Fodbold live resultater
Ebbe Sand
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

5. maj 1996: Brøndby smed førstepladsen

 
Ebbe Sand bragte Brøndby IF på vinder- og mesterskabskurs i hjemmekampen mod Lyngby BK, men de blå/gule smed både sejren og førstepladsen.

  • Ebbe Sand
  • Steen Sørensen
   5. maj 2021 - Klokken 19:55
 • Steen Sørensen
 • Steen Sørensen
  5. maj 2021 - Klokken 19:55

For første gang siden det danske mesterskab i den første Superliga-sæson i foråret 1991 og for første gang siden Interbank-affæren havde Brøndby IF i foråret 1996 en reel mulighed for igen at vinde DM-guld. For sjette gang ialt siden det første i 1985.

Med seks runder tilbage førte Brøndby Superligaen med to point ned til AGF på andenpladsen. På Brøndby Stadion søndag eftermiddag den 5. maj ventede bronzeaspiranterne fra Lyngby BK foran 10.919 tilskuere.

Med en scoring allerede i 4. minut bragte Ebbe Sand de blå/gule på vinderkurs, og den føring holdt til pausen. Imidlertid gjorde David Nielsen det onde mod hjemmeholdet to gange inden for det første kvarter af anden halvleg.

Trods et gevaldigt Brøndby-pres samt indskiftninger af Peter Møller, Kim Daugaard og Ruben Bagger blev det ikke til flere scoringer. Da AGF samtidig vandt 2-1 hjemme over FCK, byttede de to klubber plads i toppen af Superligaen.

Holdopstillinger samt kampfakta fra Brøndby IF mod Lyngby BK kan ses på Brøndbystats.

____________________________________________________________________

 

Denne artikel er den første i en række af seks hvor 3point.dk tæller ned til Brøndby IF's sjette danske mesterskab, som kom i hus for 25 år siden. Næste artikel bringes på lørdag den 8. maj.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.

Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER