U/17: Brøndby klar til pokalfinale efter storsejr

Torsdag aften var U/17-holdet fra Brøndby Masterclass draget en tur nordpå ad Motorring 3 for at møde Lyngby BK Ungdomspokalens semifinaler. Bortset fra Ludwig Vraa-Jensen, som er ude med en brækket næse, var det noget nær stærkeste blå/gule opstilling:

Mikkel Durlev (A)
Mathias Jensen - Noah Nartey
Mads Beyer
August Harritsø - Clement Bischoff

Det var et oplagt Brøndby-mandskab, der stillede op på Bane 1 i Lyngby, og allerede efter 20 minutters spil var kampen reelt afgjort. Mathias Jensen (billedet) var dobbelt målscorer og gæsterne fra Vestegnen foran 3-0.

Efter en Lyngby-tackling på Mads Beyer generobrede August Harritsø bolden højt oppe og spillede den videre ud i venstre side til Clement Bischoff, hvor angriberen fra en spids vinkel hamrede bolden utageligt op i det nærmeste målhjørne.

Det næste mål kom efter en flot omstilling. Mads Beyer førte bolden frem fra midterlinjen, spillede den videre i dybden til August Harritsø i højre, der hurtigt sendte den ind foran til Clement Bischoff. Kampens første målscorer sendte bolden videre skårt frem til venste, hvor Mathias Jensen kanonerede den op under overliggeren.

Mathias Jensen var imidlertid ikke færdig. Præcis midtvejs i første halvleg tog midtbanespilleren i egen hånd - eller fod - da han nærmest stående fra omkring 20 meters afstand sendte bolden op i det ene målhjørne uden chance for Lyngby-keeperen.

Umiddelbart efter bankede hjemmeholdet på, men en i lange tider arbejdsløs Noah Emil Sømmergaard diskede op med en fornem redning, hvilket Brøndby-målmanden faktisk gjorde et par gange mere i løbet af en ellers mere eller mindre ensidig kamp.

Ti minutter før pausen modtog Brøndbys Malek Bakhit et fortjent gult kort for at stoppe et lovende angreb midt på banen. Derfor måtte de blå/gule spille stor set resten af halvleg med en mand i undertal. Der spilles to gange 40 minutter i Ungdomspokalen for U/17-Drenge mod 45 minutter i U/17-Ligaen.

Overtallet gav Lyngby noget mere spil, men bortset fra et enkelt nærgående skud, som Sømmergaard sikkert tog sig af, blev de kongeblå aldrig rigtig farlige i den periode. Undervejs var Kean Tran, som bar anførerbindet efter pausen, kommet ind på backen, og August Harritsø gået ud.

Der skulle gå mindre end fem minutter af anden halvleg, før gæsterne kunne juble endnu en gang. Et hjørne i højre blev sndt ind til Mikkel Durlev, som headede bolden ind i det lille felt mellem venner og fjender,hvor den blev sendt videre ind i nettet.

På sidelinjen var det umådelig svært at afgøre, om det var en Lyngby-spiller eller Clement Bischoff, der sendte bodlen det sidste stykke ind over stregen, men 3point.dk's to udsendte blev enige om at kreditere Bischoff scoringen.

Yderligere to minutter senere førte endnu et hjørne til kampens sidste scoring. Bolden endte hos Noah Nartey, der tog et træk ind feltet og skød bolden fladt og hårt ind ved den nærmeste stolperod.

Otte minutter før tid fik Lyngby kampens måske største scoringsmulighed, men Noah Emil Sømmergaard diskede op med en sand drømmeredning i en periode, hvor Brøndby endnu en gang var i undertal efter et gult kort til Mathias Jensen.

Det var imidlertid den eneste mulighed hjemmeholdet havde i den sene overtalssituation. I stedet havde både Kean Tran og August Harritsø chancer for yderligere scoringer i den anden ende, men det blev ikke til flere mål i kampen.

Med den store og sikre sejr på 5-0 er Brøndby IF nu klar til pokalfinalen. Den spilles tirsdag den 21. juni kl. 19:00 på Tingbjerg Ground i Brønshøj, hvor FC Nordsjælland er modstander. De vandt 2-1 over FCK i den anden semifinale.

KAMPEN I TAL:

Lyngby BK - Brøndby IF 0-5 (0-3)

07. minut: 0-1; Clement Bischoff
13. minut: 0-2; Mathias Jensen
21. minut: 0-3; Mathias Jensen
30. minut: Gult kort til Malek Bakhit (BIF)
33. minut: Kean Tran IND / August Harritsø UD

41. minut: August Harritsø IND / Matteo Grosso UD
49. minut: 0-4; Clement Bischoff
51. minut: 0-5; Noah Nartey
52. minut: Adam Claridge Jensen IND / Mathias Jensen UD
55. minut: Magnus Søndergaard IND / Mads Beyer UD
60. minut: Matteo Grosso IND / Malek Bakhit UD
60. minut: Mathias Jensen IND / Mikkel Durlev UD
69. minut: Gult kort til Mathias Jensen (BIF)

• kewell
  • kewell
    Betalende bruger
      9. juni 2022

• Flot af de unge drenge. Det er virkeligt et stærkt U17 hold, og så er det endda uden Vraa-Jensen og Kvist.
    Jeg nyder altid at læse om U-holdende herinde, så tak for en detaljeret gennemgang.
    4 enige

• Betalende bruger

• Bliver spændende at se, hvor mange af dem, som når igennem nåleøjet og bliver superligaspillere - og som BIF en dag kan tjene penge på. Bischoff, Nartey, Kvist, Schwartau og Beyer har nok de største chancer, talentet er der i hvert fald.