Tanker angående truppen til/efter sommer.

Skrevet af Bornholms_Granit, 13. maj 2021

Nu hvor det næsten er sikkert at vi som minimum bliver 2’er (no jinx please) og skal ud og spille i europa, i hvert fald for en stund, er det vel på tide at kigge på hvordan truppen kan komme til at se ud efter sommerens transfervindue.

Jeg ser at der det sidste stykke tid er blevet vendt flere forskellige navne herinde og tænkte at nu tager jeg sgu hele holdet og gennemgår det og giver så mit take på det hele.

Af tilgange har jeg hovedsagligt valgt at fokusere på spillere på enten fri transfer eller med korte kontrakter til sommer da det kan gøre det muligt at der kan betales en lidt større løn hvis det er nødvendigt plus jeg har valgt at se på mere erfarne spillere, da det også er det der ser ud til at ryge flest af.

 

Målmænd

Afgang: Schwäbe, Tørnes

Mulig afgang: -

 

Det her er positionen der bør være allermest snak om, især hvis målsætningen næste år igen er top 3.

Hvis den er top 3 og Schwäbe smutter, så er Hermansen i mine øjne alt for uerfaren og bør derfor lejes ud til en klub i bunden af superligaen eller toppen af 1. division i næste sæson for at derigennem få noget 1. holdserfaring. Er den ikke top 3, så kan man lade Hermansen stå næste sæson, men bør være forberedt på en placering udenfor top 4 .

Mit ræsonnement for dette er: Talentfulde/uerfarne målmænd ender sjældent i toppen af superligaen, de skal ha et par års fodbolderfaring på bagen før de er klar, se eksempelvis Hradecky og Rønnow.

De 2 unge talentfulde der er 1. holdsmålmænd i superligaen for øjeblikket, Oliver C og Peter Vindahl, ligger ikke ligefrem i toppen af ligaen.

De unge målmænd der senest er endt på 4. pladsen eller højere er 22 årige Nikolaj Larsen (2 sæsoners erfaring) som noget overraskende blev mester med AaB i 13/14 og Jonas Løssl (1 sæsons erfaring) der som 21 årig blev nr. 4 med FCM.

Og sidst Brøndby havde en uerfaren målmandsduo (Tørnes/Falkesgaard) gik det ikke ligefrem godt, det endte med to 9’ende pladser i træk, at lige de 2 måske ikke er de bedste målmænd er så en anden snak.

Så hvis man spørger mig, så bør der hentes en ny 1. målmand, Hermansen lejes ud, Ægidius andenmålmand/U19 også kan man forlænge med Tørnes til 3. mandsposten.

 

Mulig ind: Nogle mener Jesper Hansen vil være et bud og det vil jeg såmænd ikke ha det store imod.

Jeg vil dog også gerne smide en Ethan Horvath i puljen, 25 årig amerikansk målmand der allerede har stået for Molde og Club Brugge, sidder i denne sæson kun på bænken i Brugge da de i sommers hentede Simon Mignolet hjem for et rekordbeløb, hans kontrakt udløber til sommer.

Udover ham er der et par skandinaver som også har udløb til sommer, såsom Ørjan Nyland og Kristoffer Nordfeldt som ku være interessante. Derudover har Mikkel Andersen også udløb i FCM til sommer og har vist sig at være en ret habil målmand i sin første periode i FCM og siden i Lyngby, han har bare ikke stået særlig meget efter han kom tilbage til FCM.

 

Back

Afgang:

Mulig afgang: Mensah, Gammelby, Bruus

 

Venstre backen bør være dækket ind med Bjur og Lumb til at starte med indtil Riveros forhåbentlig er tilbage i september/oktober. Sku man finde på at bruge Bjur på en anden plads, så kan man eventuelt give Lumb 6 måneder mere frem til sommer, hvis der altså er nogen tiltro til ham.

Højre backen er der allerede skrevet/snakket om at der skal man ha en ny ind, hvor stiller det de 3 der allerede er der!

Gammelby har allerede meldt ud at han er åben for et skifte (Lyngby har allerede muligheden for at købe ham, men nu de er rykket ned tror jeg dog ikke at det sker), det kan så være tilbage til Silkeborg eller et af de andre ”bundhold”. Gammelby har dog vist i Lyngby at han kan spille andre positioner.

Mensah er utrolig svær at blive klog på, kan spille rigtig godt en uge for så ugen efter at lige en mand der knap ved hvordan man sparker til en bold, Mensah har dog også vist at han kan spille andre positioner og man hører så også at han er holdets far, som jeg tror er en rigtig vigtig figur at ha på et hold.

Bruus var en åbenbaring på wingbacken da han startede der, det er han så ikke rigtig længere! Igen er der her en omskolet spiller som kan spille andre positioner, men er det nok til at Bruus skal blive?

 

Mulig ind: Her er der flere scenarier: Danske spillere i udlandet såsom Wass (tager jeg med her som back, men han vil jo kunne bruges på en del andre positioner), Stryger og Dalsgaard tror jeg ikke på, Wass og Stryger tror jeg bliver ude og for Dalsgaard er der formentlig kun en dansk klub der er interessant i AaB.

Så er der spillere fra andre superliga klubber såsom Bartolec, Mads Thychosen og Johnson-Laursen, jeg kan bare ikke se de klubber ville sælge dem billigt til Brøndby.

Så skal vi trinet ned også hedder den Rasmus Carstensen fra Silkeborg, er fast mand på U21 landsholdet og spiller godt i 1. division (i de kampe jeg har set Silkeborg spille), problemet er at han har stadig 3 år tilbage af sin kontrakt så det bliver nok dyrt.

Kigger jeg efter spillere der har udløb til sommer er der er Jonas Svensson i AZ Alkmaar, norsk landsholdsspiller, men han har været meget skadet i den her sæson, det kan dog i sidste ende være en fordel da der måske ikke er så mange der vil være ude efter ham. Kigger jeg på noget der er mere realistisk, så ender jeg på Matthew Olosunde, 23 årig amerikaner der som Cappis er i periferien at landsholdet og spiller for Rotherham i Championship, hvor de dog ligger til at rykke ned.

 

Jeg tror dog at det ender med en som ingen af os selv havde set komme.

 

Midtforsvar

Afgang: Hermannsson, Jung

Mulig afgang: Maxsø, Kabongo

 

Jeg har valgt at sætte Jung som en afgang da hans kontrakt stadig ikke er forlænget og sker det ikke, så kan det ende med at der skal ske rigtig meget på denne position til sommer. For så er det lige pludselig uden Hermannsson og Jung + der er stor sandsynlighed for at Maxsø bliver solgt, det vil efterlade os med Skipper, Rosted og Kabongo! Håbet er at Skipper har fået den erfaring i Hobro der gør at han nu kan komme i betragtning til at spille mere for Brøndby. Til gengæld må jeg indrømme at jeg ikke længere tror på Kabongo, hans omgang med bolden er desværre ikke god nok, det er som at se Jung og Radosevic i deres første sæson for os hvor det ofte var hovedløse afleveringer enten til en medspiller som er dækket helt op eller bare direkte til en modstander. Derudover har han ikke spillet en kamp af betydning i 2 år, ikke engang en pokalkamp og har udløb til vinter. Jeg tror at han skal videre for at få gang i sin karriere igen.

 

Muligt ind: Stefan Gartenmann er nok den der snakkes mest om og han tilslutter jeg mig også, stadig forholdsvis ung og med kun 1 år tilbage af sin kontrakt til sommer, så bør han være mulig at købe af Sønderjyske, spørgsmålet er så om udlandet trækker mere.

Erik Marxen bliver også nævnt, hans problem er hans alder og længden på hans kontrakt, han er 30 og har stadig 3 år tilbage på sin kontrakt, så det er nok et nej tak.

Bubacarr Sanneh kan formentlig købes til en rimelig pris i Anderlecht og kan han finde det niveau han havde før han blev solgt til dem, så vil han være et klassekøb, spørgsmålet er så om han kan det.

Sebastian Holmén svensk landsholdsspiller fra Willem II som har udløb til sommer, det der tæller ned er hans alder, han er lige fyldt 29 så der er ikke meget videresalgsværdi i ham, det der tæller for er at han har spillet fast i alle de klubber han har været i siden han var 20 så masser af erfaring, spørgsmålet er nok hans lønkrav, jeg var dog nød til at tage ham med da det er Samuel Holméns lillebror.

Ulrik Yttergaard fra FCN har også udløb til sommer og ku være en afløser for Jung, da Yttegaard også er venstrebenet.

Frederik Sørensen har udløb med Pescara til sommer og kunne måske være afløseren hvis Maxsø bliver solgt + han har masser af erfaring at give videre til de yngre spillere, men igen er det alderen der trækker ned og hvad han skal ha i løn.

Bjørn Paulsen har også udløb til sommer, spørgsmålet er hvad form er han i efter at ha været en tur i 3. Bundesliga. Jeg har altid godt kunnet lide Paulsen for man ved hvad man får, en mand der kæmper lige til det sidste, derudover så er det en spiller der rent faktisk kan spille flere pladser, favoritpladsen er centerforsvar (hvor han blev nr. 2 i afstemningen om bedste forsvarsspiller i Sverige året før han skiftede til Ingolstadt), men derudover også kan spille højre back og de fleste pladser på midtbanen.

Den sidste jeg byder ind med er Kristian Riis fra FCM, en spiller der desværre har fået en del ødelagt af sin meget lange skade, det er til gengæld en spiller som jeg tror at hvis han får spilletid og kommer tilbage på sit gamle niveau vil blive en rigtig god spiller.

 

Midtbane

Afgang: Vigen

Mulig afgang: Lindstrøm, Frendrup, Radosevic, Slimane

Ind: Cappis, Pyndt, Singh

 

Det er her at pengene skal indtjenes til sommer og samtidig her vi ser ud til at være dækket bedst ind, så jeg er ret sikker på at Jobbe bliver solgt, da der er muligheder for at erstatte ham i truppen med eksempelvis Slimane, Fallenius, Singh og/eller Corlu.

Rado har udløb til næste sommer så skal der tjenes noget på ham så er det også nu her til sommer, der er afløseren her allerede i Frendrup, problemet kan så være hvis ham også bliver solgt, så skal man nok ud og se sig om efter en ny defensiv midtbane.

Afgangen af Vigen er jeg ked af, men på den anden side så er niveauet bare så svingende at en dyr forlængelse ikke vil give mening og der er handlet ind til at erstatte ham i Cappis og Pyndt der bliver rykket op.

Slimane er også en mulighed hvis det rigtige bud kommer og ellers kan det også ske til vinter hvis Anis spiller en god VM slutrunde for Tunesien.

 

Mulig ind: Her bliver det måske ikke nødvendigt at sku hente forstærkninger.

På den anden side sælges både Rado og Frendrup, så er det en plads der bør findes en spiller til, det ku være Saeid Ezatolahi fra Vejle som jeg må sige har imponeret mig i den her sæson, spørgsmålet er nok om man vil bruge de penge det nu engang kommer til at koste.

En anden man i hvert fald bør kigge på hvis det kommer til det er Lebogang Phiri, hans skade taler selvfølgelig imod ham lige nu, men man ved hvem man får hvis man vælger at hente ham.

I IFK Gøteborg er der August Erlingmark som har udløb til vinter, han er 23 år og har været fast mand i de seneste 2 sæsoner.

Også i IFK løber der en 19 årig Noah Alexandersson rundt, søn af Niclas Alexandersson, det skal siges at jeg her intet aner om hans niveau, men er han bare halvt så god som sin far, så er han i hvert fald ikke helt dårlig.

En anden svensker kan være Isak Jansson fra Kalmar FF, 19 år og har været fast mand den seneste sæson på den offensive midtbane.

Et stort transfer vil være at man gratis hentede Emiliano Marcondes til den offensive midtbane, det kan dog blive for dyrt i løn også bør man nok bare satse på en af de andre som jeg allerede har skrevet længere oppe.

 

Angreb

Afgang: -

Mulig afgang: Uhre, Hedlund, Erceg

Ind: Kvistgaarden

 

Erceg er der snak om at man vil forsøge at ophæve med og hvis det ikke sker, ja så hænger man på ham i minimum et halvt år mere ser det ud til med hans skade for øje.

Uhre kan sælges på alle de mål han har scoret i denne sæson, men for hvad? 15 – 20 – 25 millioner? Og hvem kan man få ind i stedet for!

Hedlund er i samme båd, bare minus målene, hvad kan man få for ham og hvem kan han erstattes med!

Der har i mine øjne manglet en angriber i den her sæson, især da Pavlovic var ude med skade, det så bare ikke godt ud at man var nød til at skifte en midtbanespiller ind for en af angriberne også rykke en offensiv midtbane frem i stedet for. Der er også spørgsmålet om Fallenius og/eller Singh skal ses som angribere.

 

Mulig ind: Havde det været for et år siden havde jeg skrevet Ronnie Schwartz, jeg er stor fan af plaffeministeren og var dybt skuffet over at man ikke brugte ham mere som angriber og ikke som wing som Thomas Frank gjorde da han var på lån i 15/16.

 

Det store transfer ku være John Guidetti, han er røget ud som udskifter i Alaves og har 1 år tilbage af sin kontrakt, har tidligere vist at han kan score mål i både Feyenoord og Celtic, det er dog aldrig blevet til det helt store i Spanien. I Superligaen tror jeg dog sagtens at han vil ku score mål, spørgsmålet er hvor dyre de mål vil blive, her tænker jeg lønmæssigt.

Af unge spillere er der Jens Odgaard og Nikolai Baden Frederiksen som begge har udløb til næste sommer, af de 2 er det nok Odgaard der har mest brug for et skifte da det ikke rigtig virker til at det kører for ham i Italien. Baden Frederiksen til gengæld gør det godt på udlån i Østrig, så det er spørgsmålet hvad Juventus har tænkt sig med ham, de har det dog med at lade spillere blive i klubben indtil de har udløb.

Marvin Egho har jeg set nævnt et par steder da han også har udløb til sommer, på den ene side kan jeg godt se ideen da han ved en succes stadig har videresalgs potentiale, men på den anden side er jeg ikke sikker på at det bliver en succes da han scorer for få mål.

En joker ku være Sebastian Grønning der de 2 seneste sæsoner har været i toppen at målscorere i Nordicbet Ligaen, han er måske ikke lige til en startplads, men man kan håbe at han kan lave en Uhre efter en sæsons tid.

Af ældre spillere uden noget videresalgs potentiale, så er der Lasse Vibe fra FCM, spørgsmålet er om han egentlig spiller meget længere, 34 år og er ikke blevet brugt meget de sidste par år.
Martin Pusic er/var en notorisk målscorer, men også notorisk i et omklædningsrum har man hørt flere gange, så det er et nej tak herfra.

Sidste mand jeg vil nævne er Kolbeinn Sigthorsson, 31 år gammel, han fik 2 år af sin karriere ødelagt af en meniskskade, men er de seneste par år kommet op i omdrejninger igen i Sverige.

 

 

Til allersidst har jeg også lige kigget på Lyngby og Horsens da vi nu ved at det er de 2 der rykker ned, i Horsens er den eneste der ku være interessant vel Louka Prip, ellers virker resten til at være for ”gamle” eller bare ikke gode nok, hos Lyngby er det vel egentlig lige modsat, nogle er ikke gode nok, mens resten så er unge/uerfarne og vil formentlig kun være back-up/rotationsspillere, selv Kevin Tshiembe og Magnus Warming.
Deltag i diskussionen
 • Virkelig gennemarbejdet indlæg. Fedt! Mange tak for det.

  Målmænd: Meget afhænger af sommerafgangene hos forsvarsspilerne. Står vi med et helt nyt forsvar? Ønsker NF at gå væk fra 3-5-2? Hvis vi fortsætter med Maxsø og Jung efter sommer: Spil med Hermannsen, 100%. Vi lukker godt af i det defensive og organisationen, forsvarsspillerne og formationen vil hjælpe MH utrolig meget. Står vi med et helt nyt forsvar + evt. en formationsændring: Så er jeg 70/30 på at hente Jesper Hansen ind på en et-årig kontrakt - hvis muligt - kontra at satse på unge MH.

  Venstreback: Enig, Bjur (/Lumb) indtil Riveros er klar.

  Højreback: Ikke helt enig. Jeg synes man skal køre videre med det vi har. Mensah er, som du siger, ikke til at blive klog på. Men ryger hele midterforsvaret, så har vi behov for noget stabilitet, noget rutine og noget sådan-gør-vi-her-i-klubben på holdet og i det bagerste geled. Så jeg vil for alt i verden undgå støj på back-pladserne, såfremt hele midterforsvaret (minus Rosted) ryger. Gammelby? Mæh. Bruus har jeg ikke mistet troen på. Unge spillere får nedture. Han skal nok komme op igen.

  Midterforsvaret: Pandoras æske. Dét kan jeg slet ikke forholde mig til. Det er bestemt nogle mulige scenarier du opridser og dine emner er også spændende. Jeg har ikke meget yderligere at sige bortset fra: et kæmpe stort fedt nej-tak til Ulrik Yttergaard herfra. Og at Kevin Tshiembe også kunne være en mulighed - såfremt han kan erhverves for en brøkdel af de 10 mio kr.

  Midtbanen. Meget enig i din analyse. Medmindre et kæmpe beløb tikker ind, så vil jeg meget gerne beholde Frendrup til næste sæson også. Og - som du er inde på - smide ham ned på 6'eren og derved sælge Rado for de sidste mulige penge. Pyndt ser jeg et stort lys i og tror han kan udfylde nogle af de samme roller som Vigen. Slimane tror jeg får en stor sæson i næste sæson når Jobbe bliver skudt af til sommer. Det er svært at spå om tilgange, men som du siger, det bliver næppe af alverden på midtbanen.

  Angrebet: Jeg tror du er i den høje ende i forhold til din værdisætning af Uhre. Vil mene han kun ligger i omegnen af 10 mio. Men jeg under da at Uhre får et udenlandseventyr selvom jeg gerne beholder ham en sæson mere. Hedlund tror jeg kan blive rigtig vild i de kommende europæiske kampe. Et salg af ham og Uhre vil efterlade os meget decimeret. Pavlovic er ikke en langtidsholdbar løsning, og det er - i mine øjne - desværre nok bare et spørgsmål om tid før han får en skade igen. Fallenius ser jeg et stort lys i. Men er han klar til at blive starter? I don't know. Uhre/Hedlund + Pavlovic + Fallenius + Kvistgaarden + evt. en ny ubekendt Mr. X vil være fint for mig. Simpelthen fordi angribere med mål i støvlerne er så forbandet dyre at erhverve.

  Det er som altid en spændende diskussion, men meget handler virkelig om præmisserne. En afgang kan hurtigt forhindre en anden afgang. Tror ikke CV ønsker at sprænge hele holdet i atomer. Slet ikke hvis der er udsigt til europæisk gruppespil lige pludselig. Og hvad med formationen - ønsker NF stadig at spille 3-5-2? Eller rykker vi langsomt over i en 4-3-3? Og hvad betyder Corona for pengestrømmen og fødekæderne i Europa? Og hvad med Brexit? Der er mange forbehold, men stadig sjovt at diskutere. Personligt tror jeg CV allerede har en fuldstændig ukendt kanin eller to klar i hatten. For der skal sælges til sommer. Helt sikkert. Det interessante bliver: Hvor meget?
  4 god kommentar
   
  • @Broder Salsa først takker jeg for rosen, det er altid dejligt at få :)
   Jeg overvejede om jeg sku ha cuttet indlægget i 2 dele for at det ikke blev alt for langt, men valgte at i fik sgu det hele på en gang.

   Angående dine kommentarer:
   Målmandsposten er bare så vigtig i mine øjne, især hvis vi skal spille både Europa og med i toppen af ligaen, så jeg håber på at der bliver hentet en med noget erfaring ind som kan stå en sæson eller 2 og Hermansen bliver udlånt så han derigennem kan få den erfaring der er nødvendig.

   Højreback tog jeg med da både CV og NF har sagt at det er en plads de vil kigge på, derved er det heller ikke sikkert at de andre 3 bliver solgt, da i hvert fald 2 af dem (Mensah og Bruus) sagtens kan spille andre pladser.

   Midterforsvaret tog jeg Yttergård Jenssen med kun fordi at han er venstrebenet og jeg ku ikke finde andre som var det. Dog syntes jeg også at han bliver spillet forkert i FCN for øjeblikket, han skal ikke være den centrale af deres 3, men ja sådan kan det gå når man løber ind i skader til sine startere, man ved det står grelt til når Døhr Thychosen er nød til at spille derinde.

   I angrebet har jeg nok sat prisen på Uhre lige højt nok, men tænkte at hvis polakken kan sælges for omkring 7 mill med et halvt år tilbage at kontrakten, så kan Uhre vel også sælges for minimum det dobbelte!
   Når det kommer til mål i støvlerne så tror jeg ikke at en Guidetti vil være dyr at købe, spørgsmålet vil derimod være lønnen.

   Og ja begynder vi snakker angående formation, hvad skal der så ske, for har vi f.eks. fløje/wingere nok til at sku spille en 4-3-3?
   1 enig · 1 god kommentar
   
  • preben
  • preben
   Betalende bruger
     13. maj 2021   

  • @Broder Salsa hvad med den unge Randers midtbane spiller Tobias Klysner, nu har jeg set ham 3 gange og hver gang virker han og er dynamisk, kropsstærk og fremadrettet i sit spil, god bold behandling, en ung der ville kunne tage ved lære .
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Skævben
 • Skævben
  Betalende bruger
    13. maj 2021   

 • Jesper Hansen i 2 år vil være en god signing. Jeg tror også Jung er ude. Han burde have skrevet under nu, og ellers giver det kun mening, at han holder BIF for at bringe sig i en god position overfor andre klubber.
  5 enige

 • Først super indlæg med fine tanker og forslag, tak for det. Jeg har det sådan, Mads Hermansen skal have chancen på mål, han er efter sigende tæt på Marwin, så jeg er slet ikke bekymret over at give ham chancen. Forsvar der nok kommer til at se anderledes ud, jeg ser Rosted spille i midten med Børke til højre og Jung til venstre, forlænger Jung ikke skal vi have en stærk venstre benet forsvare ind, som er god på bolden og kan sætte spillet som Jung. På midtbanen syntes jeg vi er godt dækket ind selvom der skulle komme et salg eller to, en tanke hvis der kommer et bud på Frendrup, kunne også være at forlænge Rado - syntes han har spillet en vanvittig god sæson, og ser ham gerne fortsætte i BIF hvis ikke man kan få en god transfer for ham. I angrebet syntes jeg vi skal give Uhre chancen for at komme afsted hvis prisen er rigtig, og sker det er det oplagt at vi skal have en ny angriber ind. En ting er sikkert det bliver en sindssyg spændende sommer.
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • @Joblar først så takker jeg for rosen :)

   Nu angående dine betragtninger, er det godt nok at være tæt på Schwäbe og ikke ha nogen erfaring hvis vi skal spille i Europa og vel helst i toppen af ligaen? Plus at det kan være et nærmest nyt forsvar hvis Jung ikke forlænger, det er især der at jeg har min tvivl angående Hermansen.
   Enig i at hvis man sælger Frendrup så er en mulighed at forlænge med Radosevic.

   Og ja det skal nok blive en rigtig spændende sommer vi går i møde :)
   1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

 • Du kommer vidt omkring med diverse spillere. Jeg har også selv haft kig på Jonas Svenson fra AZ, men jeg er i tvivl om vi er interessante for ham. På højrebacken er der derudover en Nicholas Mickelson, der spiller i Strømgodset, er norsk u21 landsholdsspiler og så har han udløb til vinter. Han vil derfor formentlig kunne erhverves billigt til sommer og ellers hentes gratis fra vinter. Jeg har dog ikke set Nicholas Mickelson spiller. Min ønskespiller til HWB er dog Kevin Diks, der har udløb med Fiorentina til sommer. Hvis Diks har den mindste interesse i at blive i DK, så synes jeg vi skal gøre meget for at det bliver i Brøndby. Det kunne blive stort og det er højreback jeg synes vi er klart svagest på.

  I forhold til CB, så har jeg set på Leo Östigard, der også er norsk u21 landsholdsspiller. Han er et stort talent og har i denne sæson været på udlån til Coventry, hvor han har spillet regelmæssigt og også har vist sig farlig i modstanders ende. Hvis vi kan lokke ham til Brøndby med mulighed for europæisk, så kan det blive rigtig spændende. Fra superligaen er der Ulrik Yttergård og Kian Hansen, som begge har udløb til sommer. Jeg er dog i tvivl om Yttergård har niveau og om Kian kan holde sig skadesfri.

  VWB ser jeg heller ikke den store fidus i, at bruge tid på med Bjur og Blas. Der er dog en Lukas Klitten med udløb til sommer, som kunne være relevant. Jeg har dog ikke set så meget til ham, men der er mange der har talt ham op. Der er også en Fredrik André Björkan, der er 22 år og har spillet fast for Bodø og har udløb til vinter.

  Hvis vi skal bruge en midtbanespiller grundet salg, så synes jeg at Phiri kunne være sjov at få hjem igen, især når han har udløb til sommer. Det samme med Holst. Det kan godt være, at han ikke er verdens klasse, men han er fleksibel og en god superligaspiller og så har han udløb til sommer.

  Til angrebet har jeg ikke andre end Egho, der har udløb til sommer. Kamara fra Randers har vist udløb næste år og kunne kva sin sæson i år være interessant, men der er nok ikke meget videresalg i ham.
  2 enige · 3 god kommentar
   
  • @Den røde tråd grunden til at jeg tog Svensson med er at han ikke har spillet så meget i den her sæson pga. skade og måske kunne lokkes hertil med fast spilletid og Europa, men jeg er også godt klar over at det er en spiller over vores niveau.
   Diks mente jeg faktisk først havde udløb til næste sommer og det var derfor at han ville tilbage til Fiorentina og spille sin chance, men jo han vil selvfølgelig også være en super spiller at få ind.

   Østigård kiggede jeg faktisk også på, men valgte ikke at tage ham med da jeg tror at han skal til/bliver på en større adresse, men jo han vil helt sikkert også være en super spiller at få ind, især med tanke på hans alder.
   Yttergård tog jeg med fordi at han var den bedste venstrebenede spiller jeg lige ku finde på stående fod! Kian tror jeg heller ikke på pga. hans alder og desværre for ham seneste skadeshistorik.

   Klitten er en fin spiller, men samtidig skal vi passe på ikke at ende med alt for mange spillere, derfor må Bjur og Lumb tage den tørn indtil Blas er klar :)

   For mig er Egho bare lidt meh! Og Kamara var fin i efteråret, desværre har han ikke spillet meget her i foråret pga. skader.

  Se 2 flere kommentarer


 • mp80
 • mp80   13. maj 2021   

 • Det bliver et mere eller mindre nyt hold man kommer til at stille med til næste sæson, så meget afhænger af hvilke spillere, der er mulige at hente billigt og hvor meget er man villig til at investere, samt hvilket spilsystem skal man spille i næste sæson.

  Mister man alle de bærende kræfter kræver det man henter kvalitet som erstatning, det hele kan ikke kun være talenter, som jeg ser det skal der mindst være en i hver kæde med erfaring, som de unge kan lære af og vise vejen.

  Jeg håber man snart vælger at investere i truppen, der skal ikke skæres mere på spillerbudgettet, så kommer man for langt bagefter. Det der hjælper os i denne sæson er spillerne er samspillet gennem flere sæsoner. Kontinuiteten forsvinder til næste sæson.

  Det er meget svært at forudse hvad der kommer til at ske og derfor bliver mere bare ønskespillere på de forskellige pladser. På mål ser jeg gerne der hentes ind udefra frem for mads, som jeg håber bliver udlejet evt. til 1.div. Jesper Hansen tror jeg ikke på, niveauet er faldet for meget, gå efter en som Carlgren. Til forsvaret ser jeg gerne man satser på Rosted, giv ham noget ansvar ellers skal han sælges. Hent Kevin Tshiembe i Lyngby som makker til Rosted eller anden spiller med erfaring. Højre back ser jeg gerne styrket, håber man kan få Mensah solgt, så han kan spille fast, måske er det på tide for Wass at komme hjem, så får man en stor leder og fighter, samt en der kender klubben på forhånd. Midtbanen er næsten allerede sikret med store talenter fra egne rækker, måske der skal hentes lidt, hvis man ændre systemet. I front kunne jeg sagtens se Warming sammen med Pavlovic, så har man samme konstellation som i 2018 med Pukki og KW.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • @mp80 der kan ihvertfald komme til at ske rigtig meget med holdet frem mod næste sæson, bl.a. også derfor at jeg valgte at lave det her indlæg.
   Jeg håber da også at hvis der ryger så mange som det kan se ud til at der kan gøre, at der bliver investeret i nye spillere der har en vis erfaring.

   Problemet med Carlgren er nok at Randers lige har forlænget kontrakten med ham til 24, så han kommer til at koste en del tror jeg. Så kan man ligeså godt gå efter Jacob Rinne i Aab, han har kun 1 år tilbage af sin kontrakt og AaB er villige til at sælge har de selv været ude og sige.
   Wass er jeg ret sikker på at vi er nød til at vente til næste år med at hente, han er stadigvæk fast mand for Valencia og har 1 år tilbage af sin kontrakt.
   1 enig · 1 god kommentar

 • Philip
 • Philip
  Betalende bruger
  Top debattør
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    13. maj 2021   

 • Tak for et godt oplæg !

  Målmandspositionen: Jeg synes Hermansen er klar også hvis målsætningen er top 3. Nu har jeg efterhånden set en del kampe med Hermansen på mål og jeg tror han er klar. Han spiller med en god ro og dominerer feltet noget bedre end Marvin. Han er derudover en målmand med mange kampafgørende redninger. Hans svaghed er spillet med bolden. Skulle man finde en anden synes jeg at Ethan, som du nævner er et godt bud. Jeg har ikke den store fidus til de andre du nævner.

  Forsvaret: Jeg tror vi har følgende besætning næste sæson: Jung, Maxsø, Rosted, Skipper og Kabongo. Derudover ser jeg et stort potentiale i Cappis som venstre yderstopper og Tobias som den centrale. Vi mangler derfor en til højre siden. Her ser jeg meget gerne Gartenmann eller Diks. Holmen kunne også være rigtig spændende. De resterende du nævner ser jeg ikke som gode nok - udover Frederik Sørensen men han er for dyr i løn.

  Wingbacks: I venstre side er vi godt besat og skal ikke handle. Hvis vi skal, så synes jeg Lukas Klitten er det bedste bud. Vi mangler en til højre siden og her synes jeg at Jonas Svensson er et spændende bud og jeg tror ikke det er helt urealistisk. Et andet bud kunne være Kevin Diks.

  Midtbanen: her ser jeg gerne at Frendrup, Anis og Jobbe spiller de fleste kampe. Hvis en af dem sælges skal der naturligvis hentes en ind ellers synes jeg ikke vi mangler nogen. Generelt er vi godt dække ind på midten og der er en masse talent på vej der skal være plads til.

  Angrebet: jeg tror både Uhre og Hedlund sælges for samlet 30 millioner. Så har vi Pavlovic, Singh, Fallenius og Kvistgaarden tilbage. Jeg ser gerne der hentes en ny. Jeg har ikke noget godt bud, men der er heldigvis også lidt økonomi til at finde en.

  Samlet kunne idealopstillingen i næste sæson se ud på følgende måde:
  Hermansen
  Gartenmann - Rosted/Maxsø - Jung/Cappis
  Jonas Svensson - Blas
  Frendrup - Anis - Jobbe
  Pavlovic - ny angriber.

  Det hold kunne godt blive Danmarks mestre.
  5 enige · 6 god kommentar
   
  • @Philip takker for rosen først og fremmest :)

   Mit hovedargument imod Hermansen er ikke hans talent, for det har han, det er kun imod hans erfaring, jeg har svært ved at se en målmand helt uden 1. holds erfaring stå på mål i både Europa og i toppen af ligaen.
   Jeg har allerede argumenteret med eksempler som Oliver C og Peter Vindahl, men man kan også smide Rønnow ind her, hans første sæson førte til nedrykning med Horsens, så blev han udlejet til Esbjerg som lå i bunden af superligaen mens han stod der (han blev udskiftet med Dubravka i vintervinduet) og derefter en sæson mere for Horsens i 1. division inden han kom til Brøndby.
   Angående forsvaret kan man selvfølgelig håbe at både Maxsø og Jung bliver, lige nu syntes jeg dog ikke at det ser sådan ud, også er der brug for en enkelt eller 3 nye.
   Børkeeiet kan jeg godt se spille dernede, dog er jeg også nød til at sige at det kan jeg ikke med Cappis, han er i mine øjne en 8'er aka en udpræget box til box spiller lad os lade være med at skulle omskole endnu en spiller til en ny position som vi har prøvet med Mensah, Bruus og Bjur.
   Jeg vil være overrasket hvis vi holder på Lindstrøm, men vil da ikke ha noget imod det, dog vil jeg så håbe at hans kontrakt forlænges da han ellers kun vil ha 1 år tilbage til næste sommer og det vil ha stor indflydelse på hans salgspris.
   Jeg går udfra at du sælger Rado her til sommer, skal der så en ekstra ind eller er du tilfreds med Børkeeiet som back-up til Frendrup på defensiv midt?
   Angrebet er jeg helt enig i og har heller ikke nogle gode bud udover de jeg fik nævnt i mit indlæg, hvor det faktisk er meget få jeg selv ville hente til klubben.
   2 god kommentar

  Se 3 flere kommentarer
   
  • Dansplast
  • Dansplast
   Betalende bruger
     15. maj 2021   

  • @Philip Det enste jeg har at sige til dit indlæg er. Hold nu op med det Cappis som venstre stopper pjank. Han er felt til felt midtbanespiller og skal fortsætte med at være det for det er det han er rigtig god til. M.h.t. Yttergaard synes jeg i øvrigt ikke han er god nok til BIF. Er dog 200% enig i at Gartenmann kan være oplagt at hente hvis han er til at købe for penge. Tshiembe som nogle nævner skal under ingen omstændigheder til BIF. Vi har allerede haft gentagne mareridt da Arajuuri var her. Tshiembe laver lige så mange og lige så graverende opspilsfejl som Arajuri. Så hellere James Gomez fra Horsens som så vidt jeg husker er lejet sæsonen ud i Real de Banjul. På mål synes jeg vi skal tage måsen på agf og leje Grabara i Liverpool. Han har vist kun et pr tilbage af sin kontrakt så hvis vi kan leje ham behøver det ikke være med købsption. Men alle vores spekulationer bliver med garanti gjort til skamme på samme måde som med Blas.
   1 enig · 2 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

 • Philip
 • Philip
  Betalende bruger
  Top debattør
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    13. maj 2021   

 • Jeg tænkte lidt videre i forhold til potentielle angriber og jeg kom frem til to bud. Jeg ved ikke helt hvor realistiske de er, men man har lov til at drømme lidt - særligt den første er en drøm.

  Den første er Hakon Evjen fra AZ Alkmaar, den bliver ikke nem men måske han kan lokkes med fast spilletid. Han er en hurtig og meget udfordrende spiller med et godt overblik og en dygtig afslutter. Pris: minimum 15 millioner kr.

  Joel Pohjanpalo fra Union Berlin/ Leverkussen. Han har været udlånt stort set hele sin tid i Leverkussen til forskellige tyske klubber med varierende succes. Han har dog gjort det godt i indeværende sæson. Han er lidt en Uhre type, som kan lidt af det hele. Han er dog noget bedre på bolden og en bedre afslutning. Udfordringen er at Berlin har en købsoption, men det er langt fra sikkert at de bruger den. Mit bud på en pris er 10 millioner.
  4 enige · 5 god kommentar
   
  • @Philip Pohjanpalo kan jeg godt tilslutte mig, jeg har også selv siddet og kigget på ham men tror jeg sprang ham over netop fordi at der var en købsklausul på ham. Men det er en spiller jeg godt kan se måske kan udvikle sig som Pukki gjorde.

   Evjen kender jeg ikke særlig meget til, men efter at ha læst lidt op på ham, er han så ikke mere midtbanespiller end angriber? Selvfølgelig offensiv midtbane, men stadigvæk.

   Ku jeg bestemme så henter jeg en Jens Odgaard hjem fra Italien, han har spillet rimelig fast i både Holland sidste år og i Serie B her i foråret.
   2 enige

  Se 3 flere kommentarer


 • En spiller som jeg har været imponeret af siden jeg så ham spille for et par år siden for U21 er Jacob Rasmussen.
  Han har været udlejet til Vitesse i denne sæson, hvor han startede inde i 85 % inde for et hold der blev nr.4.
  Han vender tilbage til Fiorentina efter denne sæson, hvor han næppe har en fremtid.
  Han er måske i den dyrere ende, men ellers perfekt afløser for Jung, da han også er venstrebenet og som jeg husker det er fin med bolden.
  Man kunne evt. prøve med leje og en købsoption.
  3 enige · 1 god kommentar
   
  • @Bose86 ham kiggede jeg faktisk også på og ja han vil være perfekt at få ind i stedet for en Jung, men Vitesse har mulighed for at forlænge hans lejeaftale med endnu et år og det kan jeg godt forestille mig at de gør med tanke på hvor fast han har spillet for dem i den her sæson.
   Sku han tage tilbage til Fiorentina, så er det da ihvertfald værd at undersøge om han er en mulighed :)
   2 enige

 • Sinbad
 • Sinbad
  Betalende bruger
    15. maj 2021   

 • Den 18 juli starter superligaen og den 20 juli skal der spilles cl-kval hvis vi bliver nr 2, og første træningskamp er den 23 juni så mon ikke cv har en del på plads. Han har i de sidste par transfervinduer (Tibbling sidste sommer -Lumb og Oscar i vinters) været tidligt igang.
  Jeg tror at vi vil se en del aktivitet her i maj, hvis det skal give mening i forhold til kval spil i Europa.
  Personligt har jeg ikke gæt på hvem der kunne komme men jeg vil hellere der købes 2 med kvalitet end 4 jævne. Det er helt ok at bruge mange penge på maksøkvalitet.
  Et par spændende udviklingsspillere er altid velkommen men de hjælper os ikke i forhold til kval til gruppespil i denne omgang
   
  • @Sinbad du har sikkert ret i at der er noget på plads, jeg tror dog ikke at vi skal forvente at høre noget før en gang i Juni når diverse ligaer er helt færdige.
   Jeg ser også gerne at man investere i nogle kvalitetsspillere, men kvalitet koster jo som du siger penge og dem har vi ikke fået mange ind af endnu, så er spørgsmålet hvor meget bliver der solgt for til sommer og hvor mange af de penge vil man geninvestere i nye spillere.
   Det er derfor at jeg hovedsageligt har kigget efter spillere med udløb eller med korte kontrakter som så ikke koster helt så meget som spillere med længere kontrakter.
   Men ja vi kan jo også håbe på at CV hiver en kanin eller 2 op af hatten som med Blas og Pavlovic som nærmest ikke kostede noget.

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER