Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Analyse: 5 sandheder om kampen mod Randers

 
Det var sandhedens time for Brøndby IF, da de søndag mødte Randers. Det der skulle have været road to redemption blev road to hell. Bundniveauet var uset lavt, og kampen udviklede sig til det, der bedst kan kaldes for en blamage. En taktisk røffel til Jesper Sørensen - for det var såre simpelt langt fra en acceptabel kamp. 3point.dk har kørt kampen igennem VHS-maskinen og bringer her 5 sandheder om kampen.

    • Kasper Pedersbæk
      24. april 2023 - Klokken 00:46
  • Kasper Pedersbæk
  • Kasper Pedersbæk
    24. april 2023 - Klokken 00:46

Det blev en ren afklapsning, da Brøndby søndag blev kørt ud under tæppet på egen bane, og tabte med 0-4 til gæsterne fra Randers FC.

To dybdeløbere blev aldrig en succes

Brøndby havde gang i noget der fungerede i grundspillets 5 kampe, men mod Randers var det igen med to meget ens typer som flankerede Ohi Omoijuanfo, som havde Simon Hedlund og Mathias Kvistgaarden med sig i forreste kæde. Det kostede i den grad Brøndbys mellemrumsspil. Både Kvistgaarden og Hedlund er bedst til at søge den dybe bold, og det efterlod Randers med en nem opgave, da de blot skulle sørge for at droppe i bagkæden i samme sekund den lange pasning blev slået. Brøndby blev for enstrengede, og manglende ganske enkelt at udfordre Randers i mellemrummene.

Hovedbruddet Vallys - hvorfor skal han alt andet?

Da Nicolai Vallys blev handlet hentede Brøndby en dygtig skudkreatør. En garant for skud, for sidste tredjedels afleveringer og facilitering af sit holds afsluttere. Mod Randers blev Vallys igen skubbet markant længere ned på banen for at assistere i opspillet. Han er indkøbt til at være afgørende på den sidste tredjedel, så hvorfor bruge ham så dybt i banen og fjerne den trussel han udgør? Det svarer til at købe en F1-racer, og kun bruge den til at køre børnene i skole om morgenen. Hvad værre var den personlige fejl, der sneg sig ind hos Vallys ved en af scoringerne. Det er vanrøgt at lade Vallys facilitere opspillet så dybt på banen, han skal have friheden til at vandre og finde de ledige rum.

Død ved korte igangsætninger

Brøndby insisterede igen på at spille bolden kort op. Det er der i og for sig ikke noget galt med. Men Randers havde læst på lektien, og sendte frem med tre mand på igangsætningerne ved målspark - to til at gå i mand/mand duel med de to stoppere, og en til at lukke Bell ned i samme sekund Hermansen forsøgte bolden op mellem stopperne. Brøndby fortsatte ufortrødent det korte opspil, men Randers sørgede også for at skubbe Brøndbys opspil over mod Lauritsen og Sebulonsen. Hjemmeholdet fandt aldrig en alternativ løsning som virkede.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Med en udpræget mangel på spillere til at søge positioner i mellemrummet for at modtage bolden i overgangsfasen blev det svært for de blågule at flytte spillet fra den opbyggende fase og videre frem. Randers var dygtige til at begrænse Brøndbys muligheder, og Brøndby var utrolig dårlige til at søge andre veje.

Taktisk roderi

De 90 minutter blev en taktisk rejse i de seneste 5 års Brøndby-taktikker. Fra 4-3-3 over en 4-4-2 diamant på midtbanen til en 3-5-2 / 3-4-3. Intet fungerede. Der manglede helt simple ting som bevægelse for boldholderen, i perioder GIK de blågule-spillere rundt på banen. Der manglede koordination og intensitet i spillet mod bolden. Hvad værre var, var at de mange taktiske retningsskift var forsøg på at inddæmme og begrænse, fremfor at angribe og opnå. Det er som at sætte et barn med en malebog og bede dem farvelægge tegningen for så få minutter senere at tage tegningen fra dem, og give dem en ny og så fremdeles. Træneren sætter den taktiske ramme, spillerne udfylder den. De mange taktiske skift flyttede intet for Brøndby mod Randers.

Personlige fejl

Det var en kavalkade af uprovokerede såvel som fremprovokerede fejl hos de blågule spillere. Det var elementære afleveringer over få meter, det var igangsætninger, det var bevægelser for boldholderen, det var en total mangel på koordination. Det var ikke blot en enkelt eller to der må stå for skud her, det var hele holdet, som fejlede eklatant, og faldt til en dybde, der synes usandsynlig. Det ville være urimeligt at pege individer ud, når hele holdet fejlede. Både som hold og som individer. Der manglede kollektiv sammenhængskraft i tanke og handling. 





Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


  • Hey Kasper sådan har det været hele sæsonen, intet nyt under solen der :)
    2 enige
     
    • @Vainio74 det er vist at være lige sensationslysten i analysen. For mig er der et før og efter grundspillet. De første 5 kampe var med et stabilt udtryk (valg af spillere, roller, positionering), i slutspillet har der været al for megen skiften rundt på disse parametre.

      Ps I går var virkelig en elendig præstation der skilte sig ud fra alle de øvrige kampe.
      4 enige · 2 god kommentar

    Se 5 flere kommentarer

  • Ja, det var elendigt, på stort set alle parametre. Situationen minder mig dels om sidste forår, hvor vi tabte 7 kampe i træk, og dels om perioden efter Laudrup og inden Zorniger. Der sad man også med fornemmelsen af at modstanderne til enhver tid kunne løbe ned og skabe en chance, fordi vores spillerne ikke kunne finde ud af at gå ind og tage duellerne og skrælle ordentligt igennem.

    Så hvad skal vi gøre? Vi kan ikke sidde og se på den elendighed med det håbløse restforsvar, for nu at tage et enkelt eksempel. Det virker som om spillerne overhovedet ikke tør spille med bolden, af frygt for at miste den. Er løsningen at skifte til 3-4-3? Det stoppede blødningen mod AGF, og gav en bedre fase 1 og 2 i den kamp, og måske er det sådan vi bedst begrænser katastrofen mod PSE. I princippet er jeg meget imod at skifte formation nu, men vi bliver nødt til at ændre på noget. Det kan ikke blive ved sådan her.
    5 enige · 1 god kommentar
     
    • preben
    • preben   24. april 2023   

    • @Christian Brøndbyman
      3 i forsvaret, ikke flere ydmygelser , nok er nok nu !!! og der er ikke et fundament at bevare/ødelægge, men dog stadig 4-5 spillere som vil kunne danne det nødvendige for fremtidens udvikling.
      og så håber at at der er ansvarlige i ledelsen som vurderer ikke blot spillerne, også dem, men så sandelig også anvendelsen af mere end 100 mio kr ....., ( var det vist)

    Se 1 flere kommentarer

  • Uka
  • Uka
    Betalende bruger
      24. april 2023   

  • Siden Horsens kampen, er det kun blevet dårligere og JS virker ikke at vide hvad han skal gøre. Det frygteligt at se et så handlingslammet hold og trænere.
    5 enige
     
    • Joblar
    • Joblar   24. april 2023   

    • @Uka læg dertil at Horsens vel og mærke var på en ekstrem billig baggrund, vel det dårligste hold i ligaen her i 2023.
      4 enige · 1 god kommentar

---

  • Sinbad
  • Sinbad
    Betalende bruger
      24. april 2023   

  • Jeg synes at man er nødtil at spille med tre(fem) nede bagved. Vi er nødtil at starte med at holde målet rent. Rado er nød til at spille der er ikke nogen som er så defensiv stærk som ham af vores midtbane spillere. Vi har ikke råd til at lade være
     
    • Mogens
    • Mogens   24. april 2023   

    • @Sinbad jeg er enig. Har talt for 352 et stykke tid. Det er ikke fordi jeg er vild med det system. I min naive tilgang til fodbold, kan jeg ikke rigtig se, at vi aktuelt har spillerne til andet? Vi skal som udgangspunkt lukke af nede bagved.
      1 enig

  • Saesonkort
  • Saesonkort
    Betalende bruger
    Top kommentator
    Top enige
      24. april 2023   

  • Jesper Sørensen skal stoppe med at spille navne frem for positioner. Jeg er så træt af, at alle skal omskoles, så der er plads til alle på CVs dukseliste.

    Der er spillere, som ikke er gode nok til Brøndby og som ikke bør få mere spilletid inden deres exit til sommer.

    Hvad Jesper Sørensen angår, så mangler han basale lederevner. Han udtalte til 3point.dk, at han er dårlig til small talk. Det er bare en af de vigtigste evner for en people manager.
    6 enige
     
    • @Saesonkort jeg er meget enig med dig

      Gad godt høre dit perspektiv på hvem der ikke er gode nok?

    Se 4 flere kommentarer

  • 55 fejlafleveringer alene i 1. halvleg er ikke bare horribelt, det er også et tegn for at JS og trænerteamet ikke er i kontrol og har mistet omklædningsrummet.
    Derudover er fravalget af vores bedste forsvarsspiller helt på månen. At undlade at spille med KT i stedet for Winther, ligesom at blive ved med at spille Vallys på midten, hvilket man også tydligt har set ikke var en god løsning, ligesom at blive ved med at stille med Bell, hvor det er tydligt han ikke har niveauet og fart til at spille på SL niveau, skriger til himlen.
    De sidste mange kampe, AGF inklusiv, er beskæmmende og horribelt trænerarbejde.
    JS og Retov(dødbolde!?) skal på porten, jo før desto bedre, gerne med CV og hans indefra og ud princip. Klubben er I frit fald og har været det siden mesterskabet og der bør trækkes en streg i sandet nu, hvor der stadigt kan planlægges et transfervindue ud fra en tydligt strategi!
    9 enige · 5 god kommentar
     
    • umolich
    • umolich
      Betalende bruger
        24. april 2023   

    • @Sorteslyngel hvornår har vi sidst skiftet træner eller direktør til noget bedre? Det bliver værre og værre hver gang vi ansætter ny. Lad os nu stoppe de konstante udskiftninger fordi Jan Bech er ligeså meget i sine følelsers vold som en almindelig fan.

    Se 1 flere kommentarer

---


  • Jeg er stadig i chok i dag. Det var et helt nyt niveau af elendigt. Ja, de GIK rundt på banen. Ingen vilje eller fight. Ingen trods og intet genpres... eller bare pres. Ingen ideer og mandsmod :(

    Hvor mit Brøndby blevet af!?
    2 enige


---

  • @kasperpedersbaek
    Tak for din fair og direkte analyse.. Jeg var i sin tid ret glad for at man skiftede formation til 4-3-3, da den ekstra mand centralt gav flere offensive strenge at spille på, fremfor en lang tid hvor alt gik igennem vores backs.. Nu tror jeg at vi ser et formationsskifte til 3 mands forsvar i næste kamp mod FCK, hvilket jeg synes giver mening rent defensivt... Kommer du til at kigge ind i de taktiske perspektiver ved et formationsskifte?? Som jeg ser det, ser forsvaret med Tshiembe, Lauritsen, Winter samt Seb og Mensah på WB meget stærkt ud. Men fra midtbanen og op er jeg godt nok i tvivl.. 3-5-2 eller 3-4-3, Vallys placering, bedste midtbane-konstellation. Spille med eller uden 10' set i lyset af at vi har Evjen og Schwartau som er bedst på denne position.. Ååh så mange spørgsmål til denne trup og taktiske ståsteder ift. formation og måde at spille på..Jeg får stress og det tror jeg også spillerne gør
    2 god kommentar

  • Det er et kendt faktum at uanset spillertruppens udmeldinger så forplanter intern uro i organisationen sig til præstationerne på banen. Hele den nu månedsvis lange konflikt mellem Alpha, GFH, Orange, os plastik fans der kun har fulgt klubben siden 1986 har ovenpå trænerfyring osv. forplantet sig til banen, en hjemmebane der med henvisning til ovennævnte desværre er kraftigt devalueret. Er I overrasket, mange er, kan jeg læse, men selvfølgelig skulle der komme en reaktion på et tidspunkt og efter den lille kraftanstrengelse med kvalifikation til top 6 åndende spillerne lettet ud - del /målet var nået. Nu synes alle at alt er lort med lort på, JS, CV, JBA, MC alle er uduelige... det er selvfølgelig ikke sådan det forholder sig. Stig Tøfting er nu efter klubben efter han en hel vinter hårdnakket har forsvoret at BIF var et top 6 hold, det går stærkt i fodbold og der skal tjenes penge på al omtale af BIF, for det er en fed forretning. Selvfølgelig er det der præsteres på banen ikke godt nok, slår vi FCK så er alt rosen rødt - slår de os er alt blod rødt, sådan er fodbold..Det er i modgang man skal stå sammen og vise sin sande karakter det gælder alle ikke mindst fans - det nu det gælder...Forza Brøndby




Relaterede nyheder



Mest læste nyheder



Mest kommenterede nyheder