Fodbold live resultater




Svensk journalist: Fallenius har et stort potentiale

Skrevet af Nanna Møller Karlsen, 25. august 2020

Brøndby IF skrev tirsdag morgen på sin hjemmeside, at man i de kommende dage har den 18-årige svenske angriber Oskar Fallenius til prøvetræning. Brøndby har fulgt ham længe og har nu fået muligheden for at se ham an på nært hold.

Og det er en spændende ung offensivspiller, lyder det fra den svenske journalist Oskar Lund, der arbejder for Mittmedia og dækker den række, som Fallenius' klub, Brommapojkarne, spiller i.

- Han er en dygtig offensivspiller, som trives godt ude på en kant. Han er teknisk, hurtig og med god spilforståelse. Han kan både score mål og skabe situationer for sine medspillere, siger journalisten til 3point.dk.

- Han har unægteligt et stort potentiale og jeg forventede, at han ville blive hentet til en Allsvenskan-klub efter denne sæson for at fortsætte sin udvikling. Jeg tror absolut at han er klar til et skridt op, men om han er klar til at spille for Brøndby, skal jeg ikke kunne sige.

Men hvorfor spiller Oskar Fallenius så i den tredjebedste svenske række? En af forklaringerne kan være, at han tog turen med ned for at have en vigtig rolle i en ung alder, mener Oskar Lund.

- Der er bestemt topklubber i Sverige, der følger ham tæt. Allerede i sidste sæson spillede han i den svenske Superettan (næstbedste række, red.) som 17-årig og fik værdifuld erfaring. At han blev på trods af nedrykningen til Ettan tror jeg delvis skyldes det faktum, at han havde kontrakt med klubben, men også at han kunne se værdien i at få en vældig stor rolle på et hold, som slås i toppen af tabellen, da Brommapojkarne satser hårdt på at komme tilbage i den næstbedste række.

Oskar Fallenius er for nuværende topscorer i Ettan med fem mål i 13 kampe.

 

 

 




Deltag i diskussionen




 • mp80
 • mp80   25. august 2020   

 • Håber der er mere potentiale og at falder til, hvis han hentes end Gustaf. Han var også udråbt som et kæmpe talent, den svære start med en langvarig skade spillede også ind tænker jeg.
   
  • Betalende bruger
     25. august 2020   

  • @mp80 Men ham her er åbenbart både hurtig og teknisk stærk hvilket er synd at sige Gustaf er. Han minder til gengæld on Ola Toivonen i statur. Måske er det derfor og fordi han sandsynligvis dominerede sine jævnaldrende svenskerne så ham som et stortalent.

 • Sim
 • Sim   25. august 2020   

 • Det kan godt være at vi skal spare. Det kan godt være at vi skal ned i lønninger. Men jeg savner virkelig bare 16,17,18 sæsonen hvor der var daglig transfer aktion. Folk lå på lur og vi fik den ene fede spiller efter den anden. Jeg er så misundelig på mine Fck venner når jeg oplever deres vindue i år og de rygter der florerer omkring dem. Zanka, Wilchek, Sisto! Det er f et vanvittigt fan pleaser vindue og oprustning de har gang i mens vi bare falder fra 2 til 3 til 4 pladsen og måske endnu værre sæson 20/21.
  2 enige · 2 god kommentar
   
  • @Sim FCK venner?
   2 enige · 2 god kommentar

  Se 5 flere kommentarer
   
  • @Sim Jeg må erkende jeg ikke har den samme nedtur over de manglende rygter. Klubben har sat en retning som nu ser ud til at blive fulgt. Jeg er ikke særligt nervøs for en smal trup, både fordi vi ikke har samme mange kampe, men mest fordi jeg synes de unge der bliver smidt ind har potentiale og gør det godt. Derudover har mange af de vilde handler i den periode du refererer til (og tidligere) været med til at køre økonomien i sænk uden at vi har fået så fantastiske spillere ud af det. Absolut været nogle fantastiske imellem, men dem vi har fået i det seneste vindue, hvor vi smed med pengene, har godt nok ikke været godt til pengene (Rado, erceg fx). Så jeg vil næsten hellere se at man undlader at købe en dyr udlænding, for at give plads til en ung i stedet. Synes ham her virker spændende og næppe særligt dyr. Og en mulig handel, ellers havde han ikke fået lov til at komme på besøg. Det gør det også betydeligt lettere for begge parter at se det an, end kun scouting.
   7 enige · 7 god kommentar

  Se 6 flere kommentarer
   
  • @Sim Der er jo en verden til forskel mellem os og dem. Det er bare at acceptere det og se realiteterne i øjnene. Vi har ingen penge. Derfor satser vi billigt ~ ungt ~ svensk 3. division.

   Det er kedeligt uden rygter, ja!, men når egoismen lægger sig, så er det fedt at der er lukket om ind- og udgange. Så har CV og Co arbejdsro fra medier og os frådende gribbe.
   4 enige

  Se 6 flere kommentarer
   
  • Tanken
  • Tanken   25. august 2020   

  • @Sim men har det ikke mere at gøre med vi også holder tæt når der er noget. Der er jo ingen grund til at gå ud og sige hvem vi byder på til alle og enhver. Og er de rygtes til virkelig så fedt for dem. Wass og Riza rygtes også til os. Jeg tror ikke det sker, men derfor mener jeg også sammenlignen passer godt

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @Sim Fortsætter corona nedlukning og de misser Euro gruppespil og DM kan det være begyndelsen på deres Interbank eventyr
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
   
  • Betalende bruger
     26. august 2020   

  • @Sim Hvorfor? De har 150 millioner i underskud og tigger regeringen om ekstra coronahjælp. De går da konkurs. Lalandia og deres dyre indkøb bliver deres død. Ligesom vores tåbelige og direkte økonomisk uansvarlige indkøbspolitik, som du igen og igen og igen igen bliver ved med at advokere for at fortsætte, var meget tæt på at blive vores død.
   2 enige · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     26. august 2020   

  • @Sim - Jeg kan godt forstå din frustration over, at der næsten igen rygter er, om hverken af- eller tilgange til vores elskede klub. Og jeg er ved at få lange løg af at tjekke diverse fodboldmedier, i håb om bare en lille bid af noget BIF relateret.
   Men når det så er sagt, synes jeg faktisk, at det er et positivt tegn. Det viser, at klubben endelig har fået lukket for udtrængningen af rygter fra sportschefens (nu fodbolddirektørens) kontor. For jeg er 110% sikker på, at CV arbejder på højtryk, for både salg og køb. Men så længe der ikke er underskrifter på kontrakter, er der ikke nogle der vinder ved en masse rygter.

   Jeg er da også misundelig på alle de FCK-relaterede rygter. Men hvor fedt er det mon for klubben, at det kan læses, at de ikke kan blive enige med Sisto om lønnen? Det giver da kun mere uro i eventuelle forhandlinger og risikerer at skabe splid i truppen, hvis det viser sig, at han har presset sig til en uforholdsmæssig høj løn.

   Så jeg væbner mig med tålmodighed. For dette transfervindue er langt og der skal nok ske noget. Og så kan man bruge ventetiden på at drømme om den ene og anden spiller.
   Netop derfor elsker jeg at læse andre medfans tanker om mulige spillere. For det kan ofte give en god dialog om den pågældende spillers kvaliteter, samt hvad vi synes der er brug for på holdet.
   1 enig

 • Jeg er ikke imponeret over vores track rekord med udenlandske talenter - Williams, Mcgrath, Orellana, Hlynsson, Mrva, Al-Ammari, Jatta, Singh, Nilsson. Denni Avdic havde niveauet men fik hjemve. Vel egentlig kun Phiri som har stået distancen.
   
  • @Klipklapperen Det er også nogle gamle sager du hiver frem. Nogle er allerede ved at stille støvlerne på hylden igen.

   Jeg forstår din pointe, men vi har ikke haft et udenlandsk talent med CV og NF ved roret. Så Oskar er (hvis det bliver til noget) den første i den omgang. Og faktisk i et godt stykke tid.

   De seneste er vel Singh og ham islændingen som, surprise surprise, aldrig fik chancen under Zorniger.
   3 enige

 • Sim
 • Sim   25. august 2020   

 • Oskar kommenterer Oskar...... er det dig Jan?
   
  • Betalende bruger
     26. august 2020   

  • @Sim Han kalder sig Københavneren når han skriver her. I modsætning til Oskar Lund stavede han eller hans søn vist også sit navn med c og ikke k som midterste bogstav. Ved godt du mente det som en joke.

  Se 1 flere kommentarer

 • Vi henter Fallenius. FCK henter Sisto. Det ene hold vinder trofæer. Det andet gør ikke. Fodbold og trofæer handler om penge. Desværre. Enhver der tror på at vi med den nuværende strategi, ledelse og pengepung igen en skønne dag kan vinde et DM tager fejl. Dermed ikke sagt, at jeg mener vi gør noget forkert, for vi har ikke økonomisk mulighed for at drive klubben anderledes p.t. Jeg håber jeg tager fejl mht DM, men forholder man sig bare en lille smule rationelt til tingene er det svært ikke at nå til den konklusion. Bare kig på andre lande. Det er penge 80% og talenter for max 20%.
   
  • @Kristianbs Det har du sådan set ret i, så vi må finde glæden i det der er. 99% herinde ville nok forny sæsonkortet uagtet om vi røg i Danmarksserien. Måske ville vi ligefrem syntes det sjovt på vej op gennem rækkerne... Se lyst på vores udvikling, intet varer evigt, heller ikke FCK’s dominans, der igen lever på bankens nåde. De har før “investeret” sig ud af problemerne. Der er ikke nogen naturlov der garanterer det går godt.
   1 enig
   
  • @Kristianbs Desuden vi faktisk ikke hvilken tilstand Sisto kommer hjem i. Ja, han har været fantastisk, men hvor er han nu?

  Se 2 flere kommentarer
   
  • del Piero
  • del Piero
   Betalende bruger
     26. august 2020   

  • @Kristianbs Jeg synes at det, som foregår med FCK for tiden er underholdende at være vidne til. De har brugt rigtig mange penge i sidste sæson, men missede mesterskabet til FCM, med klar afstand. De fleste af deres indkøb har ikke leveret og det må immervæk have kostet dem penge. Det eneste, som redede deres sæson var flotte præstationer i Europa League, som måske kan kaste et stort salg af sig (f. eks. Kalle Johnson eller Falk).

   Men Ståle er tilsyneladende enormt optaget af at forsøge at bruge de økonomiske muskler til at ydmyge konkurrenterne i superligaen, gennem Penis-transfers af spillere som Jens Stage fra AGF, den unævnelige fra BIF og Pione Sisto fra FCM. Sælges Falk er jeg sikkert på at Lukas Andersen fra Aab er målet. Men spørgsmålet er så om strategien virker? FCK må efterhånden have et voldsomt højt lønbudget og jeg synes der er tegn på at de kunne risikere at begå samme fejl, som BIF har begået. Vi endte jo også med en række dyre spillere, som ikke præsterede og ikke kunne sælges. FCK kan ende i samme fælde, men lige nu kaster Ståle om sig med dyre kontratkter, som en sømand i Nyhavn.

   For et par måneder siden slog bestyrelsen fast, at Corona situationen ikke ville rykke på budgettet til fodbolddelen af FCK, men samtidig er bestyrelsesformanden for PSE ude i medierne og råbe på økonomisk hjælp til koncernen (https://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/dansk_fodbold/superligaen/fc_koebenhavn/parken-bossens-noedraab-hjaelp-os/8261433). Det lyder immervæk ret underligt, at man på den ene side beder staten om økonomisk hjælp, samtidig med at man har travlt med at bruge penge på at købe dyre danske spillere, for at vise sine økonomiske muskler og ydmyge konkurrenterne.

   Det vil ikke undre mig, hvis FCK snart er nød til at holde lidt igen når statens hjælpepakker udløber. Når de ikke kan dække underskuddet i badelandet med penge fra staten, så er der jo ét logisk sted at skære i budgettet... Men indtil videre må man bare læne sig tilbage og nyde cirkusset. Frem med frugtkurven, som Sisto ville sige (https://www.tipsbladet.dk/nyhed/superliga/avis-pione-sisto-forlanger-kassen-af-fc-koebenhavn)
   4 enige · 2 god kommentar
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     26. august 2020   

  • @Kristianbs - Jeg tror ikke du finder nogle her inde, der mener at vi vinder DM næste år. Jeg tror heller ikke, at der er mange, der oprigtigt tror det sker året efter.

   Vi er desværre ikke længere den topklub vi engang var. Så målet om DM er urealistisk lige nu...
   Derfor har ledelsen taget de langsigtede briller på. For du har helt ret i, at den eneste vej til et mesterskab, er med flere penge. Men hvor skal de penge komme fra?
   Hvis vi skal beholde Ånden i klubben, mener jeg personligt, at et salg af klubben er en mindre god ide. Så er der indtægt ved mesterskab og Europæisk deltagelse, men det er heller ikke realistisk lige nu. Det efterlader os med dyre salg af spillere, som bedste mulighed for en stor indtægtskilde. Og da vi tidligere har været gode til at udvikle talenter, har vi stadig et fornuftigt ry at bygge på til at tiltrække unge spillere fra Vestegnen og resten af DK. Så for mig er det et oplagt sted at starte med talenter, som vi udvikler og sælger dyrt. Vi skal så bare ikke ende som FCN og poste overskuddet i et afrikansk akademi. Vi skal i stedet (som jeg ser det) reinvestere i 2 ting: 1) Endnu bedre talentudvikling og 2) Unge, etablerede spillere med stort videresalgspotentiale. Og så måske en erfaren spiller i ny og næ, til at støtte de unge.
   3 enige · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer





KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER