Fodbold live resultater
U/19: Brøndby sluttede året med flot 3-2-sejr i Farum

Skrevet af Nanna Møller Karlsen, 14. december 2022

Tirsdag aften var det tid til årets sidste kamp for U/19-holdets vedkommende. På et iskoldt Right To Dream Park tørnede de sammen med FC Nordsjælland. Cheftræner Christian Sørensen havde valgt følgende mandskab fra start:

Lucas Ziegler (U/20)
Malek Bakhit - Philip Søndergaard (U/17) - Ludwig Vraa-Jensen - Lukas Larsen (U/17)
Bertram Kvist - Noah Nartey - Adam Claridge Jensen (U/17)
Clement Bischoff - Eskild Dall (U/20) - Benjamin Kold

Brøndby IF havde hele tre U/17-spillere i startopstillingen. Det skulle dog snart blive til fire, desværre på en kedelig baggrund. Men det var hjemmeholdet, der fik taget fat i kampen indledningsvis. De fik spillet sig godt ud på siderne af Brøndby og skabt nogle farlige situationer. Efter få minutter havde de et skud på stolpen og efterfølgende bolden i nettet, men det blev underkendt for offside.

Derefter gik målmand Lucas Ziegler i stykker med noget der lignede en lårskade. Han måtte lade sig udskifte og ind kom Noah Sømmergaard, som altså også er U/17-spiller. Ud over Dall, som er U/20-spillere, havde Brøndby nu kun U/17-spillere og førsteårs-U/19-spillere på banen. Det har været et tema hele efteråret at Brøndby har spillet med et meget ungt U/19-hold, men de havde alligevel et meget modent udtryk i tirsdagens kamp. De har klart rykket sig.

Det har de blandt andet fordi Noah Nartey har fået (og taget) mere og mere ansvar på midtbanen. Hans udvikling i efteråret har været en flot opadgående formkurve og han må være i spil til at starte op med Superliga-holdet i pre-season og vise sig frem.

Halvvejs i første halvleg, efter pæn FCN-dominans, kom Brøndby langt bedre med. De blev bedre på bolden og smed den ikke så hurtigt væk, og fik lukket mere og mere af for hjemmeholdet, som ikke kom til væsentlige chancer i resten af halvlegen. Til gengæld havde Brøndby en gigantisk trippelchance, hvor både Adam Claridge Jensen, Bertram Kvist og Eskild Dall kunne have sparket den ind, men FCN-spillerne kastede sig heroisk rundt og blokerede.

Benjamin Kold startede sæsonen uden for truppen, men som efteråret er skredet frem, har han fået kæmpet sig ind på holdet og har scoret pænt med mål. Han er konstant en trussel med sin fart og gode dybdeløb, men har også en god evne til at placere sig rigtigt i feltet. Han fik et par fine muligheder, men manglede den sidste skarphed.

Den havde han til gengæld med knap ti minutter til pause, da Lukas Larsen satte to mand nede ved baglinjen og via FCN-keeperen fik sendt bolden ind i feltet til Kold, der sikkert bragte Brøndby på 1-0.

Brøndby blev bedre og bedre som kampen skred frem. Philip Søndergaard, der er årgang 2007 og altså førsteårs-U/17-spiller, spillede en virkelig flot kamp i det centrale forsvar sammen med Ludwig Vraa-Jensen. Der er virkelig noget perspektiv i de to stoppere, som begge i den grad har potentiale til at komme til at spille Superliga for Brøndby. Vraas niveau har vi på en måde vænnet os til, så lige her vil jeg sætte ekstra fokus på unge Søndergaard, som bare trådte ind i en svær kamp og lignede en, der aldrig havde spillet andet. Han fik et gult kort efter seks-syv minutter, men det håndterede han forbilledligt og fortsatte bare med at spille sit spil. Han spiller med en kæmpe ro, er dygtig til at træde frem og bryde på de rigtige tidspunkter, tør spille de flade bolde op gennem kæderne. Vil undre mig meget, hvis ikke han også spiller U/19-bold efter jul.

Fra anden halvlegs start skiftede Brøndby Eskild Dall ud og erstattede ham med Mads Beyer, hvilket betød at Bertram Kvist blev lagt lidt højere i banen. Kvist har også vist en god udvikling i efteråret, hvor han har haft en stor rolle på U/19-holdet. Han er blevet bedre til at træffe de rigtige beslutninger i forhold til hvornår han skal drive bolden og hvornår han skal spille. Mod FCN var han også enormt dygtig i presset, og netop presspillet var et vigtigt parameter for de blå/gule.

FCN er dygtige på bolden, men Brøndby havde ofte held med at gå højt og erobre bolden. Det gav nogle muligheder. Det var også en erobring midt på hjemmeholdets banehalvdel, der gav målet til 2-0. Brøndby erobrede og Clement Bischoff overtog bolden, men derfra havde han ikke brug for hjælp. På helt fantastisk vis driblede han sig vej gennem 4-5 FCN-spillere og hakkede til sidst bolden i kassen.

Med få minutter igen fik FCN reduceret direkte på frispark, men da Noah Nartey to minutter inde i dommerens tillægstid scorede til 3-1 (igen efter et godt, højt og vellykket genpres), troede de fleste at kampen var afgjort. Men kampene mellem Brøndby og FCN er som altid garant for hektik og højt tempo. Det havde ellers ikke været helt så hektisk og tjubang som det nogle gange kan være, men det kan især tilskrives Brøndbys dygtige arbejde i defensiven.

Men i tillægstiden fik de frysende tilskuere value for money. Minuttet efter Narteys kasse, fik FCN reduceret igen. Det gav lidt panik før lukketid i Brøndby-feltet, hvor en velspillende Malek Bakhit måtte redde på stregen, men Brøndby til sidst kunne ånde lettet op efter en 3-2-sejr, som var ganske fortjent set over hele kampen.

Brøndby IF overvintrer på syvendepladsen i U/19 Ligaen. Se stillingen HER.

KAMPEN I TAL:

FC Nordsjælland U/19 - Brøndby IF U/19, 2-3 (0-1)

7. minut: Gult kort til Philip Søndergaard
9. minut: Lucas Ziegler UD / Noah Sømmergaard IND
11. minut: Gult kort til Oskar Øhlenschlæger
36. minut: 0-1; Benjamin Kold
46. minut: Eskild Dall UD / Mads Beyer IND
73. minut: 0-2; Clement Bischoff
77. minut: Gult kort til Benjamin Kold
78. minut: Benjamin Kold UD / Mathias Jensen IND
78. minut: Clement Bischoff UD / Oscar Sejrup IND
88. minut: 1-2; Mahamadou Doumbia
90+2. minut: 1-3; Noah Nartey
90+3. minut: 2-3; Conrad Harder
90+5. minut: Lukas Larsen UD / Mikkel Durlev IND
Deltag i diskussionen
  • Fin kamp med et ungt hold fyldt med potentiale. Virkelig mange spændende spillere på det her hold. Bischoffs kasse giver associationer til Zlatans mål mod NAC Breda. Årets mål på RtD Park.

    Samlet set har efterårssæsonen været undervældende, men pilen peger trods alt opad frem mod forårssæsonen. Narteys forlængelse og heraf følgende spilletid har virkelig været en gamechanger. Det er hårdt at sakse en hel årgang, men det har hjulpet gevaldigt at skære ned på rotationen og lægge sig fast på de spillere holdet skal bygges omkring. Det bliver et rigtig spændende hold at følge i foråret.
    1 enig · 1 god kommentar

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner