Fodbold live resultater

U/19: Brøndby kæmpede bravt og besejrede FCK

Skrevet af Nanna Møller Karlsen, 9. november 2022

Denne onsdag eftermiddag var der U/19-derby i Brøndby. Brøndby IF tog hjemme på bane 2 imod et af rækkens tophold.

Brøndby IF toppede holdet med et par af de unge fra Superliga-truppen. På trods af det skal vi huske, at Oscar Schwartau altså stadig er U/17-spiller, mens Bertram Kvist er førsteårs U/19. Christian Sørensen sendte følgende mandskab på banen fra start:

Lucas Ziegler (U/20)
Malek Bakhit - Mikkel Durlev - Ludwig Vraa-Jensen - Matteo Grosso
Noah Nartey
Marinus Larsen (U/20) - Bertram Kvist
Oscar Schwartau
Eskild Munk Dall (U/20) - Benjamin Kold

Hjemmeholdet startede kampen rigtig godt og 16-årige Schwartau viste i første halvleg, at han bare er en klasse over de øvrige på banen. Dog fik han ikke fulgt op på sit eget fine forarbejde, men brændte en stor chance tidligt i kampen.

Brøndby var klart bedst i indledningen og var gode og aggressive i presset. FC København kom bedre med i kampen, som blev mere en lige affære, men efter 27 minutters spil fik Brøndby bragt sig foran. Schwartau erobrede bolden i et godt pres og fandt Noah Nartey, som fra kanten af feltet sparkede den i mål til 1-0.

Alexander Simmelhack fra FCK fik en del store chancer i kampen og kunne have bragt balance i regnskabet, men i stedet var det Nartey, der med en smuk lang aflevering i dybden fandt Schwartau, der rundede keeperen og gjorde det til 2-0.

Nartey havde spillet godt mod sine tidligere holdkammerater og noteret sig for både mål og assist, men også et gult kort. Det gule kort blev desværre vekslet til et rødt, da han med fire-fem minutter til pause fik sin anden advarsel. Dermed kunne Brøndby se frem mod at skulle spille hele anden halvleg med en mand i undertal.

Selvom de var en mand i undertal, kom Brøndby ud til anden halvleg i et for lavt udgangspunkt. Det gav et kampbillede med FCK på bolden, FCK med afslutning, Lucas Ziegler med en lang violin og så forfra igen.

Ziegler var en en klippe for Brøndby i dagens kamp med flere store redninger og et hav af gode indgreb gennem hele kampen.

Efter en times spil fik Brøndby brudt gæsternes dominans og begyndte a t true på kontra den anden vej, hvilket pludselig gav FCK lidt mere at forholde sig til, end de havde gjort hidtil i anden halvleg.

Brøndby begyndte at skifte ind og satte blandt andre Sejrup på banen. Han er hurtig og var tæt på at lukke kampen med et mål til 3-0 på en omstilling, men FCK-keeperen reddede.

FCK pressede naturligvis mere og mere på og md kampens slutning lykkedes det dem at få reduceret. I kampens tillægstid begyndte nervøsiteten for alvor at snige sig ind, og på dommeren fandt på mystisk vis mere end syv minutters tillægstid, men det lykkedes Brøndby at kæmpe sejren hjem.

Brøndby vandt 2-1 og sikrede sig en flot skalp i U/19 Ligaen.

KAMPEN I TAL:

8. minut: Gult kort til Noah Nartey
27. minut: 1-0; Noah Nartey
34. minut: Gult kort til Bertram Kvist
36. minut: 2-0; Oscar Schwartau
41. minut: Gult/rødt kort til Noah Nartey
46. minut: Mikkel Durlev UD / Hjalte Andersen IND
52. minut: Gult kort til Malek Bakhit
61. minut: Oscar Schwartau UD / Solomon Opoku IND
68. minut: Eskild Munk Dall UD / Clement Bischoff IND
73. minut: Gult kort til Clement Bischoff
78. minut: Benjamin Kold UD / Alexander Hvid IND
78. minut: Bertram Kvist UD / Oscar Sejrup IND
82. minut: Gult kort til Alexander Hvid
83. minut: 1-2; Alexander Simmelhack

• Fandme flot kriget hjem med næsten en time i undertal. Syv gule kort vidner om et hold der gav alt. Ziegler på kassen giver bare flere Brøndby sejre.

Må også sende ros afsted til CS for at vælge en offensiv startopstilling, og kampen i gennem være offensiv med sine indskiftninger, selvom vi blev trykket helt tilbage.
    7 enige · 1 god kommentar

• Er lidt skuffet over at CS ikke er rigtigt Brøndby dna.
    Åbenlys udskiftning af Dall med en midterforsvar misset.
    Vi manglede jo defensive kvaliteter :))))

• Nuky
  • Nuky
    Betalende bruger
      9. november 2022

• Så man kan faktisk forsvare en sejr hjem.. Endda i undertal. Fantastisk godt resultat!

• Højdepunkterne fra kampen ligger i øvrigt nu på FCKs YouTube kanal.