U/17: William Sonne-Schmidt forlænger med Brøndby IF

Skrevet af Nanna Møller Karlsen, 6. august 2022

Hvis man følger U/17-holdet i Brøndby IF Masterclass, er William Sonne-Schmidt et af de nye navne, man skal til at lære. Målmanden fra årgang 2007 er netop rykket op i U/17-truppen og har samtidig forlænget sin kontrakt med klubben.

Aftalen løber således nu til sommeren 2025 og den glæder den unge keeper.

- Jeg valgte at forlænge, fordi jeg ser en rigtig god mulighed for at ryge op gennem Masterclass og en dag havne i førsteholdstruppen. For mig var der ingen tvivl om at jeg ville skrive under på en ny kontrakt, når tiden var inde, og nu står jeg her i dag med tre år mere på hånden, hvilket betyder rigtig meget for mig. Det viser også at klubben tror på mig, for det er ikke mere end to måneder siden jeg underskrev min første kontrakt, siger Sonne-Schmidt til 3point.dk.

- Klubben har et fantastisk setup omkring Masterclass både med udstyr og trænerstab, hvilket gør det meget nemmere som spiller at skulle forholde sig til at spille fodbold.

William Sonne-Schmidt beskriver sig selv som målmand på følgende måde:

- Jeg vil beskrive mig selv som en målmand, der er rigtig stærk på indlæg og spil i feltet. Jeg vil også sige, at jeg er meget rolig på bolden. En gang i mellem kan det godt blive lidt for roligt, så jeg tiltrækker unødvendigt pres fra angriberne, men alt i alt er jeg meget rolig, når jeg modtager bolden. Min største styrke rent afslutningsmæssigt er en-mod-en, hvor jeg er god til at læse angriberen og forudsige når trækket forbi forsvarsspilleren kommer eller bold bag bagkæde inde omkring feltet. Der hvor jeg skiller mig mest ud er at jeg har en redningsprocent på omrking 40 procent på straffespark, hvilket er meget højt for en målmand.

Han kan nu se frem til sit første år på U/17-holdet og det glæder han sig til.

- Jeg går en sæson i møde med masser af konkurrence fra de andre målmænd på U/17. Som førsteårs har jeg meget at lære på U/17, de fleste af drengene prøvede det sidste år og nu er det vores tur til at prøve det. Jeg skal også vænne mig til at alt går hurtigere, det bliver fysisk sværere at følge med, men jeg ser ikke at det bliver umuligt at gå til, så det handler bare om at klø på og se, hvad der sker i løbet af sæsonen.

FAKTA:

Fødselsdato: 12. april 2007
Kontraktlængde: 30. juni 2025
Højde: 190 cm.
Vægt: 74,5 kg.
Favoritben: Højre
Position(er): Målmand
Tidligere klub(ber): Rudersdal Boldklub og Boldklub Søllerød Vedbæk
Deltag i diskussionen
  • Tillykke med kontrakten. Det kan være han kan give Hermansen nogle input til straffespark. Han har ikke nappet et eneste.

    Jeg ser frem til flere MC portrætter i den kommende sæson, så vi kan lære de mange nye spillere at kende.
    4 enige

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER