Fodbold live resultater
Troels Bech tror på BIF-mesterskab inden 2030: Brøndby er en kæmpe, der kan noget, ingen andre danske klubber kan

Skrevet af 3point.dk, 23. juni 2020

Brøndby IF har ikke vundet det danske mesterskab siden 2005. Der er altså gået mere end 15 år, men Troels Bech tror på, at de blå/gule vinder et mesterskab inden 2030. Det udtaler han i et nyt interview.

- Det tror jeg nok, de gør! Der er nogle utroligt store kræfter i den klub, og når de sættes i samklang, kan jeg ikke se, hvorfor det ikke skulle lykkes. Vi var jo umanerligt tæt på for ikke så længe siden. Brøndby er en kæmpe, der kan noget, ingen andre danske klubber kan, siger han til Ekstra Bladet

Du kan i øvrigt se, hvordan det gik til, da Brøndby blev mestre i 2005 her.
Deltag i diskussionen
 • Jeg er knapt så optimistisk som Troels Bech. AGF var også en stor klub en gang og slider med det samme som os. En klub der stadig tror, det er en mesterskabs klub i fans øjne, selv om det er 15 år siden vi vandt et mesterskab, men reelt er kørt bag af dansen på så mange parametre og nu er langt nede når de unge talenter skal vælge klub, at de talenter de får bare ikke er særlig gode. Især vores økonomi er helt elendig, fordi man gamblede så meget for et par år siden og ja det var tæt på, men det har bare kørt os endnu længere væk fra at være en konstant trussel i toppen. Vores økonomi har brug for et boost og der er brug for en bedre forretningsmodel i Brøndby eller flere investorer der vil smide penge i klubben, ellers rykker vi ikke en meter uanset strategi. Det er ikke for at være efter Jan B, for han smider mange penge problemet er bare, det er ikke nok, hvis vi vil tilbage i toppen, for hvert sæson der slutter ender vi endnu længere efter topholdene, fordi vi ikke magter, at gøre det strategien siger og fordi vi ikke evner at tjene penge. Jeg savner desuden en klar rød tråd i hvad klubben vil på den lange bane og hvilken spillestil vi skal spille efter, det ændres hele tiden og vi smadre det lidt kontinuitet der er skabt. Fint CV snakker om unge talenter og vi nu pludselig skal spille som ATL. Madrid, men det kræver så også, at man kan kan gå ud og håndplukke og købe gode spillere til klubben og ikke bare spille med MC spillere. Det bliver meget svært uden en god økonomi. Brøndby er desværre på banen blevet en blød mellemvare og på økonomien er det en katastrofe, der kræver straks handling, for uden penge i moderne fodbold, så kommer vi ikke et skridt videre, uanset hvilke store kræfter der er i klubben.
  2 enige · 2 god kommentar
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     23. juni 2020   

  • @TorbenM - Jeg er ikke enig med dig. Jeg tror faktisk, at vi med CV og Palmå har folk på de rette pladser, til at rette skuden op igen. Jeg tror også, at Jan Bech endelig har lært af sine fejl og lader de sportlige og fodboldøkonomiske beslutninger ligge hos de folk, som nu engang er ansat til det. Men det vil tage tid, før alt er godt igen. I første omgang er CV ved at lappe hullerne i båden, så vi ikke bliver ved med at pumpe penge direkte ud af klubben. Når dét hul er lukket, kan der fokuseres endnu mere på at skaffe mere kapital. Med mere kapital kan vi igen begynde at investere i spillere ude fra, men forhåbentlig med et brede og mere langsigtet perspektiv for øje, så vi ikke igen forsøge at købe os til eet enkelt mesterskab... Når CV siger at vi skal spille som Atletico Madrid, tror jeg ikke han mener at vi skal kunne spille lige op med dem... Han mener i stedet, at vi skal have et fundamentalt stærk defensiv, samtidig med at vi har en offensiv det kan hugge til, når chancen byder sig. Du skriver at det kræver *straks handling* i forhold til økonomien, men når jeg hører sådan noget, lyder det for mig, som om du tror, at en kæmpe pose penge lige nu vil løse alle vores problemer. Men det er lidt som at tro, at hvis alt vandet i den utætte båd øjeblikkeligt forsvinder, så er problemet også løst. Men hvis ikke hullet er lappet, ender vi hurtigt tilbage hvor vi startede. Det jeg prøver at sige er, at jeg holder mig til den samme gamle sang om *det lange, sejer træk*. Der er ikke noget quick fix på vores situation, men jeg synes vi er godt på vej. Vi har snart fået ryddet op i dyre, middelmådige spillere og vores økonomi nærmer sig balance. Når vi kommer endnu tættere på at være i balance, kan vi begynde at finde flere investorer og forhåbnelig bygge op igen. Jeg ved godt, at det har vi forsøgt på mange gange, men jeg vælger at tro på, at gud-ved-hvilken-gang er lykkens gang. :) Jeg er dog mindre sikker på, at vi kan bide os permanent fast i top 2, inden for 10 år. Men hvis vi kan være fast og sikkert i top 3 hvert år, kan vi også håbe på et mesterskab, når FCK og FCM dykker.
   7 enige · 1 god kommentar
   
  • @TorbenM jeg er ret enig med dig. Vi kommer aldrig til en stabil position med Jan som enehersker. Der SKAL andre investorer ind til at bryde magtmonopolet. Jeg håber også at vi inden for det næste år kommer til at høre mere om hvordan klubben (ikke træneren men klubben) gerne vil have brøndby skal spille. Og selvfølgelig som en rød tråd gennem alle hold og ikke kun førsteholdet. Jan Bech har brugt sine livliner hos undertegnet.
   2 enige
   
  • @Jensen Jeg hører kritik fra sponsorer som har været med i mange år, de er ikke tilfredse, med det der foregår i Brøndby og det bekymre mig. Vi snakker her på markedsførings delen. Jeg tror faktisk Jan B blander sig mindre end folk tror, det siger mine kilder. CV lapper huller, men vi langt fra at have en trup som er konkurrence dygtig i toppen af dansk, ja vi ligger nummer 4, men det havde vi ikke gjort uden Kamil, som nu er væk, han skal erstattes, ellers kommer vi ikke i top 6. CV har desuden masser af leverpostej, som han skal af med, for at spare lønkroner. Jeg er klar over, at CV mener vi skal have samme spillestil som ATL. Madrid, men det kræver stadig, at vi skal have kvalitet ind. Jeg mener ikke vi skal have penge ind ASAP, men vi skal ASAP have fundet en forretningsmodel der kan skabe overskud i Brøndby, ellers skal vi ud og skrabe penge ind hvert andet år. Jeg tror også på det lange seje træk, men gør Jan B også det? og uden en forretningsmodel der holder, så holder ingen planer, man kan ikke spare sig til succes. Der er brug for en klar plan, den har jeg endnu ikke set, hvad er vores platform vi skal benytte for at nå tættere på topklubberne? jeg ved det ikke, for planen er uklar, jeg savner en klar plan for hvad BIF vil, bortset fra, at vi skal ende i top 3, men hvordan kommer vi der til, det står meget uklart.
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     23. juni 2020   

  • @TorbenM - Nu er vi mere enige. :) Man kan ikke spare sig til succes og vi skal have en klar plan at arbejde mod. Det var det man forsøgte med Strategi 6.4 og jeg tror stadig det er dén man følger, i store træk. Jeg tror sådan set, at der er lavet en plan for at komme ud af dette her, men det er ikke noget vi kan se resultatet af endnu. Det er simpelthen for tidligt i processen... Uden ellers at sammenligne, så er det vel også først de sidste par år, man reelt har kunne se planen i den som FCM har valgt at køre tingene på? Personligt synes jeg det vigtigste for vores klub er, at vi får etableret et stabilt fundament, som vi kan bygge fra. Men for at kunne bygge dette stabile fundament, bliver vi nød til at skrælle alle ujævnheder væk først. Det er dét jeg tror der er gang i nu. Det er bare svært i en klub som Brøndby, da alle fans samtidig har høje forventninger resultat. Derfor synes jeg også det er lidt skudt forbi, når man melder en målsætning ud med top 3... Det glæder mig at høre, hvis Jan B har lært af sine fejl og ikke blander sig så meget mere, men det er nu også mit eget indtryk, set helt ude fra. Men hvad er det du hører sponsorer kritisere ved markedføringen? Sådan noget synes jeg er spændende, for lige så vel som vi skal værne om vores faste fans, så må vi heller ikke glemme at passe på vores trofaste sponsorer, store som små.
   1 enig
   
  • @Jensen enig. Vil egentligt også gerne høre hvad det er sponsorerne mangler.
   
  • Ivan
  • Ivan   23. juni 2020   

  • @TorbenM enig et stykke af vejen... men jeg synes ikke vi behøver være så ambitiøse at vi kan gå efter et mesterskab hvert år. Det løb er nok kørt. Men måske hvert femte år. Som f. Eks AaB . I Danmark er der nok kun plads til to klubber der går efter mesterskabet hvert år og så kunne der være 3-4 klubber der kan gå efter et mesterskab i ny og næ når et særligt godt hold kan samles. Sådan er det i Holland, Belgien, Portugal og lign
   2 enige · 1 god kommentar
   
  • @Jensen og Torben, I har jo begge ret efter min mening. Men hvad er det såkaldte stabile fundament egentlig? Overskud i årsregnskabet? Kommer ikke til at ske lige foreløbig. Er det når leverpostejen er skåret væk? Urealistisk, med vores komplet fraværende villighed til at investere, så skal vi slås med Uhre, Mraz, Hermansson og hvad de nu ellers hedder i rum tid endnu. Som alle andre stort set i denne tråd, så efterlyser jeg også en langsigtet plan for en tilbagevenden til den absolutte top. Lige nu er 2030 urealistisk medmindre JBA inviterer investorer inden i varmen..
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     23. juni 2020   

  • @Kristianbs - Jeg mener personligt, at et stabilt fundament vil være, når klubben har en klar og langtidsholdbar plan, som alle kender i detaljer og arbejder sammen efter at nå. At skabe overskud i en professionel fodboldklub, nu til dags, er en næsten umulig opgave. Men hvis vi formår at skabe balance og nogenlunde selv være herre over de udsving der må komme, er vi på rette vej. Og uden at jeg har nogle fodboldmæssige forudsætninger, vil jeg mene at vi kan skabe et stærkt fundament ved at arbejde kontinuerligt efter een plan for Master Class samt een fast strategi for at supplere truppen med spillere ude fra. Netop derfor tror jeg, at man er ved at rydde ud i de spillere som ikke passer til denne strategi.
   1 enig
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     23. juni 2020   

  • @Kristianbs - om 2030 er realistisk eller urealistisk ved jeg ikke. Men ting kan nogle gange gå stærkt i fodbold. På den anden side, er det også rigtig lang tid siden vores sidste mesterskab, så andre gange kan det også tage virkelig lang tid. Men FCM har brugt 20 år, ind til nu, hvor mange år FCK har arbejdet efter samme plan under Ståle, ved jeg faktisk ikke. Og FCN har også brugt mange år på at være meget konstante, uden at få ret meget ud af det. Men fælles er det dog, at de har arbejder længe, efter samme plan.

 • jeg ser CV som den bedste transfer BIF har lavet i mange år. Jan Bech virker som om han har tillid til det arbejde CV laver. Nu skal han bare have den fornødne ro og tid. Det er den rigtige vej de er på. Men jeg er dog i tvivl om NF har tilliden fra CV. Der var jo en grund til at han fravalgte ham i Nordsjælland. Kunne Troels Bech være en mulighed..Ville være noget af et comeback at se ham som træner.
  1 enig
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     23. juni 2020   

  • @Fuld fart frem - Det er rigtigt, at CV valgte NF fra i FCN, men det er jo ikke ensbetydende med at han ikke er den rigtige i BIF. Han har formentlig lært lidt mere siden den gang og så er det en anden trupsammensætning. Dermed ikke sagt, at jeg tror NF er den rette træner på den lange bane. Men for mig giver det mening at lave ham blive kontrakten ud. Lige nu synes jeg NF gør det OK - Ikke fantasisk, men heller ikke dybt kritisabelt. Fra et økonomisk perspektiv ville det også give mening at lave ham blive kontrakten ud, da jeg synes det er tosset igen at betale cheftrænerløn til en træner vi ikke længere har ansat. Og dernæst vil det bevare roen i truppen, det næste års tid. Så kan CV, i ro og mag, kigge efter alternativer, hvis ikke han mener at NF er den rette træner, til at løfte os til næste niveau. Jeg ser ikke Troels Bech som træner i BIF... Men et frækt bud kunne være den *anden sportslig chefstilling* som Ebbe Sand blev tilbudt, da CV blev ansat?
   1 enig
   
  • preben
  • preben
   Betalende bruger
     23. juni 2020   

  • @Fuld fart frem forhåbentlig ikke tb som træner
   1 enig

 • mp80
 • mp80   23. juni 2020   

 • Med de rette folk på trænerposten og de rigtige spillere til spillestilen er alt muligt. Tag AZ han fandt de rette folk og havde en klar strategi, Brøndby havde klart fortjent det mesterskab.
  1 enig

 • Jeg er egentlig efterhånden blevet noget mere optimistisk på den længere bane. Det har taget lang tid at komme sig oven på en 3 år lang periode, hvor man har gået all in på en strategi, hvor man langt hed af vejen har ruineret sig selv på dyre spillere uden videresalgspotentiale, og over tid brugt færre og færre af egne talenter, selvom det stred mod egen strategi. Man implementerede en spillestil, som viste sig ikke at være så langtidsholdbar som håbet, og måtte sadle om igen. Men jeg tror på at udviklingen heldigvis er ved at vende nu. Der er skrevet kontrakter med en masse u-spillere, man har gået op i at forlænge i god tid. MC-spillerne får masser af spilletid, og så bliver det nemmere at fastholde og rekruttere til MC. Jeg tror også der er ved at forme sig en spillestil, som er et produkt at vores historie hvor der både er elementer af TF, Zorniger, men også med en defensiv organisation som jeg ser en del potentiale i. Jeg skulle lige vænne mig til Atl. Madrid-tanken, men jeg kan godt se hvad man vil med det. Jeg kan godt se os rykke frem i tabellen i næste sæson.
  1 enig · 1 god kommentar

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER