Tid til en formationsændring

Skrevet af Bornholms_Granit, 19. october 2021

Jeg havde allerede efter kampen mod Randers nogle tanker omkring formationen og kampen mod Vejle bekræftede de tanker, så nu får i dem også.

 

5-3-2/3-5-2 formationen er i mine øjne blevet for defensiv med de spillere der er til rådighed i klubben for øjeblikket + der er kommet spillere til som ikke passer ind i den/de formationer.

Der snakkes om at den kan laves om til en 3-4-3 når der angribes, det syntes jeg heller ikke lykkes særlig godt da både backs og defensiv midtbane oftest trækker for langt ned.

 

Jeg ser gerne formationen lavet om til enten 4-4-2 eller 4-3-3 og giver her mit syn på hvorfor:

 

4-4-2:

Fordele: vil gøre at midterforsvarene ikke på samme måde skal stå for at spille bolden op, da der gerne sku være flere midtbanespillere de kan sende bolden videre til.

Der er flere spillere der kan spille højre eller venstre midtbane – Greve, Hedlund, Bruus, Mensah, Fallenius og til dels Singh og Divkovic.

De offensive backs er bedre dækket af ved at have en spiller foran dem som vil kunne dække af for dem når de laver overlaps, en ting Gammelby især var god til i Silkeborg.

Det er også en formation der forhåbentlig vil kunne gøre Pavlovic godt da der vil være meget større chance for at der vil komme indlæg i feltet, hvor hans force nok er lidt mere end ved de dybdeløb der praktiseres lige nu.

 

Ulemper: der er ikke plads til alle de centrale midtbanespillere der er nu med Rado, Frendrup, Slimane, Cappis, Børkeeiet, Pyndt og Bjur.
Hvis Maxsø ikke sælges til vinter, så er der nok en midtforsvarer for meget i truppen.

 

4-3-3:

Fordele: igen vil gøre at midterforsvarene ikke på samme måde skal stå for at spille bolden op, da der sku være midtbanespillere de kan sende bolden videre til og er der ikke det, så angribere/fløje bolden kan sparkes op på.

Der er også flere spillere der kan spille fløj/wing på holdet, Greve, Hedlund, Divkovic, Singh, Fallenius og til dels Uhre, Bruus og Mensah.

Det er en formation hvor både Uhre og Pavlovic kan spille central angriber alt efter hvad måde man vil spille på.

 

Ulemper: er igen midtforsvarene der vil være for mange af hvis Maxsø bliver.
Deltag i diskussionen
 • sirtrip
 • sirtrip
  Betalende bruger
    19. october 2021   

 • fine pointer :) Jeg har spekuleret på en 3-4-1-2 hvor Slimane spiller som den offensive midt/ hængende angriber og kan modtge bolden og holde på den eller sætte de andre i scene.
  Jeg tænker også at det ville kunne gøre at Frendrup får en rolle på midtbanen der passer ham bedre da det formentlig er nødvendigt med to rimelig defensiv midtbanespillere og hvis backs/kanter løfter opgaven kan de både bidrage til en stærk defensiv og farlig ofensiv.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • Mik
  • Mik   19. october 2021   

  • @sirtrip Hedlund bør ikke være i angrebet men midtbanen hvor hans evner kan bruges bedst.

   For mig er Hedlund skide svær komme udenom, men også tit svær at placere

   Han score for lidt, jeg lid mærke til han skød langt mere i søndags end længe og tror træner teamet har bedt ham om være mere direkte i sit spil og skyde mere på mål

   Får Hedlund gang i målene så bliver han fantastisk han har nemlig mange kvaliteter udover han score for lidt som er et problem
   1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer
   
  • @sirtrip jeg vil meget gerne væk fra 3 midterforsvars kæden, især hvis både Rado og Frendrup skal bruges, i f.eks. Randers kampen havde vi nærmest 7 defensive spillere da både Bruus og Mensah ikke kom særlig meget frem i banen og der blev derved spillet meget frem og tilbage i mellem de 7 spillere og Randers ku presse op på dem og få dem til at lave fejl.
   Det jeg gerne vil med en 4 back kæde er at give spillerne flere spilmuligheder fremad i banen i stedet for ofte fra side til side.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer
   
  • ZnapZ
  • ZnapZ   20. october 2021   

  • @sirtrip
   Jeg er enig i der skal ske noget. En 3-4-1-2 er ikke en dårlig idé. Tror dog ikke at vores backs i den 4 midtbane har kompetencer til at spille det. Men 1-2 kunne være hedlund-singh/Uhre. Men vi mangler de backs/wings. Så nej.
   Men det kunne prøves uden defensiv midt. De skal være uhyggeligt disciplineret og kun spille i en side skabe overtal der og lade anden back/wing hænge mod at Hedlund så trækker den vej også defensivt ved boldtab. Men har som sagt svært ved at se det.

 • 19Magic64
 • 19Magic64
  Betalende bruger
    19. october 2021   

 • Ser gerne en 4-3-3
  Forsvar: Mensah - Maxsø - Rosted/Tshiembe - Blas
  Midt: Cappis - Radosevic/Frendrup - Slimane
  Angreb: Divkovic/Singh - Uhre - Hedlund
  1 enig
   
  • @19Magic64 også sådan noget lignende jeg havde forestillet mig hvis det blev 4-3-3

  Se 3 flere kommentarer

 • mp80
 • mp80   19. october 2021   

 • Problemet ved et skifte er, at de backs vi har er bedst som wingbacks og ikke stærke nok i en mere defensiv rolle. Men enig i den formation vi spiller pt er meget defensiv orienteret.
   
  • @mp80 jeg ved ikke helt om jeg er enig her, Blas spillede traditionel venstre back i Basel da Basel oftest spillede i en 4-5-1 formation da han var der. Gammelby kan også sagtens spille en højre back, det viste han ihvertfald i Silkeborg i sin tid og er vel derfor at Brøndby købte ham.
   Til gengæld er det ikke positioner der passer til Bruus eller Mensah.
   1 enig

 • Betalende bruger
    20. october 2021   

 • Synes det ville være dumt, når nu vi endelig er begyndt at vinde kampe, og skulle havde haft flere point end vi har.

  Kommer vi ud i enten 433 eller 442 i Europa eller mod fuckerne, bliver vi revet midt over.

  Når Lumb forlader os til nytår har vi ret beset kun Blas der kan spille en alm back, så det dur ikke.

  Der vil være 6 CB til 2 pladser, hvad er 2 for mange
   
  • 19Magic64
  • 19Magic64
   Betalende bruger
     20. october 2021   

  • @Balalaikamel Ja, jeg kunne godt tænke mig at prøve en 4-3-3 men tænker også det samme som dig, tror det er fint NF ikke er gået i panik og skiftet, vores defensiv er blevet bedre nu, så nok fint bare at bygge på det de kender, men ved sgu' ikke helt...

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @Balalaikamel jeg er enig i at man skal kunne være omstillingsparat især i Europa.
   Men det er da ikke p.g.a. den nuværende formation at vi har vundet kampene! Mod FCM skiftedes der efter 18 minutter til 4-4-2 og mod Vejle var det også først efter at der blev skiftet formation at sejren blev sikret.

   Det jeg argumentere imod er at i kampe hvor vi bør være spilstyrende står vi med 4 eller 5 defensive spillere i midteraksen (3 midterforsvarere og med enten Rado eller Frendrup eller begge 2) og det giver rigtig meget boldflytteri mellem de 5 fordi at det ikke er deres force at avancere med bolden, så ofte ender det med at modstanderen går op og presser dem og desværre også ofte enten ender med at få bolden eller at den bliver smidt ud over sidelinjen.

   Gammelby kan også spille almindelig back, det gjorde han i Silkeborg og jeg tænker at det også var derfor at man købte ham til Brøndby.

   CB problemet har jeg allerede adresseret i mit oprindelige opslag, sælges Maxsø til vinter så ser det fint ud, da jeg ikke regner med at vi skal forvente at se Wikstrøm på banen endnu, bliver Maxsø så bør Skipper udlejes, sælges Maxsø og der købes en erstatning så bør Skipper udlejes.
   Ergo jeg ser ikke Wikstrøm få spilletid i den her sæson og Skipper vil være den der er længst fra, også selvom der spilles videre med 3 back kæden.

  Se 1 flere kommentarer


 • Sæsonens bedste præstation var I en 442 mod FCM, men slet ikke på den måde du beskriver.
  Her var man i en Zornigersk diamant på midten, mod Rado som Def midt, Cappis og Frendrup som siderne i diamanten, og Slimane i fri leg længere fremme.

  Netop det sidste tror jeg er nøglen - nu skal Niller til at holde op med at bruge Slimane som central midt. Det bliver han aldrig god til. Han er langt bedre som offensiv midt/falsk 9er/centerforward.

  Et fremragende eksempel er den tunnel han forsøger i kampen mod Vejle. Hvis han først den 15-20 meter længere fremme er det rigtig godt tænkt - han vil sætte et rigtigt farligt angreb i gang hvis det lykkes, og hvis det kikser kan man nå tilbage.
  Men der hvor han forsøger det er det dumt og farligt.

  Og det er det samme hver gang han spiller central midt. Så hvorfor bliveran ved med at prøve det? Lad nu manden gøre det han er bedst til.

  Så min opfordring er: Brug Slimane som offensiv midt i en 442 diamant, centerforward eller offensiv midt i en 443, eller (hvad jeg hælder mest til) falsk 9er i en 343. Bare brug ham rigtigt.
  1 god kommentar
   
  • @Porstmand Per mit hovedargument er egentlig også at jeg gerne ser dem komme væk fra 3 back kæden der bliver alt for defensiv når man så også har 1 eller 2 defensive midtbanespillere på banen.
   Jeg gik så bare efter at få flere spillere i spil på de positioner de er bedst til :)

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER