Fodbold live resultater

U/19-landshold: Danmarks EM-drøm druknede i absurd vandkamp

Skrevet af Nanna Møller Karlsen, 26. marts 2022

Det danske U/19-landshold er for tiden samlet i Spanien, hvor de spiller Elite Round og kæmper med Østrig og Spanien om en EM-billet. Danmark skulle i aktion for første gang lørdag aften, da de tørnede sammen med Østrig, som havde spillet uafgjort med Spanien i den første kamp.

Marinus Larsen var den eneste Brøndby-spiller i startopstillingen. Han startede på højreback, mens Christian Friedrich og Valdemar Kwasniak tog plads på bænken.

Det er sjældent at man som fodboldspiller drømmer sig fra en bane i Spanien til en bane i Danmark, men det må have været tilfældet denne lørdag. Regnen piskede ned og nærmest hele banen lå decideret under vand. Det var umuligt at sammensætte reelt fodboldspil og afleveringer, hvorfor spillerne ofte forfaldt til at vippe bolden op for at kunne sparke den fremad.

Det stod derfor også hurtigt klart, at kampen muligvis skulle afgøres på standardsituationer. Netop på en sådan scorede østrigerne i første halvleg og de gik derfor til pause med en føring på 1-0.

Friedrich blev skiftet ind fra anden halvlegs start i stedet for FC Københavns Elias Jelert og da der resterede et kvarter af kampen, blev også Kwasniak skiftet ind. Danmark havde et par gode muligheder efter pausen, men østrigernes keeper stod en god kamp.

Til sidst lukkede og slukkede Østrig så kampen med målet til 2-0, naturligvis også efter en standardsituation. Danmark kan dermed ikke komme til EM, da Østrig nu er på fire point og Danmark maksimalt kan  nå tre, hvis de slår Spanien på tirsdag. Kun et enkelt hold af de tre kommer med til EM og lige nu står Østrig altså med rigtig gode kort på hånden.