Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

- De fleste IFK Göteborg-fans er skuffede over at miste et talent som Wikström

 
David Vukovic, stifter af Nya Blåvitt, ser Rasmus Wikström som et stort talent. De fleste fans af IFK Göteborg er skuffede over at miste ham.

  • Nanna Møller Karlsen
   29. juli 2021 - Klokken 12:54
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  29. juli 2021 - Klokken 12:54

Brøndby IF har torsdag præsenteret den 20-årige svenske midtstopper Rasmus Wikström som ny spiller i klubben. Wikström er købt fri i IFK Göteborg og har skrevet under på en fire-årig kontrakt med de blå/gule. Angiveligt lyder prisen på 1 million svenske kroner (cirka 730.000 danske kroner). Det meldte stifter af IFK Göteborg-mediet Nya Blåvitt, David Vukovic, på Twitter.

Vi har taget en snak med Vukovic, som giver sit blik på Rasmus Wikström.

- De fleste IFK Göteborg-fans er meget skuffede over at miste et så stort talent som Rasmus, ikke mindst fordi han kommer fra vores eget akademi og er IFK Göteborg helt ind til rygmarven. Det er virkelig en spiller, som mange så en fremtidig anfører i hos os. Prisen på en million kroner (svenske, red.), som jeg har hørt, er selvfølgelig alt for lidt for en spiller med hans potentiale. Men på den anden side, med fire måneder tilbage af sin kontrakt, er det ikke særlig overraskende eller mærkeligt, at det bliver sådan, siger David Vukovic til 3point.dk.

- Han var anfører og en toneangivende spiller på IFK Göteborgs 01-hold fra akademiet, som var det bedste kuld i mange år. Han har også spillet en hel del på diverse ungdomslandshold. Det er selvfølgelig altid svært at tale om en spillers potentiale efter spilleren er kommet tilbage fra en lang og hård skade. Men Rasmus viste under sit lejeophold i AFC Eskilstuna at han er kommet tilbage stærkere end inden skaden - og spørger du mig, har han potentiale for at blive en fremtidig spiller på det svenske landshold. Men så skal det hele givetvis klikke for ham og han skal frem for alt holde sig skadesfri.

Hvordan vil du beskrive ham som spiller? Hvad er hans største styrker?

- Det jeg har set fra Rasmus i både ungdoms- og seniorsammenhæng er en ung spiller, som spiller meget, meget modent. En meget kraftfuld spiller, som er god i det fysiske spil og har relativt fine fødder Han laver få fejl på banen og er en tydelig leder i backlinjen, som godt kan lide at styre sine medspillere. Under lejeopholdet i AFC Eskilstuna spillede han i en trebackkæde, hvor den samlede alder ikke en gang var 60 år. Trods det holdt de nullet flere kampe i træk og havde et af rækkens mest stabile forsvar.

Tror du Brøndby er et godt sted for ham at komme hen? Og hvorfor søger mange svenske talenter lige pt mod Danmark?

- Jeg håber, at Brøndby har en tydelig plan for hvordan de vil bruge ham. Får han tiltroen fra trænere og medspillere, og kan han matches på et fungerende hold, så bliver det godt. Jeg tror den danske liga er et godt skridt for ham niveaumæssigt i forhold til at blive matchet og udvikle sig yderligere. Et andet nyligt eksempel på det er Emil Holm, som skiftede fra IFK Göteborg til SønderjyskE, og har gjort det rigtig godt. 

- Grunden til at flere svenske talenter havner i Danmark tror jeg helt enkelt hænger sammen med at den danske liga har overhalet den svenske både økonomisk og sportsligt, hvilket selvfølgelig også hænger sammen. Større sponsor- og publikumsindtægter giver flere penge, hvilket giver større sportslig konkurrencekraft, og som vi ser i dag spiller danske klubber som FCK, Brøndby og Midtjylland i Europa. Sammenlignet med Allsvenskan kan de danske klubber derfor tage sig betydeligt bedre betalt for sine talenter, som tager ud i Europa, og den cyklus ender med at man i den danske liga også kan begynde at plukke fra Allsvenskan. Jeg tror også en stor del i dt handler om at de danske klubber er bedre til at arbejde med unge spillere og giver dem mere tillid. Det betyder selvfølgelig at de unge spillere, der jagter det store gennembrud, kigger mod Danmark, når der er interesse derfra. En bekymrende udvikling for svensk fodbold, men et bevis på at Danmark gør meget rigtigt.

David Vukovic driver som nævnt Nya Blåvitt og har blandt andet skrevet en længere artikel om netop Wikström fra maj 2021, som vi stærkt kan anbefale. Den kan læses HER.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Betalende bruger
    29. juli 2021   

 • Ind i midten med ham med det samme, ingen grund til at vente, så bare lige købe en rutineret til den venstre, og Rosted på den højre, så køre vi derud af.
   
  • @Chefen Vilfort præcis, vi mangler stadig noget rutine i bagkæden og helst gerne en venstrebenet. :-)
   2 enige · 1 god kommentar
   
  • @Chefen Vilfort og hvad med skipper og børkeit?

  Se 1 flere kommentarer

 • Fin transfer til fremtiden forhåbentlig. Håber han bliver klar til en start 11er hurtigere end Fallenius, som jeg efterhånden tvivler på kommer til at brænde banen af for os. På den korte bane hjælper denne transfer os dog ikke. Knægten har ikke engang spillet 10 kampe i den bedste svenske række og han er jo først for nylig kommet tilbage efter en laaang pause. Jeg venter derfor stadig på at CV viser os, at han kan andet end at hente talenter i dette vindue.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • @Kristianbs Jeg tænker nu fortsat, at Fallenius vil kunne udvikle sig til en vigtig spiller for os, ud fra det jeg har set fra ham.
   2 enige · 1 god kommentar
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021