U/19: Elias Gärtig skifter til Frem

Skrevet af Nanna Møller Karlsen, 15 dage siden siden

Brøndby IF siger denne sommer farvel til midtstopperen Elias Gärtig, som har tørnet ud for klubbens U/19-hold. Han havde kontraktudløb denne sommer og Brøndby ønskede ikke at forlænge aftalen, hvorfor Gärtig nu har søgt nye veje. Han fortsætter i Frem, hvor han skal spille seniorfodbold.

- Jeg har valgt at skifte klub, da Brøndby ikke ville forlænge med mig. Jeg fik at vide tre uger før min kontrakt ophørte, at de ikke ville skrive en ny. Jeg fik aldrig en begrundelse, men i og med jeg var skadet i næsten et år, tænker jeg, at det har en betydning, siger Gärtig til 3point.dk og fortsætter:

- Jeg har valgt at skifte til Frem, da jeg kun havde hørt godt om dem bl.a. fra den tidligere Brøndby og nuværende Frem-spiller Lucas Balck. Jeg ville gerne springe direkte til seniorfodbold, og vi søgte hurtigt kontakt til Frem, da min kontrakt udløb og de var heldigvis meget interesseret. Udover det er det en klub med gode ambitioner, og fantastiske fans, som jeg glæder mig til at spille foran.

Tiden i Brøndby IF har været god for 17-årige Elias Gärtig og han tager en masse med i rygsækken.

- Jeg tager en masse gode ting med både fodboldmæssigt, men også som menneske. Jeg har haft mange gode oplevelser med udlandsture, medaljer og et fantastisk år som anfører, da jeg var andetårs U/17 under Anton Lyme. Brøndby er en klub med et kæmpe fællesskab og det har jeg nydt til det fulde lige siden min første kamp som U/13-spiller.

- Jeg vil gerne takke alle trænere, holdledere og spillere som jeg har arbejdet med igennem årene. Det har været en kæmpe fornøjelse, slutter han.

 
Deltag i diskussionen
 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
    15 dage siden   

 • Som tidligere skrevet, så er U20-spillerne gift for 2002-årgangen. Og hvad angår centrale forsvarsspillere på U19, så kan vi fodre svin med dem, så mange vi har.
   
  • @Saesonkort Det er vel vurderet, at der ikke er nogle tilstrækkeligt spændende spillere på de pladser u20 spillerne dækker? Følger kun U-holdene på afstand, men det ligner ud fra resultaterne, at vi godt kan risikere nogle magre år på talentfronten, medmindre der igen hentes ind udefra. Til gengæld skurer det lidt i mine ører, hvis spillerne ikke får en begrundelse og evaluering af deres forløb hos Brøndby, når de ikke forlænges. Det virker som en meget lavthængende frugt til at sikre et godt renomme.
   3 enige · 4 god kommentar
   
  • @Klipklapperen Jeg studsede også over det med manglende begrundelse. Det er bestemt ikke god stil, hvis det forholder sig således at unge mennesker ikke får en forklaring når vejene skilles.
   2 enige · 2 god kommentar
   
  • @Klipklapperen Der er desværre en masse ting som ikke er så pæne bag kulissen både hos MasterClass men ikke mindst også i amatør afd. de lukker hold ned uden begrundelse osv. der er mgt Magt kamp mellem personerne desværre
   
  • Kenneth
  • Kenneth
   Betalende bruger
     14 dage siden   

  • @Saesonkort Må de U20 spillerne spille for U19 i år ?
   
  • Saesonkort
  • Saesonkort
   Betalende bruger
     14 dage siden   

  • @Kenneth, det korte svar er “Ja”.

 • De store klubber har et kæmpe ansvar når de støvsuger landet for unge dygtige fodboldspillere. Klubberne sørger for at vi kun hører de gode historier om Jobbe, Frendrup osv. Bag de få der kommer på superligaen er mange skæbner der aldrig bliver fortalt. Og her viser klubber som Brøndby gang på gang at de er fuldstændig ligeglade med spillere der ikke er interessante mere. De berørte spillere laver sjældent 'ballade' ud af det for ikke at skade dem selv i bestræbelserne på stadig at nå deres mål om prof fodbold. Spilleren vil selvfølgelig ikke lave en overskrift for det kunne jo være at dem der opførte sig dårligt overfor spilleren en dag igen i fremtiden kan have indflydelse på spillerens muligheder endnu engang. Derfor skabes der en luder-mentalitet der beskytter en masse umoralske ledende personer i de store klubbers talent-centre. Mange ledere taler om humane værdier men det gælder kun de spillere der går hele vejen. Iøvrigt glorificerer vi de store klubbers talentarbejde, som for størstedelens vedkommende udelukkende går ud på at invitere alle de spillere som alle kan se er dygtige. Jeg selv så Frendrup som U12 spiller og ingen var i tvivl om at han var bedre end de fleste. Så gjorde Brøndby det som er de store klubbers største force og talent....de tog en tlf og ringede (ikke særligt svært) og i dag er Frendrup en succes-historie for Brøndby. Det kunne være interessant at få tal på hvor mange Brøndby henter fra U13 til U19. Jeg er sikker på at tallet er så stort at det vil sætte spørgsmålstegn ved om klubber som Brøndby er gode til fagligt talent-arbejde eller bare har mange spillere igennem og derfor ud fra simpel matematik vil ende op med spillere som selvfølgelig vil gå hele vejen.
  1 enig · 2 god kommentar
   
  • Saesonkort
  • Saesonkort
   Betalende bruger
     14 dage siden   

  • @Brøndbyfan123, MasterClass går fra U13 til U19 og der bliver rykket 2-4 spillere op i Superligatruppen om året. Mit bud er, at der tilkommer 5 spillere årligt fra andre klubber i årgangene U15-U19. You do the math. Jeg så iøvrigt at støtteklubberne til MC skrumper langsomt ind. Der er kun en udenfor Sjælland. Måske CV skulle overveje at købe El Gambio Academy, der er ejet af en dansker.
   
  • @Saesonkort

 • Der må bruges 3 U20 spillere pr kamp. Antallet i truppen er op til klubben. Initiativet er lavet for at give transistionen af unge spillere bedre vilkår. Mht antal af spillere udefra så er det faktiske antal spillere hentet på initiativ af Brøndby langt større end 2-4 stk pr årgang og så skal det jo nævnes at Brøndby rekrutterer fra stort set hele landet. Brøndby og 5-6 andre klubber har kræfter og midler til at hente spillere ud fra helt andre præmisser end klubber i segmentet under, f.eks Næstved og HB Køge. Derfor har Brøndby meget få konkurrenter til spillere fra hele landet og derfor vil jeg stille spørgsmål ved om de store klubber er gode til talent-udvikling eller bare at kontakte spillere de synes er interessante, for derefter at udvælge blandt disse. I virkeligheden kunne alle lave den praksis hvis bare man havde licens, penge og et brand. Jeg har intet imod de mekanismer der afgør at de store klubber tager de bedste spillere, men sætte dem på en piedestal som dygtigere end andre hopper jeg ikke på.

 • Mht samarbejdsklubber så er dette jo bare en charme-offensiv så det fra de store klubber er mere plausibelt at støvsuge de små klubber for spillere. Jeg tror ikke at de store klubber rekrutterer flere spillere fra samarbejdsklubberne end alle andre klubber. Det vil jeg se tal for før jeg tror det. Hvis Brøndby ser en god spiller tages der kontakt uanset samarbejde eller ej. Brøndby har tidligere leveret Masterclass træning i samarbejdsklubberne, hvilket var for resurs-krævende. I starten fulgte der endda et beløb med fra Brøndby til samarbejdsklubberne.....så det var mere 'spiseligt at have en Brøndby-træner rendende som så kunne scoute spillere.