Fodbold live resultater
Wass: Back eller 6'er

Skrevet af Kjr, 17. marts 2023

Der har nærmest lige siden (før) købet af Wass været debat om hvorvidt han skal spille back eller 6'er (eller 8'er). Og der er ikke noget som tyder på, at debatten er ved at fortie. Jeg synes dog, at især én ting bliver overset: Back-kant relationen.

Trænere (som Jesper Sørensen, Hjulmand) kigger meget på kombinationen af back og kant. En bred kant (Hedlund, Skov Olsen, Isaksen) kombineres ofte med en smal back (Wass) - og omvendt kombineres end smal kant (Vallys, Damsgård) ofte med en bred back (Cafu, Mæhle, Blas). 

Valget af Wass som back er dermed i høj grad bestemt af hvem man ønsker som kant. Foretrækker man Hedlund, så er Wass et naturligt back-valg, men tager Slimane eller Vallys pladsen som højre kant, så vil Sebulonsen nok blive foretrukket (og Wass blive sat på 6'eren).

Brugen af Wass som back eller 6'er er derfor ikke kun et spørgsmål om hvorvidt man ønsker at spille med Bell eller Sebulonsen, men i høj grad et spørgsmål om man vil spille med Hedlund.

Ps. Måske Wass ikke er udtaget til landsholdet fordi Skov Olsen og Isaksen ikke er med (denne gang).

Lad debatten fortsætte...
Deltag i diskussionen
 • mp80
 • mp80   17. marts 2023   

 • Han bør spille centralt på midten, hvor han er klart bedst
  1 enig
   
  • Saesonkort
  • Saesonkort
   Betalende bruger
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     17. marts 2023   

  • @mp80, nu handler det jo ikke om hvor Wass er bedst, men hvor holdet som helhed fungerer bedst.
   1 enig

 • interessant analyse - og rart med lidt flere perspektiver på beslutningen end bare Bell eller Wass på midten .. et andet perspektiv kan også være hvilke back-kompetencer man behøver i en kamp - Sebulonsen er i mine øjne en bedre full back end Wass. Men jeg kan ikke afgøre hvad der er bedst for os. Det er i virkeligheden et kæmpe luksusproblem, for kombinationen Wass på back og Bell/greve på midten har bare fungeret virkelig godt - og Bell bliver bare bedre og bedre. Og så har vi bare en virkelig potent indskiftningssituation når Bell går ud, wass trækker ind, Sebulonson (og måske Slimane) kommer ind. Man bliver bare glad i låget over hvordan vi spiller fodbold for tiden.
  4 enige · 2 god kommentar
   
  • @Blågulhjerteklap
   Nu har vi mødt de øjeblikkelige nummer 12, 10, 9 og 7, så det bliver spændende at se hvordan det går mod et tophold.

   Men ja, væsentlig forbedring.

   Men ellers en helt rigtig betragtning, og grunden til, hvis jeg var træner, at jeg ville bytte Bell ud med Sebseb, og Hedlund ud med Schwartau eller Kvistgaarden.
   1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Super input

 • Helt sikkert en fin pointe.
  Jeg synes dog, at han skal op på midten. Uden tvivl.

  Det er sjældent man ser, at en HB skal være omdrejningspunktet. Normalt når man spiller med en HB der går ind i banen, så er det for, at skabe et overtal.

  Derudover. Så mener jeg ikke, at det er vigtigt, hvor meget Wass kommer på bolden. Men derimod, hvor, hvornår og i hvilke situationer.

  Jeg synes han bidrager med meget mere på midten. Han er hurtig til, at fordele boldene. Han finder de rigtige løsninger. Han kan punktere et pres med blot en enkelt vending.

  Joe Bell var vel købt til det, som Wass kan. Og under Jesper Sørensen får Bell for første gang muligheden for at vise det. Og han har gjort det rigtigt godt.
  Så jeg forstår godt, at Jesper Sørensen vil spille med ham. Det fortjener Bell også.
  Men, uheldigvis for Bell. Så kom Wass jeg til klubben. Og kan alt det som Bell kan. Han gør det bare på et højere niveau.

  Når man spiller boldbesiddende fodbold. Så er midtbanen dit stærkeste våben. Derfor skal vi naturligvis også spille de bedste der.

  Jeg forstår Jesper Sørensens eksperiment. Men, synes de første kampe har vist, at Wass hører hjemme på midtbanen. Synd for Bell.

---

 • Fodbold taktik er måske ikke lige min spidskompetence - men jeg 'våger pelsen' :-D

  Wass skal ikke spille på backpladsen - han er ikke god nok! (eller han har performet dårligt på denne plads i 2023)

  * Han når ofte ikke på plads, når modstanderne har en kontra - Måske har JS givet ham 'frie tøjler'. Men det virker underligt, at Hedlund, Kvistgården eller en helt tredje tit må 'okse' tilbage for at dække back pladsen.

  * Han smider alt for mange bolde væk - i nærheden af eget mål.

  * Hans defensiv er for dårlig
  1 enig

 • Rigtig fint indspark, jeg mener stadigvæk at Wass burde være på den centrale midt da han umiddelbart har mistet for meget topspeed (og/eller acceleration) til at være den offensive back han spiller nu. Han har som jeg ser det simpelthen svært ved at få bagdelen med tilbage i forsvaret hurtigt nok, hvilket gør at han laver (mange) frispark. For det meste oppe omkring midt på banen men stadigvæk frispark som gir ham kort.

  Jeg tror Wass kommer til at spille midt når vi kommer hen på den anden side af sommeren, og at vi så ser SebSeb på backen. Mest af alt fordi jeg tror vi får solgt på midtbanen sådan at han kommer til.

 • Som andre også skriver, ros til debatoplægget.

  Og som Sæsonkort rigtigt skriver, det handler om holdets samlede præstation mere end om enkelte spilleres. Og der må vi sige, at det er gået godt, både offensivt og defensivt i de 4 kampe her i foråret (plus træningskampene). Benjamin Leander postede på Twitter en meget interessant statistik for et par dage siden. Der var en opgørelse over store chancer (xG>0,30) skabt vs store chancer imod i de sidste 15 kampe. Vores statistik hed 17-10; ikke så voldsomt imponerende i sig selv, men så var der en understatistik der viste at af de 17-10 hed tallet for JS' 4 kampe 10-0. Det er selvfølgelig ikke mange kampe som datagrundlag, men sammenholdt med et positivt xGD på >0,5 i alle kampene, kunne noget tyde på at vi har et hold der fungerer rigtigt godt defensivt og offensivt, specielt defensivt. Jeg tror Wass alligevel spiller en stor rolle her, og samtidig har vi fået midtbanen til at dække af på de rigtige tidspunkter, når han er med fremme. Det vil altså sige, holdet har fungeret fint defensivt når det er skruet sammen som det har været. Min konklusion på det må være, at vi skal fortsætte med det samme hold, og så skifte Sebulonsen ind, når Bell løber tør for energi i 2.halvleg. Det har også fungeret ret godt.

 • ClausM
 • ClausM   19. marts 2023   

 • Han skal på bænken.
   
  • @ClausM Jeg har tænkt den samme tanke. Helt ærligt... I en kamp hvor alt er sat på spidsen skal Wass være den lederskikkelse han er indkøbt til. Han spillede en dårlig kamp og var på ingen måder afgørende. Jeg må indrømme at mine forventninger over en bred kam ikke er blevet indfriet.
   Han flagrer for meget som back og selvom det nok er en del af planen, koster det meget defensivt.
   Jeg mener ikke han har gennemslagskraft nok som sekser. Han har ikke fysikken til det.. Det er et reelt problem at han ikke performer bedre... Jeg kan faktisk ikke se ham i start-11 lige pt. Han må kigge indad og løfte sit niveau, hvilket selvfølgelig også er derfor han ikke er udtaget til landsholdet. Der er han ikke fremtiden..
   1 enig

---

 • på Bænken!

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner