Fodbold live resultater
Aarhus Stadion
Foto: Lasse Lagoni ©
NYHED

12. maj 1996: Sensationel scoring sikrer Brøndby uafgjort i guldbraget

 
Guldbraget i Århus mellem AGF og Brøndby IF endte 3-3 på en sensationel og sen udligning af gæsterne. Målscorer og dagens store Brøndby-helt var målmand Mogens Krogh.

  • Aarhus Stadion
  • Steen Sørensen
   12. maj 2021 - Klokken 11:33
 • Steen Sørensen
 • Steen Sørensen
  12. maj 2021 - Klokken 11:33

Solen skinnede fra en skyfri himmel denne søndag eftermiddag, og Århus Idrætspark var fyldt til bristepunktet. Efter den nok største logistiske udfordring nogensinde for Storebælt-færgerne var et hidtil uset antal busser ankommet fra Vestegnen fyldt med forventningsfulde, men også noget nervøse Brøndby-fans. De mere end fyldte afsnittet med øgenavnet Barcelona-svinget.

Anledningen var en ægte guldkamp mellem AGF og Brøndby IF - henholdsvis nummer to og et i Superligaen med et enkelt points forspring til de blå/gule - i 30. spillerunde ud af 33. Det var ikke svært at få øje på opgørets vigtighed, og der var da også en sitrende spænding i luften.

Kort før pausefløjtet eksploderede Barcelona-svinget i jubel, da Peter Møller bragte gæsterne på guldkurs. En halv time inde i anden halvleg var tingene imidlertid vendt på hovedet, og efter to mål af Thomas Thorninger samt et af Henrik Mortensen cruisede AGF mod førstepladsen. Tilsyneladende.

Med godt ti minutter igen brød Søren Colding igennem på højrekanten, og angrebet endte med en sikker scoring af Ebbe Sand. Kampen var nu igen pivåben. Med et minut igen fik de blå/gule tilkæmpet sig et hjørne i højre side - endnu en gang efter et Colding-gennembrud - og keeper Mogens Krogh løb op i feltet.

Umiddelbart blev hjørnesparket i første omgang afværget, men det kom til et Brøndby-indlæg fra modsatte side. Mogens Krogh sted til vejrs, satte hovedet på bolden og sendte den kraftfuldt ind i nettet bag en forgæves sprællende Lars Windfeld i AGF-buret. Dermed var en sensationel og ikke mindst særdeles vigtig scoring en kendsgerning.

På trods af et par muligheder i begge ender i tillægstiden blev det ikke til flere scoringer. 3-3 betød, at Brøndby stadig indtog førstepladsen med tre runder tilbage. Endvidere betød det ekstatiske scener i Barcelona-svinget samt en gyngende hjemtur for de mange Brøndby-fans. Se et 50 minutter langt sammendrag fra kampen her.

Holdopstillinger samt kampfakta fra AGF mod Brøndby IF kan ses på Brøndbystats.

_____________________________________________________________________

 

Denne artikel er den tredje i en række af seks hvor 3point.dk tæller ned til Brøndby IF's sjette danske mesterskab, som kom i hus for 25 år siden. Næste artikel bringes på onsdag den 19. maj. Læs de første to artikler her:

5. maj 1996: Brøndby smed førstepladsen

8. maj 1996: Brøndby tilbage på guldkurs

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.

Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER