U/19: Brøndby sluttede med sejr og Kwasniak på Superliga-spring

Lørdag eftermiddag var det tid til sæsonens sidste kamp for Brøndby IF U/19. Cheftræner Christian Sørensen stillede med følgende mandskab på Brøndby Stadion mod Silkeborg IF:

Christian Friedrich - Max Juhl - Oliver Jeppe - Filip Andersen
Valdemar Kwasniak
Solomon Opoku - Mathias Jensen (U/17) - August Carlsson
Oscar Sejrup - Oscar Schwartau (U/17)

Brøndby IF fik en god start på kampen med en tidlig føring. Valdemar Kwasniak var manden, der åbnede målscoringen. Han forklarer om kampen:

- Vi kom godt fra start og fik trykket på. Vi fik et straffe tidligt i kampen, hvor jeg gik til pletten og sparkede den ind, fortæller han.

- Efter målet var kampen lidt rodet. Det var den indtil pausen, hvor vi fik ændret nogle småting i taktikken. Fra anden halvlegs start kom vi ud med et helt andet udtryk. Vi vandt alle vores dueller i presset og havde al dominans i kampen. Vi straffede dem med mål og kørte bare Silkeborg ud af banen i anden halvleg.

Oscar Schwartau udbyggede føringen efter pausen, hvorefter Silkeborg fik et rødt kort. Silkeborg-spilleren fik gult i forbindelse med et frispark og kort efter modtog han så sit andet gule kort for brok. Men det fik ikke Brøndby til at slippe speederen, de blev ved med at presse på. Til sidst kunne Oscar Sejrup lukke og slukke med et mål efter en skarpt spillet omstilling.

Det endte med en 3-0-sejr til Brøndby IF, som dermed ender på fjerdepladsen i U/19 Ligaen. Dette var deres sidste kamp i sæsonen.

Målscorer Valdemar Kwasniak skal nu holde ferie og lade batterierne hurtigt op. Han starter nemlig træningen op sammen med Superliga-holdet i sommerens pre-season.

KAMPEN I TAL:

Brøndby IF U/19 - Silkeborg IF U/19, 3-0 (1-0)

13. minut: 1-0; Valdemar Kwasniak (straffe)
43. minut: Solomon Opoku UD / Benjamin Luka Kold Rasmussen IND
56. minut: Gult kort til Filip Andersen
59. minut: 2-0; Oscar Schwartau
70. minut: August Carlsson UD / Alexander Hvid IND
72. minut: Gult kort til Emil Thyregod
73. minut: Gult/rødt kort til Emil Thyregod
73. minut: Gult kort til Jeppe Kilden Grøn
79. minut: 3-0; Oscar Sejrup
82. minut: Christian Friedrich UD / Hjalte Andersen IND

• Betalende bruger
      28. maj 2022

• Godt at se, at der kom lidt liv i Sejrup sidst på sæsonen, han har godt nok kæmpet med sit spil på U-19. Der bliver godt nok crowded på midtbanen til pre-season, bliver spændende at se, hvem vinderne og taberne bliver. Pyndt og Kwasniak, står nok svagest.

• @Uche91 helt enig med Sejrup! Han er et kæmpe talent, men stod i skyggen af Kvistgaarden og Salech i efteråret og har været Tom for selvtillid i foråret. Men de seneste kampe har været rigtige gode. Håber han brænder banen af næste år, når det er ham man skal sætte sin lid til sammen med Schwartau og Bischof
      2 enige · 2 god kommentar

• Saesonkort
    Betalende bruger
    Top kommentator
    Top enige

• Fremragende afslutning og fremragende at Kwasniak får chancen med Superligaholdet inden han har kontraktudløb til nytår.

Hvordan ser det ud med: Lukas Larsen, Filip Andersen og Kasper Larsen som alle har udløb ved udgangen af juni?

• @Saesonkort Midtbanen er så godt besat, at det ikke giver mening at holde på Kasper Larsen. Midterforsvaret ser lidt tyndt ud, men er Lukas Larsen god nok til en reservetjans? Det tror jeg egentlig ikke.

Filip Andersen er nok en af de bedste spillere fra U19 de seneste år, der ikke får en en kontrakt.

• Det er godt nok skuffende, at det ikke bliver til medaljer for U19. FCK har været i en liga for sig, men med FCMs dårlige efterår, hvor de koncentrerede sig om YCL, var sølvmedaljerne up for grabs.

På trods af en elendig sidste tredjedel af sæsonen, fik U19 en tidlig julegave fra FCN i næstsidste runde, og kunne med en sejr mod AGF have taget tredjepladsen. AGF lå næstsidst og kom fra otte(!) nederlag i træk. At tabe til et så elendigt hold der oven i købet ikke havde noget at spille for, er simpelthen ikke godt nok!

Jeg har svært ved at se, at der er plads i førsteholdstruppen til fire spillere fra en årgang, der på ingen måde har været ekstraordinær. Der bliver meget langt til spilletid.
    1 enig

• @Klipklapperen Det er selvfølgelig sjovest, hvis alle vores hold vinder rub og stub. Men udviklingen må trods alt være det vigtigste. For min skyld må ungeholdene gerne slutte på fjerdepladsen, hvis de kan levere en eller to superligaspillere til os pr. sæson. Og gerne en stjerne med få års mellemrum :-)