Fodbold live resultater
Uafgjort i testkamp mod Crystal Palace

Skrevet af Kasper Pedersbæk, 15. juli 2023

Brøndby spillede lørdag eftermiddag sidste kamp i det engelsk før turen går hjemad til Danmark. Crystal Palace bød de blågule velkommen, englænderne som selv er i de tidlige faser af deres preseason.

Opgøret blev til en vis grad påvirket af en kraftig vind, der blæste vertikalt langs banen, hvilket gjorde høje afleveringer til en til tider risikabel affære. Der var dog ikke meget spænding i kampens indledning, begge hold virkede som om de skulle finde sig til rette. Afleveringsspillet hakkede lidt, og det var ikke de store chancer.

Der kom lidt mere tempo og intensitet i kampen desto længere hen minutter skred, hvilket værterne slog først kapital på, da de kort før pausen scorede til 1-0. Men Brøndby svarede hurtigt igen, da Kvistgaarden bragte balance i regnskabet til 2-2.

Samme Mathias Kvistgaarden stod nok en gang bag en blågul scoring, da han en håndfuld minutter efter Palace havde scoret til 2-1 i anden halvleg, også stod bag 2-2 målet. Masterclassproduktet fortsætter sine brandvarme form fra foråret.

Trods flere muligheder til begge hold i den resterende del af kampen kom der ikke yderligere bevægelser på måltavlen, hvilket gjorde 2-2 til facit for opgøret. Den sidste halvdel af anden halvlef blev også præget af en øget mængde udskiftninger fra begge hold, hvor især Palace skiftede flittigt.

Brøndby spillede lørdag eftermiddag 2-2 i den sidste kamp i England før truppen drager hjem til Danmark igen.
Deltag i diskussionen
 • Mine korte noter fra kampen:
  Crystal Palace dominerede i første halvleg, men vi havde vores chancer på kontra. Til gengæld sad vi stort på anden halvleg, hvor vi var klart bedst. God struktur, godt pres og godt pasningspil.
  Kvistgården med to mål er klart MOM. Fedt at han bare synes at fortsætte stilen fra efteråret. Også en rigtig fin kamp af Sebulonsen, der bl.a. lægger op til 2-2 målet.
  På minussiden synes jeg ikke Alves slap godt fra af spille i midten i trebackkæden, og jeg synes han lavede en del fejl, stod bl.a. skidt ved 1-0 målet, og gav en stor chance væk da den stod 2-2.
  Og så frygter jeg virkelig Wass som i fusionsrollen som højre centerforsvarer/central midt. Hvor vigtig han er på midten så man ved 1-1 udligningen, hvor han smækker den smukt ind i hovedet på Kvistgården. Og hvor skidt han er som midterforsvarer så man kort efter, da han blev totalt tørret ved CPs mål til 2-1. Jeg synes ikke han har fysikken til at spille der. Samtidig er han jo oppe på midten halvdelen af tiden, og jeg lover at alle superligatrænere tager noter, og lægger deres spil an på, at der er en motorvej af plads i Brøndbys højreside, med både Wass og Sebulonsen langt fremme i banen.
  Men bortset fra det – rigtig god kamp mod et Premier League mandskab (der vist stillede i langt fra stærkeste opstilling), der lover godt for sæsonen.
  8 enige · 10 god kommentar
   
  • @Vild Kimfort jeg syntes at Wass som stopper giver plads til en ekstra midtbanespiller når Wass styrer opspillet. Jeg syntes han spillede en god kamp. Det er rigtigt at Wass så skidt ud til 2-1 målet, men måske var der frispark til Wass i situationen. Under alle omstændigheder er det en innovativ offensiv 3 bagkæde vi så idag, der langt hen af vejen spillede lige op med et PL hold, der dog kun lige er startet deres træning.
   4 enige · 1 god kommentar

 • Må ærlig talt sige, at det ikke så særlig godt ud. Jeg er ikke positiv når man tænker på det snart er sæson start. Det ser lige så dårligt ud som sidste sæson og det virker meget som om intet er ændret siden slutspillet.

  For dem der ikke så kampen, så var det mere eller mindre samme opstilling som vi kender og der var igen en Vally's på midtbanen... Tsk Tsk

  JS er bare ikke manden med ideerne eller en type fodbold som er publikums venlig. Ja, det blæste, men taktisk var det stadig samme hovedrystende spil.
  5 enige · 5 god kommentar
   
  • Pirmin
  • Pirmin   15. juli 2023   

  • @BrianGideon Jeg kunne ikke være mere uenig efter at have set kampen
   3 enige · 2 god kommentar

  Se 8 flere kommentarer
   
  • @BrianGideon Det jeg så af 2 halvleg kan jeg ike være mere uenig som jeg ser andre også er enig i.. Vi mangler stadig 1 uge til at få det sidste til at sidde og så plejer det alligevel ikke at sidde fra starten af for de fleste af holdene.. Så ro på og prøv blot at finde en smule positivitet ind..
   2 enige

  Se 3 flere kommentarer

 • Banens ringeste var Alves, meget tæt på at koste et mål, da han mister bolden på vej frem ca. 10 minutter før tid. Flere gange i kampen var det centrale forsvar rundt på gulvet, hverken Alves eller Tshiembe satte stort set en fod rigtigt i den kamp.

  1. halvleg sket der intet offensivt, man var det meste af tiden i forsvar og kunne dårlig nok få bolden op på modstanderens halvdel.

  2. halvleg var en del bedre, generelt løftede de fleste sig, specielt Kvistgaarden. Forstår godt CV har hentet forstærkning til forsvaret, da tydeligt slet ikke fungere i dag.

  Wass skal ikke spille CB, det er så tydeligt, at han har sine styrker længere fremme og var også manden bag oplægget til det første mål.

  JS siger man er meget tæt på start 11’eren, hvilket er meget skræmmende med dagens start 11’er.
  4 enige · 4 god kommentar
   
  • @olemartin.dk tak for en fin analyse, og hvis man er tæt på så siger man der ikke kommer nogen VB eller 6er ind?

   Faktisk mener jeg vi også mangler en klasse angriber, men sker ikke så længe man sætter Oscar og Hedlund op som angribere.

   Mener ikke de er angribere selvom de står noteret som det

  Se 10 flere kommentarer

 • Overordnet en godkendt kamp, dog med en svag 1.halvleg, hvor vi konstant smed bolden væk. Til gengæld tæt på fremragende i 2.halvleg, hvor særligt vores omstillingsspil var klasse.

  Kvistgaarden naturlig MoM, men jeg synes også at Sebulonsen gjorde det glimrende, og ligeledes Heggheim, som så skarp ud. Hvis Tshiembe er skadet, ligner han en god erstatning. Greve igen med en flot indsats i sit indhop.

  Vallys havde ikke sin bedste dag, ligesom Ohi, der er helt anonym.

  Jeg går ud fra at Ægidius ikke er vurderet klar som 1.keeper, og så skal der selvsagt hentes en ny. Og det skal gå stærkt.
  3 enige · 4 god kommentar
   
  • @Christian Brøndbyman Hvorfor mener du mikkelsen ikke kan stå som førstekeeper?

  Se 4 flere kommentarer

---

 • Solz
 • Solz   15. juli 2023   

 • Jeg har ikke set kampen, så hvilket system spillede vi? Så vi stærke ud? Og vigtigst var der igen mange der skulle spille på andre positioner end deres foretrukne, og klarede de pågældende spillere det i så fald godt? 2-2 lyder i hvert fald umiddelbart som et fint resultat. Opdateret: Ser flere er kommet med flere forskellige svar, efter jeg opdaterede siden -:)
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • @Solz
   Som jeg så formationen, var det en 3-5-2 med Rado i en dybere position centralt, og så Evjen og Vallys som pænt offensive 8'ere (tæt på 10'ere). Wingbackerne synes jeg også var skudt ret langt frem på banen.
   1 enig · 2 god kommentar

  Se 3 flere kommentarer
   
  • @Solz havde samme problem :)
   1 god kommentar

 • Jeg frygter/forventer, at Wass projektet på højre midtstopper koster mål i de første kampe, og at en presset JS derefter føler sig tvunget til at skrotte det efter en dårlig sæsonstart. Og så har JS igen brugt opstarten på noget der kasseres kort inde i sæsonen.
  7 enige · 2 god kommentar

 • Kepgar
 • Kepgar
  Betalende bruger
    15. juli 2023   

 • Er ikke imponeret over dagens kamp. Der var intet pres spil mod bolden og der sker intet fremad i banen. Det blev dog lidt bedre i 2 halvleg, hvor der var nogen gode omstillinger, hvor især kvistgaarden havde mange gode aktioner, og laver 2 mål. Jeg tro han kan bliver rigtig farlig i år men det kræver at JS begynder at får styr på forsvarsspillet og midtbanen. Det er do skræmmende at se hvor ligegyldig en spiller som vallys efterhånden er blevet under JS. og en Wass som en del af 3 mands forsvaret er totalt håbløs, man giver ikke manden trøje nr. 10 og sætte ham til at spille i forsvaret og ja ved godt han har spillet pladsen på diverse hold men han funger ikke i forsvaret. Tro desværre at det bliver en lang sæson med mange svingende kampe, som dem fra sidste år. Men håber jeg tager fejl
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • Pirmin
  • Pirmin   15. juli 2023   

  • @Kepgar Det gør du, så bare rolig. Der er grund til optimisme. Mesterskab bliver det nok ikke, men det ser meget bedre ud end på samme tid sidste år.
   2 enige

  Se 6 flere kommentarer

 • Flot kamp af drengene ! Kvistgaarden outstanding! Klare forbedringer i spillet med bolden - med undtagelse af Vallys... Hans præstation var langt langt under niveau. Mister sindsygt mange bolde !!
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • Kepgar
  • Kepgar
   Betalende bruger
     15. juli 2023   

  • @Berg1964
   Ja det er vildt nok at JS har formået, fuldstændig at smadret en spiller som vallys
   2 enige

  Se 9 flere kommentarer

---

 • Pirmin
 • Pirmin   15. juli 2023   

 • Rigtig fornuftig kamp. 1 halvleg startede lidt sløvt ud, men vi fik stadig kreeret et par chancer. De har en stor udover målet. 2 halvleg var vi dominerende og satte mange flotte angreb op. Vallys og Ohi misbruger et par store. Især højresiden fungerede rigtig godt, hvor Sebulonsen satte mange gode angreb op. JS har ikke Wass som plan a på højre stopper, men vi så de offensive muligheder det gav, hvis det skulle blive nødvendigt at satse fremad. God assist og generelt meget med i det offensive. Grunden til han spiller er at RL og JR ikke er helt klar endnu og Hegheim er kommet sent i gang. Og Wraa vil ikke blive sat ind, hvis de andre ikke er klar. Fint trænerarbejde.
  Rado stadig Rado så en ny stærk 6’er, så er vi rigtig stærke.
  Alt i alt en rigtig god sidste træningskamp der gav plads til optimisme inden sæsonstart.
  4 enige · 2 god kommentar
   
  • @Pirmin Heggheim er kommet lige så sent igang som Sebulonsen (og Evjen), der spillede. JS vælger forhåbentlig ikke at bruge alle tre træningskampe på noget, han ikke regner med at anvende som plan A.

   Fint at du prøver at skyde lidt optimisme ind i forummet (nok tiltrængt), men det virker noget forceret.
   2 enige · 1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer
   
  • @Pirmin jeg har også selv tænkt om grunden til Wass spiller stopper mon kunne være at vores to bedste stoppere ikke er klar. Men jeg syntes faktisk at ideen med Wass som stopper giver god mening specielt mod hold som forventes at stille op med en kompakt defensiv. Selv mod CP som har langt bedre spillere, skaber de ikke mange chancer mod os.
   1 enig · 1 god kommentar

 • 19Magic64
 • 19Magic64
  Betalende bruger
    15. juli 2023   

 • Ryster mig helt ærligt lidt, at læse Wass bliver prøvet som CB!!
  Kunne forstå det, hvis det var ud af nød, men det er set som en potentiel startplads?!

  -min optimisme til den nye sæson har lidt et lille knæk, ser det som unødvendigt at prøve Wass der, når vi endelig har så stærke CB i truppen nu, som vi har..

  Wass skal ikke længere tilbage end wingback plads, og det er kun i nødstilfælde!
  4 enige · 4 god kommentar
   
  • @19Magic64 meget enig. Jeg fatter det heller ikke. Står der skrevet et sted at Wass ikke må spille midtbane, 8’er?
   1 enig · 1 god kommentar
   
  • Pirmin
  • Pirmin   15. juli 2023   

  • @19Magic64 Det endte jo med at være er fint alternativ med Jung. Wass var jo netop midtbanespiller i dag, når vi havde bolden. At nogle tror det er en permanent løsning, fatter jeg ikke, når alt taler for det modsatte. Wass får ikke mange starter som CB medmindre vi har mange skader.

  Se 4 flere kommentarer
   
  • Pirmin
  • Pirmin   15. juli 2023   

  • Slet

 • Mon ikke sandheden ligger et sted imellem. Af mangel på en optimal 3 back til startopstillingen, har man prioriteret de offensive relationer, men stadig med henblik på at skulle Wass skal spille HW. Det er hvis ikke han bliver overhalet indenom af SEB.
  At der samtidig bliver trænet i en taktik som bliver brugt i yderste tilfælde, er bare et plus.
  Jeg håber ikke det er ønske tænkning
  1 enig · 1 god kommentar

 • For mig virker Jesper Sørensen, som en træner i sin spæde karriere. Han er i gang med, at lærer, af sine egner idéer. Han har en masse idéer osv. Som han skal prøve af.

  Alle trænere skal igennem den proces, før de udvikler sig. Lidt ligesom Thomas Frank i Brøndby. Meget få trænere, lykkes i deres første job som cheftræner .

  Tror muligvis, at Brøndby jobbet er for tidlig i hans karriere.
  3 enige

---

 • Jeg havde håbet på en del mere information fra den her testkamp, end hvad man også kan læse på andre medier. Hvem lavede assist? Hvem blev skiftet ind? Hvorfor var der heller ikke denne gang nogen af de tre unge, der var i spil - ikke engang på bænken?
  1 enig · 1 god kommentar

 • En del har ikke set kampen, så her kommer lige det faktuelle:
  Startopstilling, i 3-5-2 opstilling:
  GK: Mikkelsen
  CB, venstre: Tsiebe, CB, central: Alves, CB, højre: wass
  VWB: Blas, OM, venstre: Vallys, DM: Rado , OM, højre: Evjen, HWB: Sebulonsen
  ANG: Ohi, ANG: Kvistgaarden

  1. Halvleg
  Crystal Palace scorer til 1-0.
  Sidst i halvlegen vrider Tsiembe om på anklen, og udskiftes med Heggheim

  2. Halvleg
  Kvistgården udligner til 1-1. på oplæg fra Wass. Hovedstød.
  Kort efter scorer Palace så til 2-1 i en situation hvor Wass bliver overløbet.
  Og ikke længe efter igen gør Kvistgården det til 2-2 på oplæg fra Sebulonsen, efter et fint opspil.
  Udskiftninger, ca. som jeg husker dem:
  Schwartau for Evjen
  Greve for Rado
  Bell for Vallys
  Lauritsen for Wass. Lauritsen rykker ind centralt, og Alves til højre.
  (måske var der flere mod slutningen – min forbindelse var ustabil (kom Mensah ind?))
  Ingen af udskifterne gjorde det store indtryk på mig, bortset fra måske Heggheim, som så solid ud.
  2 god kommentar
   
  • @Vild Kimfort Tak :-)
   1 god kommentar

 • Lasse P
 • Lasse P
  Betalende bruger
    16. juli 2023   

 • Kommer kampen ikke ud på Brøndby tv så man kan se den her dagen derpå? Havde ikke mulighed for at se den i går.
  1 enig

 • Nu ser jeg rigtig mange af jer der skriver om at Mikkelsen er en ok løsning på målmandsposten, og at han er en god målmand.

  Ikke noget imod Mikkelsen, han er en ok keeper, men ikke til mere end 2.div, bund 1. Div.
  Jeg ved ikke om i nogensinde kigger på hans målmandsspil, men 1 hans spiller med fødderne kunne godt være bedre.
  2 hans indgreb kunne også være mere sikre, ofte taber han bolden efter at have grebet den ved et hjørnespark etc.
  Og 3. Måske den vigtigste, har i set hans reaktionsevne/hurtighed til at komme op fra græsset igen, den er undskyld jeg siger det, men virkelig ikke særlig god.

  Han stod for os en periode sidste sæson hvor MH var skadet, og folk var ville med ham, fordi vi vandt kampe mm. Men han havde ikke særlig mange indgreb i de kampe, og specielt ikke særlig mange “gode” aktioner.

  Mikkelsen er der hvor han skal være og det er på bænken, og snart som 3. Målmand.
  Derudover har han et meget voldsomt temperament, som nogengange er gået ud over nogle spillere i omklædningsrummet, specielt ved venskabskampe og reservekampe.
  1 enig · 1 god kommentar

---

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner