Morten Frendrup laver tunnel på Thorsteinsson
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Årets spiller ifølge 3point.dk's læsere: Ansvaret har modnet os unge

 
Morten Frendrup er en af de unge spillere, som i den seneste sæson har fået sit gennembrud i 3F Superligaen. Den unge midtbanespiller kan se tilbage på en god sæson personligt, hvor det er blevet til meget spilletid og mere ansvar. Det tror Frendrup selv, har modnet ham.

  • Morten Frendrup laver tunnel på Thorsteinsson
  • Jesper Hammeken
   30. juli 2020 - Klokken 12:00
 • Jesper Hammeken
 • Jesper Hammeken
  30. juli 2020 - Klokken 12:00

Den seneste sæson går nok sent i glemmebøgerne, når man tager covid-19 pandemien i betragtning, men den har alligevel også budt på en del for de blå/gule. En ny træner tog over ved starten af sæsonen, ligesom der har været store profilsalg, som i grove træk er blevet erstattet med ungdommen og bredden i truppen. I den spilmæssige forstand ser Frendrup tilbage på et år, som har budt på flere gode kampe, men også nogle nedture.

- Når jeg ser tilbage på det år, der er gået, tænker jeg på nogle gode kampe ind i mellem, men også på en meget blandet sæson med mange op- og nedture. Men alt i alt synes jeg, der har været nogle gode præstationer, som med lidt mere held kunne have båret os længere, fortæller Morten Frendrup til brondby.com.

Morten Frendrup, som netop er blevet kåret til årets spiller af læserne her på 3point.dk, føler selv, at gennembruddet kom, da konkurrenterne var sat ud med skader. Her var den unge midtbanespiller hurtig til at gribe chancen. 

- Den helt store ændring for mig kommer, da både Toby (Tobias Børkeeiet, red.) og Josip (Radosevic, red.) er ude med skader, og jeg er lidt den eneste, der er tilbage på den position. Da jeg får chancen, synes jeg egentlig, jeg griber den. Siden da har trænerne vist mig tillid, og jeg har fået lov til at spille. Selv om jeg røg et smut på bænken, efter vi vendte tilbage efter Corona-pausen, følte jeg stadig, at jeg var med, og jeg skulle bare fortsætte med at klø på. Folk har været gode til at bakke mig op og få mig til at tro på egne evner. 

Morten Frendrup er gået hen og er blevet noget nær en profil i Brøndby-truppen, og der ligger derfor et naturligt pres på ham, men midtbanespilleren fortæller, at der er komet ydeligere pres på alle de unge, og at det har betydet ekstra fokus. Det har ifølge Frendrup modnet de unge med det ekstra ansvar. 

- Der har selvfølgelig ligget et større pres på os unge spillere. Det har betydet, at vi har måtte være ekstra fokuserede, men også at vi har fået hår på brystet tidligere. Det har modnet os som spillere, at vi på den måde er blevet kastet lidt ind i det og fået en vigtig rolle så hurtigt.

3point.dk arbejder på at få et længere interview med Morten Frendrup i forbindelse med kåringen af årets spiller på vores site.


Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • BIF til jeg dør
 • BIF til jeg dør
  Top debattør
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    30. juli 2020   

 • Frendrup et stort tillykke, det kunne også godt have været Maxø i mine øjne fordi han har spillet godt hele året, og med i alle kampene. Frendrup er helt klart været bedste i sidste halvdel og er en fantastisk cool fyr, der er fremtiden på holdet. Jeg håber vi kan holde på ham i nogen år, med lidt mål og ligge til offensivt og lidt muller (ikke kunne ses han mangler) så bliver han jo endnu bedre også end Nørregaard, som er for mig komplet spiller. Jeg ser helt klart en kommende stjerne i Frendrup på landsholdet, tænk på hans alder og med udvikling offensivt og lidt mål oveni, så kommer de store klubber og vil have fingre i ham. Det jeg er mest imponeret over, er hans høje bund niveau og rolige væsen. For på banen er han en sand VIKING og en klog spiller, der forstår placere sig altid rette sted. Man kunne godt tale mere om det, for mig er han en klog fodboldspiller han fylder jo ikke meget af statur.
  3 enige · 1 god kommentar
   
  • @BIF til jeg dør Kan ikke være mere enig. Ud over det du nævner tror jeg egentlig hans evige jagt på bolden og aldrig given op er med til at inspirere de andre til at slås for trøjen og dig og alle os andre. Vil ikke sige til lykke men tak fordi du er i BIF, Morten. Det samme til de andre unge og selvfølgelig alle andre i truppen og ungdomsafdelingen.
   2 enige · 1 god kommentar
   
  • BIF til jeg dør
  • BIF til jeg dør
   Top debattør
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     30. juli 2020   

  • @Dansplast Fint skrevet Dansplast :) så du får lige en enig og god kommentar, man får huk for at god mod strømmen herinde, men jeg taler ikke folk efter munden. Det er altid nemt at være rygklapper, og følge strømmen, sjovt ingen giver mig kredit for længe siden før de kom ind i kamp, at jeg stod fast i at bruge Bruus og kritiseret NF for holde ham og Frendrup ude på bænken. Samt at bruge Jobbe forkert pt , da han var for let som angriber, og skulle bruges på midten, så kunne udnytte sin fart bedre, det fik jeg huk for dengang, samme som roser jobbe på midten og fremtiden der nu, det er komisk. Ligesom jeg står fast i salg af Kamil, Kaiser, Tibbling er for billigt. For mig er CV den rette, men kan vil ikke sidde rose ham for de salg jeg mener er for billigt. Jeg forventer flere salg, også CV rykker på noget godt ind. Jeg tror på CV henter enten Durmisi eller Wass hjem, jeg tror på han henter 1 angriber, men mener vi skal bruge 2. Om jeg tror CV er rette mand JA om jeg er imponeret over vores brandudsalg af gode spillere indtil nu NEJ, Tror jeg på NF nej og ser ham ikke fortsætte som træner i den kommende sæson, fordi CV kom med den udtagelse, der var ingen opbakning. Så er NF træner i den kommende sæson så mener jeg CV ikke bakkede ham op, og står uforstående overfor hans udtagelse. Jeg tror vi får ny træner i den kommende sæson, kan ikke se det anderledes med CVs udtagelse.
   1 enig · 1 god kommentar
   
  • @BIF til jeg dør Jeg ser mere CV's udmeldinger som at han synes det er et dumt og irrelevant spørgsmål og derfor svarede uden at svare/snakkede uden sige noget. Det er fint nok du går mod strømmen men det er der da også andre der til tider gør. Den eneste jeg er enig i vi har solgt for billigt er Wilczek men ham forlængede med en betingelse om at kunne blive solgt hvis der kom et tilbud som både han og klubben kunne acceptere. Kaiser havde et halvt år tilbage af kontrakten hvilket i sagens natur gjorde ham langt billigere end hvis han havde haft et år tilbage. Tibbling må vi se i øjnene ikke er en del af NF's hold/fremtidsplan og derfor ikke har fået specielt meget spilletid. Det kan man ikke tillade sig at klandre NF for. Det sker konstant at endog rigtig gode spillere kommer i klemme når klubber skifter træner og den nye træner godt vil spille med de spillere han mener passer bedst til enten den modstander vi møder eller bare til spillestilen generelt. Det har så ramt vores elskede Tibber som min telefon vældig gerne vil kalde Ribber. Så det har selvfølgelig været bedre for ham at komme væk end at sidde på bænken. Men en bænkevarmer er sjældent specielt dyr. Især ikke når han reelt ikke har leveret siden 17/18 sæsonen hvor han med Fiskers ord havde succes fordi Nør og Fisker lå længere tilbage på banen og ryddede op efter hans eventyr (ikke lige det ord Fisker brugte, måske var det eskapader).
   4 enige · 1 god kommentar
   
  • @BIF til jeg dør Hvis Jobbe skal være angriber skal det være på kanten i enten 3-4-3 eller 4-3-3. Havde ikke forventet at han skulle spille 8'er. Har faktisk, da han kom ud i kulden grundet 3-5-2, foreslået at prøve ham på 10'eren. Men hans fart gør ham godt nok til noget af et aktiv på 8'eren. Kan ikke vente til næste sæson. En 3-4-3 opstilling med forsvar Maxsø, Rosted og Kabongo/Ukendt, midtbane med Frendrup og Slimane I midten, Bruus i højre og Mensah, Bjur eller Ukendt i venstre, angreb med Jobbe i venstre, Corlu i højre (hvor han spillede i Lyngby) og Uhre/Kvirtgaarden/Ukendt Monsterbomber kunne også være spændende. Der er bare ingen grund til at lave om på noget der bortset fra manglende mål er begyndt at fungere rigtig godt. Men det gør ikke noget at have alternativer.
   2 enige · 1 god kommentar
   
  • @Dansplast helt enig den 3-4-3 kan være virkelig giftig med Jobbe og Corlu. Man kan også vælge Slimane på en af 10'erne, eller Børkeeiet sammen med Frendrup for at give lidt mere defensivt. Noget helt andet er hvad der så skal ske med Hedlund. Kan han spille 9'eren i den formation, lidt flakkende måsk? Jeg glæder mig også helt vildt til næste sæson. Synes der er noget potentiale i det hold her. Det kan godt blive rigtig godt.
   
  • BIF til jeg dør
  • BIF til jeg dør
   Top debattør
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     30. juli 2020   

  • @Dansplast synes det ser fornuftigt ud det du skriver, jeg tror der vil ske noget i dette transfer og min tillid er til CV med dette stadigvæk intakt. Men det gør ikke jeg synes de salg han har indtil nu, har været prangende
   
  • BIF til jeg dør
  • BIF til jeg dør
   Top debattør
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     30. juli 2020   

  • @Dansplast Ja du har måske ret med Kaiser, Kamil også Tibbling mener jeg solgt alt for billigt. Tibbling havde kontrakt til 2022 var kun 25 år, spillet på svenske ungdoms landshold, og var på vej igen. Men det bliver jo ens holdninger, jeg synes bestemt det er fornuftigt at spare penge i løn, men at sidde som flere gør herinde med at skrive SUPER salg, for en mand af hans kvalitet og talent for kun 3.5 millioner er i mine øjne direkte undskyld ordret idioti, selv de 6 millioner er for lavt, og med tanke på transfer vindue først lukker i Oktober og man starter op uden Curlu i de to første kampe, skulle man have ventet, til en bedre pris kom, det er nok ikke for sjovt 3 danske klubber har ville have ham til anden pris ja ikke vist noget stykke tid, men fik ikke chancen hos NF og så bedre og bedre ud efter skaden

 • BIF til jeg dør
 • BIF til jeg dør
  Top debattør
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    30. juli 2020   

 • Desværre kommer den corona nok tilbage, men vi må bare håbe folk vælger tage det seriøst og holde afstand til hinanden. Det er ikke for sjovt med de mange tiltag lige nu sker, rundt om i verden og igen i Europa, men så længe vi passer på hinanden og tænker på andre mennesker end os selv, så kan vi se superliga bold igen. Jeg ville nemlig blive så træt af skulle sidde at se hviderussisk fodbold igen, for selvom vi ingen pokaler eller medaljer har vundet, så er det fedt endelig se bold igen. Jeg kan huske første gang der kom de 3000 tilskuere ind begyndte hårene at rejse sig, og de sang og gjorde alt som 10000 tilskuere ville have gjort, det er det der OGSÅ gør en så pokkers stolt, over at kunne kalde sig Brøndby fan.

 • Carl
 • Carl   30. juli 2020   

 • At Frendrup sad på bænken mod Horsens må siges at være årets træner-fadæse. Det er nemt at være bagklog, men det var allerede indlysende, da det skete. Han skal selvfølgelig arbejde med det fremadrettede spil, men han har faktisk allerede gjort store fremskridt på dette punkt. Hans defensive kvaliteter er indlysende. Håber vi kan holde på ham i en fornuftig periode, og at der ikke går agent-tumult i hans karriere
  2 enige · 1 god kommentar

 • mp80
 • mp80
  Betalende bruger
    30. juli 2020   

 • Frendrup er en fremragende spiller, som jeg på nogle områder minder mig om Phiri. Ikke så stor af sig, men går virkelig ind i duellerne og bliver bare ved og ved med at kæmpe.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • BIF til jeg dør
  • BIF til jeg dør
   Top debattør
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     30. juli 2020   

  • @mp80 Enig i det meste, der hvor jeg synes han skiller sig, er han virker som mere kropsstærk og virker lidt klogere til at placere sig på banen. Jeg tror han går en meget stor fremtid i møde. Fortsætter han i det tempo, samt ligger lidt mere til i mål og offensivt. Så taler vi ikke om en lille klub i udlandet, så taler vi de store. Han har åbenlyse kvaliteter, kunne godt være lederen. Men det er meget pres at sætte på en kun 19 årige spiller, og det er også klubbens ansvar beskytte og passe en så god spiller.
   2 enige · 1 god kommentar
   
  • @BIF til jeg dør og 5-10 kilo muskler. Jeg syntes han minder mere om Nør end Phiri. Nør havde det fremadrettet og forudseenheden men manglede muskler og lidt i det defensive.
   1 enig
   
  • BIF til jeg dør
  • BIF til jeg dør
   Top debattør
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     30. juli 2020   

  • @Sorteslyngel Jeg er helt enig, heller ikke mig der sammenligner ham med Phiri, skrev faktisk jeg så Nør i et af de svar som komplet spiller, men Frendrup bliver bedre undskyld Nør for du er også fantastisk, men Frendrup kan ende helt til tops, med offensiv og mål forbedring og som du skriver lidt muller med. 10-15 kilo den er til Jobbe
   1 enig
   
  • @BIF til jeg dør Jeg er helt enig. Hvis han klør på med sit fremadrettet spil, Hans førstegangberøringer er allerede klasse, men hvis lange/crosses afleveringer fremadrettet, løb uden bold og langskud på mål forbedres, kan han komme meget langt. Nu så jeg Nørs kamp Igår med Brentfort, hold kæft han var dygtigt. Men jeg er enig i at Frendrups potentiale er større. Han dominerede jo midtbanen i mod FCM og FCK i en alder af 19! Hans positionering og taklinger er af høj klasse.
   1 enig · 1 god kommentar
   
  • BIF til jeg dør
  • BIF til jeg dør
   Top debattør
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     31. juli 2020   

  • @Sorteslyngel Kan ikke være mere enig, og netop det der gør jeg tror han kan blive bedre, er han er så ung og så god. Nør blev god i en sen alder, og han altid været god, men netop Frendrups psyke kan han komme så langt med, så også Brentford og fedt de gik videre, Fulham var heldige med den ikke gik i omkamp i dag, for de var godt nok tæt på Cardiff flere gange. Men Frendrup skal man passe på han bliver virkelig uhyggelig med nogen få forbedringer, er også Nør fan. Men netop Frendrups alder og ikke mindst hans kølige måde tage det hele på, gør jeg tror han vil komme meget langt med sin karriere
   1 enig
   
  • @BIF til jeg dør ja, han bliver uhyggelig som du skriver, han har allerede vist at han kan holde næsen i sporet. Han bliver sindssygt god. Det ville ikke undre mig hvis Ajax købte ham til næste sæson.
   1 enig
   
  • BIF til jeg dør
  • BIF til jeg dør
   Top debattør
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     31. juli 2020   

  • @Sorteslyngel enig, men håber vi kan holde på ham par år og Maxø det samme. Det var også det der var med til gøre os så gode under Zorniger at de havde spillet sammen lidt tid. Så med lidt gode indkøb op af hatten fra CV VB Durmisi ønsketænkning ellers ligner som skrevet mange gange før Da Silva et fornuftigt valg, men han har par år tilbage af sin, men Lyngby mangler kr og kunne måske sende Gammelby med i en byttehandel. Så mener jeg der skal hentes 2 angribere ind, da 1 er for lidt, en der kan gå ind med det samme og skabe ballade en boks spiller, samt en ung talentfuld. Men tror der kommer en del salg og indkøb fra CVs side.
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder