Fodbold live resultater
Vi taler for lidt om Wass - og vores afhængighed af ham - Det er en kæmpe risiko.

Skrevet af Seikers, 25 dage siden

Daniel Wass har høstet store velfortjente roser i denne sæson, og har ikke været meget skadet, men..... Hans indflydelse på vors spil er markant, og dermed er vi også meget sårbare, hvis han ikke spiller. Vi har en stor risiko, som vi bør håndtere i transfervinduet og på træningsbanen.

- Hvad er vores robuste koncept, hvis han ikke kan spille?

- Hvor mange minutter om ugen kan han spille, hvis vores mål om at spille både Superliga og Europæisk gruppespil bliver opfyldt?

- Hvad er plan B, hvis han får en længere skade?

Der tales hele tiden om en spiller til at supplere Wass - Men hvad med en erstatning i nogle hele kampe uden at vores spilkoncept falder for meget?

Til debatten:

Er du enig i, at det er en stor risiko, at vores spilkoncept i angrebet er meget afhængig af, at han performer/er på banen?

Hvis Ja - Hvordan håndteres det - Hvilke typer/spidskompetencer skal der ledes efter for at håndtere det?

Hvordan gøres det inden for en økonomi, som er realistisk?

@kasperPedersbæk er meget velkommen til at byde ind her.
Deltag i diskussionen
 • Kjr
 • Kjr   25 dage siden   

 • Helt helt enig. Han er for mig den vigtigste spiller at holde på.
  Drømmen er vel Christian Nørgaard.
  Jeg tror ikke, man skal lede efter en 1-til-1 erstatning. For det kan vi ikke tiltrække.
  Jeg mener løsningen er at starte skabelsen af fremtidens centrale midtbane-par allerede nu.
  1 enig · 1 god kommentar

 • Jeg ser dit indlæg som et udtryk for et retorisk spørgsmål. Her er noget, vi kan skrive om. Jamen, det er jo godt at binde spillet op på Wass' forcer, det skal vi blive ved med indtil han stopper eller niveauet daler. Når han skal erstattes - både på den korte og lange bane - så skal han bare erstattes med kvalitet og en fremgangsmåde som passer til dem nye situation og spiller.

  Men ja, der er jo en risiko for at vi bruger ham selvom han ikke er det bedste valg i en form for altvidende tilstand hvor vi ved hvordan det ellers kunne have gået.

  Den gyldne mellemvej er at have andre spillere på Wass' plads og træne situationer hvor holdet skal klare sig uden Wass. Måske er vi ude en 70/30-vægtning ift. indsats i træning og taktik.

  Man kan jo se på hvad Real Madrid gør for at langsomt erstatte Luka Modric.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • @AldrigArne : Det er vel ikke retorisk at påpege, at vil skal have en slagkraftig midtbane, som Wass ikke er en del af, så vores niveau ikke falder for kraftigt, når han er ude/skiftet ud. Det har jo trods alt indflydelse på midtbane spillerne, som skal hentes, om man kun laver analysen Ved siden af Wass eller også i stedet for Wass.

  Se 1 flere kommentarer

 • Kris
 • Kris
  Betalende bruger
    23 dage siden   

 • Jeg tænker ikke vi taler for lidt om Wass, for det er vel præcis det samme for alle hold?
  Det tænker jeg gør sig gældende uanset hvilket niveau den enkelte klub er på.

  Tyskland kan mærke, at de har fået Kroos tilbage.
  Barca med eller uden Messi var to forskellige hold
  fck uden ham grækeren, er to forskellige hold
  Brøndby med eller uden Wass er to forskellige hold.

  Kan man bare erstatte Wass? Nej - det tænker jeg ikke man kan og jeg tænker heller ikke at man kan have en reservespiller i truppen, som kan afløse Wass 1 til 1. Hvilken spiller der er lige så god som Wass, vil sidde på bænken i Brøndby?

  Pointen er, at uanset hvilket hold der er tale om, så må man acceptere, at hvis den spiller der betyder mest for holdet ikke spiller, så bliver kvaliteten af spillet dårligere.

  Penge kan være med til at fjerne en del af den forskel der vil være, for desto højere løn du kan betale, desto bedre spillere kan (måske) også acceptere at sidde mere på bænken.

  Hvis man ikke vil være sårbar eller afhængig af sin bedste spiller, så der vel reelt kun en måde at sikre sig på, og det er skille sig af spillere!
  Dernæst vil der så være en ny spiller som man bliver mere afhængig af, og så man også skille sig af med vedkommende. Over tid må det være en præmis, at resultaterne bliver dårligere og dårligere og truppen bliver ringene og ringe men helt sikkert, vil man stille og roligt mindske afhængigheden af den bedste spiller, da afstand imellem spillerne bliver mindre.

  Nu har vi Wass og vi skal glæde os over vi har Wass og så skal vi have løftet niveauet ved siden af Wass. Det vil gøre os stærkere og mere konkurrence dygtige nu og her. Det vil samtidig også løfte niveauet, når Wass evt. ikke spiller, at vi har højnet niveauet bundniveauet generelt, hvis vi har formået at hæve niveauet andre steder på banen.

  Den dag Wass ikke spiller mere, enten fordi han stopper eller fordi træneren melder han ikke er god nok længere, så må man jo se på, om man i den trup man så har på det tidspunkt, kan lave en setup på midtbanen, som har de kvaliteter der skal til, for at holde os i toppen af ligaen, evt. ved at ændre på spillestilen eller på formationen og hvis det skønnes at der skal nyt blod ind, så må en afgang af Wass give lidt penge fri, til at vi kan hente noget nyt kvalitet til midtbanen, som vi så kan blive afhængig af. :-)
  1 god kommentar

 • Ingen roser uden torne! Jeg er ikke sikker på, jeg deler konstateringen af, at Daniel Wass er alle roserne værd, når jeg læser indlæg efter indlæg herinde. Der er lidt sådan en berøringsangst, når det kommer til tidligere spillere, der vender retur - spillere på et vist niveau forstås. Det handler jo ikke så meget om, hvorvidt Daniel Wass har bibragt holdet og klubben noget - det har han. Men, bør retfærdigvis tilføjes, det manglede da også bare. Der skal være en up-side med det samme, når du henter aldrende spillere retur. Det har der også været. Personligt kunne jeg godt tænke mig, den up-side havde været markant større, særligt på offensive dødbolde. Herfra er jeg enig i indlægget; JS bør i første omgang kigge på, hvordan han i nuværende set-up kan aflaste Daniel Wass og skabe mere taktisk fleksibilitet, simpelthen fordi det ikke giver mening, at lægge alle æbler i kurven hos en mand, der fylder 36 år, når sæsonen 24/25 slutter. I den netop overstået sæson, var Brøndby IF klubben med færrest kampe på kampprogrammet af alle top-4 klubber, og her var Daniel Wass hen mod sæsonens afslutning ikke i stand til at gennemføre fodboldkampe på et acceptabelt niveau, hans trup-status taget i betragtning. CV bør overveje grundigt, hvordan Daniel Wass kan pensioneres fra næste sæson af.
  2 enige · 3 god kommentar
   
  • Kris
  • Kris
   Betalende bruger
     23 dage siden   

  • @andreasgh
   Jeg mener, at Nicolai Stokholm førte FCN til et mesterskab, tilbage i sommeren 2012 i en alder af 36 år og året efter blev de vist 2'er.
   Hvis Wass har niveauet, motivation og lysten, så skal vi i min optik beholde ham, så længe han styrker holdet.

   Det er meget nemt for CV at pensionere Wass, for udløber hans kontrakt ikke om 1 år? Hvis CV / JS om knap et år mener, at Wass ikke bidrager med nok, så behøver de ikke overveje særlig grundigt, hvordan Wass skal pensioneres, så er det bare at undlade at give ham en ny kontrakt. :-)

   Men skruer vi tiden frem til foråret 2025 og er han stadig vores bedste midtbanespiller, og han er motiveret, så er giv ham 1 sæson mere.

   Er man god nok, så er man hverken for gammel eller for ung. :-)
   1 enig

  Se 1 flere kommentarer

---

 • Tak for konstruktive tilbagemeldinger. Det er dejligt.
  Jeg har glædet mig over, at det faktisk er lykkedes denne gang at få en god performance ud af Wass efter at han kom tilbage. Det er langt fra alle hjemvendte sønner, som bliver en succes, historien kan godt skræmme lidt her. Så der er ikke noget Wass-bashing overhovedet.

  Jeg har det generelt svært med udsagnet: Giv bolden til:
  Messi
  Christian Eriksen
  Ronaldo
  Wass

  Hvor gode spillere får ansvaret for at skulle bære hele holdet. Vi har så også Wallys, så man kan ikke helt sammenligne. Men jeg kunne godt tænke mig et noget andet taktisk udtryk uden Wass på midtbanen, så det bliver til en taktisk fleksibilitet, hvor vi kan gå begge veje:
  1. Wass som Quaterback med de muligheder det giver
  2. Uden Wass med mere dynamik og hvor flere spillere tager/får ansvaret for at lave (Hockey) assists.

  Vi skal også kunne håndtere/straffe, hvis Wass bliver dækket meget tæt ellers bliver vi for nemme at spille imod. Det er for mig en bunden opgave for trænerteamet her i preseason.
  1 god kommentar
   
  • LJS
  • LJS
   Betalende bruger
     20 dage siden   

  • @Seikers
   Spændende tanker, og gode pointer, som du ligger ud her.
   Og ekstra fleksibilitet, specielt på midtbanen, vil bestemt ikke være en dårlig ide.
   1 god kommentar

 • mimor1
 • mimor1   16 dage siden   

 • Syntes det er så vildt at Jesper ikke kunne se, at Daniel er klart bedst på midten
  Det er mig ubegribeligt
  1 enig · 1 god kommentar

 • mimor1
 • mimor1   14 dage siden   

 • Syntes det er så vildt at Jesper ikke kunne se, at Daniel er klart bedst på midten
  Det er mig ubegribeligt

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner