Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Analyse: 5 nedslag fra Kronjylland

 
Det blev til tre point, da Brøndby besøgte Randers FC. Fundamentet var 3-4-3, hvor der igen blev givet køb på en række principper, men hvor gameplanen også gav bonus. 3point.dk har taget 5 nedslag fra kampen i Kronjylland. Det er væsentligt at understrege, dette ikke er komplette kampanalyser, men en håndfuld nedslag fra kampen.

    • Kasper Pedersbæk
      8. maj 2023 - Klokken 00:41
  • Kasper Pedersbæk
  • Kasper Pedersbæk
    8. maj 2023 - Klokken 00:41

ANALYSE-SPONSOR: 3point.dks venner

Vil du have mere analyse fra Kasper Pedersbæk? Så meld dig ind i 3point.dks venner og støt os med et månedligt eller årligt beløb. På den måde sikrer du, at vi fortsat kan levere så meget analyse, som vi gør. MELD DIG IND HER.

Det er væsentligt at understrege, dette ikke er komplette kampanalyser, men en håndfuld nedslag fra kampen.

Det var næppe den store overraskelse, at Jesper Sørensen holdt fast i udgangspunktet 3-4-3 efter sidste weekends sejr i Parken. Særligt når forrige uges nedsabling på eget græs mod Randers stod frisk i hukommelsen, i en kamp, hvor Randers løb stormløb mod det blågule-mål og satte lup på Brøndbys korte opspil, der kiksede gang på gang. På mange måder blev der derfor ikke ændret det store i gameplanen, ej heller de startende 11, hvor blot Evjen erstattede karantæneramte Vallys. Brøndby havde særligt i første halvleg kvaliteten til at konvertere skud til mål, mens anden halvleg blev en umådelig blodfattig omgang af de blågule. Det blev en kamp med Randers i førersædet på bolden, og med en ligelig fordelt chanceproduktion til begge hold, men hvor hjemmeholdet på dagen ikke havde kvaliteten til at konvertere, så havde Brøndby den individuelle kvalitet hos særligt Mathias Kvistgaarden, der tippede kampen til Brøndbys fordel.

Initiativet overgivet
Brøndby overlod initiativet og bolden til Randers FC, og stillede sig fint tilfreds med at stå dybt og afvente. Preslinjen lå i perioder så langt tilbage som kanten af buen på egen banehalvdel. Det korte opspil og generelt det at holde i bolden blev en by i Rusland, i opgøret havde de blågule blot 32% possession! Og havde endnu færre forsøg på afleveringer end sidste uges derby i Parken, mod Randers havde Brøndby 260 forsøg på afleveringer, og kun 175 vellykkede. Det er en tynd linje som Brøndby danser afsted på ved at overlade så markant et initiativ til modstanderne. Randers havde en chanceproduktion til mere, men i modsætning til det omvendte opgør, så scorede Brøndby på deres chancer, mens kronjyderne manglede kvaliteten til at konvertere skud til mål.

Mathias Kvistgaarden
Mathias Kvistgaarden var her, der og alle vegne. Han trak i længderetningen på den kronjyske defensiv, han faldt ned i banen for at modtage bolden, han løb diagonale løb i ryggen på stakkels Andersson på backen - og han kronede det med det undertegnede har efterspurgt: intelligente beslutninger med bolden. Væk var kanonfoden, og ind var kommet kloge beslutninger, bedst illustreret med scoringen til 3-0. Klogt placeret frem for kanonkugle. Han har stabilt produceret skuddene, og snittet 0.30 xG pr 90 min, mod Randers belønnede fodboldguderne den unge angriber for hans stabile arbejde og målene regnede ind.

Evjen, Wass og lederskab
Evjen søgte og fandt mellemrummet i første halvleg. Nordmanden var en af få blågule-spillere, som lykkedes med at modtage og vende med bolden i små rum, og når Evjen blev retvendt var han dygtig til især at finde Kvistgaarden i bagrummet. Wass trives inde på midtbanen, når han får lov at diktere spillet, har han visionen og roen til at finde den upressede zone at sende bolden hen i. Wass tog lederskabet på midtbanen, og det gjorde Rasmus Lauritsen i bagkæden.

Wingbacker
Outputtet fra wingbackerne var ikke godt nok. Defensivt ender de i begge sider reelt som backer i det, der bliver til en 5-2-2-1 i spillet mod bolden, og offensivt producerede ingen af de to startende nok. NÅR man ofrer 10eren til fordel for en stopper sætter det et ekstra tryk på wingbackerne for at komme frem og supporte offensiven. Det lykkedes ikke mod Randers i tilstrækkelig grad. Defensivt var der periodevist nogle afstemninger, der åbnede mulighederne for Randers for at komme ind og operere mellem yderstopper og wingback.

Prisen for Radosevic og hans defensive arbejde
At Radosevic blev valgt som makker til Wass på midtbanen, stod skrevet i stjernerne. Det ville give Wass større frihed til at agere offensiv playmaker. For nuværende har Jesper Sørensen ikke et reelt alternativ til kroaten som erobringsspiller, når der er skiftet til 3-4-3 og kun to centrale midtbanespillere. Det er svært at sætte en finger på Radosevics spil mod bolden. Prisen for at spille med Radosevic, er derimod det possession spil med hurtig boldcirkulation Jesper Sørensen ellers bekendtgjorde var hans vej frem, ikke er kroatens livret. Radosevic søger helst ikke dybt i banen i den opbyggende fase for at modtage bolden centralt med (mod)spillere 360 grader om sig og vende (med bolden for fødderne). Han lukker rum ned, erobrer bolde, men han er ikke nogen short passing playmaker, der holder gang i et hurtigt opspil. Was skal heller ikke gå for langt ned i banen, for han er bindeleddet mellem den opbyggende fase og mellemfasen til afslutningsspillet. Det betød, at Brøndby sjældent gik kort i opbygningen, men søgte den direkte bold frem. Enten mod Omoijuanfo som targetman, eller i dybden mod særligt Kvistgaarden.

Det er væsentligt at understrege, dette ikke er komplette kampanalyser, men en håndfuld nedslag fra kampen.





Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


  • Per Bang
  • Per Bang
    Administrator
      8. maj 2023   

  • Det er et ret godt format, det her
    2 enige · 2 god kommentar
     
    • @Per Bang Jeg gik et stykke tid og overvejede hele den der post-match analyse, om der ikke var et bedre format. Så kører jeg det her i foråret med et forsøg med de her 5 nedslag. Ikke komplette analyser, men udvalgte fokuspunkter.
      2 enige · 1 god kommentar

    Se 3 flere kommentarer

  • Uka
  • Uka
    Betalende bruger
      8. maj 2023   

  • God analyse og format. Jeg håber virkelig det kun er en overgang ,vi skal vinde kampe på denne måde,det ikke lige min favorit spillestil.
     
    • @Uka

      Hvis man fortolker den offensivt, kan 343, eller nærmere 3421, være top underholdende og meget effektiv.

      Det kræver at man har de helt rigtige wingbacks - Wass ville nærmest være perfekt.

      Det ville så kræve et indkøb fra en af de øverste hylder til central midt, og nok også til venstre wingback.
      2 enige · 1 god kommentar

    Se 2 flere kommentarer

  • Jeg synes Rado bliver lidt hårdt dømt. Også i denne kamp synes jeg, at han laver flere bolderobringer og får den hurtigt spillet fornuftigt videre, og han deltager fint i små pasninger omkring begge felter. Kunne være interessant at se, hvis man kunne få tal på hans pasninger i de sidste to kampe og sammenligne med andre 6'er i ligaen. Er ikke sikker på, at han er så meget ringere....
    2 enige
     
    • @Nillerfan
      Problemet med Rado er at han har en konsekvent svaghed som alle andre hold i suppen har luret: Han får tunnelsyn når han har- eller skal modtage bolden. Det betyder at man har gode chancer for at erobre bolden fra han hvis man sætter et pres ind fra siden eller bagfra.

      Han har kostet mange mål på den konto - og koster igen i går.

    Se 1 flere kommentarer
     
    • @Nillerfan Jeg så kun highlights fra i går. Jeg lægger mærke til, at mange bebrejder Rado for boldtabet til Randers reducering. Det er rigtigt, at han ser lidt forvirret ud i situationen, men der er jo kæmpe stempling fra Enggård, som erobrer med knopperne højt løftet.
      1 enig

---


  • JJOLSEN
  • JJOLSEN
    Betalende bruger
      9. maj 2023   

  • Et det korrekt antaget, at stort set alle formationer kan spilles offensivt og på en måde som Jesper Sørensen gerne vil spille, med de rette spillere?
    Fejlen må da ligge hos CV, som har købt spillere med for svingende kvalitet,
    Spillere som ikke har lært at presse højt rigtigt.
    Samtidig henter CV Jesper Sørensen, som under tiden med Niels Frederiksen ikke formåede at indføre det høje aggressive pres.
    Jesper Sørensen er bestemt en dygtig træner, han passer bare ikke ind hos Brøndby IF, da han ikke står for en spillestil som, jeg mener, Brøndby IF bør spille og meldt ud i 6.4 . For den form for fodbold lære man ikke i DBU skolen.
    Jesper Sørensen er fejl castet til Brøndby IF og bør udskiftes hurtigst muligt.




Relaterede nyheder



Mest læste nyheder



Mest kommenterede nyheder