Fodbold live resultater
Ole Bjur og Nanna optager podcast
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

27. maj 1996: Brøndby IF vinder første DM-guld siden 1991

 
Ole Bjur havde en afgørende rolle, da Brøndby IF søndag eftermiddag hjemførte klubbens sjette og måske vigtigste danske mesterskab med en sejr på 2-0 over AaB.

  • Ole Bjur og Nanna optager podcast
  • Steen Sørensen
   27. maj 2021 - Klokken 17:31
 • Steen Sørensen
 • Steen Sørensen
  27. maj 2021 - Klokken 17:31

I disse minutter for præcis 25 år siden i dag var banen på Brøndby Stadion fyldt med feststemte fans af de blå/gule på Vestegnen. De kunne sammen med spillere og stab fejre klubbens sjette danske mesterskab. Det første siden 1991 og oven på Interbank-krisen detmåske vitigste af dem alle.

Godt og vel to timer tidligere havde dommer Finn Lambek på et propfyldt stadion med 18.302 tilskuere fløjtets Brøndbys sidste kamp i sæsonen igang. Modstander var AaB, og de blå/gule gik ind til kampen et point foran AGF i Superligaen. Århusianerne spillede samtidig i Århus.

Godt fem minutter før pausen kom den første forløsning for de mange Brøndby-fans. På et hjørne fra Ole Bjur kunne Kim Daugaard fra kanten af feltet sende bolden sikkert i nettet til en Brøndby-føring på 1-0 ved pausen og dermed sende de blå/gulepå guldkurs.

Efter lidt over en times spil var Ole Bjur endnu en gang i oplæggerens rolle, da Ruben Bagger kunne gøre det til 2-0. En stilling, der holdt kampen ud, og straks Lambek fløjtede af, stormede en masse Brøndby-fans banen i bar glæde og eufori. Dengang fandt omverden og medier det som en helt normal reaktion.

Holdopstillinger samt kampfakta fra Brøndby IF mod AaB kan ses på Brøndbystats.

_____________________________________________________________________

 

Denne artikel er den fsidste i en række af seks hvor 3point.dk thar talt ned til Brøndby IF's sjette danske mesterskab, som kom i hus for 25 år siden. Læs de første fem artikler her:

5. maj 1996: Brøndby smed førstepladsen

8. maj 1996: Brøndby tilbage på guldkurs

12. maj 1996: Sensationel scoring sikrer Brøndby uafgjort i guldbraget

19. maj 1996: Brøndby snubler i guldstriden med uafgjort

23. maj 1996: Brøndby tæt på DM-guld efter storsejr i Parken

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.

Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER