den fornødne kvalitet ikke er hentet ind , denne sæson ender i en mindre katastrofe …og vores Europa cup eventyr hvor vi ENDELIG havde chancer for at hente koffecient point! Så vi bedrer vores muligheder fremadrettet! Ved lodtrækninger i kvalkampe.er også forfejlet på det skammeligeste..hvilket gør det umuligt igen at kvalificere os til kommende gruppespil …der bliver hentet spillere i 1/2 division og alle grundpillerne og søjlerne på holdet blev afhændet inden sæsonstart…det kan kun ende i Store problemer…og manglende Kontunitet …tager 2 sæsoner at spille et hold sammen på banen..forstår ikke vores sportschef
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • Betalende bruger
     1 måned(er) siden   

  • @Hans det er ledelsen for økonomi der bestemmer lønloftet, og de der blev afhændet ville havde mere en Brøndby kunne betale.
   Et par af dem trækker den oven i med et ja eller nej, så spillere vi skal hente når at blive dyre i et marked buldrede der ud af trods Corona.

   Og det er også ledelsen der bestemmer hvor mange penge der er i budget til at købe spillere for.

   Tror bare du havde forventet for meget af CV, med det lønloft og transfer budget han havde til rådighed til opgaven.

 • Jeg kan godt følge flere herinde, som ikke har meget positivt at sige. Mine betragtninger vil ikke være praktisk/taktisk fokuseret, men mere af en generel karaktér, hvad denne sæson angår.

  Ja, det har været en skuffende begyndelse på Superligaen, og der er heller ikke meget at råbe hurra for, når det kommer til Europa. Imidlertid er der ét vigtigt aspekt som ikke er blevet nævnt; Pokalturneringen.

  Vi har fået en drømmelodtrækning med Aalborg Freja, og med FCK ude af turneringen, så kan det altså godt blive den turnering, hvor vores sæson skal reddes. Selvom det ser skidt ud, hvad taktikken, statistikken og placeringen på tabellen angår, så kan denne sæson stadig reddes hvis vi:

  1) Ender i Mesterskabsspillet - hvilket godt kan lade sig gøre.

  2) Vinder Pokalturneringen, som uanset hvad skal spilles på Brøndby Stadion - kan også lade sig gøre.

  3) Udnytter vintertransferen til at forstærke vores hold til den kommende sæson - her kommer det som sædvanlig an på CV.
  1 enig

 • Uche
 • Uche
  Betalende bruger
    1 måned(er) siden   

 • Nu da jeg har læst dette indlæg samt tråd, må jeg indrømme at det er meget forvirrende læsning.
  1 CV er ikke god nok
  2 NF er ikke god nok
  3 Indkøb er ikke godt nok
  4 total mangel på spillestil og hvor skal vi hen
  5 En gør status over CV indkøb, hvor man dumper eller godkender på trods af manglende spilletid eller dumper selv om 1 spiller er købt ind som en nødløsning pga skader og på en 1 årig kontrakt.
  6. Jeg forstår ikke, man kommer kun med kritik, men hvor er løsningsforslagne henne, det er fint nok, køb 2/3 kvalitetsspillere men hvem ?, fyr træner hvem vil i have istedet ?, fyr CV navn på erstatning?
  6. Alle snakker om et flot mesterskab, men havde de fire første kampe kun givet 4 point istedet stolpe ind 12 point så havde vi aldrig vundet det mesterskab, havde de 2 fc klubber ikke selv udspillet deres egne roller som favoritter, havde vi heller ikke vundet.
  7. En ændring som er sket, som ikke er nævnt nogen steder, er Thode er stoppet som fysisk træner, ind er kommet Storgaard, kan det være her problemet ligger, at truppen ikke har samme fysiske form og dermed overskud i forhold til sidste sæson.
  8 Når nu man har solgt Jesper Sørensen til DBU, Jeg har hørt at man (CV og NF) snakker om hvad skal vi så, der mener jeg helt klart man skal gå efter en træner til forsvar, død bolde samt indkast, her kunne en per nielsen, kim daugaard muligvis komme på tale. Kan det tænkes at MR er kørt træt som assistent træner (kører på 5 sæson), ingen nye input ?.

  Når dette er skrevet, og jeg måske ikke er så kritisk som så mange andre er det fordi jeg er ikke med i bestyrelsesmøder, på direktørgangen, på trænings banen eller træner kontoret og har derfor ingen forudsætningerne for at kritisk og konstruktiv. Håber bare at vi kommer igennem de sidste 5 kampe i SL med skindet på næsen og så får en god opstart på forårssæsonen, m.h.t. det europæiske håber jeg det bedste og frygter det værste.

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021