U/19: Brøndby tæmmede de nordsjællandske tigre og guldaspiranter

Onsdag aften skulle Brøndby IF på en svær opgave i U/19-Ligaen. Guldaspiranterne fra FC Nordsjælland med blandt andre Francis Abu og Chukwuemeka Paul Nnamani på holdet gæstede Bane 2 i Brøndby, og til den opgave havde de blå/gules cheftræner Christian Sørensen valgt denne startformation:

Hjalte Andersen - Cornelius Allen - Filip Andersen - Magnus Ravn

Oliver Jeppe (A) - Andreas Pyndt

Valdemar Kwasniak - Solomon Opoku

Christian Friedrich - Mathias Kvistgaarden

Hjemmeholdet lagde bedst ud med fin aggressivitet og et godt pres på modstanderne, og allerede i tredje minut var Mathias Kvistgaarden tæt på at åbne scoringen med, hvad der kunne have været et spektukalært mål.

FCN-keeper Emmanuel Ogura stod langt ude, og fra omkring 40 meters afstand sendte Brøndby-topscoreren bolden i en høj bue mod mål, men måtte se den dale ned i nettaget lige præcis på den forkerte side af overliggeren.

I stedet skulle der gå yderligere en halv time, før der kom hul på bylden, og Brøndby kom i front på en flot scoring af midtbanedynamoen Andreas Pyndt efter et flot og velgennemført angreb. I 3point.dk's livecenter blev målet beskrevet således:

Virkelig flot angreb af Brøndby. Opoku spiller Ravn i venstre og med en flad aflevering finder Kwasniak, der med hælen lægger den af til Pyndt. Fra kanten af feltet krøller han bolden op i det korte hjørne. Smukt!

I en jævnbyrdig første halvleg var Brøndby bedst i det første kvarter, hvor et par dumme boldtab på egen banehalvdel imidlertid gav FCN mulighed for at skabe nogle farlige omstillinger, men de greb ikke mulighederne.

Midtvejs i halvlegen samt hen mod slutningen havde gæsterne et par gode perioder, men Lucas Ziegler i Brøndby-målet blev aldrig rigtig sat påprøver for alvor. Til gengæld var de blå/gule værter stærke i minutterne efter den scoring, som endte med at blive kampens eneste.

At det ikke blev til flere mål kan i høj grad tilskrives de to målmænd. Blandt andet leverede Emmanuel Ogura en fænomenal redning på et resolut skud fra Mathias Kvistgaarden, hvor bolden havde retning direkte op i det fjerneste målhjørne. I den anden ende diskede Lucas Ziegler i anden halvleg op med to kampafgørende redninger.

I det hele taget blev det en mere åben affære efter pausen, og ikke mindst hen mod slutningen, hvor FCN's pres i jagten på en udligning gav flere muligheder for omstillinger den anden vej. Som nævnt blev det imidlertid ikke til flere scoringer i kampen.

En kamp hvor målscorer Andreas Pyndt, keeper Lucas Ziegler samt Mathias Kvistgaarden - i den lille time angrberen fik på banen - stod stærkest i billedet på det vindende Brøndby-hold, som nu er ubesejret i de seneste fire kampe og har vundet de seneste to med clean sheets.

Kampen i tal

Brøndby IF - FC Nordsjælland 1-0 (1-0)

34. minut: 1-0; Andreas Pyndt

38. minut: Gult kort til Zidan Sertdemir (FCN)

45. minut: Gult kort til Hjalte Andersen (BIF)

46. minut: Waldemar Kattrup IND / Hjalte Andersen UD

57. minut: Marinus Løvgren Larsen IND / Solomon Opoku UD

57. minut: Bertram Kvist IND / Mathias Kvistgaarden UD

72. minut: Gult kort til Francis Abu (FCN)

84. minut: Louis Peña Christoffersen IND / Christian Friedrich UD

85. minut: Mads Westergren IND / Oliver Jeppe UD

90. minut: Gult kort til Andreas Pedersen Bredahl (FCN)