Fodbold live resultater
Stort interview med Albert Capellas: Om Lindstrøm, Frendrup, Hermansen og en god ven

Skrevet af Nanna Møller Karlsen, 19. marts 2021

Når landskampspausen lægger sig over Superligaen efter sidste runde i grundspillet på søndag, betyder det U/21 EM for Jesper Lindstrøm og Mads Hermansen. De to Brøndby-spillere er begge udtaget af U/21-landstræner Albert Capellas, men på lidt forskellige baggrunde.

- Jesper Lindstrøm har haft en fantastisk sæson med Brøndby, hvor han har taget part i mange mål. Han har en rigtig god attitude, spiller godt og har en stor indflydelse på Superligaen. Jeg kan godt lide hans karakter og den vilje han har til at forbedre sig hver dag. Han er svær at stoppe. Han bevæger sig godt, og jeg kender ham fra min tid i Brøndby, så jeg ved, hvad han kan bidrage med til truppen. Han fortjener det uden tvivl, og derfor er han med os. Han har udviklet sig flot over hele sæsonen, siger Capellas til 3point.dk.

- Jeg er ikke overrasket over hans udvikling. Jeg så hans karakter i Brøndby. Jeg ved, hvor meget han vil det. Han putter utrolig meget arbejde i at nå sine mål. Han har gode chancer for at nå langt. Jeg siger altid til unge spillere, at det svære ikke er at nå og blive professionel. Det svære er at være professionel i mange år. Han er en god person, som altid vil nå sit maksimale.

Om keeper Hermansen siger landstræneren:

- Mads Hermansen er en målmand, som har en god fremtid i vente. Han er en ung målmand. Han får ikke mange minutter i Brøndby, men vi tror på, at han er en del af fremtiden for vores landshold. Det giver ham noget erfaring med turneringen og konkurrencen omkring. Vi vil normalt gerne have en ung målmand med, som har en fremtid på holdet. Nu har vi fulgt over noget tid og er kommet frem til, at pladsen skulle gå til ham.

Mads Hermansen er årgang 2000, mens Oliver Christensen er årgang 1999 og Peter Vindahl Jensen er 1998.

Forstår fansene vil have Frendrup med

Mange Brøndby-fans havde gerne set 19-årige Morten Frendrup få en plads i U/21-landsholdstruppen. Det forstår Capellas godt, for Frendrup har gjort det godt for Brøndby, men flere faktorer har været i spil, fortæller han, blandt andet at Frendrup ikke har været med holdet før.

- Morten Frendrup gør det fantastisk og har en god sæson. Han er en ung spiller, som nok skal få sin chance på holdet. Vi har fulgt ham længe, men det er en situation, hvor han under andre omstændigheder måske havde fået chancen nu. Jeg forstår, hvorfor fansene vil have ham med, for han gør det virkelig godt på sit hold, og han har også en fantastisk karakter på banen og en stærk mentalitet. Han får en god fremtid, ikke kun i Brøndby, men også på U/21-landsholdet. 

- Han er meget ung, og spillerne skal spille for det bedste landshold, som de kan være med på, men der er mange spillere med os, som kender vores system godt, og ved hvad vi vil. De har også gjort det godt. Vi har kun kort tid, så det er vigtigt med nogle, som har styr på gruppen og taktikken. Det er ikke let, hvis man kun har få dage til at komme ind i det, så kan det måske sænke chancen for at komme ind i gruppen. Jeg snakker normalt ikke om dem, som ikke er udtaget, for det er ikke kun Frendrup, som fortjener det. VI har også haft spillere med i kvalifikationen, som ikke er med i slutrunden. Det er vores job at udtage de bedste, men hvis Frendrup fortsætter som nu, så vil han få mange chancer. Men der kan også være andre, som gør det fantastisk, og så er der som sagt ikke plads til mere end to på positionen. 

Overordnet set er Albert Capellas meget glad for at se udviklingen i Brøndby, hvor man igen giver flere unge spillere chancen. Det er en generel tendens i dansk fodbold, og det er naturligvis dejligt for en landstræner, der har med unge spillere at gøre.

- Ungdomsafdelingen i Brøndby har altid haft et stort potentiale. I min situation er det fantastisk at se en masse unge spille for Brøndby. Det er svært at give en position til en ung spiller på førsteholdet i en klub. Det gælder ikke kun Brøndby, det gælder for alle. Jeg er stor fan af at give de unge muligheden, men de skal også have gjort sig fortjent til den. Man kan have mange unge, som er talentfulde, men ikke har kvaliteten til at få en plads. Den skal de kun have, hvis de fortjener den, og der har vi heldigvis mange klubber i Danmark med unge spillere, som fortjener pladsen. Det er rart at se fra mit perspektiv. I Brøndby giver de mange muligheder til unge lige nu, og det gør de med succes. 

Ahron Thode har viljen til at lære

Og så lige til noget helt andet... 3point.dk lavede for nylig et længere interview med Ahron Thode, som den 1. april rejser hjem til USA, hvor han har fået job i en MLS-klub. I interviewet fortalte Thode, at Albert Capellas er det menneske, der har lært ham mest om fodbold. Det forholdt vi naturligvis hans tidligere kollega:

- Først og fremmest tak til Ahron. Han er en virkelig god person. Jeg husker ham som én, der har havde viljen til at lære. Han lærte ikke meget af mig, fordi jeg var der. Han lærte meget på grund ham selv. Han havde lysten til at lytte og prøve at forstå alt, som jeg sagde om fodbold. Måske var grunden til, at han lærte, fordi jeg prøvede at forbinde hans arbejde som fysisk træner med fodbolden. Jeg tror, at det var der, hvor jeg kunne hjælpe ham. Det gjorde ham til en endnu bedre fysisk træner, fordi han kunne lave bedre træninger med sin forståelse for fodbolden. Det giver bedre resultater.

- Men igen var det på grund af ham og ikke mig. Det var hans evige vilje til både at lære og lytte. Det er derfor, han var så mange år i Brøndby og nu har besluttet at tage hjem. Det respekterer jeg og ønsker ham alt det bedste. Han fortjener et godt fodboldliv og et godt personligt liv. Jeg sætter stor pris på at kende ham og har mange gode minder med ham. Vi har stadig kontakt og snakker stadig nogle gange om fodbold. Jeg har stadig venner i Brøndby, som jeg snakker med, slutter han.

Albert Capellas og U/21-landsholdet er i pulje med Frankrig, Island og Rusland ved U/21 EM. En svær pulje og Capellas holder fokus på én kamp ad gangen. Derefter vil tiden vise, om det er nok til at gå videre til knockoutkampene, som spilles senere på foråret.
Deltag i diskussionen
 • Dansplast
 • Dansplast
  Betalende bruger
    19. marts 2021   

 • Medie: Belgiere vil hente Brøndby-stjerne for stort millionbeløb
  https://indkast.dk/nyhed/193086/medie-belgiere-vil-hente-br%C3%B8ndby-stjerne-for-stort-millionbel%C3%B8b
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • Mads
  • Mads   19. marts 2021   

  • @Dansplast tak for link.

   Ifølge mediet Voetbal24 vil Club Brügge hente Brøndby-profilen Jesper ’Jobbe’ Lindstrøm til klubben for et større millionbeløb.

   Ritzau Scanpix
   Ritzau Scanpix

   Jesper ’Jobbe’ Lindstrøm har været en stor profil i Superligaen over det seneste års tid. Og Brøndbys unge guldfugl er da også yderst attraktiv blandt andre klubber i Europa. Tidligere har B.T. kunnet fortælle, at der var interesse for Lindstrøm fra Italien, hvor flere klubber i Serie A lurede i kulissen.

   Nu er det så den belgiske storklub Club Brügge, der lurer på det unge stortalent. Ifølge mediet Voetbal24 vil Club Brügge nemlig hente Jesper ’Jobbe’ Lindstrøm til klubben for et svimlende millionbeløb på omkring 75 millioner kroner.

   Altså lidt af et bud, som belgierne ifølge mediet planlægger at smide på bordet for Brøndby-stjernen. Og såfremt rygtet holder vand, så vil det faktisk være ny transferrekord hos Club Brügge.

   Jesper Lindstrøm er dog ikke det eneste Brøndby-talent, som Club Brügge har et godt øje til. Også det unge midtbanetalent Morten Frendrup står angiveligt højt på belgiernes ønskeliste ifølge Voetbal24. Mediet nævner dog ikke her, hvor meget Brügge er villige til at smide på bordet for Frendrup.

   21-årige Jesper Lindstrøm har først kontraktudløb med Brøndby i sommeren 2023, mens Morten Frendrup også har kontraktudløb i sommeren 2023.

   Tidligere har Brøndbys sportschef, Carsten V. Jensen, været ude og melde ud, at man kun ønskede at sælge Jesper Lindstrøm, hvis der kom det rette bud. Nu kan klubben fra Vestegnen dog være nødsaget til at kigge nærmere på et eventuelt bud fra Club Brügge, hvis der skulle være hold i skriverierne fra Voetbal24.

   Jesper Lindstrøm har 57 kampe for Brøndbys førstehold på sit CV, mens den unge guldfugl også har fundet vej til netmaskerne 14 gange og samtidig lavet 13 assists. Morten Frendrup har ikke scoret lige så mange mål for klubben, men han har til gengæld spillet 58 førsteholdskampe for Brøndby. Altså en enkelt kamp mere end sin unge holdkammerat.

  Se 8 flere kommentarer

 • Dansplast
 • Dansplast
  Betalende bruger
    19. marts 2021   


KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER