Foto: Kasper Pedersbæk ©
NYHED

Analyse: Boksmidtbane og 3-4-3 mod Brentford

 
Brøndby spillede lørdag eftermiddag træningskamp mod Brentford under træningslejren i London, hvor 24 mand fik minutter på banen. Mens det stadig er tidligt i optakten til at tale om startopstillinger, så zoomer 3point.dk i denne analyse ud og kigger på de større perspektiver i spillet.

  • Kasper Pedersbæk
   15. januar 2024 - Klokken 13:30
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  15. januar 2024 - Klokken 13:30

ANALYSE-SPONSOR: 3point.dks venner

Vil du have mere analyse fra Kasper Pedersbæk? Så meld dig ind i 3point.dks venner og støt os med et månedligt eller årligt beløb. På den måde sikrer du, at vi fortsat kan levere så meget analyse, som vi gør. MELD DIG IND HER.

Træningskampen mod Brentford kom på bagkant for alle udover de implicerede. Brøndby annoncerede, at de havde slået deres engelske modstandere med 3-1 på to scoringer af Yuito Suzuki og en enkelt af Noah Nartey.

Det ER den første træningskamp i opstarten, hvorfor det ikke giver den store mening at tale om start 11’ere, derimod kan vi i denne analyse tage et view henover en række tendenser og enkelte spilleres rolle. For hvad kan vi udlede af lørdagens kamp mod Brentford?

Taktiske fokuspunkter

 • Brøndby opererede i en 3-4-3 formation kampen igennem (på nær en kort periode mod slutningen af kampen)
 • Bag en enlig 9’er var der positioneret 2 x 10’ere, de arbejdede i mellemrummet og søgte at agere opspilsstationer for bagkæden / midtbanekæden for at gennembryde Brentfords kæder
 • Brøndby arbejdede konsekvent med korte igangsætninger, og lod keeperne indtage nogle meget aktive roller i den fase

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

 • De to 10ere gav mulighed for at Brøndby med og mod bolden kunne agere med en “box midtbane”, gør det muligt at fylde midten op og lægge et tungere pres på modstandernes opbygning, hvor Brøndby i samme sekund Brentford spillede bolden mod siden kunne sværme området med en stor mængde spillere

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

 • Wingbacken i modsatte side forskyder indad, det samme gør de tre stoppere, mens wingbacken i boldsiden skubber frem i et pres
 • Det var et langt mere aggressivt direkte spillende Brøndbyhold, der var fokus på hurtige kombinationer vertikalt gennem banen og Brentfords kæder. Det var en aflevering frem til en mellemrumsspiller, der lagde den af for så igen at søge ny position
 • Der blev lagt en relativ høj preslinje, risikovilligheden var stor, ofte sås den midste stopper alene med Brentfords angriber

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Brøndby kom lidt på hælene i flere tilfælde med bolde ned i bagrummet på yderstopperne, koordinationen

Præstationer

Mens det endnu er for tidligt at tale om konturerne af en start 11’er giver det mere mening at tale om en række individuelle præstationer - og især positioneringerne, hvor især deponeringen af Sean Klaiber viste det i høj grad stadig kan være aktuelt at se hollænderen i en stopperrolle, hvorfra han kan skubbe frem på midtbanen og skabe overtal der, når Brøndby er i boldbesiddelse. 

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

I første halvleg var det Oscar Schartau og Yuito Suzuki, der lå placeret i 10er rollerne bag Kvistgaarden som enlig angriber, og japaneren var en af de mest inspirerende på banen under hans minutter. Konstant i bevægelse, og med nogle snævre og skarpe vendinger, der gav problemer for værternes bagkæde. Scorede to mål. Lignede en, der virkelig trivedes i anden række frem for som spydspids. Schwartau fremstod også som et aktiv i opbygningen, teknisk dygtig i vendingerne og med et godt blik for sine medspillere, og havde blandt andet en assist til Suzukis ene scoring.

Efter pausen skiftede Brøndby hele holdet, og det betød af nævneværdige ting, at Ludwig Vraa blev sendt i spil som midtstopper, mens Mateusz Kowalczyk fik vist sig frem som katalysator på midtbanen. Polakken var dynamisk og solidt arbejdende begge veje.

For en stor del af de øvrige spillere gav deres positioner ikke den store anledning til chok, der findes næppe en iagttager der løftede et øjenbryn over Vallys som 10er i venstre side, Divkovic som wingback mv.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • kewell
 • kewell
  Betalende bruger
    15. januar 2024   

 • Enig i betragtningerne.
  Det var ikke alt der lykkedes for Klaiber, men det var interessant at se ham i rollen, hvorfra han gik en del med frem, ligesom man så Wass gøre det, i de kampe han blev prøvet dernede.
  Det er dog et trade-off man skal vurdere om er det værd, for selvom jeg ikke har opgivet Seb, så fjerner man Klaibers klasse fra wingbacken af.
  Om vi så får mest ud af Klaiber som højre stopper eller wingback må tiden evt. vise, og om vi mister mindst ved at spille Seb frem for Heggheim/Tshiembe.
  Jeg synes dog perspektivet er spændende, da Klaiber kan en del, både med og uden bold.
  Jeg var glad for at se Yuitos niveau i 1. halvleg, det var stærkt, og han ligner en der passer perfekt ind i rollen som 10'er.
  Det samme med Schwartau, og de to gik fint i samspil, frem for at gå i vejen for hinanden, så det var rigtigt positivt.
  Og selvom det er standard efterhånden, så synes jeg også man skylder at nævne Wass.
  Det er kun Yuito kva sine to mål der når hans niveau på banen.
  Han er overlegen derinde, og det var tydeligt, at vi spillede en halvleg med Wass og en uden.
  Det var generelt en rigtig fin 1. træningskamp, mod en ganske god modstander, der individuelt holdte et højt niveau, og måske knap så højt som sammenspillet hold, naturligt nok, da det primært var reserverne.
  1. halvleg var god, og 2. halvleg var fin.
  En mindre bekymring var at Vallys gik ud 10 min. før tid, og altså kun fik 35 min.
  Det tolker jeg som at man passer på ham.
  Han skal meget gerne have en god opstart, så han står så skarpt som muligt, når vi starter igen.
  4 enige · 11 god kommentar
   
  • Kepgar
  • Kepgar   15. januar 2024   

  • @kewell hvordan ved du alt dette omkring kampen og de indviduelle spiller præstationer? For Så vidt jeg ved var det en lukket træningskamp uden mulighed for at se den på TV/Brøndby TV

  Se 3 flere kommentarer

 • Truppen er jo sådan set bygget til 3-4-3, for så vidt at man kun har to rigtige angribere (Ohi og Kvistgaarden (og så Yeboah, men han er langt fra holdet)), og så fire mellemrumsspillerne (Vallys, Suzuki, Evjen, Schwatau). Men da især Kvistgaarden egner sig bedst til et tomandsangreb, er det sådan man oftest spiller, og det forstår jeg egentlig godt.
  2 enige

 • Meget spændende udvikling, hvis vi skal til at spille med mere sværmpres. Det kunne godt blive et nyt våben for os i foråret.
  Jeg synes også man kunne se i kampen at vi generobrede bolden meget hurtigt. PPDA tænker jeg må have været helt i bund.

  Omstillinger imod kan blive et problem hvis vi går den vej, men noget er selvfølgelig også et spørgsmål om at få genpresset helt ind på rygraden hos spillerne.

  Og med bolden er jeg enig i at vi så en del hurtige fremadrettede pasninger, som blev muliggjort at nogle dynamiske spillere på de offensive positioner. Her shiner Suzuki f.eks. virkelig.
  3 enige · 2 god kommentar

---

 • JS startede med at spillede offensivt med igangsætning nedefra og hurtige kombinationer op gennem banen. Han blev så overhalet af virkligheden, som var, at kvaliteten af de spillere som skulle spille dette system ganske enkelt ikke var gode nok til det - med nogle hårde nederlag til følge.
  Han skiftede så over til 5 i bagkæden for at få defensiven til at være stabil og sagde, at man nogle gange var nød til, at gå et skridt tilbage, før man kunne tage flere skridt frem.
  Jeg håber at spillerne nu har kvaliteten til at kunne spille fx. 3-4-3 og at det er nu, at JS tager et skridt frem.
  Da han blev ansat havde han en klar vision om offensivt spil og forsøgte at gøre dette. Det skulle være mærkeligt, hvis han droppede den tanke helt og lagde sig fast på 5-3-2. Og hvorfor skulle han spille 3-4-3 i en træningskamp, hvis det ikke indgår i den nære fremtids planer ?
  Jeg tror på et par forstærkninger, som kan styrke en 3-4-3.
  1 enig · 1 god kommentar
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder