Amir Al-Ammari
Foto: 3point.dk ©
NYHED

Amir Al-Ammari: Jeg bærer fodbolduddannelsen fra Brøndby med mig den dag i dag

 
To en halv god sæson hos Brøndby Masterclass for omkring fem år siden har været stærkt medvirkende til at gøre Amir Al-Ammari til den fodboldspiller han er i dag. Den svenske midtbanespiller er netop skiftet til Allsvenskan-klubben Halmstads BK.

  • Amir Al-Ammari
  • Steen Sørensen
   19. februar 2021 - Klokken 21:52
 • Steen Sørensen
 • Steen Sørensen
  19. februar 2021 - Klokken 21:52

I starten af 2014 kom en dengang 16-årig Amir Al-Ammari til Vestegnen og Brøndby IF, hvor den svenske midtbanespiller med irakiske rødder fik nogle gode sæsoner hos Brøndby Masterclass frem til sommeren 2016, hvor Al-Ammari blev seniorspiller.

Der blev ikke fundet plads i Brøndbys Superliga-trup til Amir Al-Ammari, som i stedet tog hjem til Sverige og en af to barndomsklubber, Husqvarna FF, i den tredjebedste svenske række. De seneste sæsoner har det tidligere Brøndby-talent spillet med stor succes hos Jönköping Södra i Superettan, der svare til den danske 1. Divisiion, hvor de to år i træk har været tæt på oprykning til Allsvenskan.

På trods af den glippede oprykning for andet år i træk fortsætter Amir Al-Ammari imidlertid karrieren i netop Allsvenskan. Den nu 23 årige midtbanespiller skiftede forleden på en fri transfer til Halmstads BK, som har en flot historie i svensk fodbold, men indleder den kommende sæson som oprykkere. Al-Ammari giver Brøndby IF en del af æren for, at han i dag er Allsvenskan-spiller.

- En meget lærerig tid. Jeg flyttede som 16-årig alene til et andet land, hvor jeg ikke kunne sproget. Det hjalp mig i den grad til at vokse som menneske og gave mig en fodbolduddannelse, som jeg bærer med mig den dag i dag, siger Amir Al-Ammari til Halmstad BK's officielle hjemmeside om tiden i Danmark og på Vestegnen.

Ifølge svenskafans.com har Amir Al-Ammari skrevet under på en treårig kontrakt med Halmstads BK.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Philip
 • Philip
  Betalende bruger
  Top debattør
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    20. februar 2021   

 • Dejligt at se et Brøndby talent som gør det godt!!
  2 enige · 2 god kommentar
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder