Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Analyse: Blas Riveros - en venstreback med fart

 
Først på eftermiddagen mandag skrev Brøndby kontrakt med den 22-årige sydamerikanske forsvarsspiller Blas Miguel Riveros Galeano fra Paraguay, som blev hentet i schweiziske FC Basel. Riveros startede karrieren i sit hjemlands Olimpia, men har siden 2016 spillet sin fodbold i FC Basel, hvor han blev dømt i overskud af cheftræner Ciriaco Sforza. 3point.dk har taget et kig på Brøndbys nye forsvarsspiller til venstresiden, og fortæller her om, hvad det er man kan forvente at se på banen.

  • Kasper Pedersbæk
   5. oktober 2020 - Klokken 13:50
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  5. oktober 2020 - Klokken 13:50

Blas Riveros startede karrieren i Olimpia i Paraguay, hvorfra FC Basel også hentede den venstrebenede forsvarsspiller i 2016. Riveros startede sin karriere i Basel ud med at spille knap 700 minutters fodbold i den bedste række i Schweiz, men allerede i 2017/18 rykkede han voldsomt på spilletiden, da han henover 31 kampe spillede 2375 minutters fodbold for FC Basel. I sæsonerne 2018/19 og 2019/20 faldt spilletiden en anelse, men Riveros fik stadig henholdsvis 2003 og 1479 minutter på banen for Basel. Alt i alt kommer Riveros til Brøndby med 7.000+ minutters fodbold på FC Basel i benene.

Riveros har alle sæsonerne igennem været placeret som venstreback, i de få undtagelser har han været placeret som wingback. FC Basel har i perioden siden 2016 spillet over 90% af deres kampe med en bagkæde på fire mand.

På fodboldbanen måler Blas Riveros 179 centimeter og står noteret med en vægt på 68 kg. Han er atletisk bygget, og en force er klart hans acceleration og topfart. Han har en fornuftig springkraft, og er ikke ueffen i hovedstødsduellerne.

Tidlige udfald i duellerne

Riveros' akillesæl er de defensive 1-1 dueller. Han er meget aggressiv i sit forsvarsspil, og presser gerne højt. Det giver ham dog nogle udfordringer fra tid til anden, da et tidligt udfald fra hans side af kan straffes og han kan forbigåes. Men en akilleshæl som er værre som en decideret venstre back fremfor en wingback.

Forsvarsspilleren fra Paraguay har dog, når udfaldet kommer tidligt og den direkte modstander får momentum, dog en acceleration og fart i sig, som gør han kan rydde op efter sig selv og afværge en ellers potentiel farlig situation.

Men dermed ikke sagt at den unge paraguayaner ikke kan forsvare, for han kan sagtens tage duellerne, ligesom han også godt kan positionere sig. Det vil helt klart være givtigt for ham, at han har em rutineret stopper skråt bag sig, som kan dirigere med ham.

Fart, udfordringer og indlæg

Tidligere nævnte jeg accelerationen og topfarten som en styrke i det defensive aspekt, og lige så vel er de to ting også styrker, når det kommer til offensiven. Tilsat en stor løbevillighed, og en lyst til at åbne højt og bredt i banen er en faktor der taler for, at Riveros kan udgøre en dygtig wingback i Brøndby. Han er teknisk rigtig dygtig, og har ikke problemer med at modtage bolden i små rum, og enten aflevere videre eller simpelthen gå 1-1 mod sin modstander og gå forbi denne.

Blas Riveros evner også at gå begge veje om sin modstander, altså han er ikke så etbenet, at indlægget partout SKAL slås med venstre, han slår også snildt et indlæg med højrefoden. Naturligvis er hans naturlige og klart bedste ben det venstre, men højrebenet er mere end til blot at støtte på.

Indlæggene leverer han både tidligt placeret lavt i banen, men som nævnt med evnerne 1-1 går han også gerne mod baglinjen. En klar styrke at han mestrer begge, da det er med til enten at trække den direkte modstander frem (og åbne rum bag sig) eller tøve og åbne for det tidlige indlæg. Indlæggene kan Riveros levere med både fart og præcision.

Et højere udgangspunkt som wingback vil helt klart klæde hans offensive spil, og man kan tro på, at det vil hjælpe ham til at øge sit output i form af assist og mål, som han gennem årene i FC Basel ikke har formået at profitere nok på.

Konklusion

Blas Riveros har klart sine største styrker fremad banen. Han er bidragende til spillet fremad banen og angrebsorienteret. Riveros har en tendens til tidlige udfald i sine 1-1 dueller defensivt, men har en fart der gør han samtidig kan rydde en del op efter sig selv. Han kan blive udfordret i sine positioneringer rent defensivt, men den største risiko er klart, hvis han spilles som rendyrket venstreback. Positionen som wingback synes ideel til en spiller med hans kvaliteter.

Riveros forventes at bibringe en offensiv trussel på venstrekanten, som kan gå begge veje på sin direkte modstander, udføre et aggressivt fremadrettet presspil og lægge et betragteligt offensivt tryk i venstresiden.

 


Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Ser virkelig spændende ud ham Fætter BR!
  1 god kommentar

 • AltidBIF
 • AltidBIF
  Betalende bruger
    5. october 2020   

 • Dejligt med en ung venstrebenet spiller med erfaring
  3 enige

 • jjnabc
 • jjnabc
  Betalende bruger
    5. october 2020   

 • Det lyder da lovende det her!
  Nogen information om hvilke sprog han taler? Tænker bare spansk er der vel ikke så mange der kan i truppen, men måske har han samlet noget tysk op i Schweiz? Ville jo være ønskværdigt hvis han forstod taktikken, og ikke ligesom ham venstrebacken fra Slovakiet vi havde for nogle sæsoner siden, som jeg heldigvis lykkelig har glemt hvad hedder
   
  • Philip
  • Philip
   Top debattør
     5. october 2020   

  • @jjnabc Du kan da ikke havde glemt Sikosek aka Psykosek - manden med flere røde kort end kampe. Han er en legende for sine upræcise indlæg og sine lange løb tilbage, efter han blev snydt.
   2 enige · 1 god kommentar
   
  • @jjnabc Han er godt nok fra Slovenien og ikke fra Slovakiet. Som Philip har skrevet hedder han Sikosek og vist nok Gregor til fornavn. Men pyt. Er 200% sikker på ham her er bedre.
   1 enig

  Se 2 flere kommentarer

 • Super analyse og han lader til at være præcis hvad vi har brug for. Tilmed ung, men samtidig erfaren og vant til Europa. Videoen viser mange lovende takter. Hvis vi så samtidig kun har givet 500k for ham, virker det til at være latterligt godt købt ind! Spændt på at se ham i trøjen.
  1 enig

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
    5. october 2020   

 • @Kasper Pedersbæk, mangler du ikke at koble hans målgivende aktioner på analysen? Jeg synes, at de er forbavsende få ift. spilletid. Her tænker jeg på en benchmarking i stedet for: “[..] det vil hjælpe ham til at øge sit output i form af assist og mål, som han gennem årene i FC Basel ikke har formået at profitere nok på”. 5 mål og 8 assist i 107 kampe.

 • Hvis muligt må i sgu meget gerne høre CV om BR snakker engelsk. Temmelig vigtigt vil jeg mene
   
  • @Gonzorgg Han burde i hverfald kunne Tysk efter 4 sæsoner i Barsel.
   Hans wingman form af Jung skal nok kunne dirigere ham, det samme med Maxsø og Marvin.
   Men jeg har hørt CV berette før hvor vigtigt det er udenlandske spillere kan engelsk, så mon ikke han kan lidt.

 • Han ser meget spændende ud. Og til den pris ligner han et scoop. Nu må vi alle hjælpe til med at få ham ordentligt integreret i truppen og huske på at der nok går lidt tid måske resten af efterårssæsonen, før der kommer et godt output fra ham.
  Jeg håber selvfølgelig at han tager os med storm fra første fløjt.
  Han virker kropsstærk, meget hurtig, god dribler og rigtig god i det offensive pasningsspil.
  Der skal trænes cutbacks til Jobbe, indlæg til bagerst stolpe (Uhre/Pablo) og skud med højre poten når han går ind i banen.
  I det defensive ligner han en der nok skal kunne begå sig på SL niveau.
  Man kan ikke forventer andet end han nok skal slå igennem med de meritter han har, sålænge han føler sig velkommen i klubben og blandt fans, selvom han er heroppe i det kolde nord.

  Lige en sidenote, er han vurderet til 1,8 mill £ På transfermarkt, det samme som Maxsø kun overgået af Frendrup der er vurderet til 2 millk£. Vores trup har en værdi på lidt over 20 mill£, så han alene forøger værdien af vores trup med ca 10%.

  Det bliver sgu spændende, men jeg har en super god følelse.
  Godt gået af CV og Scouting afdelingen, som har overrasket mig i denne sammenhæng.
  2 enige
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder