Jonathan Ægidius
Foto: Privat ©
NYHED

Ægidius på plads i Brøndby: Enestående mulighed

 
Jonathan Ægidius er på plads i Brøndby IF og skal bruge det næste halve år på at falde til og gøre sin skole godt færdig. Han ser det som en enestående mulighed at være skiftet til Brøndby.

  • Jonathan Ægidius
  • Nanna Møller Karlsen
   18. februar 2021 - Klokken 21:45
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  18. februar 2021 - Klokken 21:45

Den 18-årige U/19-landsholdsmålmand Jonathan Ægidius skiftede i januars transfervindue til Brøndbvy IF fra Lyngby BK. Han ser det som en enestående mulighed og fortæller samtidig, at der i Brøndby er blevet lagt en rigtig god plan for ham.

- Jeg var i den situation, hvor der var under et år tilbage af min kontrakt, og så opstod den mulighed at jeg kunne skifte til Brøndby. Jeg så det, og det gør jeg stadig, som en enestående mulighed for mig at skifte til den historisk set største klub herhjemme i Danmark, siger Ægidius til 3point.dk.

- Først og fremmest tænkte jeg over, hvad mit næste skridt i min karriere skulle være, og hvad der ville være bedst for min egen udvikling. Samtidig kunne Brøndby fremlægge en plan, som matchede mine egne forventninger og drømme. Det var samtidig en plan, jeg rigtigt godt kunne se mig selv som en del af.

Ægidius var en eftertragtet ung mand. Lyngby ville gerne forlænge med ham og Brøndbys rivaler i København havde også smidt snøren ud. Det forløb blev dækket i pressen og det var lidt specielt, fortæller hovedpersonen selv.

- Det var specielt. Men det var heller ikke værre. Jeg sad derhjemme og lavede en masse skolearbejde og indhentede nogle afleveringer, så jeg havde også tankerne nogle andre steder. Der var mange der skrev til mig, både folk jeg kender og ikke kender, som syntes at deres holdning og mening skulle med i mine overvejelser, så det var specielt, og et eller andet sted også underligt.

Fedt med konkurrence

Jonathan Ægidius skrev i første omgang under på en kontrakt med Brøndby, som gjaldt fra sommeren 2021, men de blå/gule ville rigtig gerne have målmanden til klubben allerede nu. Det lykkedes at blive enige med Lyngby. Det næste halve år skal Ægidius bruge på at falde til i klubben, gøre sin skole færdig på god vis og få kampe i benene på U/19-holdet.

- Planen er at jeg skal fokusere på at færdiggøre min skolegang her til sommer, hvilket betyder at jeg skal træne mere med U/19-holdet. Såfremt at jeg gør mig fortjent i ugens løb til at spille, og træneren vælger at udtage mig, så vil jeg være tilgængelig i U/19-kampene. Vi har allerede nu spillet en kamp mod Middelfart og jeg var imponeret over det unge U/19-hold, som vi har, med mange gode spillere.

I Brøndby skal han konkurrere med Mads Hermansen om en plads i målet på Superliga-holdet fra sommeren 2021. Både Marvin Schwäbe og Michael Tørnes har udløb, og det er endnu uvist, hvad der sker med de to. Men konkurrencen er hård uanset hvad. Og det nyder den nye Brøndby-keeper:

- Der er en stor konkurrence på nuværende tidspunkt, hvilket jeg synes er fedt. Det er det bedste miljø at befinde sig i, især som ung keeper, der skal bevise sit værd. Jeg er ikke så god til at kigge for langt ud i fremtiden, da der i fodbold virkelig kan ske alt. Det har jeg prøvet før. Men umiddelbart vil jeg sige at udsigterne (til spilletid på førsteholdet, red.) er gode. Men først og fremmest skal jeg lige falde til i truppen, og så skal der arbejdes hårdt. Det er sådan jeg ser på det nu og det kan jo ændre sig.

Hvis du skal beskrive dig selv som målmand, hvordan vil du så beskrive dig?

- Jeg ser mig selv som en målmand, der deltager i spillet med fødderne. Jeg er ikke bange for at komme ud af mit mål, hvis der kommer et indlæg eller en dyb bold.

- Derudover har jeg arbejdet meget med en-mod-en-situationer og ser det som en styrke. Overordnet set er mit spil præget af verbal kommunikation. Jeg prøver at hjælpe holdet så meget som muligt ved at råbe en hel del. Så en god blanding af flere forskellige ting, slutter han.

Brøndby IF og Jonathan Ægidius har papir på hinanden til sommeren 2025.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Skævben
 • Skævben
  Betalende bruger
    18. februar 2021   

 • Mon ikke Scwäbe er videre til sommer? Men hvordan er planen ift Mads Hermansen? Hvem er udset til førstekeeper fra sommer og frem?

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
    19. februar 2021   

 • Denne artikel har jeg godt nok ventet længe på. Det var for mig helt ufatteligt at historien kunne ligge helt uberørt af alle medier, når nu processen og skiftet blev pisket sådan op i pressen.
  @Nanna: Har I glemt stamdata, som I altid slutter af med? Fødested, højde, brede, favoritfod mm.
  1 enig

 • Philip
 • Philip
  Betalende bruger
  Top debattør
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    19. februar 2021   

 • Jeg håber Mads får chancen fra næste sæson. Så kan Jonathan være back up.

  Tørnes er en fin rutineret 3. keeper og han tager naturligvis gerne et år mere hvis vi ønsker at forlænge.
  2 enige · 1 god kommentar

 • Mærsk
 • Mærsk
  Betalende bruger
    19. februar 2021   

 • Jeg tror at ankomsten af Ægidius (skønt navn i øvrigt!) Betyder et endeligt farvel til Marvin. Alt andet ville være mærkeligt. Ægidius siger selv at han skal bruge det næste halve år på at blive færdig med sin skole og stå lidt for u/19. Dermed sagt at han ved at der fra sommer kommer til at være en ændring, ergo skal han kæmpe med Mads H om pladsen i målet, hvilket jeg synes lyder fornuftigt.
  Mit. Tørnæs, så er der jo ingen grund til at stresse. Manden er Brøndby helt ind i hjertet, så er det vigtigere at få andre ting på plads først, såsom spilletid til skipper, køb af Cappis og Ægidius.
  Går det HELT galt, så kan vi nok godt finde en 3 målmand til overkommelige penge andetsteds.
  2 enige · 2 god kommentar

Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

BRØNDBY IF DANSKE MESTRE 2020/2021