Fodbold live resultater
Vejle - Brøndby, optaktstråd

Skrevet af Broder Salsa, 20. november 2020

En forfærdelig landskampspause er endelig slut. Har vi brugt pausen til at implementere 3-4-3 i al hemmelighed? Jeg aner det ikke, men jeg kunne godt håbe lidt på det. I BrøndbyLyd var der en fin diskussion omkring netop formationen som jeg ikke vil bevæge mig videre ind i. Jeg synes dog 3-4-3 er særdeles spændende ifht. spillermaterialet.

 

Realistisk set, så tror jeg dog tidligst vi ser ændringer efter vinterpausen. Og altså den gamle kending 3-5-2 på søndag. Mht. startopstillingen, så er jeg også ret enig med panelet i BrøndbyLyd.

 

Schwäbe

Rosted - Maxsø - Jung

Bruus - Vigen - Frendrup - Jobbe - Bjur

Pavlovic - Uhre

 

Vores VWB kommer til at stå overfor Sousa. Og det bliver en svær opgave. Med Mensah skadet er det en no brainer med Bjur. Frendrup har også vikarieret dernede, og kunne være en mulighed, men jeg håber man satser på Bjur. Han har brug for spilletid. Og tillid. Så må Jung og Co. støtte op om den unge mand. Offensivt er Bjur rolig og teknisk, og vigtigst af alt, så kan han indgå i småspillet fremad i banen og har et naturligt offensivt mindset. Han skal bare spille, og bagefter støttes, hvis/når VB scorer i hans side. 

Vigen er det store spørgsmål. Jeg tager ham med her fordi jeg håber, at han bliver klar. Og så har han måske lidt rust der skal bankes af, men omvendt, så må der også være en del sult efter at komme i gang igen. 

Kampen om midtbanen skal vindes, og derfor kan jeg frygte, at NF atter vælger Radosevic. Jeg er dog træt af, at spillet på midtbanen flyder så dårligt fremad med ham på banen. Frendrup som 6'er og Jobbe + Vigen som 8'ere ser jeg god værdi i mod Vejle. Der er både teknik og arbejdsgaranti i den konstellation. Jobbe har brug for en at spille med, hvilket vi så med Corlu mod OB. I mangel på bedre er Vigen det bedst valg i mine øjne. Alternativt kunne Børkeeiet gå ind som 6'er og Frendrup som 8'er. Eller Frendrup på 6'eren og Slimane som 8'er - hvis Vigen altså ikke er klar til start. 

Jeg ved Slimane er i lav kurs hos de fleste pt, men han er teknisk dygtig og en boldspiller - og det er sådan set noget af det vigtigste for vores spil fremad i banen i min optik. Hvis Jobbe har en dårlig dag så er vi fucked. Så skaber vi in-tet. Derfor skal der være andre der kan tage over. Der kan jeg godt se en værdi i Slimane som netop er god til at vende spillet og forudse mulighederne til medspillerne. Og sæt nu Jobbe+Slimane finder melodien sammen... Ja, så bliver der altså serveret bolde for vores angribere.

 

Vejle

Vejle spiller 4-2-3-1 og har generelt et ret spændende hold. De er teknisk stærke og elsker at komme over fløjene. Særligt Sousa bliver en kilde til uro for særligt Bjur. Schoop på midtbanen er også en dygtig offensiv spiller, ja, generelt de fire forreste skal vi bare passe på. Jeg forventer de scorer 1-2 mål mod os, så vi skal selv blæse til angreb for at få point. Selvfølgelig. Gå efter 2 BIF-mål, så bør det være nok til point mod Vejle. 

Vejles seneste kamp mod FCN blev 1-1 i Farum. Fcn scorer på straffe og VB via deres højreside. Ja, jeg forventer et lignende mål falder imod os på søndag. Ellers tabte VB til Randers 3-0 i runden før. Selvom Randers' to første mål blev scoret på straffe, så vadede Randers altså i mange andre store chancer. Chancer som vi bør udnytte hvis de tilfalder os. Kampen viste mig, at Vejle bestemt er til at tale med defensivt. Men det kræver selvfølgelig at vores angribere kan score på deres chancer. Jeg håber chancerne tilfalder Pavlovic som fik tanket selvtillid mod OB. 

 

Brøndby

Vejle spiller som sagt ret bredt, og det giver selvsagt muligheder på den centrale del af banen. Derfor mener jeg netop at Rado ikke bør spille. Vi bør simpelthen kunne spille os ud af Vejles 2-3 centrale midtbanespiller. Det kan ikke hjælpe noget, hvis vores 6'er bare spiller bredt. Vi skal turde slå afleveringerne fremad i banen. Om det så er fra Rosted, Maxsø, Jung eller Frendrup, så skal bolden fremad til Jobbe og vores anden 8'er. 

Ligesådan er presspillet forhåbentlig også noget vi ser på søndag. Selvom Vejle er teknisk dygtige, så viste deres kampe mod FCN og Randers at de ikke har det så godt mod højt pres. Og her er argumentet for Vigen især gældende. 

Med Vejles stærke fløje, så kunne man måske overveje, at lade VB føre bolden fremad centralt i banen og så sætte presspillet ind. VB har også dygtige centrale spillere, men hvis vores midtbane kan vinde netop det centrale slag, så har vi en kæmpe fordel. Og det udnytter vi bedst hvis vi kan spille bolden fremad i samme ombæring.

 

Jeg tror på en 2-1'er til BIF. Jeg er ikke så skræmt af Vejle, selvom de ligger med i toppen af ligaen. Vi skal kunne vinde i Vejle. Men det kræver at Jobbe har en god dag og får den fornødne hjælp fra de andre midtbanespillere. Kom så, gul!

 

Det var mine tanker om kampen. Hvad er jeres? 
Deltag i diskussionen
 • Yes, 100% enig i dine tanker omkring denne kamp, Broder Salsa.
  Hvis vi skal spille 3-4-3, og det kunne måske være en idé mod bolden, som vi så virkede så flot i 2.halvleg mod FCN, så kunne man måske stille med Uhre og Jobbe siderne i angrebet og Pavlovic i midten.

  Jeg håber virkelig det man har trænet intensivt på i pausen, er hvordan wingbackerne kan forsvare bedre, herunder hvordan de skal støttes af forsvaret og midtbanen.
  1 god kommentar
   
  • @Christian Brøndbyman Meget enig. Også i konstellationen Uhre - Pavlo - Jobbe som de 3 forreste i den variant. Men så er spørgsmålet, hvor bredt de i så fald skal stå deroppe ved siden af Pavlovic. Uhre er en løber og Jobbe en playmaker og udfordrer. Det er umiddelbart lidt modstridende.
   1 enig

  Se 4 flere kommentarer

 • Virkelig flot og gennemarbejdet optaktstråd Salsa!
  Måske din bedste indtil videre.
  Jeg er meget enig dine betragtninger. Jeg tror dog ikke på at Vigen er klar til 60 min og tror at han kommer ind efter de 60.
  Umiddelbart vil jeg mene selvom det ikke er populært at Frendrup går ind som VWB for at sætte en prop i hullet, hvilket åbner op for spilletid til Anis på 8eren sammen med Jobbe og Rado på 6eren. Dette giver Bruus, muligheden for at give den fuld smadder fremadrettet.
  Lige som vi så det imod OB, blot med omvendt side.
  Jeg tror NF kigger på OB kampen som nøglen til denne kamp, hvor OB også har et godt angreb men et relativt dårligt forsvar der er til at snakke med.
  Derudover tror jeg dødbolde, specielt hjørnespark kommer til at have indflydelse, da VB er dårlige til at forsvare på dem. Rosted på hjørne er gift i mod VB.
  1 god kommentar
   
  • @Sorteslyngel God perspektivering mellem OB og Vejle. Du har helt ret. Havde jeg ikke selv tænkt på. Hvis OB-kampen bliver rettesnoren, så ser vi - som du siger - nok en gentagelse af den opstilling. Personligt er jeg ikke så stor modstander af Frendrup som VWB, da han kan løse opgaven fint, men jeg vil gerne have Bjur i spil. Jeg kan dog godt se en gentagelse af OB-kampen som du påpeger.
   1 enig

 • mp80
 • mp80   20. november 2020   

 • Børkeieet i stedet for Vigen, vil give plads til at Frendrup kan gå med frem, ellers meget enig.
   
  • Betalende bruger
     21. november 2020   

  • @mp80 Nej tak. Børkeeiet bør være i isolation den næste tid da 3 af dem der var med i Rumænien er siden blevet testet Corona positive.

 • Betalende bruger
    21. november 2020   

 • Forhåbentlig er Børkeeiet I isolation. Der er mindst 3 nordmænd der er blevet testet Corona positive efter landsholdets tur til Rumænien.

---

 • Betalende bruger
    21. november 2020   

 • At stille op med Bjur overfor Sousa er det rene selvmord. Af 2 grunde. Bjur kan ikke forsvare. Måske er han blevet bedre til det siden AaB kampen. Men. Man skal have en højrebenet back til at spille overfor en venstrebenet kantspiller. Så kan det lade sig gøre at tackle ham hvilket er særdeles svært for ikke at sige umuligt for en venstrebenet back med mindre han er god til at tackle igennem med ydersiden. Det er der desværre ikke ret mange der er. Ellers rimelig enig i det du har skrevet.
   
  • @Dansplast Medmindre han står overfor Ronaldo, så synes jeg ikke man skal lægge for meget i modstanderen. Bjur skal kunne spille imod enhver superligaspiller, hvis han vil bevise sit værd. Synes det vil være ærgerligt at vrage ham bare fordi han står overfor en Vejle-spiller der hedder Sousa.

   Går ud fra det er Frendrup du så vil have ind i stedet? I så fald er vi nok ude i noget a la det @Sorteslyngel har påpeget længere oppe. Hvilket bestemt også kan give mening.

  Se 2 flere kommentarer

 • Vi får en snitter. Dette er en kæmpe kamp for Vejle, de rider på en bølge og har stærke offensive kræfter. Hele vores hold er en skrøbelig størrelse og med den ustabile slingrekurs som præger vores unge hold, så har jeg svært ved at se hvordan vi vinder den kamp. Men bolden er rund, så nu må vi se.
   
  • Betalende bruger
     21. november 2020   

  • @Kristianbs Vi skal forsøge at holde bolden så langt væk fra vores eget mål som muligt og se om vi kan udnytte deres langsomme midterforsvarere med spil langs jorden. Skud udefra er ikke at foragte. Ærgerligt vi har udlejet Gammelby. Han storspillede som højre fløj i deres 4-3-3 mod Horsens. Måske der var nogle der skulle have lyttet til os der foreslog at sætte ham frem i angrebet i stedet for at leje ham ud.

  Se 2 flere kommentarer

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner