Fodbold live resultater

U/17-landshold: Fuld tid til Grosso i vigtig dansk sejr

Skrevet af Nanna Møller Karlsen, 27. marts 2022

Det danske U/17-landshold er i disse dage samlet i det jyske, hvor de spiller tre kampe ved Elite Round og jagter en billet til EM. Der er fem Brøndby-spillere i truppen og lørdag aften kom tre af dem i kamp.

Den første kamp spillede Danmark 2-2 mod Sverige og her startede både Noah Nartey, Ludwig Vraa-Jensen og Malek Bakhit på banen, mens Matteo Grosso var på bænken. Bertram Kvist var ude med sygdom. Lørdag aften var det så omvendt. Matteo Grosso spillede fra start og de øvrige Brøndby-spillere indtog plads på bænken fra kampen start. Kvist havde sluttet sig til truppen.

Danskerne spillede en rigtig stærk første halvleg, hvor Valdemar Andreasen allerede bragte de rød/hvide foran efter bare et enkelt minut. Elias Hansborg fra OB scorede to gange på få minutter senere i halvlegen og sikrede danskerne en føring på 3-0 ved pausetid.

Letterne fik reduceret midt i anden halvleg på et frispark og så blev der ellers sat gang i en masse indskiftninger. Bertram Kvist blev skiftet ind og leverede et godt indhop, hvor han satte flere farlige danske angreb op og også selv var tæt på at score en enkelt gang.

Malek Bakhit blev skiftet ind på en kant, selvom han normalt er back. På venstre back var der fuld tid til Matteo Grosso, som efterlod et solidt aftryk set over hele kampen. Defensivt var der ikke meget at se til i første halvleg, men han tilbød sig godt i offensiven og var stabilt spillende.

Til allersidst i kampen fik Letland yderligere reduceret til 3-2 og det var lidt en streg i regningen på målscoren, men vigtigst af alt kørte Danmark sejren hjem. De kan derfor stadig spille sig med til EM. En sejr over Schweiz på tirsdag vil være nok, da Danmark i så fald vil have mindst et hold under sig i toer-regnskabet eller vinde gruppen. Uafgjort vil med stor sandsynlighed ikke være nok, da det kun vil give Danmark to point i toer-regnskabet. Med mindre Sverige taber deres sidste kamp.

• Weber må lige lære sine spillere, at en kamp varer 2x45. Anden kamp i træk de taber anden halvleg 0-2.

Kvist havde et udmærket indhop. Hans førsteberøringer og vendinger er på et meget højt niveau. Det så til tider næsten for nemt ud for ham, og en for nonchalant tværpasning kostede også en stor omstillingsmulighed til Letland i slutfasen.

Han var til gengæld ikke specielt bevægelig eller dynamisk i sit spil. Ofte gik eller luntede han rundt, Riquelme style. Ved ikke om det skyldes hans sygdom eller om han bare er en udpræget mellemrumsspiller.