Fodbold live resultater
Tidligere Brøndby-talent med to afgørende scoringer i vildt derby

Skrevet af Steen Sørensen, 3. juni 2020

Seks mål med skiftende føringer til de to hold og et rødt kort. Hvad mere kan man forlange at et ægte hovedstadsderby? 2. Pinsedag lagde Ovaravøllur i Tórshavn rammer til årets første derby i hovedstaden på Færøerne mellem B36 og HB med førstnævnte som hjemmehold. Med hos gæsterne fra HB var den tidligere Brøndby-spiller René Joensen, som fik en afgørende rolle i kampen, der blev spillet med tilskuere.

Mandagens udehold fra HB kom i front ved Pætur Petersen efter ti minutters spil, men blot syv minutter senere udlignede Alex Mellemgaard for B36 på straffe. Samme Mellemgaard blev efter pausen i 68. minut præsenteret for det røde kort. Ti minutter inde i anden halvleg var det B36's tur til at komme foran ved Michal Przybylsk blot for at se HB og Pætur Petersen med sin anden scoring bringe balance regnskabet fem minutter senere. Herefter tog René Joensen med det prestigefyldte nummer 10 på ryggen over.

Den tidligere Brøndby-back, som nu er rykket op i angrebet, slog til første gang midtvejs i anden havleg, og tre minutter inde i dommerens tillægstid afgjorde René Joensen definivt årets første hovedstadsderby på Færøerne med målet til slutresultatet 2-4. Hos norsk TV2 kan med se målet til 2-3 her og til 2-4 her. På HB Tórshavns hjemmeside kan man se et galleri fra kampen.

Inden kampen lå de to hold side om side i toppen af Betrideildin - den bedste færøske fodboldrække - med 12 point hver efter fire kampe og begge med en målscore på +11. B36 lå i front med to flere scorede mål end HB. Efter sejren overtog sidstnævnte naturligvis førstepladsen, mens B36 dumpede ned på fjerdepladsen. Med to store sejre kilede NSI Runavik og KI Klaksvik sig ind mellem de to hovedstadsklubber på samme pointtal som B36.
Deltag i diskussionen
KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER