U/19: Brøndby IF fik to point med hjem fra Vejle

Skrevet af Nanna Møller Karlsen, 1 måned(er) siden

Lørdag eftermiddag var premieredag for Brøndby IF U/19, som var taget en tur til Vejle. Cheftræner Christian Sørensen stillede med følgende 11 fra start i premieren:

Noah Emil Sømmergaard (U/17)
Christian Friedrich (U/20) - Hjalte Andersen - Matteo Grosso - Malek Bakhit
Benjamin Luka Kold Rasmussen
Noah Nartey - Solomon Opoku
Mads Beyer
Oscar Sejrup - Clement Bischoff

Det var på papiret lidt af en mareridtskamp for Brøndby IF i premieren, for vi skal helt tilbage til 2015 for at finde en Brøndby U/19-sejr i Vejle. Tilmed var banen utroligt tør, da den ikke var blevet vandet, så der var lagt op til en vanskelig premieredag for de blå/gule.

Sådan gik det også. Christian Gammelgaard bragte hjemmeholdet foran efter 18 minutters spil. Men Brøndby havde en del muligheder i den anden ende, uden at de dog for alvor fik spillet op at ringe i denne kamp. Det var dog glædeligt at se Hjalte Andersen, der havde en meget skadesplaget sidste sæson, spille en virkelig stærk kamp som midtstopper.

Offensiven havde det lidt svært og det gav Brøndby mere liv, da de efter ti minutter i anden halvleg foretog en trippelt indskiftning. Efter 73 minutter blev angriberen Alexander Hvid, der kom til klubben fra FC Helsingør i vinter, også på banen. Han sikrede Brøndby et enkelt point, da han scorede efter oplæg fra Mads Beyer. Den sene udligning betød, at kampen endte 1-1.

Det var en bøvlet dag for Brøndby U/19, som det altid er for dem i Vejle. Men holdet fik løftet sig flot mod slutningen af kampen og det fik de ført med over i den efterfølgende straffesparkskonkurrence om et enkelt point ekstra. Det var en forsøgsordning der kørte i U/17 Ligaen i sidste sæson og som nu også kører i U/19 Ligaen.

Marinus Larsen, Benjamin Luka Kold Rasmussen og Mathias Jensen scorede for Brøndby IF i straffesparkskonkurrencen, som blev vundet. Dermed kunne Brøndby rejse fra Vejle med to point på kontoen i premieren.

KAMPEN I TAL:

18. minut: 1-0; Christian Gammelgaard Grøndal
22. minut: Gult kort til Christoffer Ravn
54. minut: Gult kort til Tobias Lauritsen
54. minut: Gult kort til Solomon Opoku
56. minut: Solomon Opoku UD / Marinus Larsen IND
56. minut: Oscar Sejrup UD / Mathias Jensen IND
56. minut: Clement Bischoff UD / August Carlsson IND
73. minut: Hjalte Andersen UD / Alexander Hvid IND
80. minut: Gult kort til Alexander Hvid
84. minut: 1-1; Alexander Hvid
90. minut: Gult kort til Malek Bakhit
Deltag i diskussionen
 • Marcus
 • Marcus   1 måned(er) siden   

 • Nogen specielt grund til at man laver straffesparks konkurrence i u-19 om extra point?
   
  • @Marcus Det blev implementeret i U17 ligaen for at træne spillere i straffespark i konkurrencesituationer. Nogle vise mennesker i DBU må have vurderet, at det var en succes, så det fra denne sæson også gælder U19.

 • Tjah - det er vel fremskridt efter nederlag i Vejle de tre seneste sæsoner.

  Dejligt at Hjalte Andersen er på vej tilbage i omdrejninger. Det er tiltrængt, for vores midterforsvar ser meget tyndt ud. Marinus så ud til at gøre den forskel, man kan forvente af en U20 spiller. Det er et mysterium for mig, at han ikke har fået lidt tid på Superligaholdet. Skal man mon lægge noget i, at det ikke var Kwasniak der var med som U20?

  I dag gav det fin mening at bruge Friedrich med Tran, Juhl og Ludwig Vraa ude, men hvis han ikke engang er i stand til at dominere på U19, vil spilletiden være givet bedre ud til Tran, Grosso eller Hjalte Andersen. Han skal op i gear meget snart.
  1 enig · 1 god kommentar

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER